Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Uusi ammatti PAOKista

Koulutus

Mari työskentelee puoliksi kahviossa, puoliksi puhtaanapidossa.

Tämän päivän ja tulevaisuuden työelämässä osaajille on kysyntää. Palvelualan Opisto Kuopio tarjoaa koulutusta ammatteihin, jotka tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia työllistymiseen ja joissa vaaditaan erikoisosaamista. Moni uudelleenkouluttautuja aloittaa opinnot joustavasti jatkuvan haun kautta.

Mari Kauppinen opiskelee kodinhuoltajaksi, joka siivoaa nimensä mukaisesti koteja tai kodinomaisia tiloja palvelutaloista päiväkoteihin, ei niinkään laitoksia tai julkisia tiloja. Työ tapahtuu laitossiivousta pienemmillä laitteilla ja välineillä. Hotelleissa ja kotisiivousfirmassa työskennelleellä Marilla on puhtaus-alalta jo pitkä työkokemus, mutta elokuussa alkaneet opinnot ovat tuoneet paljon uutta osaamista ja tuoreita näkökulmia omaan työhön.

Jatkuva haku tuo joustoa

- Hain opiskelemaan jatkuvassa haussa ja opinnot alkoivat minulle sopivassa aikataulussa, TE-toimiston kautta sain myös talousasiat opinnot mahdollistavalle mallille. Opintoni suunnittelin alun perin kahden vuoden ajanjaksolle, mutta valmistuminen häämöttääkin jo ensi syksynä. Olen nyt oppisopimuksella töissä täällä PAOKilla, puoleksi kahviossa ja puoleksi siivouspuolella ja aikeissa on jatkaa oppilaitoksen palveluksessa toistaiseksi. Yrittäjyyttä voin harkita tuonnempana, jahka jälkikasvu saa vuosia hieman lisää, Mari iloitsee onnistuneesta uudelleenkouluttautumisesta.

Tekemällä oppii

Opintojen käytännönläheisyys saa Marilta kiitosta.
- Ero omiin kouluvuosiin on huikea. Nyt käydään napakasti teoria läpi ja kohtapa ollaankin harjoittelemassa asioita käytännössä. Oma-aloitteinen ja motivoitunut opiskelija on nopeasti käytännön työelämässä kiinni, joutokäyntiä ei ole. Minulle laadittu opintopolku on ollut aivan optimaalinen, olen nyt kiinni niissä töissä mitä ajattelinkin, Mari Kauppinen kertoo.
Palvelualan Opisto Kuopio järjestää toisen asteen ammatillista peruskoulutusta matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta valmistutaan kokiksi, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon kautta valmistuu kodinhuoltajia ja toimitilahuoltajia. Opistosta valmistuu ammattitutkinnon kautta myös henkilökohtaisia avustajia ja laitoshuoltajia.

p
Palvelualan Opisto Kuopio

Asemakatu 4, 70100 Kuopio
puh. 044 035 5623
info@paok.fi
www.paok.fi
www.opintopolku.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.