Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Valamo on kiehtova kesäkohde

Majoitus ja matkailu

Valamo on kesäkohde, missä yhdistyvät hiljentyminen ja aktiivinen vapaa-aika.

Valamon luostari on suomalaisittain ainutlaatuinen matkailukohde. Ortodoksisen uskonelämän ja kulttuurin elävä keskus tarjoaa kiireiselle nykyihmiselle paitsi hiljentymistä ja rauhaa, myös aktiivista vapaa-aikaa ja kiintoisia kursseja.

Valamon luostari sijaitsee Heinävedellä, Joensuun ja Varkauden välisen valtatien 23 varrella noin sata kilometriä Kuopiosta. Luostarin historia ulottuu yli 800 vuoden taakse. Silloin munkki Sergei perusti luostarin Laatokan Valamon saarelle. Luostarin väki tuli evakkoon Heinävedelle, kun talvisota syttyi.

Vetovoimainen matkailukohde

Valamon luostari kiinnostaa ja kiehtoo monella tavalla tässä ajassa. Matkailijat ovat tänäkin kesänä tervetulleita tutustumaan Valamon kirkkoihin ja museoon sekä kesänäyttelyihin.
Valamon 260-paikkainen kahvila-ravintola Trapesa on mieluisa pysähdyspaikka matkalaisille, maistuva noutopöytä on tarjolla päivittäin. Myös Tuohus-matkamuistomyymälä sekä viinimyymälä ovat auki kesävieraille. Valamo on myös viihtyisä majoituspaikka, jonka alueella matkailijat, talkoolaiset ja munkkiveljet kohtaavat luontevasti. Valamon Opiston kesän ja syksyn kursseilla on tarjolla niin kädentaitoja kuin hyvinvointiakin.

Luostarin puutarhassa  -näyttely

Luostarit ovat olleet kautta vuosisatojen tunnettuja kauniista puutarhoistaan. Puutarhoissa on kasvatettu hedelmäpuiden lisäksi niin hyötykasveja, yrttejä lääkinnällisiin tarpeisiin kuin myös koristepuita ja -pensaita sekä tietysti monenlaisia kukkia. Puutarha on paikka rukoukseen, hiljentymiseen ja esteettisiin elämyksiin. Luostarin puutarhassa -näyttely esittelee suomalaisten nykytaiteilijoiden aiheeseen liittyviä taideteoksia. Näyttelyn on koonnut Liisa Heikkilä-Palo. Kirjastossa voi tutustua Pyhittäjä Johannes Valamolainen (1873-1958) -näyttelyyn kirjaston aukioloaikana.

p
Valamon luostari

Valamontie 42
79850 Uusi-Valamo
puh. 017 570 111
Pääkirkko 10 – 17
Vanha kirkko 10 – 17
Näyttelyt 10 – 17
Sunnuntaisin ja juhlapyhinä
klo 12 – 17
Trapesa heinäkuussa päivittäin
klo 7.30 – 21
Palvelukeskus (vastaanotto ja
myymälät) klo 9 – 20
Majoitusvaraukset
myyntipalvelu@valamo.fi tai
puh. 017 570 1810
Tietoa tulevista kursseista
valamo.fi/valamon-opisto
www.valamo.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.