Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Työtä myötä- ja vastamäessä

Pääkirjoitus

Lehdenteko on ajoittain melkoista kisailua. X-tiimi kurottaa aina maaliin yksissä tuumin. Kuvassa: Jape, Jarmo, Timo, Sampo, Hese, Olavi, Christina, Tuija ja Aino-Maria. Osan asusteista lainasi tavaratalo Carlson ja parturi-kampaamo Artista. Lämmin kiitos.

Työkaverit ovat niitä ihmisiä, joiden kanssa vietetään valtaosa valveillaoloajasta. Ainakin tällaisessa pienessä ja tiiviissä työyhteisössä tullaan väkisinkin varsin tutuiksi. Kyllä tiedetään, montako hermesetasta tulee kaverin kahvikuppiin ja kenelle kannattaa kilauttaa, kun mitäkin apua tarvitaan. Yhdessä ollaan myötä- ja vastamäessä ja pikkuhiljaa nenän asennosta alkaa tunnistaa, sattuuko kaverilla olemaan sellainen aamu, jolloin toiselle kannattaa antaa hetki omaa rauhaa.
Luottamukselliseen työkaveruuteen kuuluu sekin, että toista uskaltaa tarvittaessa vähän tuupata ja kirittää kohti hyviä tuloksia.
Ilman työkavereita elämässä olisi aika monta läheistä ihmistä vähemmän. Parhaimmillaan työyhteisö antaa voimaa ja kannattelee eteenpäin silloinkin, kun elämässä on myrskyisämpää.
Toki pelkkä yhteisön tuki ei riitä. Myös itse työn pitää tuntua omalta ja tuottaa riittävän usein onnistumisen elämyksiä.
Vastamäet vielä menevät, mutta pystysuoraa rinnettä ylöspäin on hankala kiivetä, vaikka kaverit olisivat työntämässä.
Meistä jokaisesta löytyy paljon osaamista ja voimavaroja, jotka kenties ovat vielä löytymättä ja tunnistamatta.
Sama pätee myös yrityksiin. Pohjois-Savon alueella on paljon hienoja yrityksiä, joiden nimi ja tuotteet saattavat olla tunnettuja ympäri maailman, mutta naapurusto ei niitä vielä tunne.
Hyvä tunnettavuus edesauttaa sitä, että työpaikkoihin löydetään sopivia, hyviä tyyppejä.
Sama pätee koko alueeseemme. Täällä on kaikki, mitä hyvään elämiseen tarvitaan, mutta noinkohan muistamme pitää asiasta riittävästi meteliä?
Muun muassa monia vahvuuksiamme tuo esille tässä lehdessä oleva Työ & Myö -liite.
Mehän osataan vaikka mitä. Eiköhän tuupita toinen toistamme eteenpäin?

Aino-Maria Savolainen
Sisältöpäällikkö

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.