Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Tyytyväisten asukkaiden Kiinteistö-KYS

Muut

Kiinteistö-KYS nousee askel askeleelta kohti maan parasta palvelua. Erityisesti henkilökunnan ripeä ja yksilöllinen asiakaspalvelu sai asukkailta kiitosta.

Kiinteistö-KYSin vuokra-asunnoissa asuu tutkitusti tyytyväisiä asukkaita. Yksi heistä on Helena Suhonen.

Helena Suhonen muutti Kiinteistö-KYSin tuoreimpaan kohteeseen Taivaanpankontielle noin vuosi sitten, heti talon valmistuttua.
– Heti kun näin asunnon pohjapiirustuksen, innostuin. Tilat on suunniteltu hyvin, eikä asunnossa ole hukkaneliöitä. Myös väreissä ja muissa ratkaisuissa on onnistuttu, Suhonen kertoo.
Yksi keskeinen asukasviihtyvyyden tekijä on naapurusto. Eri ikäiset ja kuntoiset asukkaat mahtuvat hyvin saman katon alle. Suhosta on ilahduttanut myös se, että osa asunnoista on varattu vammaisten asumiseen.
– Asukasvalinnoissa on onnistuttu sataprosenttisesti. Meillä on täällä hyvä yhteishenki ja tulemme kaikki hienosti toimeen, asukasyhdistyksen puheenjohtajanakin toimiva Suhonen sanoo.
Asukastoimikunta onkin jo ehtinyt saada paljon yhteistä hyvää aikaiseksi. Vuokrataloyhtiön myöntämän toimirahan turvin on tehty yhteisiä hankintoja ja aloitteita. Suhonen antaakin kiittävää palautetta mutkattomasta yhteistyöstä. Erityinen ilonaihe asukkaille on yhteinen kerhohuone, jossa on järjestetty pikkujouluja ja monenlaista toimintaa.
– Tämä on yhteinen kokoontumispaikka, jossa mahtuu järjestämään myös vaikkapa ylioppilasjuhlat tai syntymäpäivät.

Viihtyisää asumista

Asukastyytyväisyyden puolesta puhuu myös Kohtuullisen vuokra-asumisen edistäjät eli KOVA ry:n teettämä asukastyytyväisyyskysely.
– Saimme Kiinteistö-KYSin asukkailta vastauksia lähes 500 kappaletta. Kokonaistyytyväisyydestä saimme 1 -5 asteikolla arvosanaksi 4, ja sijoituimme mukana olleista yhtiöistä valtakunnallisesti kolmanneksi, toimitusjohtaja Juhani Simpanen kertoo.
Erityisen tyytyväisiä oltiin esimerkiksi vuokrauksen asiakaspalveluun ja asuinympäristöön. Asiakaspalvelu onkin haluttu pitää yksilöllisenä ja reagointi nopeana. Kun asukkailta tulee viesti esimerkiksi kunnostustarpeesta, lähtee korjaaja parhaimmillaan matkaan saman tien.
– Asuntomme sijaitsevat erinomaisilla paikoilla hyvien liikenneyhteyksien ja palveluiden lähettyvillä. Olemme satsanneet asuinviihtyvyyteen uusimalla ja kunnostamalla myös yhteisiä ulkoalueita, kiinteistöpäällikkö Toni Helin kertoo.

Valtaosa suosittelisi kaverilleen

Viihtyvyyteen vaikuttaa olennaisesti myös kohteiden rauhallisuus. Kiinteistö-KYSin asukkaista valtaosa on työssäkäyvää väestöä, eikä järjestyshäiriöitä tai ilkivaltaa esiinny käytännössä ollenkaan.
Kun asukkailta kysyttiin, suosittelisivatko he vuokrataloyhtiöitä myös tuttavilleen, sai Kiinteistö-KYS toiseksi eniten suosituksia. Tyytyväisyydestä kertoo sekin, että asunnoissa viihdytään pitkään. Toisaalta asuntoja on mahdollisuus vuokrata myös lyhytaikaisesti.
– Koska valtaosa asukkaistamme on sairaanhoitopiirin tai kaupungin työntekijöitä, on mahdollisuus myös lyhytaikaiseen vuokraukseen tärkeä.
Tämä palvelee myös omakotitalorakentajia sekä linjasaneerauksen takia väliaikaista asuntoa etsiviä henkilöitä.
Simpanen ja Helin kertovat, että keskeisenä toiminnan periaatteena on tarjota laadukasta asumista kohtuukustannuksin.
Kohtuullista vuokratasoa tukee uudehko rakennuskanta. Vanhempien asuntojen kuntoa pidetään jatkuvasti hyvänä ylläpitokorjauksilla.
– Haluamme tarjota asumiseen laatua. Silloin ei käytetä kaikista halvimpia materiaaleja. Myös ekologiset tekijät otetaan huomioon, Helin sanoo.

Tavoitteena savuttomuus

Asumisviihtyvyyttä halutaan parantaa myös tavoittelemalla kohti savuttomuutta. Ketään ei olla kuitenkaan pakottamassa tupakoinnin lopettamiseen tai ajamassa kodista pois.
– Rakennamme tonteille tupakointipaikat, jonne asukkaat jatkossa ohjataan. Tämä tapahtuu asukkaiden kanssa yhteistyössä ja yhteisymmärryksessä, Simpanen muistuttaa.

Kiinteistö-Kys tarjoaa laadukasta asumista kohtuukustannuksin, Juhani Simpanen (vas.) ja Toni Helin kertovat.

p

Kiinteistö-KYS Oy

Taivaanpankontie 8 D, 70200 Kuopio
puh. 017 288 6800
asiakaspalvelu@kiinteisto-kys.fi
Toimistomme on avoinna
ma – pe 8 – 15.45
www.kiinteisto-kys.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.