Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Uutta ilmettä ja tyyliä

Muut, Pukeutuminen ja muoti

Olitpa parikymppinen, lähes neljäkymppinen tai yli viisikymppinen aikamies, pienillä säädöillä saa ihmeitä aikaan. Mikko, Olli ja Pyry kävivät kukin kaunistautumassa ja uuden ilmeen viimeinen silaus stailattiin tyylikkäillä asusteilla.

Trimmi ei partaa pahenna

Yhä useampi mies kiinnittää partaansa huomiota. Kasvattamisen ja pois ajamisen väliin mahtuu paljon. Olavi päätti antaa parran kasvaa pari viikkoa vapaasti ja sitten kuunnella asiantuntijan vinkit parta-asioissa.
Jos parrastaan haluaa trimmikohteen, pitää olla malttia sitä kasvattaa. Ensin parta voi näyttää epätasaiselle ja laikukkaalle ja usein se myös kutiaa. Odotuksen tuloksena on tasaisempi karvapeite, jota voi ruveta muokkailemaan mieluiseksi. Huoliteltu yleisilme syntyy trimmaamalla. Ilman muotoilua ja rajausta parta on hieman epäsiisti ja mahtuupa sekaan kaksihaaraisiakin karvoja.
Partaa voi ja pitääkin hoitaa, huoltaa ja trimmailla myös kotona, mutta kestosiisti kokonaisuus pysyy kuosissaan, kun 3 – 4 viikon välein istahtaa parturin penkkiin leukaperiään virityttämään. Parran huollon suhteen ensikertalainen Olavi sai muutaman hyvän vinkin istahtaessaan kauppakeskus Minnan Hairlekiinissa Kati Vänttisen asiakkaaksi.
– Puhdas parta on koko homman kivijalka. Partashampoolla pesua kolmesta neljään kertaan viikossa ja partaa ei saa pestä hiusshampoolla tai vartalonpesuaineella! Partaöljyä kannattaa käyttää, se kosteuttaa ihoa parran alta. Partaöljy myös pehmentää partaa, antaa parralle terveemmän ulkonäön sekä tuuheamman ulkomuodon. Partabalsamit ja -vahat ovat hyviä ja ajavat samaa asiaa kuin öljykin, mutta auttavat myös muotoilussa. Paras tapa olisi käyttää molempia. Ja ennen kaikkea – ole kärsivällinen. Anna parran kasvaa rauhassa. Näin tarjolla on hauska harraste muotoilla parrasta väline oman persoonaan ilmaisuun.

Iho tarvitsee kosteutta

Miehen ihon hyvinvointi lähtee huolellisesta kosteutuksesta ja puhdistuksesta.
Mikko istahti rohkeasti hoitotuoliin nauttimaan erityisesti miehille suunnatusta kasvohoidosta, joka sisälsi muun muassa kasvojen, kaulan ja dekoltee-alueen kuorinnan sekä päänahan hieronnan. Kuorinnassa käytettiin hyväksi orgaanista kiveä, joka sisältää paljon magnesiumia ja näin kirkastaa ja virkistää ihoa.
Miehen ihonhoitoon pätevät samat pääperiaatteet kuin mihin tahansa ihoon. Huolellinen puhdistus ja kosteutus ovat tärkeitä. Jaana Louhos Kauneushoitola Eila Mytkäniemeltä kertoo, että monet miehet hoitavat puhdistuksen suihkugeelillä, mikä voi usein olla kasvoille liian kuivattava vaihtoehto. Toisaalta monet parranajogeelit sisältävät hoitavia ja kosteuttavia ainesosia.
Kosteampi iho näyttää elinvoimaiselta ja nuorekkaalta. Jos aamuinen peilikuva alkaa ahdistaa, helpoimman avun saa kunnollisesta ja omalle ihotyypille sopivasta kosteusvoiteesta. Varsinkin nuoret miehet ovatkin jo tulleet ihonhoitotuotteiden kanssa sinuiksi.

Kädet ovat käyntikortti

Pyryn kädet pääsivät käsittelyyn Kauneushoitola Sirpa Lyytisen Jaana Saarisillan toimesta. Kuten kasvojenkin iholla, myös käsien hoidossa kosteutus on tärkeintä. Kosteusvoide pitää huolta paitsi ihosta myös tuo joustavuutta miehen kynsiin, jotka ovat usein naisten kynsiä paksummat ja kovemmat.
Perinteisimmänkään äijän ei kannata ylenkatsoa käsien hoitoa, itse asiassa paljon käsillä töitä tekevien remonttireiskojen ja huoltamohessujen kannattaa kiinnittää asiaan aivan erityistä huomiota.
– Joka paikkaan mennään kädet edellä, joten käsistä kannattaa myös pitää huolta. Halkeamien ja haavaumien kautta elimistöön voi päästä bakteereja.
Sama pätee myös kynsinauhoihin. Repsottavat kynsinauhat ovat otollinen alusta tulehduksille. Kyseessä ei siis ole pelkästään esteettinen asia, vaan myös terveyden tekijä. Mutta ei miehen kannata ulkonäköasioitakaan väheksyä.
– Kädet ovat käyntikortti, niitä ei voi piilotella, Sirpa Lyytinen muistuttaa.
Svengaavaa tyyliä työhön ja vapaa-aikaan
Elina Kärkkäinen Carlson Muoti Oy:stä luottaa paljon intuitioon, niin myös kolmikkomme stailausta suunnitellessaan.
– Toiveena oli löytää jotain uutta ja piristävää myös työpukeutumiseen, perinteisen farkut ja pikkutakki-yhdistelmän vaihtoehdoksi. Pyry ja Mikko saivat asuunsa lisää rentoutta ja Olaville käy vielä asteen verran persoonallisempi kokonaisuus, joka sopii työhön mutta myös menoiltaan. Pyryllä farkkutakki yhdistyy Matinique chinot-housuihin, joka vie farkkuajattelun askeleen poikamaisuudesta aikuisempaan. Mikko taas pukeutuu normaalisti aika tummiin vaatteisiin, siksi haettiin vaaleampaa yleisilmettä. Töihin hän todennäköisesti valitsee tummemman neuletakin. Yllättävän kivasti löytyi väriä tähän ryhmään ja kokonaisuuteen.

Pyryn sormet puristavat hiihtosauvan kahvaa ja erilaisia kuntoiluvälineitä, käsihoito tekee terää talven taittuessa kevääseen.

Pyryllä kuvassa Garcia-farkkutakki, Bugatti-paitapusero, Matinique-chinot, Lloyd-vyö ja Camel Active -tennarit.

Olavin yllä Camel Active -blazer, Matinique-chinot, Matinique-paitapusero, Lloyd-vyö ja s.Oliver-tennarit.

Mikolla Fynch-Hatton-neuletakki, Bugatti-paitapusero, Garcia-farkut, Lloyd-vyö ja Ecco-kengät.

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.