Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Uudistunut Puijo avoinna joka päivä!

Majoitus ja matkailu

Puijo tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille. Talven riemuista päästään nauttimaan Puijolla ensimmäistä kertaa. Kuvassa Ida (vas.) Sawo Huskyn Laura Kääriäisen ja Jymyn kanssa.

Keskellä Kuopiota avautuu aarniometsä, jonka huikeasta luonnosta ja sen tarjoamista elämyksistä on entistä helpompi nauttia. Puijolla yhdistyvät kestävä kehitys ja luonto, liikunnalliset elämyspalvelut sekä korkeatasoinen lähiruoka.

Puijolla on erityinen paikka niin kaupunkilaisten kuin kauempaakin tulleiden vieraiden sydämissä. Tornin ympärillä levittäytyy ikivanha aarniometsä ja luonnonsuojelualue. Vetovastuun alueen toiminnasta ottanut Puijo Peak onkin ammentanut inspiraationsa ympäröivästä luonnosta. Niin tilat kuin palvelut on päivitetty tähän päivään perinteitä ja luontoarvoja kunnioittaen.
– Pohjois-Savon ELY-keskus on suhtautunut positiivisesti Puijon kehittämiseen, josta konkreettisena esimerkkinä rengasmäen rakentaminen. Olemme tehneet hyvää yhteistyötä ylitarkastaja Anne Grönlundin kanssa kuten myös Kuopion kaupungin kanssa. Esimerkiksi suunnitteluinsinööri Paula Pakarinen on konsultoinut meitä esteettömän luontopolun suunnittelussa. Haluamme tehdä Puijosta paikan, johon kaikkien on helppoa ja turvallista tulla nauttimaan luonnosta ja kokemaan elämyksiä, Markku Komppula Puijo Peakista kertoo.

Luonto jatkuu sisällä

Luonto on haluttu tuoda myös sisälle rakennuksiin. Tornin uusittu sisääntuloaula onkin kokenut muodonmuutoksen. Matkamuistomyymälän sisustus on tehty avohakkaamattomasta puumateriaalista mikä sopii hyvin Suomen vanhimman yksityisen luonnonsuojelualueen henkeen.
– Jukola Industries, joka on ollut keskeisessä roolissa tekemässä myös tornin ravintolan ja kahvilan sisustusta, on valmistanut puurakenteet jatkuvalla kasvatuksella tuotetusta puumateriaalista.
Kotimaisuus ja luonnonläheisyys ovat vahvasti esillä myös matkamuistoissa. Kävijöille halutaan tarjota nimenomaan käsintehtyjä, kotimaisia ja luonnonmateriaaleja hyödyntäviä tuotteita. Luonto on sisällä myös aivan konkreettisesti, sillä Kuopion Luonnontieteellisen museon näyttelyn eläimet tervehtivät tulijoita heti sisäänkäynnin vieressä.

Lapset luontoon ja liikkumaan

Lapsiperheet ovat yksi keskeinen Puijon kohderyhmä. Rengasmäki tarjoaa jopa 100 metrin pituisen valvotun ja organisoidun mäenlaskupaikan snow tubeilla ja muilla laskuvälineillä. Mäkeen on suunnitteilla myös mattohissi ja kesäaikaan alueelle rakentuu lasten maailma kiipeilypuistoineen, benjitrampoliineineen sekä keppihevostarhoineen.
Ennen kesää nautitaan kuitenkin talven riemuista. Puijon historian ensimmäisistä koiravaljakkoajeluista päästään nauttimaan joulukuussa. Husky-valjakot kyyditsevät esimerkiksi tapaninajelulle mieliviä ja läpi talven huskyt ovat paikalla lauantaisin sekä tilauksesta myös muina päivinä valoisan aikaan ja -20 asteen pakkasraja huomioiden.
– Puijo tarjoaa monenlaisia elämyksiä ja aktiviteetteja kaikenikäisille ja vuoden jokaisena päivänä. Kaksi ravintolaa ja kahvila pitävät huolen siitä, että nälkä ja jano eivät pääse yllättämään yhtenäkään päivänä, Komppula muistuttaa.

Tornin aulan puurakenteet on suunnitellut Jukola Industries. Avohakkaamattomasta puusta tehdyt hyllyt ja matkamuistomyymälän käsityötä ja luonnonläheisyyttä korostavat tuotteet sopivat hyvin Puijon henkeen, Markku Komppula kertoo.

p

Puijo Peak Oy
Puijon torni

Puijontie 135, 70300 Kuopio
puh. 041 317 9535
info@puijopeak.fi
www.puijopeak.fi
Myös Facebookissa, Instagramissa ja Youtubessa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.