Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ulkoilemaan Patakukkulan alueelle

Liikunta ja hyvinvointi, Vapaa-aika ja elämykset

Patakukkulan-Tarinaharjun luontopolku tarjoaa luonnon rauhaa ja kauniita metsämaisemia. Frisbeegolfin ystäviä houkuttelevat Patakukkulan kaksi rataa.

Patakukkula-Harjamäki Siilinjärvellä on monipuolinen, suosittu ja helposti saavutettava ulkoilualue, jossa on muun muassa luontopolku, hyviä lenkki- ja pyöräilyreittejä, kaksi kilpatason frisbee-rataa ja Tarinan golf-kentät.

Patakukkulan-Tarinaharjun luontopolun lähtöpaikka on moottoritien ja 75-kantatien risteyksessä. Runsaan neljän kilometrin pituinen luontopolku on merkitty maastoon violeteilla tunnuksilla ja matkan varrella on rasti- ja infopisteitä.
Reitillä kulkiessaan kannattaa kiertää myös reitin lähellä syvässä supassa oleva Huosiaislampi. Kierroksesta tulee lisämatkaa puolisen kilometriä.

Monipuolinen liikunta-alue

Alue kuuluu valtakunnallisen harjujensuojeluohjelman suojelualueeseen. Polkuja käyttää myös Harjamäessä toimiva Siilin Ratsastuskeskus. Polkureitit ulottuvat Hamulan Patikkalan kautta Käärmelahteen asti, ja talvisin poluilla on hiihtolatuja.
– Patakukkulan alueella on myös valaistu kuntorata Patikkalaan saakka ja useita muita reittejä. Lähivuosina alueelle on tarkoitus asentaa ulkokuntoilulaitteita. Myös kuntoportaiden rakentaminen on ollut yleisön toiveissa, Siilinjärven kunnan liikuntatoimenjohtaja Timo Hyötyläinen kertoo.
Tarinaharju-Patikka-välille on suunniteltu maastopyöräilyreitti. Reitti on suuntaansa noin viisi kilometriä, reitin merkitseminen tehdään alkusyksystä.
Huvikummussa Siilin Ladun majan lähelle on suunnitteilla myös lyhyitä reittejä sekä muutama esteetön fresbeegolfväylä.
– Kahvila- ja ravintolapalveluja alueen tuntumassa on Siilinjärven keskustan lisäksi myös Tarinan golf-klubilla ja Harjamäessä. Harjamäessä on myös kokoustiloja, joten esimerkiksi yritysten tyky-päiviä on alueella helppo järjestää, Hyötyläinen esittelee.

Golfia kiekolla ja pallolla

Alueella on kaksi suosittuja kilpatason frisbeegolfrataa. Vanha 20 väylän frisbeegolfrata on Kumpusentien länsipuolella, uusi on Huvikummussa.
Uuden kilpatason frisbeegolfradan kokonaispituus on 2 266 metriä ja väyliä on 19. Radalla on suuria korkeuseroja. Radan peliaika on reilut kaksi tuntia.
Golfin ystäville Tarina Golfissa on kaksi korkeatasoista, 18-reikäistä kenttää.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.