Virsupiirakka muikusta

Reseptit

Virsupiirakka muikusta

2 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
75 g voita
1 dl vettä
Täyte:
300 g perattuja muikkuja
1 dl ruisjauhoja
voita
170 g pekonia
Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää sulatettu voi. Lisää myös vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin. Pyörittele muikut ruisjauhoissa ja paista ne rasvassa pannulla siten, että ne saavat kauniin värin. Puolita pekonit.
Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli kylmä taikina pyöreäksi ohueksi piirakka pohjaksi. Levitä pohjien keskelle puolet pekoniviipaleista. Jätä pohjaan noin 1 cm:n reunat ilman täytettä. Asettele muikut pekoniviipaleiden päälle ja levitä loput pekonit muikkujen päälle. Käännä taikinan reunat täytteiden päälle.
Nosta piirakat leivinpaperin päälle pellille. Paista 180 - 200 -asteisen uunin alatasolla 30 - 40 minuuttia. Voitele piirakat voisulalla ja tarjoa lämpimänä.

Hae sivustolta

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Share This