Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Tyyliä ja sporttista mukavuutta

Autot, veneet ja moottoripyörät

Urheilullinen muotoilu ja ketteryys miellyttivät koeajolla.

Reilun vuoden tauon jälkeen myyntiin palannut kompakti katumaasturi Opel Mokka on varteenotettava vaihtoehto uutta autoa harkitseville. Kävimme koeajamassa uutuuden Tarinagolfin Reetta Sallisen kanssa.

Uudistuneessa Opel Mokkassa ei ole oikeastaan muuta yhteistä edeltäjäänsä kuin nimi. Aavistuksen pidemmästä akselivälistä huolimatta uusi Mokka on edeltäjäänsä 125 millimetriä lyhyempi. Upeasti muotoiltu Opel Mokka tarjoaa silti samat tutut tilat jopa viidelle matkustajalle ja 350 litran tavaratilan.

Tarinagolfista koeajolle

Uusi Mokka on herättänyt myös Kuopion Laakkosella Kallantiellä paljon kiinnostusta. Tarinagolfin myynti- ja palvelupäällikkö Reetta Sallinen otti upouuden Opel Mokkan koeajoon Laakkoselta. Reetan nykyinen auto on Laakkoselta ostettu Opel Corsa. Sen manuaalivaihteiston jälkeen Mokkan automaatti ei kuitenkaan tuottanut pienimpiäkään vaikeuksia.
– Hallintalaitteet olivat todella hyvin saavutettavissa. Moottori hyrräsi vähin äänin ja kyyti oli todella tasaista. Koeajoon kuului muutama tiukka käännös ja vaikka Mokka ei aivan pikkuauto olekaan, kääntösäde oli suorastaan hämmentävän pieni. Mokka sopinee hyvin niin vaihtelevarytmiseen kaupunkiajoon kuin pidemmille maantietaipaleillekin, Reetta raportoi ensivaikutelmia.

Matka-ajoon ja kaupunkiin

Golfarilla on ajoittain tavaraa mukana enemmänkin, silloin muokkautuvat tilat ovat tarpeen. Peräkontti on tilava ja lisätilaa tulee kätevästi taittuvilla penkeillä. Myös muotoilu miellytti Reettaa sillä citymaasturiin vivahtavat sporttiset menopelit ovat hänen suosikkejaan.
Koeajon perusteella Mokka sai hyvät pisteet ja kun auton vaihto on taas ajankohtainen, on Mokka mielessä. Reetta lisäsi vielä pari muuta auton valintaan vaikuttavaa asiaa.
– Luotettavuus on minulle autossa A ja O. Sen jälkeen tulevat muut ominaisuudet. Luotettavuus on peruste myös pitkäaikaiseen asiakkuuteeni Laakkosella. Myynnille ja huollolle annan täydet pisteet asiakaspalvelusta. He osaavat antaa paljon sellaisia vinkkejä, joita normiautoilija ei tulisi ajatelleeksikaan. Ja tämä huolenpito aina normiasioinnin kaupantekijäisiksi, Reetta kommentoi.

Varusteita riittää

Mokka on saatavana sekä polttomoottori- että täyssähköversiona. Antti Roth Kuopion Laakkoselta kertoo että Opel Mokkassa on neljä eri varustetasoa, joista edullisin Comfort sisältää muun muassa led-valot edessä ja takana, sähköisen seisontajarrun, kevytmetallivanteet, törmäysvaroittimen, kaistavahdin ja -avustimen sekä 7-tuumaisen mittaristonäytön.
– Innovation Plus ja GS Line Plus varustetasoissa on lisänä esimerkiksi automaattinen ilmastointi, kevytmetallivanteet, etuistuinten 6-suuntaiset säädöt, peruutuskamera ja pysäköintitutka taakse. Executive tuo muun muassa Matrix LED -mukautuvat ajovalot, mukautuvan vakionopeudensäätimen, kuljettajan 12 tuuman digitaalinäytön ja nahkasisustuksen. Varustetaso on siis kaikissa malleissa todella hyvä, Roth kertoo ja toivottaa kaikki tervetulleiksi koeajamaan uusi, upeasti muotoiltu Opel Mokka.

Reetta Sallinen tykästyi uuteen Opel Mokkaan. Golfbägi kyytiin ja eikun menoksi!

p

Laakkonen Kuopio
Kallantie 10 – 12, 70400 Kuopio
Automyynti, Mazda ja Opel
ma – pe 9 – 17, la 10 – 15
puh. 010 309 6155
www.laakkonen.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.