Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Yhteisiä ravintola-elämyksiä Ahjossa

Ravintolapalvelut

Tervetuloa Ravintola Ahjoon, Keijo Natri toivottaa.

Tukeva-säätiössä asiat tehdään yhdessä. Yhteistyöllä toteutettiin myös ravintolauudistus. Osaavissa käsissä Savoxista taottiin rentotunnelmainen Ravintola Ahjo.

Ravintolan sisustuksen ja yleisilmeen on suunnitellut siilinjärveläinen Sanni Hyvärinen. Vaikka haaste tuntui isolta, hän tarttui siihen empimättä.
– Suurin kysymys kuului, kuinka ruokalamaisesta miljööstä saadaan lämmin ja kiireetön. Tavoitteena oli ravintola, jossa on mukava rauhoittua hetkeksi ruokailemaan yhdessä, hän kertoo.
Työskentely alkoi tilan suunnittelusta. Toimiva pohjaratkaisu ja tilan muunneltavuus olivat keskeisiä tavoitteita. Hyvärinen pitää suunnittelukokemusta kaikin puolin onnistuneena. Projekti toi paljon hyvää käytännön kokemusta. Hyvärinen on toiminut viimeisimpänä media-alan tehtävissä ja sitä ennen vuosia myynnin parissa.
– Sisustus on välkehtinyt usein mielessä mahdollisena omana alana ja tämä kokemus vahvisti ajatusta entisestään, hän kertoo.

Yhdessä tehden, osaamista hyödyntäen

Tukeva-säätiön toimintafilosofialle keskeistä on yhdessä tekeminen ja kierrätys. Kalusteissa hyödynnettiinkin mahdollisimman paljon entistä. Uudet kalusteet syntyivät omilla puu- ja metalliverstailla, samoin sähkötöillekin löytyivät osaajat omasta takaa.
– Meillä on paljon kokemusta vastaavanlaisten projektien toteuttamisesta, esimerkiksi viime keväänä Elävän Kaupan yhteyteen avattiin Elävä Cafe. Myös Ravintola Ahjo löytyy Teollisuuskadulta, samasta rakennuksesta Elävän Kaupan kanssa. Ahjo valmistaa myös kahvilan tarjoilut, toimitusjohtaja Erno Kääriäinen kertoo.
Ravintolan lounas on kotiruokapainotteinen. Vähintään kerran viikossa tarjoillaan kalaa, ja torstain hernekeitosta, kaupungin parhaaksikin kutsutusta, ei poiketa. Myös salaattipöytään on panostettu ja se on entistä runsaampi. Lounaan lisäksi ravintolassa tarjoillaan vaihtuvia annoksia kuten hampurilaisia. Tarjonta vaihtelee
kauden mukaan ja valmentautujamme ovat aktiivisesti mukana sen kehittämisessä. Meillä harjoittelijat saavat loistaa, työvalmentaja Keijo Natri kertoo.
Ahjo onkin siis myös valmennus- ja opetusravintola, jossa valmennettavat ja alalle opiskelevat pääsevät harjoittelemaan käytännön työelämätaitoja.

Kokousta kabinetissa

Ravintolan yhteydessä on noin 20 henkilön kabinetti, joka on vuokrattavissa esimerkiksi yritysten kokoustilaksi. Aukioloajat ovat laajat, joten kabinetissa onnistuu yhtä hyvin aamukahvipalaveri kuin myöhäisen iltapäivän tapaamiset aina klo 18 saakka. Myös koko ravintolatila on vuokrattavissa ja tarvittaessa Ravintola Ahjossa tehdään tilaisuuteen ja muihin tarpeisiin sopivat tarjottavat.
– Meillä on isot ilmaiset parkkipaikat, joten paikalle on helppo tulla isommallakin
porukalla. Muutenkin Ahjo on helposti lähestyttävä paikka, jonne on mukava tulla ja ovet ovat auki kaikille.
Visuaalisen viestinnän suunnittelija Anne Kares kertoo, että Ravintola Ahjon nimessä on runsaasti symboliikkaa. Opetusravintolassa tietotaito välittyy mestarilta kisällille kuin sepän pajassa konsanaan. Taitaapa keittiössä olla toisinaan yhtä lämminkin. Ennen kaikkea Ravintola Ahjossa vallitsee lämmin ja yhteisöllinen tunnelma, jonne on helppo piipahtaa ja hengähtää hetki kiireisen päivän keskellä.

Ravintolan ruokalistaa suunnitellaan yhdessä valmentautujien kanssa. Santeri Pykäläinen työn touhussa.

p
Tukeva-säätiö
Ravintola Ahjo

Teollisuuskatu 1, Kuopio
ma – pe klo 7.30 – 14.30,
lounas klo 10 – 14
Ravintola 044 022 805
Kokoustilat, sopimuslounaat:
044 022 806
keijo.natri@tukevasaatio.fi
Valmennus: 044 022 875
www.tukevasaatio.fi/ahjo
Ruokalista myös Ravintola Ahjon
Facebookissa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.