Valikko Sulje

Pubirockin luuydinryhmä

Kuopiolais-lapinlahtelainen Shakin Skeletons on julistanut baarikansaan menevän klassisen rock´n rollin ilosanomaa jo vuodesta 2010. Monien vastoinkäymisten karaisema bändi toteuttaa yhä päättäväisesti perustehtäväänsä – tuoda perinteistä rock n’ rollia aitoihin kansanpubeihin.

Vuonna 2010 samalle jamilavalle osuivat Halavatun Pappojen Pete Kauppinen ja Teukka Pesonen sekä Hurriganes-bändi Flash Rockinista tuttu Jukka Hamunen. Soitto kävi hyvin ja jatkoa piti keksimän. Porukkaan mukaan pyydettiin juontaja-toimittaja Olavi Rytkönen, vankka juurimusiikin ystävä hänkin. Nelikko päätti kasata pubrock-bändi Shakin Skeletonsin. Pete tietenkin buukkasi bändin heti keikoille. Bändi esiintyi seuraavina vuosina esimerkiksi Pieksämäen Savonsolmun blues-festarien avausklubilla ja Järvenpään Rivolista tipahti Moporokin SM-kisojen hopeasija. Alusta lähtien bändi onkin ollut kuin kotonaan pubeissa ja baareissa sekä tapahtumissa, joihin moottorit liittyvät tavalla tai toisella.

Rokkausta läpi vastusten

Paitsi tiukasta rokkauksestaan, on Shakin Skeletons tullut tunnetuksi myös ajoittain jopa uskomattomasta tapaturmaherkkyydestään. Tälle ansiolistalle mahtuu esimerkiksi soolokitaristi Teukan sormen murtuminen sätkää kääriessä, muista pienemmistä niukahduksista puhumattakaan. Lopulta humoristiset pikkupulmat kääntyivät vakavammiksi.

– Viisikymppisiäni juhlittiin Peräniemen Kasinolla syksyllä 2017 ja tietenkin tarkoitus oli soittaa yhdessä. Alkuperäisellä porukalla se jäi kolmeen biisiin, sitten tuli tuuraajat rumpuihin ja lauluun Peten tilalle. Siinä vaiheessa Peten syöpä oli edennyt niin, että elinaikaa luvattiin enää kaksi viikkoa. Oikea hoito antoi kuitenkin vielä jatkoaikaa yli kaksi vuotta. Tuona aikana myös basistimme Jukan elämä ehti käydä hiuskarvan varassa vakavan sairastumisen vuoksi. Itse olen pysynyt käytännössä ehyenä. Uniapneaa, verenpainetta ja välilevynpullistumaa ei lasketa, kitaristi Olavi muistelee bändin vaikeita vuosia.

Reikäpäistä rootsrytinää

Bändin perustajajäsen, laulaja-rumpali Pete Kauppinen menehtyi tammikuussa 2020. Bändin toiminta jatkui aluksi muistokeikkojen, tai korona-aikana niiden suunnittelun, merkeissä. Monesta bändistä (mm. Hole In The Head ja Soittorosvot) tuttu Sasse Savolainen oli jo vuosia aiemmin ilmoittanut olevansa valmis rumpujen taakse ja laulamaan, mikäli tarvetta olisi.

– Sassehan on alun perin rumpali ja laulukielenä englanti taittuu mallikkaasti. Kun huumorintajua ja aitoa rockhenkisyyttä oli, bändin toiminta jatkuikin luontevasti.  Musiikillinen linja on edelleen baariajoon sopiva, eli kulkevaa musaa Blastersista Doorsiin ja Chuck Berrystä Sonicsiin tietenkään Dr.Feelgoodia hengenheimolaisineen unohtamatta, Olavi linjaa.

Shakin Skeletons keikalla Muikkuravintola Sampossa kesäkuussa 2022. Ohjelmistoon kuuluu myös garage-rockia, tässä Sonics-hitti Have Love, Will Travel.

Elävä musiikki on yhteinen asia

Shakin Skeletons haluaa elävän musiikin tavoittavan myös muut kuin isojen konserttisalien ja areenoiden kävijät, siksi keikkoja tehdään mielellään pienemmissäkin ravintoloissa.

– Heilläkin on nykyään tiukat ajat, siksi useimmilla keikoillamme on pieni pääsymaksu. Tällä tavalla yleisö voi omalta osaltaan mahdollistaa keikkailun niin pubin kuin bändinkin kannalta. Eli eikun sohvalta ylös ja mukaan menoon, kannustavat Shakin Skeletonsin soittajat.

Seuraavaksi rokataan Kauppakadun Muikkuravintola Sampossa lauantaina 14.tammikuuta.

 

https://www.facebook.com/shakin.skeletons