Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Virtuaalikarhuja ja luontosalapoliiseja

Ihmiset ja ilmiöt, Liikunta ja hyvinvointi

Pekka Niemelä kohtasi Puijolla suden turvaetäisyyden päästä.

Puijolla voit törmätä vaikka karhuun, mutta onneksi virtuaalisesti. Uusi, Suomen eläimiä esittelevä luontokierros tarjoaa elämyksekkään kokemuksen AR-tekniikan avulla.

Syyskuun lopussa avattu luontokierros sopii erinomaisesti niin lapsille, nuorille ja perheille kuin matkailijoille. Yhteistyössä Ähtäri Zoon kanssa toteutettu kierros innostaa liikkumaan luonnossa ja samalla oppimaan asioita Suomen luonnosta ja eläimistöstä.
– Meille on tärkeää saada ihmiset luontoon ja tuottaa erilaisia elämyksiä ja palveluja Puijon alueelle. Puijo tunnetaan upeista kesämaisemistaan ja viimetalvena lanseerattu talvimaailma rengasmäkineen on saanut hienon vastaanoton. Nyt voimme tarjota uuden, ilmaisen aktiviteetin myös syksy- ja kevätaikaan, Pekka Niemelä kertoo.
Puijon metsän raittiissa ilmassa liikkuminen onnistuu turvavälejä noudattaen, ja virtuaalikierroksella käytetään omia mobiililaitteita, joten osallistua voi turvallisin mielin. Yhteistyö Ähtäri Zoon kanssa takaa sen, että virtuaalikierroksen opetuksellinen sisältö on myös peruskoulun opetussuunitelman mukaista. Jatkossa yhteistyötä syvennetään entisestään. Markku Komppula on luottavainen sen suhteen, että Puijon metsässä nähdään vielä myös virtuaalipandoja.

Tekemistä koko päiväksi

Puijon alueen palvelut mahdollistavat koko päivän vieton kiinnostavien elämysten parissa, olipa kyseessä sitten matkailija, paikallinen perhe tai vaikkapa yrityksen tyhy-porukka. Virtuaalisen luontopolun lisäksi tarjolla on mahdollisuus tutustua esimerkiksi mäkihyppymäkeen ja kokeilla virtuaalimäkihyppyä.
– Huimapäät laskevat rengasmäkeä, heppahullut kirmaavat keppariradalla. Ravintolamestareiden lounas-, kahvila- ja ravintolapalvelut täydentävät kokonaisuuden. Uusittu, Jukola Industriesin käsialaa oleva saunakabinetti tarjoaa loistavan mahdollisuuden yhdistetylle kokoukselle ja illanvietolle, Komppula kertoo.

Puijolla riittää tekemistä koko päiväksi, niin lapsille kuin aikuisille, AR-luontopolun teknisestä toteutuksesta vastanneen Salmi Platformin Saku Määttä, Ravintolamestareiden Sari Masanen ja Puijo Peakin Markku Komppula muistuttavat.

Tervetuloa 4h-kerhoihin

Myös lapsille on tarjolla monenlaista toimintaa. Syksyllä aloitettiin yhteistyö Kuopion 4H-yhdistyksen kanssa. Uudet kerhotilat löytyvät Puijolta ja tarjolla on muun muassa kepparikerhoa ja luontosalapoliisitoimintaa.
– 4H-yhdistyksen keskeisiä arvoja ovat luonto ja kädentaidot, ja kerhotoiminta Puijolla sopii niihin erinomaisesti. Kerhoissa niin paikalliset kuin matkailijatkin pääsevät tutustumaan luontoon turvallisesti ja hauskasti. Tarjoamme myös kauttamme nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään, Heini Korhonen muistuttaa.
Hauskanpitoon ovat tervetulleita myös aikuiset. Vai miltä kuuloistaisi hieman erilainen tyhypäivä Puijon tyyliin: frisbeegolfia yhteistyössä Deep in the Forestin kanssa, hevostelukilpailut keppariradalla, löylyt saunakabinetissa ja lopuksi Puijon Tornin upeisiin maisemiin ruokailemaan?

Tervetuloa seikkailemaan 4H-kerhoihin, Heini Korhonen (oik.) ja Alli Pulkkinen toivottavat.
p
Puijo Peak Oy

Puijontie 135, 70300 Kuopio
puh. 041 317 9535
info@puijopeak.fi
www.puijopeak.fi
Myös Facebookissa, Instagramissa
ja Youtubessa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.