Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Tukena yrityksen kasvun polulla

Asiantuntijapalvelut

Moduulitiloja suunnitteleva Taiga Concept on saanut Pohjois-Savon ELY-keskuksen tarjoamista yritysten kehittämispalveluista paljon tärkeää tukea yrityksen kehittämisessä, toimitusjohtaja Maarit Sininkangas kertoo. Vierellä tuoreet, rekrykoulutuksen kautta taloon tulleet, työntekijät Anni Hirvonen ja Antti Yrjölä.

Parhaimmillaan yrityksille­ suunnatut palvelut ovat luonteva osa yrityksen kehityskaarta. Moduulitiloja suunnittelevassa, vuonna 2015 perustetussa Taiga Conceptissa on hyvät kokemukset Pohjois-Savon ELY-keskuksen tarjoamista yrityksen kehityspalveluista sekä RekryKoulutuksesta.

Taiga Concept on saanut kehittämispalvelujen kautta tukea yrityksen strategiatyöhön, talouskysymyksiin sekä kansainvälistymiseen liittyen. Pohjois-Savon ELY-keskuksen tuella yritykselle on järjestynyt talous- ja budjetoinnin konsultointia, samoin kansainvälistymisen myötä erityisen tärkeää apua muun muassa hakukoneoptimoinnin ja verkkonäkyvyyden tiimoilta.
– Yrityksemme on kovassa kasvussa ja olemme avanneet myyntikanavat Aasiaan ja Eurooppaan. Viime vuosina olemme keränneet rahoitusta kahdella osakeannilla ja tälle vuodelle odotamme tulokseen 1000 prosentin kasvua. Kovassa kasvuvauhdissa on ollut tärkeää saada myös ulkopuolista apua ja näkemystä kehitystyön tueksi, toimitusjohtaja Maarit Sinikangas kertoo.

Mutkatonta palvelua

Hän kiittelee ELY-keskuksen aktiivisuutta ja palvelualttiutta yritysten suuntaan.
– Meille on aktiivisesti tarjottu erilaisia palveluja. Prosessit ovat olleet helppoja, sillä olemme saaneet Pohjois-Savon ELY-keskukselta paljon apua ja henkilökohtaista, mutkatonta palvelua. Myös päätökset ovat tulleet nopeasti, hän kertoo.
Sinikangas rohkaisee yrittäjiä olemaan rohkeasti yhteydessä Pohjois-Savon TE-toimistoon ja ELY-keskukseen.
– Ehkä monet ajattelevat, että pitäisi ensiksi itse ottaa selvää eri instrumenteista, ennen kuin ottaa yhteyttä. Kokemukseni mukaan Pohjois-Savon ELY-keskuksen asiantuntijoiden kanssa voi kuitenkin myös mennä juttelemaan ja kyselemään, löytyisikö sieltä sopivia palveluita. Näitä matalan kynnyksen tukipalveluita kannattaa ehdottomasti hyödyntää, hän kannustaa.

Matalan kynnyksen rekrytointi

Kuluvana vuonna Taiga Concept osallistui myös Pohjois-Savon ELY:n ja TE-toimiston tukemaan RekryKoulutukseen, jonka seurauksena yritys sai kaksi uutta työntekijää.
– Tämän kokoiselle yritykselle rekrytointi on haastavaa. Kasvuvauhti on kova, mutta samaan aikaan kassasta on pidettävä huolta. Hukkainvestointeihin tai -rekrytointeihin ei ole varaa. Meihin oltiin yhteydessä ja kysyttiin, olisimmeko kiinnostuneita koulutuksesta. Tutustuttuamme koulutuksen sisältöihin, totesimme, että tämä on meille hyvä juttu. Pääsimme tutustumaan tuleviin työntekijöihin kuukausien aikana ja tuomaan esille meidän yrityksessämme keskeisiä asioita. Tämä oli matalan kynnyksen rekrytointi, Sinikangas luonnehtii.

RekryKoulutuksella ura uuteen suuntaan

Anni Hirvonen ja Antti Yrjölä osallistuivat helmikuusta kesäkuuhun kestäneeseen rekrykoulutukseen, jonka jälkeen he siirtyivät Taigan palvelukseen.
– Tämä oli matalan kynnyksen rekrytointiprosessi myös työnhakijan näkökulmasta. Kyse oli myynnin koulutuksesta, joka oli itselle uusi ala. Oli hienoa päästä ensiksi kokeilemaan, miltä se tuntuu. Ensiksi sitouduimme rekrykoulutukseen ja vasta sen jälkeen tehtiin työsopimus, Yrjölä kertoo.
Tuotantoinsinöörinä hän vastaa ostoista ja logistiikasta. Hirvonen puolestaan on account manager, jonka tehtäviin kuuluu myynnin lisäksi myös markkinoinnin ja viestinnän tehtäviä.
– Koulutus oli mielestäni todella moderni ja koulutuspäivät olivat antoisia. Kokonaisuutena koulutus oli vahvasti tulevaisuuteen suuntautuva kokonaisuus. Pakko myöntää, että omat ennakkokäsitykseni rekrykoulutuksista osoittautuivat vääriksi.
Molemmat kehuvat myös sitä, että oppituntien ja työharjoittelun suhde oli hyvä. Työssä oppimista oli koko koulutuksesta noin 70 prosenttia.
– Koulutus antoi hyvät eväät täydentää jo olemassa olevaa osaamista ja suunnata ura uuteen suuntaan. Ehdottomasti suosittelemme rekrykoulutuksia myös muille!

Rekrykoulutus on loistava, nykyaikainen tapa päivittää omaa osaamista ja suunnata uudelle uralle. Matalan kynnyksen rekrytointi niin yritykselle kuin työnhakijoille, Anni Hirvonen ja Antti Yrjölä kertovat.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.