Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Ympäristövastuullisesti uuteen vuoteen

Erikoisliikkeet

Täysin hiilineutraali painotuote saadaan, kun päästöjä vähennetään tuotannon jokaisessa vaiheessa ja jäljelle jäävät vähäiset päästöt kompensoidaan täysimääräisesti hiilidioksidia poistavilla ilmastotoimilla, kuten metsänsuojelu- tai metsityshankkeilla.

Näkyvyys- ja painoalan toimija PunaMusta Oy tarjoaa kaikki niin sanotut pienpainotuotteet, eli esimerkiksi esitteet, julisteet ja vuosikertomukset asiakkailleen vuoden 2021 alusta alkaen täysin hiilineutraalisti. Hiilineutraalisuus tarkoittaa sitä, että painotuotteen nettopäästöt – tai nettohiilijalanjälki – ovat pyöreä nolla.

Hiilineutraalin painotuotteen polku alkaa päästölaskelmasta. Päästölaskelmassa huomioidaan vaiheittain kaikki paperinvalmistuksesta tuotantoon ja työntekijöiden työmatkoista rahtiin, aina asiakkaalle toimitettavien valmiiden lehtien tai tuotteiden ensimmäiseen purkupaikkaan saakka. Täysin hiilineutraali painotuote saadaan, kun päästöjä vähennetään tuotannon jokaisessa vaiheessa ja vähentämistoimien jälkeen jäljelle jäävät päästöt kompensoidaan täysimääräisesti hiilidioksidia poistavilla ilmastotoimilla, kuten metsänsuojelu- tai metsityshankkeilla. Tällöin painotuote saadaan ilmaston kannalta hiilineutraaliksi.

Vaikuttava teko osana kokonaisvaltaista ympäristövastuun johtamista

PunaMusta on Suomen ainoa yhtiö, jonka tarjonta kattaa 100-prosenttisesti hiilineutraalit painotuotteet käyntikorteista laajalevikkisiin lehtiin.
– Olemme tehneet paljon työtä toimintamme hiilijalanjäljen minimoimiseksi, ja se mahdollistaa pienpainotuotteiden tarjoamisen kaikille asiakkaillemme täysin hiilineutraalisti. Kompensoinnin määrä on niin vähäinen, että on turhaa jättää valintaa asiakkaalle, teemme tämän vastuullisuusvalinnan asiakkaidemme puolesta, kertoo konsernin näkyvyys- ja painoliiketoiminnasta vastaava johtaja, PunaMusta Oy:n toimitusjohtaja Jari Avellan.
Pienpainotuotteilla tarkoitetaan mainospainotuotteita ja viestinnän materiaaleja, kuten käyntikortteja, esitteitä, julisteita, alle 3 000 kappaleen painosmääräisiä lehtiä, kirjoja ja
luetteloita sekä vuosikertomuksia ja vastuullisuusraportteja. Lehtien ja muiden yli 3 000 kappaleen painosmäärien osalta asiakkailla on mahdollisuus valita hiilineutraali tuote.
– Olemme vastuullisuuden edelläkävijä alallamme ja aktiivinen ympäristöasioiden edistäjä arvoketjussamme. Aiomme tarjota myös suurivolyymiset lehdet hiilineutraaleina viimeistään vuonna 2022 kaikille asiakkaillemme, jatkaa Avellan.
 Paperin valmistus on suurin hiilidioksidipäästöjä aiheuttava osa PunaMustan arvoketjua. Yhtiön pyrkimyksenä onkin vakuuttaa myös paperinvalmistajat hiilidioksidipäästöjen minimoinnin tarpeellisuudesta, esimerkiksi hiilineutraalia paperia tarjoamalla.
 – Hiilineutraalien painotuotteiden tarjoaminen on meille strateginen valinta, sillä vastuullisuus on keskeinen arvomme. Luonnollisesti toivomme, että hiilineutraalin painotuotteen valitsee yhä useampi yritys, sillä toimet ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ovat välttämättömiä ja koskevat meitä kaikkia. Hiilineutraalin painotuotteen valinta on vaikuttava teko osana kokonaisvaltaista ympäristövastuun johtamista. Oman liiketoimintamme ympäristövaikutuksia arvioidaan säännöllisesti ja johdetaan jatkuvan parantamisen periaatteen mukaisesti, kertoo Avellan.

Olemme tehneet paljon työtä toimintamme hiilijalanjäljen minimoimiseksi, ja se mahdollistaa pienpainotuotteiden tarjoamisen kaikille asiakkaillemme täysin hiilineutraalisti, kertoo toimitusjohtaja Jari Avellan.

p
PunaMusta

Kosti Aaltosen tie 9, 80140 Joensuu
ma – pe 8 – 16, puh. 010 230 8400
myynti@punamusta.com
www.punamusta.com

Share This

Jaa tämä juttu!

Voit jakaa jutun Facebookiin tai Twitteriin.