Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Unelmien koti mittatilaustyönä

Sisustus ja kalustus

Jenna, Emil ja Peetu sekä isä Santeri Ollikainen viihtyvät avarassa olohuoneessaan ja keittiössään.

Uusi omakotitalo Maaningan Käärmelahdessa, elinvoimaisella ja nuorekkaalla kylällä, on niin ulkoa kuin sisältäkin sellainen kuin siinä asuva perhe jo kauan sitten unelmoi. Visiota toteuttamassa oli myös kalustuksesta vastannut Kaluste Ollikainen Siilinjärveltä.

Jenna Ollikainen istahtaa keinutuoliin ja laskee perheen pienimmäisen leikkimään isänsä kanssa. Upouudessa, keittiön ja olohuoneen yhdistävässä avarassa tilassa on helppo todeta rakentamisen menneen suunnitellusti yksityiskohtia myöten. Suunnitelmat ehtivät toki hieman muuttuakin matkan varrella.
– Meillä oli selkeä visio tulevasta kodistamme. Keittiön ja olohuoneen haluttiin olevan avarat ja käytännölliset, molempien tuli olla riittävän isoja. Myös kolme makuuhuonetta oli toiveissamme. Väljyydestä huolimatta pohja-ajatuksena oli välttää hukkaneliöitä, kaikille tiloille oli mietitty oma tarkoituksensa, Jenna kertoo.

Paikallinen palvelee joustavasti

Ollikaiset halusivat muuttovalmiin talon, joten perusasiat oli syytä lukita hyvissä ajoin etukäteen. Siksi kalusteiden toimittajaksi valittiin Kaluste Ollikainen naapurikunnasta Siilinjärveltä.
– Paikallinen, kokenut yritys kuunteli toiveitamme ja mukautui joustavasti alkuperäiseen suunnitelmaan tulleisiin muutoksiin. Esimerkiksi vetimistä luovuttiin ja päädyttiin uraoviin. Värisävyissäkin oli hieman säätöä, mutta sekin hoitui ihan puhelimitse. Aikataulut pitivät, jotka muuttovalmiissa talossa ovat kaikilla tekijöillä aina varsin tiukat. Paikallisuus ja luja osaaminen olivat kyllä valttia, Jenna Ollikainen arvioi uuden kodin syntyvaiheita.

Pitkäjänteisyyttä ja nopeaa reagointia

Kaluste Ollikaisen Sari Ollikainen tietää, että uuden kodin ilme ei välttämättä synny yhden suunnittelupalaverin jälkeen. Työhön on varattava aikaa riittävästi.
– Taito kuunnella asiakasta on ensiarvoisen tärkeää, on osattava poimia ydinajatus minkä pohjalle kokonaisuutta aletaan hahmotella. Visualisointi heti alussa helpottaa suunnittelua. Modernin Fusion 2020 -suunnitteluohjelman avulla asiakas saa heti yksityiskohtaisen kuvan tulevasta kodista. Sen perusteella on helppo pohtia värimaailmaa, materiaaleja ja teknisiä ratkaisuja.
– Minulta suunnittelijana vaaditaan pitkäjänteisyyttä, joskus tarvitaan viisikin suunnitelmaa ennen kuin lopputulos on haluttu. Luova idea tai trendikäs uutuus voivat vaikuttaa kokonaisuuteen paljonkin. Me olemme palveluammatissa toteuttamassa yksilöllisiä unelmia, Sari Ollikainen linjaa.

Savolaista osaamista koko Suomeen

Kaluste Ollikainen perustettiin vuonna 2015 rakennus- ja kuljetusalalla toimivan, viime vuonna 50 toimintavuottaan juhlineen Team Ollikaisen yrityspariksi. Yritys suunnittelee, valmistaa ja asentaa kiinto- ja erikoiskalusteet niin yksityistalouksille kuin yrityksille sekä yhteisöille. Kaikki valmistus tehdään yrityksen omissa tiloissa Siilinjärven Yrittäjäntiellä. Kaluste Ollikainen vastaa valmistamisesta ja asentamisesta aina kalusteiden 3D-suunnittelua ja designia myöten itse, laadukas lopputulos syntyy paikallisten osaajien voimin. Siilinjärveläiselle osaamiselle on kysyntää kauempanakin.
– Koneita on mennyt Angeliin asti, pohjoisimmat kalusteet Kemijärvelle ja eteläisimmät Helsingin Puistolaan. Siilinjärven sijainti on valtakunnalliselle toimijalle hyvä, töitä riittää kyllä lähialueillakin. Maaningan Käärmelahti on hyvä esimerkki alueesta, joka panostaa tulevaisuuteen. Uusi koulu, paljon uudisrakentamista ja uusia asukkaita tuovat elinvoimaa alueelle. Siilinjärven ja Kuopion välittömässä läheisyydessä ollaan kasvun lähellä, Ollikainen toteaa.

Vaatehuone on kompakti tila, johon mahtuu todella paljon nelihenkisen perheen tarvitsemia vaatteita, jalkineita ja muita arjen tavaroita. Sari Ollikainen testaa kuinka korkkarit nousevat kattoon.
p
Kaluste Ollikainen

Yrittäjäntie 7, 71800 Siilinjärvi
puh. 040 674 6272
sari@kalusteollikainen.fi
www.kalusteollikainen.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.