Valikko Sulje

Elämyksiä ja aitoja pohjoisen makuja

Gallá Kitchen & Bar -ravintolan keittiössä kokataan upeita annoksia tiimityönä. Vasemmalta keittiöpäällikkö Janne Tirri sekä vuoropäälliköt Sara Kammonen ja Sandra Ikävalko.

Lapland Hotels on juhla- ja kokousväen suosiossa. Gallá Kitchen & Bar -ravintola tunnetaan monipuolisesta aamupalastaan, elämyksellisistä juhla- ja kokoustarjoiluista sekä tietenkin iltaravintolan annoksista.

Lapland Hotels Kuopion Gallá Kitchen & Bar -ravintola tunnetaan koko maakunnassa korkeatasoisena ja säännöllisesti uusiutuvana herkkusuiden kohtauspaikkana. Keittiöpäällikkö Janne Tirri rytmittää ruokalistaa vuoden sesonkien mukaan, joita löytyykin enemmän kuin neljä perusvuodenaikaa.

– Talvella mennään vahvasti riistan ja liharuokien parissa, mutta kevättä kohden aletaan pikkuhiljaa keventää. Kesään mennessä listat ehtivät vielä vaihtua ja mukaan tulee lisää sesongin tuoreita raaka-aineita, esimerkiksi kotimaisia yrttejä.

– Sekin on hyvä muistaa, että vaikka Lapin makumaailmassa lihalla on tärkeä merkitys, on meillä vahva osaaminen myös kasvis- ja vegepuolella.

Uuden listan uudet annokset

Tänä vuonna listat uusiutuvat kuusi kertaa eli tahtia on tihennetty. Sesonkien kotimaiset raaka-aineet hyödynnetään silloin kun ne ovat parhaimmillaan. Keväällä otetaan mukaan enemmän kalaa ja villiyrttejä.

Kesä on sitten ihan oma juttunsa ja raaka-aineiden puolesta erittäin otollista aikaa. Tuoreet raaka-aineet ovat hyvä motiivi uusia listaa tiheämpään kuin aikaisemmin, Janne Tirri kertoo.

Myös juhlapyhät huomioidaan keittiössä tarkoin. Vappuna on luvassa hulppea vappubrunssi, jossa yhdistyvät perinteiset vappusuosikit pohjoisen makumaailmaan. Äitienpäivänä on tarjolla kolmen ruokalajin kokonaisuus.

– Maanantaista lauantaihin on tarjolla suosittu yllätysmenuumme, muiden herkkujen lisäksi ja kesällä on käytössä myös terassimenuumme.

 

Raikas lohisalaatti ja friteeratut muikut ovat kevään listan herkullisia uutuuksia.

Elämyksellistä yhdessäoloa

Lapland Hotelsilla onnistuvat niin kokoukset, koulutukset, lanseeraukset ja viikkopalaverit, valmistujaiset sekä perhejuhlatkin häistä syntymäpäiviin. Miljöönä Lapland Hotels Kuopio on moneen taipuva, rento ja mukava.

Tilaisuuksien suunnittelu on mutkatonta, sillä kaikenlaiset kokous- ja juhlakokonaisuudet räätälöi alusta loppuun
Lapland Hotels Kuopion oma myyntipalvelu. Olipa kyseessä parin tunnin rekryhaastattelu tai useamman päivän koulutus, onnistuu varaus ja suunnittelu yhdellä kertaa, sisältäen tarvittavat tilat tarjoiluineen, majoituksineen ja oheisohjelmineen.

– Meillä on kuusi erilaista kokous- ja juhlatilaa tilaussaunan 12 hengen Kuulea-kabinetista jopa 120 hengen juhlatila Kirnuun, josta onkin tullut todella suosittu juhlatila. Kirnu on kodikas ja tunnelmallinen mutta avara tila myös erilaisia ohjelmanumeroita ajatellen.

Tilassa on valmiina oma äänentoisto ja av-laitteet. Ruokailut onnistuvat joko juhla- tai kokoustilassa tai Gallá Kitchen & Bar -ravintolassa, hotellinjohtaja Miia Siltala kertoo.

Kirnu on juhlatila isommankin ryhmän juhlalle tai kokoukselle, hotellinjohtaja Miia Siltala kertoo.

Irti arjesta staycationilla

Yhä useampi yhdistää sukujuhlaan tai muuhun kokoontumiseen myös yöpymisen, vaikka oma koti olisikin lyhyen ajomatkan tai jopa kävelymatkan päässä. Staycation on tullut jäädäkseen myös Kuopioon.

– Tehokas irtiotto arjen stressistä ei välttämättä vaadi matkaa merten tai tunturien taa. Yöpyminen Lapland Hotelsin tunnelmallisessa huoneessa, Gallá Kitchen & Barin illallinen ja maankuulu aamupala yhdistettynä Kuopion monipuoliseen kulttuuritarjontaan – mahdollisuus nauttia matkailusta täysipainoisesti on lähempänä kuin moni arvaakaan.

Koko palvelupaketti on viritetty viemään asiakas pohjoisen tunnelmaan ja aitojen makujen pariin ilman, että viikosta tarvitsisi lohkaista päiviä matkustamiseen. Miia Siltala vinkkaa myös aina pätevän lahjavinkin kevään valmistujaisiin ja vaikkapa synttäreille.

– Lapland Hotelsin lahjakortit niin ravintolaan kuin majoitukseenkin ovat aina mieluisia lahjoja. Kaikille lahjansaajille löytyy varmasti juuri sopiva lahjakortti. Hankkiminen onnistuu vaivattomasti suoraan netistä tai hotellin vastaanotosta.

Lapland Hotelsin huoneet henkivät pohjoisen rauhoittavaa tunnelmaa.

Lapland Hotels Kuopio

Puijonkatu 32, 70110 Kuopio
kuopio@laplandhotels.com
puh. 017 552 8800
www.laplandhotels.com/kuopio

Myyntipalvelu
puh. 017 552 8802
sales.kuopio@laplandhotels.com

Gallá Kitchen & Bar
puh. 017 552 8803
www.kitchengalla.fi