Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Torvet soiden Torontoon

Muut

Santeri Kirjavainen ja Jerry Bergman puhaltavat hieman matkakuumetta orkesterinjohtaja Harri Ulmasen ohimoihin.

Haapaniemen nuorisopuhallinorkesteri konsertoi ja keikkailee aktiivisesti. Kesäkuussa nuorten puhaltajien soittoa kuullaan hieman kauempanakin. Orkesteri suuntaa Kanadaan yli kahden viikon matkalle, joka sisältää useita erityylisiä esiintymisiä.

Orkesteri mietti pitkään, mihin suuntaan tämän vuoden konserttimatka suuntautuisi, ja päätyi lopulta lähtemään hieman kauemmas. Matkaan lähtee 42 henkeä ja jo Torontossa oleva vaihto-oppilas tulee mukaan paikan päällä. Orkesterin johtaja kertoo Harri Ulmanen matkasuunnitelmista:
– Luvassa on kuusi konserttia. Katolisessa High Schoolissa on kuopiolainen soittaja vaihdossa, joten soitamme tietenkin siellä. Meillä on yhteiskonsertti Uptown Brass Bandin kanssa ja soitamme myös Canadas Wonderlandin ulkoilmafestareilla. Teemme kirkkokonsertin suomalaisessa Agricolan luterilaisessa kirkossa ja Suomi-kodilla soitamme salikeikan sekä pienimuotoisempia esiintymisiä niiden vanhusten luona, jotka eivät isompaan konserttiin pääse. Useampi esiintyminen on vaatinut myös enemmän harjoitusta, Ulmanen kertoo.

Monipuolinen ohjelmisto

Ohjelmistoa on pitänyt treenata varsin paljon, koska kaikki keikat ovat erilaisia ja niissä soitetaan jokaisessa hieman erilaista musiikkia.
– Pasuuna-, tuuba-, fagotti- ja klarinetti- sekä trumpettisooloja on luvassa. Eräässä kappaleessa on kaksi solistia, tuuba ja saksofoni. Konserteissa tullaan kuulemaan kevyempää musiikkia, puhallinorkesterille sävellettyä musiikkia, klassista sekä hengellistä, Ulmanen lupaa.
Harri Ulmanen on käynyt Torontossa vuonna 1978, mutta itse soittajista vain muutama on käynyt Atlantin takana. Jo matka itsessään on elämys, lentoreitille mahtuu myös välilasku Islantiin. Perillä on muutakin ohjelmaa kuin soittaminen, luvassa on ainakin vierailu Niagaran putouksilla ja Afrikka-safarilla, CN Towerilla ja tietenkin Hockey Hall of Famessa.

Soittamalla rutiinia

Yhdeksän vuotta pasuunaa soittanut Santeri Kirjavainen ja nelivuotiaana taskutrumpetin soiton aloittanut Jerry Bergman odottavat hekin konserttimatkaa innolla.
– On kiva lähteä tällä porukalla hieman kauemmas esiintymään. Esiintymisvarmuus kasvaa, kun tekee erilaisia esiintymisiä. Nähtävyyksistä Hockey Hall of Fame on varmasti näkemisen arvoinen paikka, onhan Toronto legendaarinen lätkäkaupunki, nuoret puhaltajat kaavailevat matkakuvioita.
Nuoriso-orkesterin Kanadan matkan lähtökonsertti soitettiin Musiikkikeskuksen kamarimusiikkisalissa tiistaina 4. kesäkuuta ja kesäkonsertti edellisenä päivänä Kuopion torilla. Matkalle lähdetään 6. kesäkuuta ja paluu tapahtuu 17. kesäkuuta.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.