Valikko Sulje

Tervetuloa kylään Lignell & Piispaselle!

Lignell & Piispasen vierailukeskuksen tastingit ja cocktailkoulu syventävät tislaamoelämystä, Lauri Nylund ja Antti Karppinen kertovat. Taustalla Anu Pesonen ja Mari Haaksluoto nostavat maljan kesälle.

Yksi Kuopion kiinnostavimmista kohteista niin matkailijoille kuin paikkakuntalaisille on Lignell & Piispasen vierailukeskus, joka kertoo vuonna 1852 perustetun alkoholitalon tarinan.

Lignell & Piispasen vierailukeskuksessa on paljon samoja piirteitä kuin muissa vastaavissa kohteissa eri puolilla maailmaa, mutta sen ydin on silti ainutlaatuinen. Esittelyssä on suomalainen, perinteikäs perheyritys, joka saa raaka-aineet alkoholin valmistukseen puhtaasta suomalaisesta luonnosta niin marjoja kuin yrttejä hyödyntäen. Näin syntyy puhtaita makuja, joita ei muualta löydä.

Tietoa ja tunnelmaa

Vierailukeskuksen toiminnasta vastaava Antti Karppinen kertoo konseptin syntyneen korona-aikana vastaamaan aitoon kysyntään.

– Tänä päivänä paikallisuus, kotimaiset tuotteet ja elämykset kiinnostavat ihmisiä.

Vierailijoiden palaute on ollut innostunutta. On ollut mukava huomata, että ihmiset palaavat tänne uudelleen. 170 vuoden ajalta löytyy paljon tarinoita kerrottavaksi.

Tislaamokierros esittelee Lignell & Piispasen toimintaa kuulo-, näkö- ja makuaisteja hyödyntäen. Ensin perehdytään historiaan, jota elävöittävät lukuisat alkuperäiset esineet pulloista etiketteihin ja tuotantolaitteisiin. Myös tuotantotiloihin päästään kurkistamaan yläparvelta, josta näkee tuotteiden valmistusprosessin aina pullotuslinjalle saakka.

– Tehdassalissa leijaileva makea marjainen tuoksu tulee valmistusprosessissa käytetyistä aidoista marjoista. Suomalaisia puhtaita raaka-aineita, makuja ja käsityötaitoa arvostetaan maailmalla. Siitä osoituksena Lignell & Piispasen tuotteet on useaan kertaan valittu maailman parhaiksi, Karppinen toteaa.

Elämyksiä ja oppia

Valmistusprosessin esittely luo taustan tislaamokierroksen huipentavalle tastingille. Maisteltavat juomat vaihtuvat sesongeittain, joten uusia makuja on aina tarjolla.

Tislaamokierroksen ja tastingin ohella suosittu elämystuote on myös cocktailkoulu, jossa valmistetaan ja maistellaan erilaisia cocktaileja. Lignell & Piispasen kotimaan myyntipäällikkö Lauri Nylund sanoo, että kotonakin on kiva tehdä cocktaileja, kun on tutustunut cocktailien historiaan, työvälineisiin ja valmistustapoihin.

– Haluamme osaltamme kehittää ja vahvistaa suomalaista cocktailkulttuuria. Nykyäänhän kavereiden kanssa mökille saatetaan ottaa mukaan olutkorin sijasta kylmälaukussa cocktailtarpeet shakereineen ja jäineen.

Bellanrantaan on helppo tulla

Vierailukeskuksella on otollinen sijainti kasvavassa ja kehittyvässä Bellanrannassa. Toimintaympäristö on mitä parhain, kun naapureina on liikunta- ja viihdepalveluita ja muita yrityksiä.

– Vierailukeskuksemme idea on kertoa Lignell & Piispasen toiminnasta ja tuotteista, mutta samalla haluamme myös tarjota positiivisia elämyksiä ja kokemuksia ja tehdä näin oma osamme Kuopion palvelutarjonnan parantamisessa. Meille on helppo poiketa vaikka lenkkidrinkille tai ostoksille tehtaanmyymälään. Tervetulleita ovat sekä kuopiolaiset että matkailijat, niin ryhmät kuin yksityisasiakkaat, Lauri Nylund toivottaa.

 

Lignell & Piispanen

Vierailukeskus
Siikaranta 20 70620 Kuopio
Tehtaanmyymälä & Arctic Bar
puh. 044 301 9325
kesäaukioloajat 28.6. – 12.8.
ke – to 14 – 18
pe – la 14 – 19
visit@lignellpiispanen.fi
lignellpiispanen.fi