Valikko Sulje

Romu on rahanarvoista tavaraa

Puijon Romun käsittelyhallissa on vähitellen otettu käyttöön uutta tavaran vastaanottolinjastoa. Sen päässä on granulointikone, jolla sähkökaapelit ajetaan pieneksi metallirouheeksi. Tätä raakamateriaalia lähtee valimoihin raaka aineeksi sekä vientiin. Menekkiä on koko ajan. joten kuparikaapelivirtaa tarvitaan, Sini Toivanen kertoo granulointikoneen äärellä.

Lue lisää...

Täyden palvelun opaste- ja tarratalo

Kuopion Takuutarra Oy on täyden palvelun opaste- ja tarratalo, jolla on toimialalta jo kolmenkymmenen vuoden kokemus. Laadukkaista materiaaleista valmistetut tarrat ja opasteet on suunniteltu kestämään kovaakin käyttöä ja vaativia olosuhteita. Tuotteita valmistetaan pienistä kilvistä laajoihin opastekokonaisuuksiin.

Lue lisää...

Verisuonisairaudet kuriin ajoissa

Suonikohjutauti on laskimoperäinen ongelma ja yleinen työikäisten vaiva. Sen perimmäistä syytä ei tunneta, mutta taustalla voi olla peritty ominaisuus. Siksi suonikohjujen ilmaantumista on myös vaikea ehkäistä. Pelkkä laajentunut laskimo ei oireettomana tarvitse hoitoa. Lääkärin pakeille tullaan tyypillisesti silloin, kun kohjut ovat kookkaita ja jaloissa on oireita, kertovat verisuonikirurgit Kimmo Mäkinen ja Ismo Vajanto.

Lue lisää...

Persoonallista kirjanpitopalvelua

Tilitoimisto TiliMEMO Oy:n avokonttorissa KPY Novapolisin yläkerroksissa on eletty muutosaikaa. Yrityksen viime vuosituhannen lopulla perustanut Kirsti Merenheimo aloitti keväällä eläkepäivänsä siirtymäkauden jälkeen. Kirsti eli tuttujen kesken Kike sanoo, että tilitoimisto on ollut hänelle kuin oma jälkeläinen, jota ei voinut jättää kenen tahansa hoiviin.

Lue lisää...

Kengät, laukut ja varusteet kuntoon

Tavaroiden eliniän jatkaminen korjauksin on kestävää kehitystä. Korjaus- ja Ompelupalvelu Fixtikki on keskittynyt juuri tällaiseen toimintaan. Yrittäjä Laura Eskelinen on erikoistunut erityisesti ompelutöihin. Hän korjaa esimerkiksi nahkakenkiä ja tekee niihin erilaisia muutoksia. Asiakkaina on yksityisiä ja yrityksiä.

Lue lisää...