Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Voi elämän kevät

Pääkirjoitus

Tehoraksatiimi vauhdissa! Ylätasanteella vasemmalta Olavi, Tuija, Pauliina ja Christina tuulettavat ja tussaroivat. Portailla nikkaroi Timo ja etualalla vasemmalla Jape, Jarmo, Hese ja Aino-Maria tuunaavat ja tunaroivat. Kuvan napannut Sampo ottaa ihan coolisti (vasemmalla pienessä kuvassa). Kiitos kuvausrekvisiitasta: Kuopion Pultti, Jokiväri ja Vatupassi.

Auringon ei tarvinnut nousta vielä kovin paljon horisontin yläpuolelle, kun se taas iski. Jokakeväinen vieras: pesänrakennuskuume. Samaan aikaan pikkulintujen kanssa monilla ihmisillä herää tarve laitella kotia kuntoon. Toiset vaihtavat verhoja, jotkut pesevät ikkunoita, kolmannet istuttavat tomaatin taimia. Ja jotkut remontoivat. Niin kävi meidänkin taloudessamme, jälleen kerran.
Härkäviikkojen horroksen jälkeen yksi jos toinenkin herää eloon ja iloon. Siinä missä pimeällä ja pakkasella valtaosa energiasta kuluu eloonjäämiseen, tuovat lisääntyvä valo ja pidentyvät päivät uutta virtaa niin pienien kuin isojenkin projektien maaliin viemiseen.
Sitäkin sattuu, että monella on kevättä rinnassa. Oireistoon kuuluvat muun muassa yleinen hyväntuulisuus, hyräily, äkilliset tarmon puuskat sekä hymyily ilman mitään erityistä syytä, vakavissa tapauksissa jopa ihan ventovieraille ihmisille. Kevätrintaisuudella on myös taipumus tarttua helposti, joten pitäkääpä varanne!
Samanlaista virkeyttä ja tekemisen meininkiä tulee vastaan joka puolella yritysten ja yhteisöjen luona vieraillessa. Kaupunkikuvassa näkyvät konkreettisesti suuret, maisemaa mullistavat rakennuskohteet ja kuvaannollisesti kuopiolaista ja pohjoissavolaista kotipesää kohennetaan monelta kantilta.
Eikä tämä ole jäänyt huomiotta. Kuopio lähikuntineen menestyy hyvin erilaisissa elinvoimaisuutta ja asukastyytyväisyyttä mittaavissa barometreissä. Taidamme olla keväisiä pesänrakentajia koko porukka.

Aino-Maria Savolainen
Sisältöpäällikkö, toimittaja

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.