Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Varmista lemmikille huoleton kesä

Eläimet

Punaturkki palvelee normaalisti läpi kesän. Kuvassa takana vasemmalta klinikkaeläinhoitaja Anna Autio, pieneläinhoitaja Jaana Auvinen, eläinlääkäri Liisa Jalkanen, klinikkaeläinhoitaja Sini Taskinen, edessä harjoittelija Niina Hyppänen (vas.) ja eläinlääkäri Meri Sandell.

Kesän kynnyksellä kannattaa hoitaa kuntoon rokotukset, madotukset ja punkkisuoja jo hyvissä ajoin. Silloin kesän riemuista ja lomamatkoista päästään nautiskelemaan hyvillä mielin ja ilman stressiä.

Kun tiedossa on matka ulkomaille koiran, kissan tai fretin kanssa, on syytä ajoissa tarkistaa, että kaikki on kunnossa matkaa varten.
– Lemmikki tarvitsee tunnistusmerkinnän, passin sekä tarvittavat rokotukset. Mahdollisten erityisrokotusten ja loishäätöjen tarve vaihtelee maakohtaisesti. Me täällä tiedämme, mitkä rokotukset tarvitaan, että eläin pääsee takaisin kotimaahan, mutta ajantasainen tieto kunkin maan käytännöistä löytyy tullien tai maa- ja metsätalousministeriöiden sivuilta, toimitusjohtaja Jaana Auvinen kertoo.
Auvinen kehottaa olemaan yhteydessä Punaturkkiin viimeistään 3 – 4 viikkoa ennen matkaa, niin rokotusten ja madotusten jaksotus ja aikataulutus voidaan suunnitella yhdessä.

Punkeille kyytiä

Punaturkista löytyy apu myös punkinhäätövalmisteen valintaan. Auvinen muistuttaa, että valinnassa kannattaa olla tarkkana, esimerkiksi koirille tarkoitetuista valmisteista kaikkia ei voi käyttää kissoilla.
– Meillä kannattaa pyörähtää paikan päällä lemmikin kanssa, niin suunnittelemme veloituksetta, millä valmisteella punkille annetaan parhaiten kyytiä. Jokaiselle löytyy kyllä sopiva, kohdennettu tuote.
Pennun kanssa tutustumiskäynnille
Kesällä monessa kodissa kuuluu koiranpentujen tassujen töpinää. Pentuaikaan kuuluvat olennaisesti rokotukset ja loishäädöt. Myös eläinlääkärillä käyntiä kannattaa treenata pennun kanssa, aivan kuten kaikkia muitakin perustaitoja. Pennun kanssa voi pistäytyä vastaanotolla jo ennen rokotuksia, näin paikka kaikkine hajuineen on varsinaisella käyntikerralla jo valmiiksi tuttu ja ylimääräiseltä jännitykseltä vältytään.
– Ihan ilmoittamatta ei kuitenkaan kannata tulla. Soittamalla selviää, milloin vastaanotolla on rauhallisempi hetki, eikä paikalla ole esimerkiksi isoja koiria. Ylipäänsä rokotusasioissakin kannattaa ottaa yhteyttä jo hyvissä ajoin ja samalla voi myös sopia tutustumisvierailusta.

Ruoat, rehut ja lisäravinteet myymälästä

Pieneläinvastaanotto Punaturkki palvelee koko kesän täydellä eläinlääkärivahvuudella.
– Meillä on koko kesän ajan kaksi eläinlääkäriä talossa, eikä kesäaika vaikuta myöskään rehutilauksiin.
Punaturkin myymälästä löytyy kattava valikoima Hill’sin, Royal Caninin sekä Spesificin tuotteita ja mitä ei varastossa ole, saadaan viikon varoajalla tilattua ilman erillisiä tilausmaksuja.
– Ajankohtaisia asioita kannattaa seurata Facebook-sivuiltamme. Syksyn tullen järjestämme taas seniorikuukauden sekä muita tapahtumia yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa, Auvinen vinkkaa.

Punaturkin myymälästä löytyy monipuoliset valikoimat tuotteita, klinikkaeläinhoitaja Anna Autio kertoo.

p
Pieneläinvastaanotto Punaturkki

Satamakatu 20, 70100 Kuopio
ma – to 8 – 18, pe 8 – 16
puh. 017 262 8890
info@punaturkki.fi
jaana.auvinen@punaturkki.fi
www.punaturkki.fi
Myös Facebookissa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.