Päivärannan apteekin henkilökunta opastaa asiakkaita mielellään. Proviisori Outi Pirinen neuvoo asiakasta varautumaan flunssakauteen sinkkisuihkeella.

Syksy ja lähestyvä talvi tuovat mukanaan flunssat, mutta myös upeat uutuustuotteet. Päivärannan apteekista löytyvät täsmäaseet viimaa ja pimeyttä vastaan.

Sinkkivalmisteet lyhentävät tutkitusti flunssan kestoa. Nieluun suihkautettava sinkkisuihke lisäksi kosteuttaa ja lievittää nielun turvotusta, helpottaen näin kipeän kurkun ja kuivan yskän oireita.
– Suihkeen käyttö kannattaa aloittaa heti flunssan ensioireiden myötä ja jatkaa käyttöä useasti päivässä. Todella monet ovat huomanneet suihkeen joko lievittävän tai jopa ehkäisevän flunssaa. Itsellänikin suihke pitää olla koko ajan varalta mukana, proviisori Outi Pirinen kertoo.
Nyt suihkeesta on saatavilla myös uutuusmaku, mustaherukka. Saatavilla on myös imeskelytabletteja, joita syödään muutaman päivän ajan kuuriluontoisena.
– Kannattaa kokeilla, kumpi tuote sopii itselle paremmin. Tutkimuksissa on saatu hyviä tuloksia sinkkituotteiden käytöstä flunssan ehkäisyyn ja hoitoon. Ei ole kuitenkaan sama mitä sinkkiä käyttää. Imeytyäkseen sinkin tulee olla tietyssä muodossa. Suosittelemamme tuotteet perustuvatkin aina tutkimustuloksiin ja virallisiin suosituksiin.

Uutuuksia ihonhoitoon

Sinkki on tärkeää myös ihon hyvinvoinnille, sillä se vaikuttaa ihokudosten uusiutumiseen. Riittävästä sinkin saannista kannattaakin pitää huolta myös ihon terveyden vuoksi.
Kosmetologi Maritta Räihälä kertoo, että syksyllä moniin suosittuihin kosmetiikkatuotteisiin tulee uutuuksia.
– Sekä Vichy että Lierac ovat lanseeranneet paljon uusia ihania tuotteita. Esimerkiksi Lieracin kaksoispuhdistusmenetelmä on saanut inspiraationsa kosmetologien tekemästä ionipuhdistuksesta.
Muistaa kannattaa myös La-Roche Posayn ihotautilääkärien suosittelemat tuotteet herkälle iholle. Päivärannan apteekkiin uutena sarjana on tullut viimeisimpänä Louis Widmer.
– Syksyn tullen mieltä voi virkistää vaikkapa uudella ihonhoitotuotteella. Kerromme asiakkaille mielellämme uusimmista tuotteista sekä opastamme oikean tuotteen valinnassa. Meiltä voi ostaa myös turvalliset joululahjat kauniissa lahjapakkauksissa, Räihälä muistuttaa.

p

Päivärannan apteekki
K-Citymarket
Päivärannantie 18, 70420 Kuopio
puh. 044 7474 774
www.paivarannanapteekki.fi
Myös Facebookissa