Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Yksilöllistä koulutusta ammattiosaajille

Koulutus

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opiskelijat Mari Kauppinen ja Maria Hämäläinen ovat motivoituneita opiskelijoita, joilla molemmilla on yksilöllinen opintosuunnitelma.

Palvelualan Opisto Kuopio on Pohjois-Savon vanhin edelleen toimiva ammatillinen oppilaitos, joka järjestää toisen asteen ammatillista peruskoulutusta matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta valmistutaan kokiksi, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon kautta valmistuu kodinhuoltajia ja toimitilahuoltajia, opistosta valmistuu ammattitutkinnon kautta myös henkilökohtaisia avustajia ja laitoshuoltajia.

Tämän päivän ja tulevaisuuden työelämässä osaajille on kysyntää. PAOK tarjoaa koulutusta ammatteihin, jotka tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia työllistymiseen ja joissa vaaditaan erikoisosaamista. Pätevä opetus perinteikkäässä, mutta modernissa oppimisympäristössä on motivoivaa.

Lisäosaamista yrittäjyyttä varten

Mari Kauppinen opiskelee kodinhuoltajaksi. Marilla on puhtaus-alalta jo pitkä työkokemus esimerkiksi hotelleissa ja kotisiivousfirmassa työskentelystä, mutta elokuussa alkaneet opinnot ovat omiaan monipuolistamaan ja syventämään osaamista.
– Kodinhuoltaja siivoa nimensä mukaisesti koteja tai kodinomaisia tiloja palvelutaloista päiväkoteihin, ei niinkään laitoksia tai julkisia tiloja. Näin ollen myös työ tapahtuu pienemmillä laitteilla ja välineillä. Opintoni olen suunnitellut kahden vuoden ajanjaksolle ja haluan ottaa mukaan paljon myös valinnaisia kursseja, joiden katson monipuolistavan osaamistani. Esimerkiksi rakennussiivous ja erikoiskohteet vesivahingoista nokivaurioihin ovat tällaisia aiheita. Myös esimiestehtävät ja työn ohjaus kiinnostavat, koska tulevaisuudessa yrittäjyys on minulle yksi vahva vaihtoehto työllistyä, Mari kertoo.

Räätälöity opintosuunnitelma kannustaa

Maria Hämäläinen puolestaan tähtää toimitilahuoltajan tutkintoon. Siivousalan yrittäjänä työskentelevä Maria tavoittelee valmistumista ripeämmällä aikataululla, oman osaamisen hankkiminen työpaikalla järjestettävän koulutuksen kautta sopii jo työelämässä olevalle paremmin. Osa ammattiosaamisen näytöistä onnistuu oman yrityksen eli Pohjoisen Helmen kautta, joihinkin vaaditaan harjoittelujaksoa muualla.
– Minulla on Kuopiossa jo kymmenen vuoden ura yrittäjänä takanani. Teemme etupäässä rakennussiivouksia, loppusiivouksia ja yrityssiivousta. Opinnoiltani odotan osaamiseni täydentymistä ja päivittämistä, uusia ratkaisuja ja tietotaitoa, joka mahdollistaa oman yritykseni laajentumisen tulevaisuudessa. Toimitilahuoltaja vastaa suurempien tilojen kuten pankkisalien, aulojen ja kauppakeskusten siisteydestä ja hyödyntää tässä ajanmukaista konekantaa ja kemikaaleja. Edustamme siis Marin kanssa tietyllä tavalla puhtausalan eri kulmia, Maria kertoo.
– PAOK on ollut meille oppilaitoksena hyvä valinta. Eri-ikäiset opiskelijat tuovat energiaa arkeen ja meille molemmille yksilöllisesti räätälöidyt opiskelusuunnitelmat motivoivat tehokkaaseen opiskeluun. Koulu on sopivan kokoinen ja opettajat osaavat asiansa, Mari ja Maria toteavat yhdessä.

Kansainvälistä makumaailmaa Kuopiossa

Ananta Sapkota on syntynyt ja kasvanut Nepalissa, mutta on asunut jo vuosia Kuopiossa. Ravintola- ja cateringalan perustutkintoa opiskeleva nuorukainen opiskelee kokiksi.
– Minulla on jo alalta työkokemusta ja nepalilainen keittiö on minulle tuttu. Vaikka nepalilaiset ravintolat ovatkin Suomessa suosittuja, tahdon laajentaa osaamistani mahdollisimman monipuoliseksi voidakseni työskennellä kaikenlaisissa ravintoloissa. Haluan tulevaisuudessa luoda uutta ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä ja siksi on syytä hallita eri maiden keittiöiden erityispiirteet. Opetus PAOKissa on pätevää ja työn perusasiat siivouksesta ruoan säilytykseen ja muihin asioihin tulevat selkeästi esille. Kaiken lisäksi Kuopio on todella mukava, rauhallinen mutta samalla eloisa kaupunki. Olen hyvin tyytyväinen valintaani opinnoista PAOKissa, Ananta kertoo hymyillen.


Ananta Sapkota opiskelee kokiksi. Nepalista syntyisin oleva Ananta valmisti kuvauspäivänä muiden opiskelijoiden kanssa maukkaan version kalakukosta.

p
Palvelualan Opisto Kuopio

Asemakatu 4, 70100 Kuopio
puh. 044 035 5623
info@paok.fi
www.paok.fi
www.opintopolku.fi

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.