Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Yhteisöllisyyden voimaa uudessa Liikunta- ja Kamppailukeskuksessa

Liikunta ja hyvinvointi, Vapaa-aika ja elämykset

Teemu Rissanen pitää yllä LIIKEttä.

Kauppapaikka Birgeriin rakentunut uusi Kuopion Liikunta- ja Kamppailukeskus LIIKE on hyvä esimerkki siitä, kuinka yhdessä tekemällä saadaan aikaan isoja asioita. LIIKE aloitti toimintansa vuoden 2019 alussa ja virallisia avajaisia vietettiin elokuun lopussa.

Liikuntakeskuksen takana on viiden kuopiolaisseuran perustama Kamppailijat Oy, joka omistaa keskuksen. Mukana ovat Gladiator Factory, Judoseura Sakura, Kuopion Ju-Jutsuseura, Kuopion Karateseura sekä Kuopion Taekwondo.
– Tarve uusille, ajanmukaisille tiloille on ollut olemassa jo pitkään ja kun Birgeristä vapautui sopiva tila, kävimme tuumasta toimeen. Projekti on ollut koko ajan vahvasti yhteisöllinen ja mukaan kutsuttiin laajasti eri seuroja. Keskuksen valmiiksi saattamiseen onkin tarvittu tuhansia talkootyötunteja, toimitusjohtaja Teemu Rissanen kertoo.

Kamppailulajeja, tanssia ja crosstraining-harjoittelua

Rissanen esittää kiitoksen myös Kuopion kaupungille, joka tuki hanketta merkittävällä avustuksella. Keskus liikuttaakin suurta määrää kuopiolaisia, löytyyhän saman katon alta melkoinen lajikirjo niin kamppailu- kuin muitakin lajeja.
– Tiloissa on vuokralla crosstraining-sali SunSet TL sekä tanssiseura Dance Flow Kuopio ry. Tarjolla on siis monenlaisia liikuntamahdollisuuksia kaiken ikäisille. Olemme myös huomanneet, että tilojen remontointi onnistui erinomaisesti ja tilat soveltuvat hyvin käyttötarkoitukseensa.
Keskuksesta löytyy rakenteeltaan erinomainen 650 neliön tatamialue, jossa tiettävästi on Suomen suurin joustoalusta. Myös tilojen ilmanlaatuun ja ilmastointiin on panostettu merkittävästi.

Toimivat tilat seuroille

Koska Kamppailijat Oy:n tarkoitus ei ole tuottaa voittoa, pystytään tilojen vuokrataso pitämään maltillisena. LIIKE tavoitteleekin yhteistyötä kaikenlaisten toimijoiden kanssa. Eri seurat ovat jo käyneet tekemässä keskuksessa oheisharjoituksia.
– Erityisesti päivisin löytyy tilaa ryhmille. Seurojen lisäksi esimerkiksi päiväkodeille ja kouluille isot ja monipuoliset tilat mahdollistavat monenlaista toimintaa, Rissanen vinkkaa.


Gladiator Factory ry
Kuopion pisimpään toimineen ja menestyneimmän vapaaotteluseuran lajeihin kuuluvat vapaaottelun lisäksi myös lukkopaini ja brasilialainen jujutsu.
Seuran harrastajiin kuuluu niin lapsia kuin aikuisia.

Judoseura Sakura ry
Sakurassa harjoittelee kuukausittain noin 200 harrastajaa. Kaudella 2019 – 2020 ryhmiä toimii kaikkiaan
yhdeksän ja niitä on kaikenikäisille ja -tasoisille
judokoille, aloittelijoista aina kilpailutasolle saakka.

Kuopio Dance Flow
Dance Flow on kuopiolainen tanssiurheiluseura, joka tarjoaa lajivalikoimaa kilpatanssin kuin myös Rock’n’Swing- ja kuntotanssien harrastajille.

Kuopion Ju-jutsuseura ry
Kuopion Ju-jutsuseurassa voi harrastaa Hokutoryu ju-jutsun lisäksi juniori ju-jutsua, Kenjutsua sekä lajinomaisista harjoitteista rakentuvaa kuntoliikuntaa. Ju-jutsuseura on yksi pisimpään yhtäjaksoisesti toimineista kamppailuseuroista Kuopiossa.

Kuopion Karateseura ry
Kuopion Karateseura tarjoaa karaten harrastus-mahdollisuuden lähes kaiken ikäisille. Kamppailu-harjoittelun ohella tämä perinteikäs kilpailuseura järjestää aikuisille kuntokaratea ja pienille lapsille liikunnallista toimintaa yhdessä vanhemman kanssa.

Kuopion Taekwondo
Mahdollisuus monipuoliseen liikuntaan ja terveel-liseen elämäntapaan taekwondon kautta mahdollistuu kaikille 4-vuotiaista vanhemmille. Seuran yli 100 aktiivisesta harrastajasta lapsia ja nuoria on noin puolet. Peruskursseja järjestetään niin lapsille kuin aikuisille.

p
Kuopion Liikunta- ja
Kamppailukeskus LIIKE

Väliköntie 4, 70700 Kuopio
Teemu Rissanen puh. 0400 180 301
kamppailijat@gmail.com
www.liikeon.fi
Myös Facebookissa ja Instagramissa

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.