Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Unelmat todeksi

Ihmiset ja ilmiöt, Koulutus

Digisuunnittelun opintoihin kuuluu myös mallikuvaus. Johanna Lappalainen saa Elisa Pentikäisen käsistä äyttävän maskin, opettaja Olli Punto varmistaa lopputuloksen ennen kuvausharjoituksia.

Pohjois-Savon Opisto Etelä-Kuopion Hiltulanlahdessa tarjoaa pätevää ja monipuolista opetusta niin vuoden kestävinä opintoina kuin yksittäisinäkin kursseina. Ensi syksynä alkaa uusi, yrittäjyyteen painottuva koulutus.

Maria Etula työskentelee Siilinjärven Ilona-keittiöillä kalustesuunnittelijana, mihin hän on saanut valmiudet Pohjois-Savon Opiston 35 opintoviikon sisustussuunnittelulinjalta.
– Opiskelu oli todella monipuolista ja kokonaisuus oli tulevaa työtä ajatellen varsin kattava. Erityisesti opetuksen yksilöllisyys ja opettajani Anni Savolaisen taito kuunnella opiskelijaa jäivät erittäin positiivisina mieleen. Minua kiinnosti erityisesti kalustesuunnittelu, ja sain mahdollisuuden panostaa opinnoissa juuri siihen. Itse asiassa juuri täällä löysin sen omaksi vahvuudekseni, Maria muistelee.
– Opintoihin kuului myös perehtyminen moderneihin mallinnusohjelmiin ja innostuinkin mallintamisesta kovasti. Se onkin työssäni yksi tärkeimpiä työvälineitä tehdessäni sisustussuunnitelmia. Työtäni varten sain suunnittelijan työkalupakin täyteen tarpeellisia työkaluja. NY-yritys opiskelukaverin kanssa oli myös mahtava juttu, sen kautta sain oikeaa käytännön työkokemusta ja hyödyllisiä kontakteja tulevaa varten.

Haaveista totta

Myynnin ja markkinoinnin koulutuksen saanut Maria on aina ollut kiinnostunut sisustamisesta. Perhesyyt siirsivät tavoitetta, mutta lopulta Maria päätti toteuttaa unelmansa.
– Nyt työssäni omalta osaltani toteutan asiakkaideni unelmia omasta ihannekodista. Uskallanpa suositella muillekin opintoja pohtiville, unelmia pitää olla ja niiden eteen tehty työ kannattaa. Unelmat voivat nimittäin toteutua, Maria tiivistää kokemuksensa sisustussuunnittelun opinnoista.

Digisuunnittelun opinnoista monipuolisia valmiuksia

Myös digisuunnittelun opintoja tarjotaan Pohjois-Savon Opistolla 35 opintoviikon kokonaisuutena. Monipuoliset opinnot palvelevat sekä työelämää että itsensä kehittämistä. Opiskelijoissa on omaa osaamistaan täydentäviä, aiheesta muuten kiinnostuneita, uranvaihtoa suunnittelevia sekä myös heitä, jotka ylipäätään pohtivat tulevia opintoja tai työelämää.
– Monet ovat löytäneet jopa aivan uuden elämänuran. Hyviä esimerkkejä on lukuisia musiikkivideotuotantoihin tähtäävästä opiskelijasta välivuottaan viettäneeseen juristiin, joka ei enää palannutkaan lakiasiaintoimistoon vaan luo nyt uraa taiteilijana, digisuunnittelun vastuuopettaja Olli Punto kertoo.
Luovien alojen jatko-opinnot, esimerkiksi graafisen suunnittelun, valokuvauksen, tai vaikkapa peligrafiikan puolella saavat hyvän pohjan digisuunnittelun opinnoista. Myös työelämässä hyötyä on yhä useammalla alalla.
– Monissa ammateissa tarvitaan esimerkiksi sosiaalisen median tuntemusta. Opinnoissa opiskellaan myös esimerkiksi kuvankäsittelyä ja verkkosivujen tekoa. Näistä kaikista on tässä päivässä monipuolista hyötyä myös yrityskäytössä, ani harva toimii enää kokonaan analogisessa maailmassa, Punto muistuttaa.

Joustavia opintoja ja yrittäjyyttä

Sisustussuunnittelun vastuuopettaja Anni Savolainen kertoo vuoden 2021 tuovan uusia tuulia myös Pohjois-Savon Opistolle. Nyt opiston tarjoamaa laadukasta opetusta on saatavilla myös pienempinä kokonaisuuksina ja syksyllä alkaa aivan uusi, yrittäjyyteen keskittyvä linja.
– Esimerkiksi joku saattaa tarvita oppia vain julkitilasuunnittelusta, silloin hän voi ottaa sen opintomodulin ilman kokonaista sisustussuunnittelun opintokokonaisuutta. Sama vaikkapa digisuunnittelun kuvankäsittelyssä tai valaisussa. Yksilöllisyys ja joustavuus opinnoissa madaltaa kynnystä entisestäänkin. Syksyllä alkava 35 opintoviikon yrittäjyyden linja puolestaan avaa uusia näkökulmia tulevaisuudestaan kiinnostuneille. Luvassa on tavanomaista yrittäjäkurssia laajempi ja syvempi kokonaisuus, missä yrittäjyyteen liittyvät elementit yrittäjäasenteesta vuorovaikutustaitoihin tulevat uudella tavalla esille, Savolainen vinkkaa tulevasta opintovuodesta.

Digisuunnittelun opiskelijat Juho Ruotsalainen, Tiina Farin, Riina Lindgren ja Venla Koistinen viimeistelivät goottihenkisen mallikuvauksen miljöön.

p
Pohjois-Savon Opisto

Kansanopistotie 32, 70800 Kuopio
puh. 040 1460 200
opisto@psko.fi
www.psko.fi
Facebook ja Instagram
@pohjoissavonopisto

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.