Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Tilan ja ajan ylittävä elämys

Ihmiset ja ilmiöt, Kesä Kuopiossa

Kuopion museon uuden vaihtuvien näyttelyiden tilan avaus on komea L3DNARDO DA VINCI -näyttely. Näyttely yhdistelee lisättyä todellisuutta, hologrammeja ja immersiivistä tarinankerrontaa kertoen suuren taiteilijan ja tieteilijän tarinan ennennäkemättömällä tavalla.
Kävijät pääsevät tutustumaan Leonardo da Vincin elämään, taiteeseen, keksintöihin ja koneisin. Esillä on muun muassa hänen maalauksiaan, lentolaitteita, pienoismalleja, sotakoneita, piirustuksia, muistiinpanoja ja paljon muuta. Luvassa onkin huikea elämys, jossa keksinnöt heräävät henkiin lisätyn todellisuuden avulla ja onpa renessanssinero myös itse läsnä kolmiulotteisena hologrammina.

Leonardo uudelta Kantilta

Näyttely jakaantuu Kuopion museon lisäksi myös Kuopion taidemuseoon, jossa esitellään Leonardo da Vinciä taitelijana. Esillä on jäljennöksiä hänen tunnetuimmista taideteoksistaan Mona Lisasta ja Luolamadonnan eri versioista aina Viimeiseen ehtoolliseen asti. Näyttelyssä pääsee myös tutustumaan alkuperäisten teosten vaiheisiin.
Lisäksi pääkirjastossa järjestetään näyttelyyn liittyvää oheisohjelmaa, kuten kirjallisuustapahtumia ja työpajoja lapsille.
Tiedon ja tarinoiden kortteli Kantti pääsee siis näyttämään heti alkajaisiksi, millaisia mahdollisuuksia uudet tilat ja yhteistyö eri toimijoiden välillä pääsevät tarjoamaan kulttuurinnälkäisille kävijöille.

L3DNARDO DA VINCI -näyttely
Kuopion museossa ja taidemuseossa 15.6.2021 – 16.1.2022.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.