Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Teppo torivalvoja

Henkilöt

Johannes Teppo on monipuolinen mies. Torivalvoja-muusikko-yhdistelmä käy Kuopion torille hyvin.

Johannes Teppo on useimmille kuopiolaisille vielä tuore tuttavuus. Torivalvojana keväällä työnsä aloittanut mies on kuitenkin vilkkaan kesän aikana tullut osaksi Kuopion perinteisimmän kauppapaikan arkea ja juhlaa.

Torivalvoja on Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen palkkalistoilla. Organisaatiouudistuksen myötä tähän työhön etsittiin Suomen kuuluisimmalle ja myös parhaaksi valitulle torille sopivaa henkilöä. Johannes Teppo täytti vaatimukset, joista luonteva supliikki ja taito tulla toimeen monenlaisten ihmisten kanssa oli yksi tärkeimmistä.
– Torivalvojan työhön ei missään instituutissa erikoistuta. Tekemällä pätevöityy ja hyvin pitkälle pääsee jos osaa kuunnella muitakin ja sovitella asioita yhteen. Olen koulutukseltani kokki, mutta aikaisempi työkokemus on lähinnä viihdealalta. Tälläkin hetkellä Kaukolasipartion kanssa keikkailu on toinen työni, Johannes kertoo ja kertoo että vilskettä riittää kotonakin.
– Kaksi vanhinta tytärtä ovat parhaassa puuhaiässä ja heidän kanssaan meillä on Trio Nöyhtä. Youtubesta löytyy nimellä Isyystesti näytteitä touhuistamme. Tyttöjen kanssa on tullut puuhailtua paljonkin, muutimme Kuopioon pari vuotta sitten vaimoni saatua töitä Kysiltä ja minä otin koti-isän hommat, Johannes muistelee.

Torikauppaa ja tapahtumia

Torivalvojan perushommiin kuuluu torimyyjien paikkavaraukset ja paikkamaksujen keräys. Toinen tärkeä vastuualue on torin tapahtumatarjonta markkinoista monenlaisiin teemapäiviin ja konsertteihin. Kulunut kesä on pistänyt Johannes Teponkin askeliin ripeyttä.
– Pakko tunnustaa, että ihan näin vilkkaaksi en etukäteen Kuopion toria osannut arvata. Isot tapahtumat seurasivat toistaan. Olen pienestä asti ollut tapahtumissa mukana monenlaisissa rooleissa ja siitä on kyllä ollut apua. Ja kyllähän itäsuomalaisena Savon ykköstorilla aina pärjää, supliikilla moni kantti pyöristyy, Johannes toteaa.
Johannes Teppo on tottunut kommentoimaan osuvasti vauhdikkaissakin tilanteissa. Eukonkannon MM-kisojen keikalle heinäkuussa Kaukolasipartion kanssa Johannes saapui suoraan synnytyksestä. Perheen kolmatta tytärtä tuore isä kommentoi joviaaliin tyyliinsa.
– Hyvin meni, nätti vauva tuli. Ihan on ukkinsa näköinen!
Yleisö taputti hyväksyvästi, sillä jos vauva muistuttaa Jaakko Teppoa ei siitä liene kenelläkään mitään pahaa sanottavaa.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.