Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Uusia tuulia betoninkuivaukseen

Rakentaminen ja remontointi

Olemme DD-1000-tuotteellamme vahvasti mukana rakentamisen turvallisuuden ja laadun kehittämisessä, yrittäjä
Marko Heikura sanoo.

MT Automation Oy on kehittänyt uudenlaisen, älykkään DD-1000-betoninkuivausjärjestelmän, jolla muun muassa betonin kosteutta ja rakennuksen lämpötilaa voidaan mitata automaattisesti ja langattomasti. Järjestelmä on kehitetty yhdessä alan johtavien toimijoiden kanssa, ja markkinointi ja myynti ovat alkaneet.

MT Automation Oy:n tehtäväkenttää ovat sähköasennukset, automaatio ja sähkökunnossapito. Yrityksen missioon kuuluu kehittää automaatiota arkipäivään. Tavoitteena on olla rakennusalaa ravisteleva ja uudistava toimija sekä alan suunnannäyttäjä.
Kostean betonin päälle liian pian asennetut lattiapinnoitteet aiheuttavat rakennuksessa usein hankalasti korjattavan sisäilmaongelman. Tätä kehityssuuntaa onkin syytä muuttaa.

Lisää laatua rakentamiseen

MT Automation Oy:n kehittämä uusi DD-1000 on älykäs betoninkuivausjärjestelmä, joka sopii tuohon missioon hyvin. Järjestelmää voidaan käyttää monipuolisesti esimerkiksi uudisrakennuksilla, korjausrakentamisessa ja vesivahinkokohteissa. Uusi järjestelmä vähentää rakennuksen virallisten kosteusmittauskäyntien määrän yhteen.
– Suomessakin on yhä enemmän tulossa myös rakentamisessa käyttöön Joutsenmerkki, joka osaltaan takaa työn ja materiaalien hyvän laadun, Heikura painottaa.
– Järjestelmään kuuluvat salkussa oleva keskusyksikkö ja kuusi lähetinyksiköllä varustettua anturia betonin kosteuden ja lämpötilan mittaukseen langattomasti. Betoniin porataan pienet reiät haluttuun syvyyteen ja anturit sijoitetaan niihin. Antureita voidaan käyttää myös perinteisinä huoneantureina, ja niiden määrää voidaan tarvittaessa lisätä, MT Automationin yrittäjä Marko Heikura esittelee.
– Isoissa kohteissa salkkuun voidaan kytkeä alasalkku antureineen, jolloin järjestelmän kattavuutta voidaan kasvattaa tarvittaessa satoihin antureihin, esimerkiksi useamman kerroksen mittaukseen.

Ominaisuudet tarpeen mukaan

DD-1000-järjestelmällä voidaan säädellä myös kohteen lämmitystä sekä poisto- ja tuloilman määrää ja mitata alipaineistuksia. Kohde räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaan.
Heikura kertoo, että järjestelmässä on paikallisnäyttö sekä nettikäyttö- ja mobiililiitäntämahdollisuus.
Suurien kohteiden etävalvonta voidaan tehdä valvomosta, josta voidaan muun muassa seurata trendejä ja luoda raportteja tilaajalle. Valvomon näytölle luodaan kohderakennuksen pohjakuva, jossa langattomat anturit näkyvät omilla sijainneillaan.
– Nyt pystytään varmistamaan se, että olosuhteet ovat koko projektin ajan kuivaukselle ihanteelliset. Valvomosta saadaan tarvittaessa ajastetut hälytykset eri virka-aikojen mukaan. Esimerkiksi työnjohtaja saa hälytyksen arkena klo 7 – 16 ja muuna aikana työmaapäivystäjä.

Kehitystyötä yhteisvoimin

Järjestelmä on ollut jo ensimmäisissä kohteissa toiminnassa ja tuotetta on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Markkinointi ja myynti ovat nyt alkaneet.
Heikuran mukaan MT Automation tekee kehitys- ja myyntiyhteistyötä muun muassa kiinteistövahinkojen asiantuntijan Polygon Finland Oy:n sekä rakennusalan konevuokraamon Renta Oy:n kanssa.
Kotimaassa järjestelmää vuokrataan uudis- ja korjausrakennusyhtiöille ja isännöintitoimistoille. Suunnittelussa on alusta lähtien otettu huomioon myös vientimarkkinat. Järjestelmässä on valittavina tällä hetkellä neljä eri kieliversioita.
Yrittäjien Marko Heikuran ja Tomi Lipposen lisäksi MT Automation työllistää viisi työntekijää.

Näytöille saadaan mittauksista graafiset käyrät ja kohderakennuksen pohjapiirros.

p
MT Automation Oy

Volttikatu 3, 70700 Kuopio
puh. 040 045 2999
ma – pe 7 – 15.30
info@mtautomation.fi
www.mtautomation.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.