Versoilla höystetty juustokakku

Reseptit

Versoilla höystetty juustokakku

Pohja:
180 g hapankorppuja
100 g voita
Täyte:
6 kpl liivatelehteä
2 kpl limen mehu
200 g vuohenmaitojuustoa
2,5 dl maustamatonta jogurttia
250 g ruohosipulituorejuustoa
1/2 tuorekurkku
n. 1 kasvatusalustallinen versoja, joista puolet punakaaliversoja ja puolet rucolaversoja
1 rkl hunajaa
½ tl suolaa
½ tl viherpippuria

Käytä halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja leikkaa ylimääräinen paperi pois.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Valmista pohja hienontamalla hapankorput tehosekoittimessa murumaiseksi seokseksi. Sulata voi mikrossa ja lisää muruseoksen joukkoon sekoittaen. Painele seos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle.
Aloita pohjan valmistus paloittelemalla vuohenjuusto kulhoon, lisää joukkoon jogurtti, tuorejuusto ja versot. Aja seos sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää seoksen joukkoon pieneksi kuutioiksi leikattu tuorekurkku ja mausteet. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Purista ylimääräinen vesi pois liivatteista ja liuota ne kuumaan limenmehuun. Valuta liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja peitä vuoka kannella tai kelmulla ja nosta jääkaappiin.
Anna kakun tekeytyä mielellään seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Koristele kirsikkatomaateilla, tuorekurkulla, limellä ja versoilla.

Hae sivustolta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.