Valikko Sulje

Arkisto

Valitse näytettävät artikkelit lehden julkaisuajankohdan mukaan:

  • Kaikki
  • 2022-1
  • 2022-2
  • 2022-3
  • 2023-1
  • xpress.fi

Lauluntekijän taival alkoi Kuopiosta

Katriina Honkanen syntyi näyttelijäperheeseen vuonna 1960. Lyhyet teatterikiinnitykset veivät perhettä Savonlinnaan, Joensuuhun, Kotkaan ja Imatralle, ennen kuin vuonna 1969 kotipaikaksi vakiintui pidemmäksi aikaa Kuopio. Honkasten ensimmäinen koti oli Minnan puiston viereisessä puutalokorttelissa.

AITOSAVOLAINEN BILEBÄNDI

Keikat teemme aina kulloiseenkin tilaan sopivalla äänentoistokalustolla. Oma miksaaja vastaa siitä, että soundit ovat kohdallaan. Hyvä soundi ei meillä tarkoita kovaa volyymia, vaan laulun ja instrumenttien erottuvuutta ja hyvää kokonaisbalanssia.

Kohtaamisilla pitää olla merkitystä

Kuhmon kaupunginjohtajaksi Määttä tuli vuonna 2018. Tänä aikana hän kertoo työskennelleensä enemmän poikkeus- kuin normaalioloissa. Kaupunginjohtajakautta ovat leimanneet kriisit, niin paikalliset kuin kansainväliset

Remar järjestää juhlat kuin juhlat

Juhlapalvelu Remarin yrittäjä Minna Kananen lupaa järjestää puitteet niin tarjoiluiltaan kuin tunnelmaltaan ikimuistoiselle illalle. Remarin juhlapalvelu ja ravintolat tunnetaan monipuolisesta ja laadukkaasta ruoastaan. Remar Portin…

Peeässä oli tärkeä pelinavaaja

Vuosi Varkauden jakeluaseman valmistumisen jälkeen U-Cont teki ensimmäiset isommat myyntikauppansa ja viiden vuoden kuluttua tuote oli jo myynnissä Yhdysvalloissa. U-Contin jakeluasemia on sittemmin toimitettu reilu tuhannen asennusta ympäri maailmaa.

Siisti, kodikas ja laadukas Hostelli Hermanni

Asiakkaidemme käytössä ovat yhteiset oleskelutilat sekä keittiö. Hyvin varustellussa keittiössä on erinomaiset tilat ja välineet ruuanlaittoon. Keittiöstä löytyy myös mausteita, puuroa, ruokaöljyä ja perusaamiaiseen tarvittavia aineksia, Loukkola luettelee.

Taide ilahduttaa sairaalan arjessa

Taide voi tutkitusti edistää hyvinvointia ja terveyttä esimerkiksi lievittämällä fyysisiä ja psyykkisiä oireita. Sairaaloihin taidetta hankitaan nimenomaan ilon ja hyvinvoinnin tuottamisen näkökulmasta.

Jotain vanhaa – jotain uutta

Jo alusta alkaen kuvat tekivät lehden ilmeestä iloisen ja värikkään. XPress-logo loisti punakeltaisena. Isompi muutos tapahtui vuoden kuluttua ensimmäisestä numerosta.

Työsuhdepyörä Intersportista

Veroedun ansiosta työsuhdepyörät ovat nyt todella suosittuja sillä etuhan on erinomainen sekä työntekijän että työnantajan näkökulmasta.

Koko keskustan Carlson saman katon alla

Olemme asiakasta varten, mikä tarkoittaa asiantuntevia huippumyyjiä, jotka kehittävät jatkuvasti osaamistaan sekä palvelun että tuotteiden suhteen.

Luontoaiheisia koruja yksilöllisesti

Myymälässä esillä olevia uniikkitöitä ovat yksittäiset, tyyliltään näyttävät ja juhlavat korutyöt, kuten Omenapuu-korusarja.

Laatuasuntoja asiakkaan toiveiden mukaisesti

Sembergin ja asiakkaan hyvin toimiva yhteistyö tarkoittaa sitä, että asiakkaille löydetään heille parhaiten sopivat, yksilölliset asumisratkaisut. Rakennusliike on keskittynyt määrän sijasta laatuun.

Pyörällä kulkee kaikki

Yli 30 vuotta toimineen Puijon Pyöräpisteen vahvuus on yksilöllinen palvelu. Valikoimasta löytyy varmasti sopiva kaksipyöräinen jokaiselle ajajalle.

Elämykselliset kokoukset ja juhlat Lapland Hotelsilla

Moni yritys onkin ottanut tavakseen pitää aamupalaverit maittavan aamiaisen merkeissä. Aamupala on ollut menestys omana tuotteenaankin.

Niiralan Kulma palvelee ja työllistää

Asukkaat saavat kaikki asumiseen kuuluvat palvelut saman katon alta ja kiinteistöjä ylläpidetään ja korjataan omin voimin.

Neljännesvuosisata kuopiolaista ravintolakulttuuria

Yritys rekisteröitiin kaupparekisteriin 29. marraskuuta 1997 nimellä Kuopion Ravintolamestarit Oy. Liikeidea, ruokalista ja ravintolan nimi olivat työlistalla seuraavina.

Luonnollista ja pysyvää rasvanpoistoa

Ainoana Suomessa NK Esteticilla on nyt käytössä huippusuosittu uuden teknologian rasvanjäädytyslaite Coolshaping 2. Laitteella tehdään Cryolipo-hoitoja, joka tuhoaa rasvasoluja jäädyttämällä.

Digitaalisuutta ja kiertotalousinnovaatioita tekstiilialalle

Virtuaalisovittamisessa vaate tai muu päälle puettava varuste sovitetaan käyttäjän tai 3D-avattaren päälle digitaalisesti. Käyttäjä näkee miltä tuote mahdollisesti näyttäisi hänen päällään ja osaa tilata oikean kokoisen vaatteen.

Kesäpihat kuntoon

Pihasuunnitelman lisäksi kannattaa tehdä myös hoitosuunnitelma ja noudattaa sitä. Vaikka uusi piha on hyvin suunniteltu ja perustettu, se vaatii hoitoa eli piha ei hoida itse itseään, Komulainen huomauttaa.

Monipuolista ruokatarjontaa CaWan tyyliin

CaWan lounasbuffet koostuu neljästä eri pääruokalajista eli tarjolla on lihaa, kasvisruokaa, kalaa tai kanaa ja keittoa sekä leipä- ja salaattipöytä. Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia.

Kesä alkaa kun Albatrossi avautuu

Vilkastuva satamaelämä näkyy varmasti meilläkin, nythän alkaa olla pystyssä melkein uusi ravintolakatu kohti Kallavettä. Uusi saunamaailma Luoto avautuu ja myös ravintolalaivat tuovat kansaa satamaan, satamatorin tapahtumista puhumattakaan.

Laadukkaat työvaatteet VTR-Workwearilta

Myymäläpäällikkö Niki Berg kertoo asiakaslähtöisen ja ammattitaitoisen asiakaspalvelun olevan VTR-Workwearin tärkein vahvuus. Jokainen asiakas saa hyvää palvelua, olipa kyseessä ryhmä rakennusfirman uusia työntekijöitä personoituja vaatteita hakemassa tai mökkinikkaroija uusimassa työkenkiä.

Euroopan arvostetuimmat juustot

Gruyère varsinkin tuntuu sopivan suomalaiseen suuhun. Siinä on pähkinäinen ja mukavan täyteläinen maku sekä tiivis rakenne. Tunnettuuteen on varmasti vaikuttanut myös juuston ahkera mainostaminen kansainvälisissä hiihtokisoissa!

Mestarien mankelissa

Liinavaatteet ja pöytäliinat pitää aina mankeloida. Pystymme nyt palvelemaan entistä paremmin esimerkiksi majoitus- ja ravintolapalveluita tarjoavia asiakkaitamme. Mankeli muun muassa viikkaa pöytäliinat käyttövalmiiksi.

Puhdasta energiaa omalta katolta

Energiakriisi saa monen pohtimaan keinoja lämmitystehokkuuden parantamiseksi. Sähkö- tai öljylämmitteisessä talossa asuvan kannattaa harkita lämpöpumppua ja sen rinnalle aurinkosähköjärjestelmää. Maalämpö ei ole aina kannattavin ratkaisu, sillä sen perustamiskustannus on porauksineen kallis.

Oma koti ja oma rauha

Kuopion Puijonlaaksossa sijaitseva palvelutalo Lepola tarjoaa itsenäistä asumista ikäihmisille. Talosta saa kaikki hoito- ja hoivapalvelut siihen, että omassa kodissa voi asua niin pitkään kuin mahdollista. Hoitohenkilökunta on paikalla kellon ympäri.

Betoninkovaa osaamista jo 30 vuotta

Betola aloitti toimintansa kehittämällä ruiskubetonointia paremmin sopivaksi betonirakenteiden korjaukseen ja betonituotteiden valmistukseen. Yrityksen asiakkaat ovat pääasiassa eri teollisuusalojen yrityksiä, rakennusliikkeitä, kuntia ja kaupunkeja.

Tämäkin Teboil on paikallisen kauppiaan ja henkilökunnan asema

Suosimme lähellä tuotettuja raaka-aineita ja käytämme mahdollisemman paljon kotimaisia tuotteita kaikessa ruuan valmistuksessa. Lounaalla on tarjolla aina kaksi lämmintä ruokavaihtoehtoa sekä runsas salaattipöytä, keittiömestari Terhi Räty tarkentaa.

Koneurakointia ja autohuoltoa

Autokorjaamopalveluihin kuuluvat muun muassa eri automerkkien määräaikaishuollot, öljynvaihdot, elektroniikan vianmääritykset ja -korjaukset, vikamuistin luvut ja nollaukset, ilmastointihuollot sekä katsastuskorjaukset.

Finteco saa sähkön, veden ja ilman virtaamaan

Pidämme kunnossa jatkuvalla rasituksella olevat laitteet, jotka eivät saa pysähtyä hetkeksikään. Tällaisia ovat esimerkiksi jätevesi-, pohjavesi-, paineenkorotus- ja puhdasvesipumput. Toki muidenkin taloteknisten pumppujen huollot, vaihdot ja asennukset kuuluvat toimenkuvaan.

Vuokra-autoja kaikkiin tarpeisiin

Männistön autovuokrauksella on lyhytaikaisessa vuokrakäytössä tällä hetkellä noin 50 henkilöautoa ja 15 pakettiautoa. Männistön ja Apajan lisäksi palvelua ja vuokra-autoja saa Kallantien toimipisteestä.

Aito peltikatto ja sähköt auringosta

Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan kiinteistön sähkönkulutuksen mukaan. Tyypillisesti auringosta saatavalla energialla voi säästää esimerkiksi noin neljäsosan kokonaiskulutuksesta. Mutta jo alkuinvestoinnista saa säästöjä, kun asennuttaa samalla uuden katon ja aurinkopaneelit.

Taloyhtiön taloushallinnon luottoväki

Tiedonkulku on läpinäkyvää ja sujuu Talokeskuksen muun väen kanssa saumattomasti, samoin yhteydenpito taloyhtiöihin. Muutama vuosi sitten uudistimme toimintojamme niin, että yksi henkilö hoitaa aina saman taloyhtiön koko taloushallinnon.

Vesijettiretkille koko perheen voimin

Leppäsellä opastetaan harrastuksen saloihin antamalla käyttöopastusta niin laitteen käyttöön kuin kausihuoltoon ja  säilytykseenkin. Vesijetit huolletaan kerran ajokauden aikana tai 50 ajotunnin välein. Kone ja Tarvike M. Leppänen Oy on maahantuojan palkitsema Sea-Doo-jälleenmyyjä ja -huoltopiste.

Muovinlujaa palvelua ammattirakentajille

Me olemme luoneet oman toimintamallimme palvellaksemme mahdollisimman laadukkaasti nimenomaan ammattirakentajia. Kuopiossakin olemme saavuttaneet alueen rakentajien luottamuksen. Oma kaivotehtaamme yhdessä todella laajan valikoiman noutovaraston kanssa täällä Kelloniemessä muodostaa erittäin kilpailukykyisen palvelukokonaisuuden.

Panchossa syödään myös sunnuntaisin

Ravintoloiden ruokalista on myös laaja, josta varmasti jokainen löytää oman suosikkinsa. Valikoimiin kuuluvat tuhdit burgerit, mehevät pihvit, raikkaat salaatit, fajitakset, burritot ja tacot, unohtamatta upeita jälkiruokia.

Kodinkoneet kuntoon keväthuollolla

Vesan-Huolto Oy:n toimitusjohtaja Markku Veijalainen suosittelee jokaisen kotitalouden laatimaan kodinkoneidensa huolto-ohjelman. Kun kirjallista ohjelmaa noudattaa ja merkitsee asiat muistiin, pysyy hyvin selvillä, mitä laitteita on huollettu ja mitä huoltoja pitää muistaa tehdä.

Hurry Events vuokraa ja toteuttaa

Yrityksille olemme täyden palvelun tapahtumatalo, joka voi ottaa vastuun tapahtumasuunnittelusta, tapahtuman koordinoinnista ja jälkitöistä. Teemme teemasomistuksia myös ravintoloiden omiin tiloihin. Teematapahtumiin sopiva ohjelma ja esiintyjät löytyvät nekin Hurryn kautta.

Toukokuu on vuoden parasta aikaa ulkomaalaukselle

Maalausprosessin ensimmäinen vaihe on seinien pesu ja huuhtelu. Tarvittaessa käytetään vahvempaa pesuainetta, jos seinään on tullut kasvustoa. Liian kovalla paineella vettä ei pidä seinille ampua, muuten laudoitus kastuu läpikotaisin.

Rauta tottelee Vuorelan teräsmiehiä

Metallitaito tekee rakenteita isoihin ja pieniin kohteisiin eli esimerkiksi teräsrakenteita teollisuudelle tai kaiteita kerrostaloon. Muita töitä ovat esimerkiksi ritilätasot, auto- ja ulkokatokset, sisäänkäyntikatokset, teräsportaat ja kerrostalojen katoille tulevat iv-konehuoneiden rungot.

Yritysten ja taloyhtiöiden sähköautolataus nykyaikaan

Sähköautojen latausverkko laajenee nopeasti. Paikallis-Sähkö tarjoaa sähköautojen latausjärjestelmien toimitukseen koko paketin eli alkukartoituksen, suunnittelun ja rakentamisen niin yrityksille, taloyhtiöille kuin julkisiin latauspisteisiin.

Vahva yhteistyökumppani antaa tukevan selkänojan

Yhteistyö on ollut mielenkiintoista, sillä 20 vuoden aikana PeeÄssä ja Prisma ovat kasvaneet valtavasti. Me olemme onnistuneet kasvamaan siinä mukana. Sami Heimonen kertoo, että tuorein esimerkki yhteistyön hedelmällisyydestä on vadelma.

Peeässä pitää huolta verkostostaan

Asiakkaillemme on todella tärkeää, että nämä tuotteet tulevat tältä alueelta. Kun olemme pystyneet kertomaan, että alkuperä todellakin on täällä, näiden tuotteiden myynti on kasvanut huomattavasti.

Pirjo Kartano – Kuopion seudun oma Aira Samulin

Kuopion Seudun Yrittäjänaiset ry on valinnut vuoden 2022 yrittäjänaiseksi Pirjo Kartanon. Monipuolinen viihde- ja kulttuurialan yrittäjä on toiminut oman työnsä ohella useita vuosia myös yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana.

Monen roolin Pirjo Kartano

Pirjo Kartano on samaa ikäluokkaa kuin Paula Koivuniemi, Katri Helena ja monet muut 1940-luvulla syntyneet artistit. Pirjo Kartanon tarina kulkee hiljaisesta maalaistytöstä uranvaihtojen ja lamakausien…

Yksilöllistä palvelua ja laadukkaita tuotteita

RVB LAB -meikkisarjan upea syksy- talvi meikkikokoelma 2022. Sopii täydellisesti sekä päivä- että juhlameikin tekoon. Eksklusiiviset ja innovatiiviset tuotteet korostavat kasvojen ja silmien loistoa, Sirpa…

Joulu on herkkusuiden luvattua aikaa

Ykkösherkun juustovalikoima on parhaimmillaan noin viikkoa ennen joulua, vinkkaavat asiantuntevasta ja iloisesta asiakaspalvelusta vastaavat Helena Voutilainen ja Elisa Nurmi. Vuoden suurin makujuhla on tietenkin joulu,…

Pubirockin luuydinryhmä

Kuopiolais-lapinlahtelainen Shakin Skeletons on julistanut baarikansaan menevän klassisen rock´n rollin ilosanomaa jo vuodesta 2010. Monien vastoinkäymisten karaisema bändi toteuttaa yhä päättäväisesti perustehtäväänsä – tuoda perinteistä…

Monikanavaista markkinointia

Keskellä komppaa MP Laitisen väki: Tarja (vas.), Elli, Mika, Jenni, Emppu, Minna ja Mikko (oik. alhaalla) Laidoilla palloilee Monikanavapalvelun porukka: Jukka (vas.) Christina, Tuija, Olavi…

Bouillabaisse eli päivän kalasaalis

oliiviöljyä appelsiinin kuorta timjamia 1 sipuli 1 porkkana sellerin varsi 5 valkosipulin kynttä puolikas fenkoli ripaus chililastuja 1 tomaatti pieni kesäkurpitsa 2 perunaa pieni munakoiso…

Juhlaa ja arkea

Savonia-ammattikorkeakoulu on viettänyt 30-juhlavuottaan monin eri tavoin. Olemme tuoneet esille Savonian osaamista ja vaikuttavuutta. Esimerkkejä rohkeista avauksista oli MTV3:n pääyhteistyökumppanuus SuomiAreenalla. Teemoina olivat ilmastoturvallisuus ja…

Ainoa kauhukuva on tekemisen loppuminen

Vuonna 1975 avattu Kuopion Huonekalukeskuksen myymälä on edelleen Lasse Schroderuksen tukikohta, jonka interiööri pursuaa designia eri vuosikymmeniltä. Maailmassa on kahdenlaisia tyyppejä. Niitä, jotka tekevät vain…

Paok juhlii työn merkeissä

Vuosijuhlan suunnittelutyöryhmässä olivat mukana Kirsti Oikarinen, Hannele Kärkkäinen ja Päivi Marttinen, jonka vasemmalla puolella kolmantena vasemmalta rehtori Hanni-Mari Larronmaa. Juhlalehti on luettavissa myös digilehtenä verkossa.…

Pianisti pystymetsästä

Pianon takana Juho Kela on kuin kotonaan. Kuopiolainen Juho Kela on poikkeuksellinen pianisti. Keikoillaan hän kiinnittää huomionsa yleisöönsä eikä nuotteihin. Niitä hän ei ole soittaessaan…

Päämääriä ja pelisilmää

Useimmat miettivät jo nuorena mikä työ olisi itselle se mieluisin. Hyvistäkään suunnitelmista huolimatta yllätyksiltä ei voi välttyä. Aikoinaan kauneudenhoitoalasta työuraa suunnitellut Jenni Kulin on nyt…

Hyvän mielen harrastus koiralle ja omistajalle

7-vuotias welsh corgi cardigan Hugo on ollut lukukoirana kahden vuoden ajan. Ensihoitajaopiskelija Enni Sairanen pääsi kokeilemaan Hugolle lukemista Savoniaammattikorkeakoulun hyvinvointipäivässä – ja molemmat nauttivat. Kennelliiton…

Kivojen kamujen kasvattaja

Papu ja Ilo viihtyvät emäntänsä sylissä. Suuri osa suomalaisista koirista kasvatetaan pienimuotoisissa kotikenneleissä. Chihuahua-rotuun erikoistunut kuopiolainen Kristiina Ahlberg on yksi maamme noin 13 000 kasvattajasta.…

Kuopion makuja kansainvälisillä mausteilla

Bouillabaisse on ranskalainen kalakeitto, joka onnistuu mainiosti myös Kallaveden antimilla. Sakari Pääkkö on innokas kotikokki, joka yhdistelee kansainvälisiä vaikutteita aitoon kuopiolaisuuteen myös muissa tekemisissään.

Modernin keittiön kalustaja

Siilinjärveläinen Kaluste Ollikainen suunnittelee, valmistaa ja asentaa kiinto- ja erikoiskalusteet niin yksityistalouksille kuin yrityksillekin. Keittiö on kodin sydän, ja sen suunnittelussa käytännöllisyys on tyylin ohella tärkein asia.

Elämyksiä kaikille aisteille

Kokous- ja juhlatalo Kuopion Klubin keittiömestari Sonja Morosoff on Vuoden Ravintolamestari. Ravintolamestarit panostaa aitoihin elämyksiin, jotka jäävät mieleen ja joista on iloa pitkäksi aikaa. Kokous-…

Energiansäästö tehostuu teknisillä ratkaisuilla

Ohjelmoitava termostaatti on kätevä tapa säätää lämpöä käyttötarpeen mukaan, Lasse Herranen esittelee. Energiansäästötoimet kannattaa suunnitella ja toteuttaa ammattilaisen avulla. Esimerkiksi omakotitaloissa ja loma-asunnoissa voidaan energiaa…

Korjausrakentamisen ja maalauksen ammattilaiset

Kuopiolainen kerrostaloyhtiö sai syksyllä uudet, lasitetut parvekkeet. Taloyhtiö sai kerralla ajan tasalla olevan ulkoasun, Maalaamo Vernissan työnjohtaja Kari Miettinen kertoo. Maalaamo Vernissa tekee ammattitaidolla julkisivu-,…

Kuopion Perinnetuotteen kukkokauppa kukoistaa

Moninkertaisesti palkittua kukkoa saa marraskuussa alle puoleen hintaan kauppahallin Ykkösherkusta. Asiantuntevasta ja iloisesta asiakaspalvelusta vastaa Helena Voutilaisen rinnalla Elisa Nurmi. Autenttiset raaka-aineet ja perinteiset valmistusmenetelmät…

Katollekin pipo päähän talveksi

Myös uudempien talojen vesikatteen uusimisen yhteydessä on viisasta lisätä eristettä ja parantaa tuuletusta. Tämän 1990-luvun lopulla valmistuneen laajarunkoisen omakotitalon yläpohja lisäeristettiin. Vesikatteeksi ainoa vaihtoehto näin…

Iloisen ilmeen Kolmisoppi

Myös Kauppakeskuksen ulkoasu on uudistunut näyttävän K-nouto autokatoksen ja julkisivun päivityksen myötä. Kauppiaspari Topi ja Anni Miettinen toivottavat tervetulleiksi ostoksille. Syksyllä 1995 avattiin Kuopion Kolmisopessa…

Erikoislinssi estää likinäön kehittymistä lapsilla

Taavi sovittaa uusia silmälaseja optikko Tarja Fennerin avustuksella. Lasten myopia eli likinäköisyys lisääntyy koko ajan, koska näköä tarkennetaan jatkuvasti lähelle. Tätä ongelmaa hoitaa MiYOSMART-erikoislinssi. Lasten…

Rehellisyys ja huolenpito kansainvälisen rekrytoinnin valtit

Pedro Sobrino kertoo olevansa tyytyväinen ratkaisuunsa muuttaa Vieremälle, sillä hänet on otettu vieraanvaraisesti vastaan sekä työpaikalla että paikkakunnalla muutenkin. Euroopan Unionin EURES-työllisyyspalvelut yhdistävät yrityksiä ja…

Oikeita ratkaisuja hyvään näkemiseen

Yksilöllistä palvelua asiakkaan tarpeiden mukaan tarjoavat asiantuntijaoptikot Niina Grönroos (vas.), Sami Gröhn ja Susanne Haataja. Silmälasit, aurinkolasit, piilolasit, modernit kehykset ja silmälääkäripalvelut – kaikki löytyvät…

Savonian kaikki palvelut yrityksille helposti

Savonian palveluista yrityksille vastaa monialainen ammattilaisten tiimi. Kuvassa vasemmalta oikealle takarivissä Pasi Heiskanen, Aki Happonen, Kaija Sääski, Sanna Hukkanen; eturivissä Anne-Maria Moilanen, Tomi Hyttinen, Marjut…

Kasurila Snowpark ja paljon muuta!

Huippupaikka Kasurila on koko perheen paikka, josta löytyy tekemistä kaiken ikäisille. Helppo sijainti ja kattavat oheispalvelut tarjoavat puitteet kaikenikäisille ja -tasoisille laskettelijoille. Kansainvälistä tasoa tarjoaa…

TiMa tietää taloushallinnon

Talouspalvelu TiMan Jani Tikkanen auttaa mielellään niin isoja kuin pieniä yrityksiä taloushallinnon asioissa. Talouspalvelut TiMa Oy tarjoaa yrityksille räätälöityä henkilökohtaista taloushallintopalvelua, jossa työnjako on selkeä…

Siilin Putkipojat laittaa lvi-asiat kuntoon

Siilin Putkipojat on täyden palvelun lvi-liike, joka toteuttaa monipuolisesti alan urakoita. Yrityksen lvi-tarvikemyymälässä on yli 2 000 tuotetta, ja jos jotain sattuisi puuttumaan, ne saadaan tarvittaessa lyhyellä, perustarvikkeissa noin vuorokauden toimitusajalla.

Säästövinkit ja säädöt asumisen ammattilaisilta

Virkamiestalona tunnetun As.Oy Minna Canthinkatu 66:n lämmönjakelu on sekin jo säädetty asianmukaisesti talvikelien vaatimusten mukaiseksi, huoltopäällikkö Antti Heikkinen ja huoltomies Joonas Tissari toteavat. Isännöinti, kiinteistönhuolto,…

Siisteyden ammattilaiset

Toimitusjohtaja Aila Kalske kävi tervehtimässä Pankkopolku 8:n työmaalla loppusiivousta tekevää ryhmäänsä. Ukrainalaisnuorukaiset Andrii Polumestnyi ja Oleksandr Volodn nappasivat pomonsa kultatuoliin. RP-Karmin Hannu Haaranen kuittaa siivousurakan…

Selkokielistä ja saavutettavaa palvelua

TulkkausIlonan yrittäjät Sari Kärkkäinen ja Reeta Ahosilta haluavat tehdä selkokielisestä tiedosta laajemmin saavutettavaa. Ideoiden työstäminen uudeksi liiketoiminnaksi kysyy aikaa ja aivojen käyttöä. Kehitystyössä on viisasta…

Intersportin uusi ilme

Yrittäjät Milla ja Tuukka Uusitalo toivottavat tervetulleeksi tutustumaan uudistuneen Intersportin laajoihin valikoimiin. Intersport Kuopio tunnetaan asiantuntevasta ja ystävällisestä asiakaspalvelusta sekä todella laajasta valikoimasta, josta tarvitsemansa…

Yksilölliset korut Lampi Designilta

Koruja kannattaa huoltaa säännöllisesti ja tarpeen mukaan, Laura Lampinen muistuttaa. Korumuotoilija-yrittäjä Laura Lampisen Lampi Desing Oy suunnittelee ja valmistaa kauniita ja yksilöllisiä koruja. Menetelminä ovat…

Omien joukossa on hyvä olla

Toimitusjohtaja Juho Rissanen ja yksi pääomistajista, Kimmo Timonen viihtyvät hekin loistavasti omiensa joukossa. Vararengasravintolat on näkyvä osa kuopiolaista ravintolakulttuuria ja vapaa-ajanviettoa. Seitsemän ravintolaa satamasta torin…

Keraaminen pinnoite talvisuojaksi

Tämä autoliikkeen laatuauto on lähdössä pesuun niin sisältä kuin ulkoakin, Jenny Koponen näyttää. Kuopiolainen Auto Hohde on autojen puhdistuksen ja suojauksen kokenut ammattilainen. Ulko- ja…

Kodikas miljöö matkakeskuksen vilskeessä

Remar Portin kahvilasta saa aina tuoreita ja lämpimiä leivonnaisia omasta keittiöstä, Minna Kananen lupaa. Ravintola Remar Portti tarjoaa hyvän ruoan ystäville lounasta ja kahvilapalveluita Kuopion…

Aku & Ada sijaitsee Juustoportissa

Myymälässä näkyvät sesongit. Nyt saa loistaa! näyttävät Ulla ja Riikka Pitkänen. Aku & Adan trendikäs vaateliike on Juustoportin liikenneasemalla, joka sijaitsee kauppakeskus Matkuksen läheisyydessä sen…

Tavallista parempaa arkiruokaa aasialaisittain

Ruokamestarit Timo Huovinen ja Jari Reinikainen valmistavat ruoka-annoksia, kuten esimerkiksi erilaisia wokkeja, samosa-nyyttejä ja lämpimiä lounaita on tarjolla mukaan viemisiksi. Kauppiaspariskunta Sari ja Esa Kettunen…

Pesukoneen pitää kestää

Rauno Pohjolainen on ollut Pyykkisataman luottomies pesukoneiden asennus- ja huoltotöissä jo vuosikaudet. Pohjolainen hoiti tietysti myös Leväsen toimipisteen uusien koneiden asennuksen. Ammattikäytössä pesukoneet joutuvat erittäin…

Puhdasta pesulapalvelua jo 30 vuotta

Irina Kauppinen kertoo, että Pyykkisataman 30-vuotisjuhlia on vietetty pitkin syksyä niin Itkonniemen kuin Leväsen toimipisteissä. Pyykkisatama täyttää pyöreitä, mutta pesukoneet eivät jouda pysähtymään juhlan ajaksi.…

Täyden palvelun autopesula

Savon Autopesu puhdistaa ja suojaa ajoneuvon kuin ajoneuvon sekä sisältä että ulkoa, Sanni Haimila, Marko Ketola, Luukas Soininen ja Ritva Ketola lupaavat. Auto on usein…

Puhdasta osaamista työvoimakoulutuksella

Savon ammattiopiston puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto antaa laajat ammatilliset valmiudet. Naruemon Hakkaraiselle on opintojen aikana tullut tutuksi myös kuivapesulaitteisto. Työvoimakoulutus tarjoaa tehokkaan ja taloudellisesti tuetun…

Meidän Petosen kauppa

Nykyaikaisessa ruokakaupassa henkilökunta tekee kaikkensa, jotta kauppakokemus olisi mahdollisimman mukava jokaiselle asiakkaalle.

Lelukauppa luo elämyksen ja verkkokauppa täyttää tarpeen

Kauppias heittäytyi pehmoksi ja sujahti pehmolelujen sekaan. Ensimmäistä kertaa historiassaan Lelukauppa Partanen on laajentunut myös Kuopion ulkopuolelle. Kauppias Minna Kunnasluoto on ripeän toiminnan nainen, jonka…

Kaikki mitä juhlaan kuuluu

Niina ja Kari Turusen hääjuhlassa tunnelma oli ikimuistoinen. Pian Herkkuhetki Kelloniemessä on kotiruuallaan saavuttanut laajan ja uskollisen kävijäkunnan. Suositun lounaan lisäksi Pia Tiilikainen järjestää ja…

Rengasmatka Männistöön!

Männistön Tepskalla hoituvat sujuvasti myös rengasasiat vuoden ympäri ja renkaat talvehtivat mukavasti rengashotellissa, Pete Aaltonen kertoo. Männistön Tepskalta saa autoilija kattavat palvelut rengaspalveluista korjaamoon ja…

Rentoa fiilistä ja meksikolaisia makuja

Burritoja on tarjolla neljällä eri täytteellä. Kuopion Pancho Villa sijaitsee keskeisellä paikalla eli torin laidalla kauppahallin lähellä. Pancho Villa on suomalainen ravintolaketju, jonka ravintoloissa tarjotaan…

PesulaMestarit palvelee nyt Volttikadulla

Tervetuloa asioimaan uusiin tiloihin Volttikadulle! Löydymme samalta tontilta Würthin kanssa, Jukka Rautakoski ja Sami Stenroth toivottavat. Kuopiolainen Pesulamestarit on kokenut pesula-alan ammattilainen, joka on palvellut…

Nuohous ja ilmanvaihto kuntoon

Laatunuohous Liukkonen nuohoaa tulisijat ja puhdistaa ilmanvaihdot Kuopion lisäksi myös Karttulassa, Keiteleellä, Pielavedellä, Siilinjärvellä ja Vehmersalmella. Nuohottu tulisija on taloudellisempi ja energiatehokkaampi. Puuta ja polttoainetta…

Kodinsisustajan luottokumppani

RTV:n runsaat ja monipuoliset tapetti- ja laattavalikoimat antavat kodin sisustajalle rajattomat mahdollisuudet luoda yksilöllisiä ja persoonallisia sisustusratkaisuja

Ripaus luksusta ja irti arjesta

Saisiko olla lasi kuohuvaa? Staycation tarkoittaa myös hemmottelua ja rentoja hetkiä elämyksellisessä ympäristössä. Lapland Hotels Kuopio tarjoaa Lapin rauhaa ja mystiikkaa, tasokasta majoitusta ja maailman…

Remontoijan toimivat ratkaisut Laattapisteen Shop-in-Shopista Carlsonilta

Elämme remonttiprojektia asiakkaan kanssa, jossa kaikki pienetkin asiat ja yksityiskohdat otetaan huomioiduksi, Jaana Leskinen ja Marko Rautaparta kertovat. Suunnittelutyö on tiivistä tiimipeliä, jossa Jaana tekee…

Terveyttä kotimaisista marjoista

Kotimaisia marjoja kannattaa nauttia runsaasti. Lautaselle voi mahtua myös puuroa, Timo Hoffren esittelee. Moniviljapuuroa ja kotimaisia lähimarjoja. Mikä olisikaan parempi aamupala? Kuopion Marja ja Vihannes…

Kokonaisvaltaista LVI-urakointia

Joni Juntunen paljastaa huiman luvun, Savon LVI-talon urakkaan sisältyi erilaisia putkia City-marketin kattoon noin kahdeksan kilometrin verran. Savon LVI-talon liikevaihdosta viimeisimmät kymmenen vuotta 60 -70…

Kehittyvän Kuopion rakentajat

Jesse Parviainen jatkaa Risto Pennasen työtä Pohjola Rakennuksen projekteissa. Taustalla näkyvä Tullinkulman tontti on yksi ydinkeskustan kehittämishankkeista, joissa Pohjola Rakennus on vahvasti mukana. Suomen suurimpien…

Täyden kympin pikkujoulut

Parin vuoden ajan patoutunut juhlimisen tarve pääsee viimein purkautumaan pikkujoulusesonkina, josta on tulossa kenties ennätyskiireinen. Kunnollista pikkujoulukautta ei olla pariin vuoteen päästy viettämään. Moni yritys…

Matkusta Aasian makujen maailmaan

K-Supermarket Matkuksessa on nyt tarjolla uutta virikettä ruuanlaittajille Aasia-teemalla ja liikkeen synttäreiden kunniaksi, kauppiaspariskunta Sari ja Esa Kettunen kertovat.K-Supermarket Matkus viettää iloisia viisivuotissynttäreitään samoihin aikoihin…

Pohjoisen makuja ja mystiikkaa pikkujouluihin

Lapland Hotels tarjoaa tunnelmalliset puitteet kaikenlaisiin juhliin. Pikkujouluissa arki saa unohtua ja juhlassa olla myös ripaus luksusta. Lapland Hotels Kuopio tarjoaa kaupungin ydinkeskustassa Lapin tunnelmaan…

Ne paremmat pikkujoulut

Lasi kuohuvaa ja bileet käyntiin!  Pikkujoulusesonki tulee joka vuosi kuin varkain. Kesän bileiden muistot ovat tuskin viilenneet, kun onkin jo aika suunnitella pikkujouluja. Kun pikkujoulut…

Kantoapu vailla vertaa

Muuttourakan aikana ei kadulla ehditä istuskella. Oskar Toivanen ja Marek Puurunen. Useimmat inhoavat muuttamista, ainakin jos se pitää tehdä yksin. Ammattitaitoisen muuttofirman avulla kodin tai…

Taidemuseo rakentaa taiteelle tulevaisuutta

Näyttelyiden on houkuteltava myös niitä ihmisiä, jotka eivät ole vielä koskaan käyneet Taidemuseossa, Anna Vilkuna pohtii. Kuopion taidemuseo on pohjoissavolaisen kuvataiteen esittelijä, edistäjä ja dokumentoija.…

Antaa värin ja rytmin viedä!

Maalaus on ollut aina yksi Tuija Piepposen intohimoista. Suomalaiset on opetettu rakastamaan beigeä, harmaata ja keskinkertaista, mutta kyllä värit sytyttävät ihmisen, hän muistuttaa.Mitä enemmän tulee…

Elämää ässän ympärillä

Kuopio on aina tuntunut kotikaupungilta, joten kotiutuminen on sujunut hyvin. Täällä harrastuksetkin tuntuvat olevan lähempänä. Perheen kiintopiste maatilalla Pyhäjärvellä, nuoruusvuodet Madridissa ja astuminen S-ryhmän palvelukseen.…

Muurinpohjaletuista valmistuu kesällä niin makeat kuin suolaiset herkut.

Mökillä letusta saa helposti myös pääruoan. Letzone jauheliha-riisitäytteellä ja salaatilla vie nälän ja kielen mennessään. Nappaa tästä talteen Lettukeisarin ohjeet tai sovella sen mukaan, mitä…

Savonialla jälleen laatuleima

Opiskelijakunta SAVOTTAn aktiivit pohtimassa opiskelijoiden oikeuksia. Iiris Kettunen (vas.), koulutusjohtaja Esa Viklund, Anna Soukkamäki ja Mikko Sipilä.Savonia-ammattikorkeakoulu läpäisi jälleen Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) auditoinnin hyväksytysti.…

Navigaattori auttaa etsimään uutta suuntaa työuralle

Työ- ja yritysvalmennuksessa oman työuran tulevaisuutta voi kehittää mielekkäämmäksi, Henni Kuikka lupaa. Kesällä saa ottaa aikaa itselleen ja miettiä rauhassa, mitä omalta uraltaan tulevaisuudessa haluaa.…

Kukka tuo iloa kaikkina aikoina

Kesäkukkien kasvatuksessa kesävalmistelut alkavat jo varhain, Sami Heimonen (vas.) ja Markus Heimonen kertovat nuorien terassihortensioiden keskeltä. Sillä välin kun muut laskeutuvat loman viettoon, monella alalla…

Vasikoille hyvät eväät elämään

Vasikkatilat kuntoon -hankkeessa paneudutaan vasikoiden hyvinvoinnin parantamiseen. Nautaeläimen hyvinvoinnista on tärkeää pitää huolta heti syntymästä lähtien. Vasikkatilat kuntoon -hankkeessa selvitetään, millainen on vasikalle optimaalinen asuinympäristö.Perinteisesti…

Mökkikaupungin meininkiä

Moni suuntaa sydänkesällä mökille luonnonrauhaan, mutta Kuopiossa se ei ole välttämätöntä. Luontoa, järvimaisemaa ja letkeää maalaismeininkiä, modernin kaupungin mukavuuksia unohtamatta, löytyy kaupungistakin. Kahville Aamukahvit, päiväkahvit,…

Kesämies menee niityllä(kin) nettiin

Kaikilla meillä on omat mielikuvamme kesämiehestä. Useimmiten kesämies nähdään rannoilla ja terasseilla kirmailevana veikkosena, joka ei arkaile pukeutua tennissukkiin ja sandaaleihin yhtä aikaa, liian suuritaskuisiin…

Fortum kierrättää metalleja Kuopiossa

Fortumin Kuopion metallipiha on uusi palvelupiste, jossa käsitellään ja kierrätetään yritysten metallijätteitä. Kierrätysmetallien kysyntä kasvaa Suomessa ja maailmalla. Siksi Fortum avaa uusia metallipihoja ympäri Suomen.…

Tarvitsetko hyvän tyypin nopeasti töihin?

Duunintekijät ovat tuttu näky K-Citymarket Päivärannassa. Ahkerat osaajat ehtivät pysähtyä hetkeksi yhteiskuvaan kaupan palkitulla hevi-osastolla. Kun tarvitset osaavan tekijän töihin, Duunintekijöiltä sellainen löytyy, tarvittaessa nopeallakin…

Sujuvaa remontointia ja suunnittelua

Joni Nuutinen arvostaa perinteistä rakentamista ja remontoi sitä mielellään tähän päivään sopivaksi. Isot ja pienet remontit toteutetaan niin, että se on asiakkaalle mahdollisimman helppoa ja…

Vuokrapyörillä kesäteille

Wille ja Suvi Hakoluoto ovat itsekin karavaanareita ja tietävät kuinka lomareissuille kannattaa varustautua. Moni haaveilee lomareissusta matkailuautolla, mutta budjetti ja epäilys omasta karavaanariudesta hidastavat aikeita.…

Ihmisiän kestäviä kattoja Valkeisenlammella

Valkeisenlammen alueella on viime vuosina korjattu vanhaa ja rakennettu kokonaan uutta. Useassa kulttuurimaisemallisesti merkittävän alueen rakennuksessa kiiltelee uutuuttaan Peltikii Palvelun toteuttama katto.Peltiseppien ammattitaito ja osaaminen…

Mielen hyvinvointia ja kierrätystekoja

Mielen hyvinvointi ja kierrätys ovat tärkeitä asioita Tukeva-säätiölle ja Kauppakeskus Matkukselle. Toukokuun Kierrätyspäivässä voimat yhdistettiin konkreettisesti ja jatkoa yhteistyölle on luvassa. Kuvassa Susanna Mahlanen, Janina…

Ykkösluokan taksipalvelua

Taksiykköset on kuopiolaisten taksiyrittäjien vuonna 2015 perustama yhtiö, jonka yli 150 ystävällistä ja luotettavaa ykköskuskia on sitoutunut viemään asiakkaansa perille heidän aikataulunsa vaatimalla tavalla. Palvelun…

Asumisen mukavuutta lasitetulla terassilla

Pekka Kosunen havainnollistaa hiltulanlahtelaisen omakotitalon lasitetulla terassilla, kuinka kesäfiiliksen saapumista voi huomattavasti aikaistaa. Terassilasitus on käytännöllinen tapa lisätä kodin neliöitä ja jatkaa terassikautta tuntuvasti. Terassi…

Muodin, kauneuden ja palvelun Sokos

Sokokselta löydät kaikki muotiin, kauneuteen ja hyvinvointiin liittyvän saman katon alta. Tule sellaisena kuin olet! Sokos on kauneuden, pukeutumisen ja kodin tavaratalo keskeisellä paikalla kaupungin…

Lompakko ja luonto kiittää

Puijon Romu vastaanottaa muun muassa vanhat akut. Meidän kanssamme asioidessaan asiakas voi luottaa siihen, että kierrätys tapahtuu asianmukaisesti, Mikko Kemppinen (vas.) ja Ernesti Moilanen kertovat.Nyt…

Talotekniikan taitajat

Fintecon moniosaajien joukkoon kelpaa kuulua. Kun hommat toimii ja asiakkaat ovat tyytyväisiä, on mukava tehdä töitä toisten ammattilaisten kanssa.Kuopion Finteco LVIS on paikallinen asiantuntijayritys, jonka…

Elämyksiä ja torielämää

Tervetuloa torille, täällä ollaan valmiita kesään! Kuvassa edessä vasemmalta toritoimintavastaavat Jyrki Vuori ja JP Piipponen sekä kauppiaat Juha Myllynen (edessä oik.), Timo Lauronen (takana vas.),…

Keittiö on kodin sydän

Jokaiseen makuun löytyy juuri oikeat vaihtoehdot Topi-Keittiöiden laajasta valikoimasta. Tehtäväni on auttaa valintojen tekemisessä, Hanna Valto lupaa.Nykypäivän keittiö toimii monessa roolissa. Sen on oltava toimiva…

Siisti porrashuone on taloyhtiön käyntikortti

Tanja Laitinen on työstään ylpeä erikoisosaaja. Asunto Oy Kuopion Lääninlääkärin edustavat yleiset tilat pysyvät siisteinä kolme kertaa viikossa tapahtuvan siivouksen myötä. Kuopion Talokeskus ja sen…

Siivousalalla on töitä tekijöille

Siivoustyönohjaaja Sanna Nieminen opastaa Joona Koposta monipuolisissa siivousalan tehtävissä Kallaveden Talohuolto Oy on paikallinen, toimialueensa hyvin tunteva kiinteistöhuoltoalan perheyritys. Pääasiallisina asiakkaina ovat taloyhtiöt Kuopion talousalueella.…

Tyylikkäillä lasiratkaisuilla tilaa ja kesää kotiin

Lasiterassit tuovat kotiin tyylikkyyttä ja käytännöllisyyttä.Kuopion Lasipalvelu toteuttaa toiveidesi mukaiset lasitusratkaisut kokonaisvaltaisena palveluna, avaimet käteen -periaatteella. Olipa kyseessä sitten terassilasitus, lasikattoterassi, lasikaiteet tai vaikkapa saunan…

Entisöinti säilyttää muistomerkin arvokkuuden

Hautakiven käyttöikä on hyvin pitkä. Vanhakin kivi voidaan hioa ja nimet kaivertaa uudelleen, niin kuin tässä sukuhaudassa on tehty.Hautamuistomerkkien valmistuksen ohella Kivipaja Sari Kämäräisen erikoisosaamista…

Antaa rattaiden pyöriä!

Luotettava ja ammattitaitoinen isännöitsijä vastaa siitä, että taloyhtiön arki rullaa, pyörät pyörii ja rattaat on rasvattu. Me huolehdimme omaisuudestasi, Ilja Knuutinen muistuttaa.Olipa kyse taloyhtiön hallinnosta,…

Huolettomia ajoja huolletulla autolla

AD-Autokorjaamoketjun yrityksenä huollamme ja korjaamme tavanomaiset automallit sekä hybridi- ja sähköautot, Tomi Tuononen, Teijo Hyttinen ja Tatu Väistö kertovat. Henkilöauto kannattaa huollattaa hyvin viimeistään ennen…

Golf on koko perheen peli

Laatuaikaa Huuskosten tyyliin. Fore! Hanna huutaa. Samun (vas.) mielestä isä-Teron swingissä näkyvät vielä lätkäotteet.Harvassa lajissa koko perheen yhteinen harrastaminen onnistuu niin hyvin kuin golfissa. Tarina…

Vedenpinnalta uusia näkökulmia maailmaan

Melonta on sopiva laji jokaiselle luonnossa seikkailemisesta nauttivalle. Kajakilla voi tehdä vesillä melkein mitä vain ja mennä paikkoihin, joihin ei muuten edes pääsisi. Melontaseurojen peruskursseilla…

Kaunis ja toimiva koti sisustussuunnittelulla

Onnistunut sisustus on asiakkaansa näköinen, kaunis ja käytännöllinen, Paula Valta muistuttaa. Sisustusarkkitehti ja myyntistailaaja Paula Valta innostuu tavallisten ihmisten kodeista. - Koti on asumista varten.…

Pentikäiselle lisätilaa Likolahdessa

Merja ja Kari Pentikäisen kevät ja alkukesä on mennyt päivätöiden ohella asuinrakennuksen muutostöissä. Tämä kuva otettiin remontin keskellä, mutta kesällä tiloissa palvellaan jo asiakkaita. Kuopion…

Autosähkön ammattilaiset hoitavat nyt myös sähköautot

Näiden miesten huomaan voi uskoa millaisen sähköauton tahansa. Teslaan erikoistumisen lisäksi Autosähkötalo on Maxusin merkkihuolto Kuopiossa. Kuvassa vasemmalta Joni Ronkainen, Anssi Hintsala, Kalle Laukkarinen ja…

Suppaillen kesäretkelle

Intersport Kuopion yrittäjät Tuukka ja Milla Uusitalo viihtyvät itsekin SUP-laudoilla. Stand up padling eli suomeksi tuttavallisemmin Sup-lautailu, suppaus tai suppailu on muutamassa vuodessa kasvanut todella…

Kauppahallin Ykkösherkun kautta kesälaitumille

Ykkösherkun Helena ja Elisa esittelevät herkullisen laatuvalikoiman parhaita paloja Parmankinkusta Peltolan juustoihin ja Perinnetuotteen kalakukkoihin. Kauppahallin Ykkösherkun tiskin notkuvasta tarjonnasta löytyy huippujuustoja, maukkaita lihoja ja…

Muurinpohjalettu on ruokien aatelia

Muurinpohjaletun paistossa ei auta hätäillä. Mikko Miina vie perinneherkun ilosanomaa ympäri Suomea. Jos lettujen paiston opettelet, niin sinun ei tarvitse tehdä ikinä töitä, sanoi Mikko…

Musta Lammas 40 vuotta

Tervetuloa makumatkalle, toivottaa Mustan Lampaan väki. Vuonna 1862 oluttehtaan käyttöön valmistuneiden kellariholvien suojassa Kuopion Satamakadulla sijaitsee ravintola Musta Lammas, joka on jo neljän vuosikymmenen ajan…

Pannuhuoneen juhlavuosi 20+1

Kesällä raikkaat cocktailit ja myös mocktailit maistuvat terassikansalle, Antti Talvinen kertoo. Ravintolamestareiden Isä Camillo -ravintola avattiin 1998 vuonna 1912 Suomen Pankin haarakonttoriksi rakennettuun kiinteistöön. Keväällä…

Gallá Kitchen & Bar kutsuu terassikesään

Terassilla nautitaan hyvästä palvelusta, maukkaista ruoka-annoksista, raikkaista juomista ja kesästä! Lapland Hotels on Kuopio-matkailijan luottohotelli Lapland Hotels Kuopio tarjoaa korkeatasoisen majoituksen lisäksi myös monipuolisia juhla-…

Lounasravintola Silta palvelee Tehdaskadulla

Kuopion lounasravintola Silta tarjoaa maittavaa lounasta Tehdaskadun upouusissa tiloissa. Tervetuloa tutustumaan, yrittäjä Sari Hallikainen toivottaa. Kesäkuussa Kuopion laadukkaat lounasravintolat ovat saaneet joukkoonsa uuden tulokkaan. Haapaniemen…

Kengät ja avaimet kuntoon

Kunnostamme kenkiä ja ohjelmoimme autojen siruavaimia, Kari Keinänen tiivistää. Kuopion Kenkä- ja avainapu kauppakeskus Vihtorissa tarjoaa monipuolisten suutari- ja avainpalveluiden lisäksi myös kaiverrukset sekä saksien…

Kesän herkkuhetket Kummisedän terassilla

Tervetuloa herkuttelemaan Kuopion ykkösterassille, toivottavat vuoromestari Kari-Pekka Mustonen ja ravintolapäällikkö Laura Tikkanen. Kesä-Kuopion varmoja vinkkejä on Ravintola Kummisetä ja sen upea, kaupungin parhaaksikin valittu terassi.…

Ammattilaiset elämän tärkeimmissä käänteissä

Huoneistokeskus Kuopion henkilökunta on valmiina toteuttamaan kotiunelmia. Kuvassa vasemmalta Siiri Kiiskinen, Jorma Voutilainen, Jari Hyvönen, Marjo Hakala, Olli Tuovinen, Päivi Eskelinen, Jari Lyytinen, Tiina Laurikainen.…

Kotona Kuopiossa, mökillä Vuorelassa

Petri Satulin koti on Ilmarisen talossa Piispanpuiston laidalla. Taiteenystävän seiniltä löytyy paljon kuvataidetta, mikä sopii historialliseen miljööseen hyvin. Kuopion seudulla on helppo viihtyä kesät ja…

Sampo on kesäkansan kohtauspaikka

Tervetuloa morjestamaan ja maistelemaan maukkaita kesäjuomia. Valikoimaa löytyy, Satu Poussa lupaa.Sympaattinen erikoisravintola on paitsi muikuistaan tunnettu ruokaravintola, myös suosittu seurusteluravintola. Kun syntyy ajatus poiketa kesäjuomille…

Auto kiiltäväksi myllytyksellä

Jenny Koponen ja Kimmo Varis tekevät myllytyksen asianmukaisin menetelmin ja oikeilla välineillä. Koneellinen kiillottaminen eli myllytys on pysyvimmän tuloksen tarjoava vaihtoehto auton maalipinnan naarmuja ja…

Aurinkoterassille torin kuppeeseen

Pancho Villalla on Kauppakadun ja Puijonkadun kulmassa yhteensä 100 terassipaikkaa. Pancho Villan sijainti on ihanteellinen, sillä ravintola löytyy Kauppakadun ja Puijonkadun kulmasta, suoraan Veljmies-patsasta vastapäätä.…

Poistotekstiilin elämä jatkuu raaka-aineena

Poistotekstiilien kierrätyskokeilu jatkuu elokuun loppuun saakka. Keräyspisteisiin tekstiilit jätetään tiiviisti muovipussiin suljettuna, Mikko Laakso kertoo Jätekukolta. Kotitalouksiin kertyy paljon tekstiilimateriaalia, joka on liian huonokuntoista jatkokäyttöön.…

Kesähymy pistoshoidolla

Lihasryhmien merkintä on osa pistoshoidon valmisteluja, Jukka Paakkanen kertoo. eSmile Vuorikadulla tarjoaa myös laadukkaita esteettisten toimenpiteiden palveluja. Näihin kuuluvat myös pistoshoidot. HLL Jukka Paakkanen kertoo…

Savolaista lähimarjaa

Tuoretta kotimaista lähimarjaa, hernettä ja sieniä on myynnissä Citymarkettien sisääntulojen yhteydessä ja K-Supermarket Portissa, Timo Hoffrén kertoo. Makeat marjat ja herkulliset herneet voit ostaa kätevästi…

Mansikoita normaalissa aikataulussa

Kotimaisen ruoan arvostus on kasvussa, Jari Venäläinen kertoo.Marjatiloilla kesän sesonki osuu keskelle kauneinta kesää. Vuonna 2021 kesä oli aikainen, niinpä mansikoita päästiin laittamaan pakkaseen jo…

Kesän muotia moneen menoon

Valmiina rannalle, töihin ja juhlaan! Piatta Miettinen näyttää, kuinka Piattacón monipuolisista valikoimista löytyy asut joka lähtöön. Mikä näistä asukokonaisuuksista sopii sinun kesätyyliisi?Oletpa menossa töihin, juhliin,…

Järkiruokaa järvestä

Sakke Yrjölän kalataidetta on nähtävillä vuoden mittaan useissa näyttelyissä. Elokuun loppuun akvaariotalo Maretariumissa Helsingissä on kalamaalauksia ja serigrafioita. 13.6. - 3.7. Hauholla Vihavuodessa on näyttely…

Hei kaikki ihanat Ladyt!

Leea Kuoppa toivottaa tervetulleeksi sovittamaan upeita ranta-asuja. Aluspukeutumisen erikoisliike Lady Royal on kuopiolainen 35-vuotias perheyritys, joka on tunnettu laadukkaista tuotteistaan ja vaihtuvista valikoimistaan. - Kaunis…

Yksilöinä olemme yhtä

Monikanavainen ja palveleva joukko: Pyry (vas. takarivi), Tarja, Emppu, Tuija, Mika, Elli, Aino-Maria, Olavi, Mikko, Minna, Jenni ja Christina (alhaalla). Suomi voitti jo neljännen kerran…

Saken reseptivinkeillä järvikalasta maittavia annoksia

Särkipuikot Tähän ohjeeseen sopivat esimerkiksi pienet lahnat, pasurit ja säyneet. Fileeraa ne ja poista kylkiruodot ja nahka. Leikkaa fileet pituussuunnassa kolmeen osaan, siten että fileen…

Koruja kannattaa vaalia

Lampi Designin Laura Lampinen korjaa ja kunnostaa vanhat korut uuteen uskoon. Lampinen myös suunnittelee koruja tilaustyönä. Lampi Design korjaa ja huoltaa korut, sekä suunnittelee ja…

Rokkia, rauhaa ja riemua Rauhalahdessa

Sakari Kuosmanen ja Tuija Piepponen nähdään Rock’n Rollatorsin päärooleissa. Huumoria ja säpinää on luvassa. Rauhalahti Teatterin harjoituksissa on innostunut ja riehakas tunnelma. Tekeillä on, jos…

Yhdessä olemme enemmän

Savon XPressiä julkaiseva Monikanavapalvelut on aloittanut yhteistyön Mainospalvelu Laitisen kanssa. Kahden itsenäisen perheyhtiön yhteistyö mahdollistaa molempien asiakaskunnan entistä kattavamman palvelun.

Yhteistyötä ja kumppanuutta

Aallokko on kuohunut ympärillä ja vesi on tuntunut suolaiselta, mutta yhdessä olemme olleet vahvempia ohittamaan karikot sekä oppineet pitämään päät pinnalla. Tiimihenkemme on tiivistynyt ja toimintamme on vahvistunut.

Kontiosta komea koti

Hirsi oli Veera ja Jussi Heidelle selvä valinta kodin materiaaliksi. Kontio on perinteikäs ja luotettava toimija, joka toi varmuutta rakennusprosessiin. Maailman suurimman hirsitalovalmistajan talot valmistetaan…

Carlsonin rautakauppa on entistä ehompi

Carlsonin rautakauppaan on ryhmitelty selkeästi ja inspiroivasti esille kaikki rakentamiseen, remontoimiseen sekä sisustamiseen liittyvät tuotteet, Antti Tuokko sanoo. Nykyaikainen rautakauppa vastaa rakentajan ja remontoijan tarpeisiin,…

Lasiterassi tuo kesän lähemmäksi

Toimitamme suomalaisia Lacerta-lasiterasseja ja toteutamme ne tarvittaessa perustuksien teosta lähtien, Marko Tiitinen (vas.) ja Sami Koistinen kertovat. Toimitamme suomalaisia Lacerta-lasiterasseja ja toteutamme ne tarvittaessa perustuksien…

Kodinkoneita kannattaa korjata

Vesan-Huolto korjaa lähes kaikki koneet iästä tai merkistä riippumatta. Takahuoneessa korjausvuoroaan odottavat pyykinpesukone ja painepesuri.Kuluttajan kannattaa aina ostohetkellä kiinnittää huomiota tarjolla olevien kodinkoneiden laatuun. Vian…

Rakentajan luottokumppani

STARKin laajasta laattavalikoimasta rakentaja löytää varmasti tarvitsemansa, Jani Hänninen lupaa.STARK Kuopio on rakentajan ja remontoijan luottokauppa, jonka laajasta ja laadukkaasta valikoimasta löytävät omansa niin ammattirakentaja…

Jos pumppaamo pettää, korvaako vakuutus?

Huollamme, korjaamme, myymme ja asennamme pumput ja sähkömoottorit vuosikymmenten kokemuksella, Ari Pursiainen kertoo. Vakuutus ei välttämättä korvaa vesivahinkoa pumppaamon omistajalle. Siksi pumppaamon kuntoa on syytä…

Rengasosaamista ja virustuhoa

Rengaspalvelumme tekee renkaiden vaihdosta ja säilytyksestä kustannustehokasta ja helppoa, lupaa Krisse Männistön Teboilin asiakaspalvelusta. Yrittäjävetoisella Männistön Huoltamolla on pitkät perinteet ammattitaitoisesta sekä ystävällisestä asiakaspalvelusta. Perinteiseltä…

Konekauppa käy!

Buster-, Yamarin- ja Yamarin Cross-veneet ovat olleet meillä myynnissä elokuusta lähtien. Tunnetut ja suositut kotimaiset merkit tekevät kauppansa hyvin, Sami Törrönen (vas.) ja Mikko Eestilä…

Renkaat ja vanteet kesän ajoihin

Kannattaa tulla tutustumaan monipuoliseen rengas- ja vannevalikoimaamme, Mikael Nylund ja Heidi Remes sanovat. Rengasparista löytyy monipuolinen valikoima kesärenkaita ja vanteita kaikkiin henkilö- ja pakettiautoihin. Myös…

Laakkosen rengasralli rullaa

Laakkosen rengaspalvelun avulla renkaidenvaihto ja säilytys saa hymyn huulille, Petri Häkkinen, Jari Aumanen ja Suvi Laakkonen vinkkaavat. Täyden palvelun BMW, Mazda, Opel ja Mini Laakkonen…

Venttiilipaja lisäsi tehoja toimintaansa

Uudistetuissa, väljemmissä tiloissa moottorit ja autot voidaan korjata tehokkaasti, Petri Taskinen (oik.) ja Herkko Toivanen kertovat. Kuopion Venttiilipaja Oy on saanut uusia työkoneita ja lisää…

Hitsin lujaa erikoisosaamista

Jere Ruuskanen on kokenut hitsausalan ammattilainen. Työn vastapainona Jere ajaa moottorikelkkaenduroa.Savon Hitsaus ja Asennus Oy on vuonna 2020 perustettu hitsaus- ja asennustöihin erikoistunut kuopiolaisyritys. Yrityksen…

Seniorikuntoutusta ja digipalveluja

Arviointikäynnillä fysioterapeutti Ida Tuomaala kartoittaa palvelutarpeita ja tekee tarvittavat toimintakyvyn testaukset.FysioSenior tarjoaa laadukkaita, monipuolisia ja yksilöllisiä palveluita ikääntyvän kotona asumisen tueksi. Uusin palvelu on DigiSenior,…

Jalka-analyysin kautta lenkkipoluille

Puijon Pesiksen Nestori Moisio suhtautuu jalkinevalintoihin kilpaurheilijan vakavuudella. Jalka-analyysin antama tarkka tieto auttaa valitsemaan niin treenitossut kuin virittämään piikkaritkin juuri itselle sopiviksi. Tuukka Uusitalo auttaa…

Uusi Pyörävarikko Kuopiossa

Meille ovat tervetulleita niin aktiivipyöräilijät kuin aloittelijatkin, Jukka Salminen (vas.) ja Tommi Hoffrén kertovat. Pyörävarikon monipuolinen pyörävalikoima tarvikkeineen ja varusteineen löytyy Tehdaskadulta. Sopiva pyörä ja…

Palveleva pyöräkauppa

Greenriden avarassa myymälässä on mukava tutustua laajaan pyörävalikoimaan. Päivi Junkkila testaa upouutta Trekin District-sähköpyörää. Greenridestä Kuopion Leväsentiellä saa pyörän, huollon sekä varaosat samasta osoitteesta. Laadukkaasta…

LVI-osaamista ja palvelevaa autokauppaa

Heikki Luomi ja Markku Moilanen ovat tehneet kaupat 18 autosta vuodesta 2017 lähtien. Peugeot-hyötyajoneuvomallisto ja Hartikaisen huoltopalvelu ovat paljon kilometrejä keräävän yrityksen varma valinta.Yritykset tekevät…

Sopivinta satulaa etsimässä

Puijon Pyöräpisteen Tomi Inkeroinen ja Juha Eronen hoitavat pyörien perushuollot nopeasti sesonkiaikanakin.  Kevään hitaasti, mutta varmasti sulavat tiet saavat monen silmät kiilumaan. Kun ajatus uuden…

Omaehtoista asumista Lepolassa

Aarno Aaltonen (oik.) soittaa harmonikkaa ja Veijo Tuomainen (takana) rumpuja, molemmat asuvat Lepolassa. Seppo Kononen (vas.) on 4 - 5-miehisen Oltermanni-orkesterin vieraileva viulisti. Musiikki on…

Kuopio vetää uusia asukkaita ja yrityksiä

Kuopio on viime vuosina profiloitunut Itä-Suomen veturiksi ja yhdeksi koko Suomen tärkeimmistä kasvukeskuksista. Menestyksen resepti ei ole mitenkään salainen. Kuopioon muutetaan, sillä täällä on työpaikkoja,…

Kaupunki rakentuu tulevaisuuteen

Kuopio on kasvanut viime vuodet voimakkaasti ja olemme saaneet kaupunkiimme jopa yli 1000 uutta asukasta vuodessa. Vahva kasvu on vaatinut myös voimakasta rakentamista, sillä jokaiselle…

Studio EveLiisa kuvaa ihmisiä eri elämänvaiheissa

Studio EveLiisan kuvauksissa saa ottaa rennosti, Eveliina Immonen lupaa. Oleskelunurkkauksessa voi tehdä viime hetken ehostukset ennen kuvausta ja halutessaan välillä hengähtääkin kuvaushetken aikana. Studio EveLiisan…

Muotia moneen makuun

Tennarit on varma kevään merkki! K-Citymarket Päivärannan jalkineosastolta löytyvät jalkineet monenlaiseen menoon. Henkilökunnan puoleen voi aina kääntyä ja apua kysyä valintoja tehdessä, Minna Parviainen muistuttaa.…

Laadukkaita lähituotteita ja makuja maailmalta

Kauppiaat Rauno Pasanen ja Marciane Lopes pistävät iloisin mielin hyllyyn lähituotteita lettutarpeista hunajaan ja muniin. Monipuolisten valikoimien ja ystävällisen asiakaspalvelun kauppapaikka K-Supermarket Leppävirta tiedetään ja…

Savon makein karkkikauppa

Karkkiosasto kruunaa kauppareissun, Jooa toteaa ja Iitu-äiti on samaa mieltä. K-Citymarket Päivärannan makeisosastolla on talven aikana käynyt kuhina. Uudistunut ja upea makeispuoti kutsuu notkuvien herkkuhyllyjen…

Isännöitsijä on luotettava moniosaaja

Sami Mörsky on aktiivisesti mukana Tiihottarentie 1:n putkiremontin eri vaiheissa. Osa taloyhtiön asukkaista asuu talossa remontin aikana ja esimerkiksi pysäköintijärjestelyt vaativat neuvottelutaitoa moneen suuntaan. ISA-auktorisoitu…

Rakentajan luottokumppani

STARKin laajasta laattavalikoimasta rakentaja löytää varmasti tarvitsemansa, Jani Hänninen lupaa. STARK Kuopio on rakentajan ja remontoijan luottokauppa, jonka laajasta ja laadukkaasta valikoimasta löytävät omansa niin…

Miltä näyttää asumisen tulevaisuus?

Kun puhutaan tulevaisuudesta, mielikuviin nousee usein takavuosien elokuvista tutut lentävät autot, robotit ja futuristiset rakennukset. Todellisuudessa asumisen tulevaisuus voi kuitenkin näyttää arkisemmalta, vaikka suuria muutoksia…

Palveleva Puijon Apteekki

Tervetuloa Puijon Apteekkiin KYSille, apteekkari Jukka Väätäinen toivottaa. Puijon Apteekki avaa ovensa heti aamusta ja kattavasta lääkevarastosta saavat tarvitsemansa heti mukaan niin KYSin asiakkaat, henkilökunta…

Sydämellisesti sinun

Meille olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet! Tervetuloa ostoksille, Anu (vas.) Lilja, Jessika ja Piatta toivottavat.Piattacó on yksilöllisen muodin ja sydämellisen palvelun erikoisliike Kuopion keskustassa.…

Elämä on yhä punk!

Energia on A ja O ja Elämä on Punk, Mika Vesterinen tiivistää. Kun puhutaan elävästä musiikista, eloisuuden kriteerinä olevan energian ja vauhdikkuuden kriteerit täyttää ainakin…

Ekologisia energiaratkaisuja

Esko (vas.) ja Jussi Airaksinen esittelevät pientalojen ekologisia lämmitysratkaisuja.Ilmalämpö- ja ilmavesilämpöpumppujen sekä maalämpö- ja aurinkosähköjärjestelmien suosio kasvaa koko ajan.Ilmalämpöpumput käyvät hyvin kaupaksi niin talvella lämpöä…

Menopeli menneeseen

Kun Sari Hoffrén ja Helmi Orvokki ovat liikenteessä, päät kääntyvät. Helmi Orvokki on vuosimallin 1958 Oldsmobile Super 88 HT ja Sari hänen omistajansa.Saria vanhat kulkupelit…

Pellistä vaikka mitä

Pellillä saa helposti näyttäviä pintoja sisustukseen. Ravintola Bokan Emir Dzafče on tyytyväinen ilmeikkääseen punaiseen seinään. Mitä pellistä ei voi tehdä, sitä ei tarvita. PeltiKii pistää…

Pyykkisatama palvelee Itkonniemellä ja Leväsellä

Pesulapalvelujen lisäksi meillä on tarjolla vuokralaitteita erilaisiin puhdistustarpeisiin, Irina Kauppinen kertoo. Pyykkisatama viettää tänä vuonna 30-vuotisen toimintansa juhlavuotta. Pesula on laajentanut toimintaansa avaamalla uuden toimipisteen…

Wanhaan malliin

Kupla on kiireetön kulkuneuvo, Ilja Knuutinen kertoo. Sen nähdessään ihmiset tulevat hyvälle tuulelle.On talli täynnä ja meno mallillaan, lauletaan Vanhaan malliin -rallissa. Kuvaus pätee myös…

Pääsiäinen ympäri vuoden

Uudessa näyttelyssä on esillä eri tekniikoilla toteutettuja pääsiäis-munia, Teresa Töntsi kertoo. Pääsiäinen on ortodoksisessa kirkossa vuoden tärkein juhla. Huhtikuusta lähtien Suomen ortodoksisessa kirkkomuseo RIISAssa pääsee…

Taloyhtiöt energiatehokkuuden edelläkävijöinä

Useammassa As Oy Kuopion Kielokallion autotallissa on lähitulevaisuudessa sähköauton latauspiste, kertoo hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen. FRG Group Oy:n Sami Jukaraisen mukaan sähköjärjestelmän nykytilan kartoitus luo…

Sylikitara soi tunteella

Kitara soi soittajan sylissä kauniisti. Mika Jaakkolan ilme kertoo paljon. Erikoisvireillä soitettavat dobrot ja lap steel -kitarat tuovat monille kitaristeille mieluisaa vaihtelua ja lisää sävyjä…

Pallokentiltä bisnekseen

Ilkka Sammelvuolla (vas.) ja Tatu Säisällä pysyy montakin palloa ilmassa yhtä aikaa. Viime aikoina lentopallo on tosin vaihtunut padeliin.Menestyvän urheilijan fokus on urheilussa, mutta myös…

Nurmikot kuntoon robottileikkurilla

Husqvarnan mallistosta löytyy sopiva robottileikkuri kaikenkokoisille pihoille ja puutarhoille, Jaakko Solmu Konesolmusta lupaa. Jos mikä on klassinen kesäpuuha, niin nurmikonleikkuu. Nykyään sen vain suorittaa äärimmäisen…

Kirkkain katsein kevääseen

Tämäkin kulunut ratti on nyt kuin uusi, Jenny Koponen esittelee kunnostettua nahkaista ohjauspyörää. Auto Hohde on auton puhdistuksen ja suojauksen ammattilainen. Pesun lisäksi tarjolla on…

Kaikille sopiva kakku

Sirpa Karppi ja Keijo Ollikainen tuntevat erikoisruokavalioihin liittyvää tarjontaa hyvin myös työnsä puolesta. Kysynnän myötä valikoimat ovat lisääntyneet ja hinnat laskeneet. PAOKin loihtimat tarjoilut maistuivat…

Kokous- ja juhlatiloja keskustassa

Juhlasaliin mahtuu helposti linja-autolastillinen juhlaväkeä. Palvelualan Opisto Kuopio tarjoaa paitsi laadukasta koulutusta, myös monipuolisia tiloja monenkokoisiin kokouksiin, koulutuksiin ja juhliin. Palvelualan Opisto Kuopio sijaitsee vain…

Elämyksellinen CoWork asiallisella talotekniikalla

Jani Lankinen (vas.) ja Seppo Eronen ovat tyytyväisiä valmiiseen CoWork-tilaan. KPY Novapoliksen uusi CoWork-tila avasi ovensa maaliskuussa. Kuopion Finteco LVIS vastasi taloteknisestä urakasta. Projekti oli…

Palloileva ope matkalla huipulle

Eve Smolander on matkalla kohti huippukuntoa ja tähtää ulkomaan pelikentille. Plakkarissa on kuitenkin myös opettajan pätevyys.Kuinka sujuu työskentely ja huippu-urheilu yhtä aikaa? Puijo Volleyn Eveliina…

Aidosti paikallinen konevuokraamo

Martikaisen Konevuokraamosta löytyy laitteita laidasta laitaan. Seinällä olevat tukkisakset ja Esson mainos ovat seinällä muistona isästä, Jari (vas.) ja Mikko Martikainen kertovat.Martikaisen Konevuokraamo Sorsasalossa vuokraa…

Let’s play!

Englannin kielessä play tarkoittaa näyttelemistä, pelaamista, leikkimistä ja soittamista. Olisiko teatterin kynnys matalampi, jos suomen kielessäkin näyttelijät pelaisivat ja leikkisivät lavalla, pohtii Atte Antikainen, jolle…

Vaneri taipuu moneksi

Vaneriasioissa kannattaa piipahtaa ensin meillä. Todennäköisesti haluttu tuote löytyy edullisesti ja meiltä sen saa mukaan määrämittaisena, Jaakko Räsänen lupaa. Vaneri on monikäyttöisempi materiaali kuin moni…

Digiparkista apua työnhakuun

Digiparkista saa täsmätukea työnhaun digitarpeisiin aivan ydinkeskustassa, lupaavat Navigaattorin Sanna Saastamoinen ja Tiina Pursiainen.Jos työllistymisessä vaadittujen digitaitojen hallitseminen askarruttaa, apua on tarjolla torin kupeessa Navigaattorissa.…

Vegaaninen ja gluteeniton herkuttelijan piiras

12 annosta Pohja: 100 g vegaaninen margariinia 2,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa 1 dl perunajauhoa 1 tl suolaa 0,5 dl soijamaitoa Täyte: 100 g sipulia 1…

Ykkösgolf on golfmatkojen ykkönen

Kohta vaihtuu hanki helteiseen nurmikenttään etelän auringossa, lupaa Jukka Kuiri ja lyö pakkaskauden päättyneeksi. Tulevana kesänä on taas aika suunnata maailmalle. Golfin ystäville laadukkaan vaihtoehdon…

Pelloilta polttoainetta vetyautoihin

Savonia-ammattikorkeakoululla tutkitaan, kuinka paikallisista raaka-aineista saadaan tuotettua vetyä, Maarit Janhunen ja Harri Auvinen kertovat.Tulevaisuuden tankkauspisteellä autoon saatetaan tankata vaikkapa sipulista tehtyä vetyä. Savonia-ammattikorkeakoulun tekemät mikrobipohjaisen…

Vegaaniset ja gluteenittomat suklaahippukeksit

Noin 14 kpl 100 g vegaanista margariinia 1/4 dl oliiviöljyä 2 rkl vettä 2 dl fariinisokeria 1/2 tl suolaa 1/2 tl ruokasoodaa 4,5 dl gluteeniton…

Cocktaileja, kulttuuria ja rentoa pubitunnelmaa

Ravintolamestarit näkyy ja maistuu monipuolisesti Kuopion ravintolaelämässä.  Pannuhuone Gust. Ranin – Olohuone & terassi on ollut jo kolmattakymmentä vuotta kaupungin oma olohuone.   Ravintolamestareiden Isä…

Mestarit muuttaa ja laajentaa

PesulaMestareilla on kohta muuttovalmiiksi pakattuna niin miehet kuin koneetkin. Vasemmalta Sami Stenroth, Niko Tirkkonen ja Jukka Rautakoski. Kuopiolainen PesulaMestarit pesee modernein menetelmin yksittäiset tekstiilit ja…

City tuli kaupunkiin

Tornitaloista avautuvissa maisemissa on suurkaupungin tuntua.Kuopion Portin tornitalojen nousemista rautatieaseman ja vanhan linja-autoaseman kupeeseen on seurattu tiiviisti. Moderni matkakeskus ja yritystoiminnan sekä asumisen keskittymä on…

Taloyhtiöt energiatehokkuuden edelläkävijöinä

Useammassa As Oy Kuopion Kielokallion autotallissa on lähitulevaisuudessa sähköauton latauspiste, kertoo hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen. FRG Group Oy:n Sami Jukaraisen mukaan sähköjärjestelmän nykytilan kartoitus luo…

Täyden palvelun kalusteammattilainen

Iida Hoffren ja Sari Ollikainen ovat tyytyväisiä rakennusprojektin etenemiseen. Upea paritalo on kohta valmis vastaanottamaan uudet asukkaat.Upouusi paritalo Siilinjärven Pyylammilla on kahden ammattilaisen yhteistyön lopputulos.…

Vegaaninen Pavlova

Pavlova on hyvin makeaa, joten reseptistä tulee ainakin 10 annosta. Marenki: 1,5 dl aquafabaa eli kikhernelientä (1 tölkki kikherneitä riittää) 1,5 dl sokeria 1 tl…

Kotini on linnani

Olipa kotisi linna tai tavallinen kaksio, Iljan Isännöintikeskus pitää siitä huolta. Tahkonkiertäjien hirsien suojassa kuvaan asettuivat Ilja Knuutinen, Maris Meitus sekä Marko Kauppinen (vilkuttaa ylhäällä).Koti…

Kodinkoneita kannattaa korjata

Vesan-Huolto korjaa lähes kaikki koneet iästä tai merkistä riippumatta. Takahuoneessa korjausvuoroaan odottavat pyykinpesukone ja painepesuri. Kuluttajan kannattaa aina ostohetkellä kiinnittää huomiota tarjolla olevien kodinkoneiden laatuun.…

Vegaaninen ja gluteeniton brownie

Noin. 10 annosta 240g tummaa suklaata (vegaaninen) 50 g öljyä 2 ½ dl sokeria 2,5 dl kaurajuomaa (gluteeniton) 1,5 dl maissijauhoa 2 dl riisijauho 1,5…

Hitsin lujaa erikoisosaamista

Jere Ruuskanen on kokenut hitsausalan ammattilainen. Työn vastapainona Jere ajaa moottorikelkkaenduroa. Savon Hitsaus ja Asennus Oy on vuonna 2020 perustettu hitsaus- ja asennustöihin erikoistunut kuopiolaisyritys.…

Vegaaninen ja gluteeniton täytekakku

10 – 12 annosta Kakkupohja: 8 dl Semper hieno riisijauho 4 dl sokeria 3 tl leivinjauhetta 4 tl psylliumia ripaus suolaa 2,5 dl rypsiöljyä 6,5…

Nyt on tilaa yrittää!

Uusissa tiloissa on helppo hymyillä, Anssi Hyvönen ja Arttu Jokinen kertovat.Kuopion Telkkistentiellä, aivan Kallaveden rannassa, löytyy 8000 neliötä toimitilaa erilaisten yritysten tarpeisiin. Yksi uusista vuokralaisista…

Asuntovuokrauksen edelläkävijä

Vuokrauspäällikkö Jani Lapinsalo ja toimitusjohtaja Toni Tanskanen lyövät nyrkit yhteen Asunto Mandaatin logon alla, eikä sattumalta. Nyt on varmistunut, että Asunto Mandaatti laajentaa palveluvalikoimaansa kokonaisvaltaiseksi…

Renkaat ja vanteet kesän ajoihin

Kannattaa tulla tutustumaan monipuoliseen rengas- ja vannevalikoimaamme, Mikael Nylund ja Heidi Remes sanovat. Rengasparista löytyy monipuolinen valikoima kesärenkaita ja vanteita kaikkiin henkilö- ja pakettiautoihin. Myös…

LVI-osaamista ja palvelevaa autokauppaa

Heikki Luomi ja Markku Moilanen ovat tehneet kaupat 18 autosta vuodesta 2017 lähtien. Peugeot-hyötyajoneuvomallisto ja Hartikaisen huoltopalvelu ovat paljon kilometrejä keräävän yrityksen varma valinta.Yritykset tekevät…

Vegaaniset napostelupopparit paokin tyyliin

Nämä sopivat lapsille ja aikuisille! 2 litraa valmista, suolattua popkornia Mausteista karamellikastiketta eli: 1 dl Plantin kauravispiä 0,5 dl fariinisokeria 2 tl kanelia 1,5 tl…

Savonia katsoo tulevaisuuteen

Myös työelämän tarpeista nouseva tutkimus- ja innovaatiotoiminta on oleellinen osa aluekehitys-toimintaamme, rehtori Meri Vidgrén sanoo.Savonia-ammattikorkeakoulu aloitti 30-vuotisjuhlavuoden Puijon tornin valaisulla. Savonian logon, pinkin värisen tornin…

Erityisruokavalioiden laaja skaala

Ihmiset kiinnittävät entistä enemmän huomiota yksilölliseen ruokavalioon ja tekevät valintoja paitsi terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta myös eettisistä syistä tai puhtaasti kokeilunhalusta. Ravitsemustieteessä kuitenkin painotetaan joustavuutta,…

Sisustusunelmat todeksi

Sisustus Picason sisustustuotteiden valikoima sisältää herkkuja kotimaisilta ja ulkomaisilta merkeiltä, Ninamarie Antikainen kertoo. Sisustus Picaso on palveleva ja valikoimiltaan monipuolinen sisustusliike Kuopion keskustassa Puijonkadulla. Valikoimista…

Ihmisiä telineillä

KiPaJyKä vuokraa, suunnittelee ja asentaa nyt PERI:n telinejärjestelmiä. Jyrki Kähkönen (oik.) ja Mikko Tammihovi löivät kättä päälle kahden perheyhtiön yhteistyöstä tammikuussa.  KiPaJyKä on paikallinen perheyritys,…

Suomen parhaat perinteiset kalakukot

Siinäpä niitä taas lähtee yksi satsi uuniin, Pirkko ja Taina saattelevat kukot matkaan.Kuopion Perinnetuote tekee kalakukkoja aidoilla, perinteisillä valmistusmenetelmillä. Tämä periaate toi Perinnetuotteen leipureille tammikuussa…

Värillä iloa elämään

Valmiina kevääseen! Ullalla (vas.) ja Riikalla (oik.) on yllään Gestuzin vihreä paita ja mekko, Sannalla Second Femalen kukkamekko. Tänä keväänä pukeutumisessa saa leikitellä rohkeasti väreillä.…

Teräs tottelee tekijämiehiä

Emme stressaa turhista, mutta työt hoidetaan asiallisesti ja täsmällisesti, yrittäjä Hannu Raikonen (vas.) ja teräsputkispesialisti Timo Venäläinen sanovat. Metallitaito on keskittynyt teollisuuden teräsputkistojen hitsaukseen sekä…

Räätälöityjä kokouksia ja juhlia

Kuulea toimii saumattomasti kokoustilana ja rentona tilaussaunana. Palaverin päätteeksi on mukava napata pyyhe kainaloon ja lähteä saunan löylyihin. Saunajuomat ja pikkupurtavat ovat jo valmiina. Kuvassa…

Carlsonin rautakauppa on entistä ehompi

Carlsonin rautakauppaan on ryhmitelty selkeästi ja inspiroivasti esille kaikki rakentamiseen, remontoimiseen sekä sisustamiseen liittyvät tuotteet, Antti Tuokko sanoo. Nykyaikainen rautakauppa vastaa rakentajan ja remontoijan tarpeisiin,…

Vanhukset nousevat kapinaan Sleepy Sleepersin tahtiin Rauhalahti Teatterissa

Tulevana kesänä Rauhalahti Teatterissa soi rokki, kun vanhustentalo Virkeän asukkaat käyvät kapinaan pörssiyhtiötä vastaan ja päättävät vielä kerran vallata legendaarisen Honkaharkun, rokin ja punkin mekan.…

Askartelukulma palvelee uusissa tiloissa

Askartelukulma juhlistaa 45-vuotissynttäreitään uusissa tiloissa H-talossa. Kuvassa Terhi Matikainen, Mikko Matikainen, Johanna Lappalainen, Anette Bolodin ja Hanna-Kaisa Matikainen.Askartelu- ja taidetarvikkeiden erikoisliike avasi ovensa uusissa tiloissa…

Makuja pohjoisesta menu

AlkuruoatPikkelöityjä suppilovahveroita ja tillismetanaa saaristolaisleivälläPikkelöidyt suppilovahverot 2 dl kuivattuja suppiksia tai 1 litra tuoreita2 dl vettä1 dl väkiviinaetikkaa1 dl sokeria1 rkl sinapinsiemeniä1 laakerinlehti1 valkosipulinkynsi viipaloituna5…

Ryhdin kautta kohti hyvinvointia

Toiminnalliset harjoitukset tekevät hyvää koko kropalle ja vahvistavat monipuolisesti lihaksistoa, näyttää Hyvinvointikeskus Ryhdin yrittäjä Joona Liinamaa.Taas on joulun pyhät ja uuden vuoden juhlat juhlittu. Moni…

Hyisten vesien ystäviä hemmotellaan

Avantosauna Lauteet avaa ovensa tammikuussa Siilinlahdella, Topias Tölli (vas.) ja Sauli Kanniainen kertovat.Talviuimareita hemmotellaan Siilinjärvellä. Uusin talviuintipaikkojen tulokas löytyy Siilinlahdelta.Topias Töllin, Sauli Kanniaisen ja Juhana…

Pyörien huoltoaika on nyt

Sydäntalvi on parasta aikaa huollattaa pyörä. Näin vältetään kevään ruuhkat. Pyöränosien saatavuus maailmalla vaihtelee ja toimitusajat voivat venyä, joten siinäkin mielessä ennakointi kannattaa, Teppo Laurio…

Näönhoitoa laserin tarkkuudella

Kuopion Näkökeskuksella tehdään jälkikaihinpoistoja. Kyseessä on nopea toimenpide, josta palautuminen on nopeaa, silmätautien erikoislääkäri Jarkko Jaatinen kertoo. Kuopion Näkökeskuksen palveluissa kattavat ja osaavat lääkäripalvelut yhdistyvät alan…

Aitoja kalakukkomakuja Kuopiosta

Markku Ylihärsilä on laadukkaiden kalakukkojen asialla. Perinteinen kalakukko syntyy käsityönä, sisusherkuissa säästelemättä.    Kuopion Perinnetuote on aitokuopiolainen kalakukkojen valmistaja. Tällä nimellä yritys täytti syksyllä kymmenen…

Herkulliset leipomotuotteet Toivalasta

Omalla reseptillä tehty mallasleipä on lippulaivamme, Liikenneaseman yrittäjä Meiju Kupari kertoo. Toivalan Leipomotuotteen tuoreet leivät ja leivonnaiset sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Leipomo tunnetaan erityisesti…

Salattu makujen aarreaitta avautui maailmalle

Pohjois-Savo ja Kuopion alue nauttivat European Region of Gastronomy -statuksesta vuosina 2020 - 2021. Juhlavuosien aikana nostettiin tietoisuutta alueen ruokakulttuurista ja raaka-aineista niin paikallisesti kuin…

Meksikon maku syntyy kotimaisista aineksista

Kaikenikäiset ovat tervetulleita Pancho Villaan. Eläkeläisille tarjoamme arkisin lounasaikaan kymmenen prosentin alennuksen lounashinnoista, Kari Vepsäläinen kertoo.Kuopion Pancho Villa muutti huhtikuussa uusiin liiketiloihin keskelle ydinkeskustaa, Veljmies-patsasta…

Savolaenen horoskooppi vuojelle 2022

Kuluva vuosi on täynnä sattumuksia, ja aina hieman jännittää mitä omalle kohdalle mahtaakaan sattua. Taivaan merkkien tiirailijamme Oliver Castlefield raottaa savolaisen moniselitteiseen tyyliinsä salaisuuksien arkkua...…

Savonia – yksi Euroopan parhaista työpaikoista

Euroopan parhaissa työpaikoissa on vahva luottamus johdon ja työntekijöiden välillä, Päivi Diov toteaa.Millainen on yksi Euroopan parhaista työpaikoista? Miten päästä Euroopan parhaiden työpaikkojen listoille? Mitä…

Satu jatkaa Sampon perinnettä

Muikkuravintola Sampon uuden ravintolapäällikön mottona on kohdella jokaista asiakasta niin hyvin kuin haluaisi itseään kohdeltavan. Samalla tavalla hän haluaa huomioida alaisensakin.Syyskuussa lehdessä komeili työpaikkailmoitus, jossa…

Kiertävä Navigaattori kulkee kylältä kylälle

Kiertävän Navigaattorin Anita Paananen (vas.) on tavattavissa Karttulan Turinatuvalla maanantaisin. Kylän kohtaamispaikkaan ovat tervetulleita kaikki karttulalaiset, Satu Iljo Turinatupa-hankkeesta muistuttaa. Kiertävä Navigaattori tarjoaa apua työhön,…

Asiakaslähtöistä ja helppoa apteekkiasiointia

Petosen Apteekissa asiakkaita palvellaan tutun henkilökunnan voimin, apteekkari Pekka Kaukonen ja proviisori Anna Poutiainen kertovat.Petosen apteekissa yhdistyvät ammattitaitoinen ja ystävällinen palvelu, laajat valikoimat sekä helppo…

Sampon taika säilyy vuosisadasta toiseen

Sampon ravintolapäällikön vaihdos on iloinen asia, Ari Kuurne ja Satu Poussa tuumaavat.Muikkuravintola Sampo on ollut kuopiolaisen ravintolakulttuurin peruspilari jo yli 90 vuoden ajan. Nyt sen…

Laskettelun riemua lähellä kaupunkia

Kasurilaan voit tulla sellaisena kuin haluat! Tarvittaessa laskettelun riemua pääsee harrastamaan myös vuokravälineillä. Kasurilan hiihtokeskus tarjoaa puitteet koko perheen täydelliselle laskettelupäivälle. Oheispalvelut välinevuokraamoineen, hiihtokouluineen ja…

Maalarista mandaatiksi

Toni Tanskanen ei pelkää katsoa peiliin. Sieltä näkyvät vahvuudet, heikkoudet ja kehittämisen kohteet ja ennen kaikkea nöyrä mies.Jotkut saavat valmiudet yrittäjyyteen verenperintönä, jotkut tekevät työuransa…

Steinerkoulu sopii kaikille!

Luonnontieteisiin tutustutaan esimerkiksi metsäretkillä.Steinerkoulu Virkkula on noin 150 oppilaan kyläkoulu keskellä kaupunkia. Koulussa pyritään kasvattamaan aloitekykyisiä, rohkeita ja luovia yksilöitä.Nykyisin opetussuunnitelmaankin kirjattu ilmiöoppiminen on ollut…

Pois alta risut ja männynkävyt!

Pois alta! Suomen mestari Paavo Junkkila näyttää Jynkänvuorella, että MTB-Endurossa riittää menoa ja meininkiä.Maastopyörä vilahtaa vinhaa vauhtia ohi ja alas pitkin Jynkänvuorta Kuopiossa. Kivet ja…

Suora tie työelämään

Opinto-ohjaaja Heli Kärnä ja kokkiopinnot aloittanut Sahil Ahuja tekivät yhteisen päätöksen, että opinnot laitetaan alkuun jo syksyllä eikä vasta tammikuussa. Tuleva ravintola-alan ammattilainen on jo…

Glamouria ja karavaanielämää

Sirkustaiteilijan ura on kiehtova yhdistelmä kultaa ja kimallusta, kovaa työtä sekä vaaran tuntua. Salima Peipon sirkusurasta kertova elämäkerta, Salima - Sirkustaiteilijan tunnustukset, ilmestyi viime syksynä.Lapsena…

Intersportista tekstiilit koko joukkueelle

Seura-asut luovat yhteishenkeä ja niiden pitää kestää kovaa kulutusta. Muun muassa Toivalan Urheilijat on yksi Intersportin monista yhteistyöseuroista. Eri urheilulajien seurat sekä muut yhdistykset voivat…

Asiakaspalvelu pelaa lajitteluasemalla

Päivi Kyyrä ja Jari Rissanen toivottavat tervetulleiksi Kuopion lajitteluasemalle. Jätekukon lajitteluasemilla asioi viime vuonna 137 200 asiakasta. Eniten asiakkaita kävi Kuopion lajitteluasemalla. Ensimmäisen kerran päästiin…

Shanghain valoista Kuopion rauhaan

Chenjie Hao pääsi muuttamaan poikansa Samin kanssa uuteen kotiin Saaristokaupunkiin vuoden vaihteessa. Paljon suomalaisempi ei maisema voisi olla, kun uuden kodin takapihalta avautuu järvimaisema. Ja…

Romuraudasta hyötymetalliksi

Taustalla olevista sähköjohdoista erotellaan arvokas kupari granulaattorilla. Myös johtojen muovi kierrätetään, Sini Toivanen ja Mikko Kemppinen kertovat.Puijon Romu on metallien kierrätykseen erikoistunut yritys, joka kerää…

Muovipakkaus kiertää tiskiharjaksi

Muovipakkausten kierrätys säästää muovin valmistuksessa tarvittavaa energiaa ja vähentää öljyn käytön tarvetta. Kierrätysmuovista tehdään muun muassa erilaisia kulutustavaroita, kuten tiski-, wc- ja vaateharjoja, kukkaruukkuja ja…

Hyvän musiikin jäljillä

Jarkka Rissanen on tuttu näky myös Kuopiossa. Vanhempia käydään tervehtimässä viikoittain ja soittotreenit jatkuvat yhä, noin viisikymmentä vuotta ensisävelten jälkeen.On muusikoita, jotka eivät esittelyjä kaipaa.…

Käsinpesulla laatupuhtautta

Kun auto pestään käsityönä, tuloskin on ensiluokkainen, Jenny Koponen lupaa.Talvella kura lentää ja maantiesuola iskeytyy maalipintaan kuluttaen autoa korroosion kautta arvaamattoman nopeasti. Auto Hohde -yrittäjä…

Esineiden uusi elämä

Matti Mattssonin verstas on kuin aarreaitta, jossa vieraan huomio kiinnittyy mitä kekseliäämpiin yksityiskohtiin.Matti Mattssonin Korttelimuseolla sijaitsevaan verstaaseen astuvat ihmiset tulevat yleensä hyvälle tuulelle. Korusepän taitavissa…

Hävikki hallintaan ja kierrätys kunniaan

Anna Antinjuntti ja Jonna Nissinen kattavat pöydän koreaksi Kahvila Kantissa, olipa kyseessä lounas, päiväviini tai iltatilaisuus.Ravintolamestarit lupaa tarjota asiakkailleen eli vierailleen maukkaimman elämyksen, mutta sen…

Turvallista talviajoa

Tämä tiimi hallitsee auton talvihuollon. Ylärivissä vasemmalta autotekniikan ammattilaiset Juha-Matti Vikeväkorva, Nico Kasurinen ja Teemu Tiitinen, alarivissä Juuso Paulus, Jukka-Matti Hartikainen ja Matias Pesonen.Atoy Autohuolto…

Tärkeitä yhteisöjä ja rakkaita ystävyyssuhteita vapaaehtoistyöstä

Ikäihmisenä aikaa itselle tärkeille asioille on enemmän. Eläkevuodet eivät käy tylsiksi, kun voi keskittyä täysipainoisesti siihen, mistä nauttii. Terttu Sandelinille liikunta ja kulttuuri ovat peruspilarit,…

Hyvin suunniteltu latausinfra takaa sähköautoilijoiden yhdenvertaisuuden

Jos taloyhtiössä on parkkihalli, kuuluu siellä nykypäivänä olla latausjärjestelmä sähköautoille, sanoo Kuopion Reimarin hallituksen puheenjohtaja Antti Hyvärinen. Sähköautot yleistyvät ja sitä mukaa latauspaikkojen kysyntä kasvaa.…

Tekemällä oppii ja kokkaamalla kehittyy

Keittiömestari Jere Hakkarainen Mustasta Lampaasta ja opettaja Hannele Kärkkäinen PAOKilta kilistävät maittavalla mallas-pannacotalla. Gallá Kitchen & Barin ravintolapäällikkö Teemu Kurikka ja keittiöpäällikkö Samu Häkkilä vahvistavat…

Palvelun ytimessä

Kolhut kuntoon ja huolto pelaa, lupaavat Laakkonen Kuopion vauriokorjaamopäällikkö Mika Suhonen ja korjaamopäällikkö Heikki Eskelinen.Huollot ja korjaukset kaikkiin merkkeihin Talvikeleille on syytä suunnistaa asiallisestihuolletulla autolla…

Punaturkin talvitarjoukset lemmikeille

Selja Remes on Punaturkin asiakkaille tuttu jo pitemmältä ajalta, mutta vakituisesti hän aloitti klinikkaeläinlääkärinä kesällä. Seljan sylissä Estel. Talvikuukausina hallitaan painoa, hellitään kissoja sekä kiinnitetään…

Hautakivi on hyvä hankkia talvella

Erilaisilla pronssikoristeilla voidaan tuoda esille vaikkapa vainajalle tärkeitä harrastuksia, Sari Kämäräinen kertoo. Vaikka talviaikaan hautakiviä ei pystytetä, ovat talvikuukaudet erinomainen ajankohta valita ja tilata kivi jo…

Sanansa mittainen kumppani

Tilintarkastajan asiantuntemuksesta on paljon apua erilaisissa tilanteissa. Lakisääteisten tilintarkastuksen lisäksi palveluihimme kuuluvatkin neuvontapalvelut verotukseen, yritysjärjestelyihin sekä kirjanpitoon liittyvissä erityistilanteissa, Juha Tissari (vas.) ja Tuomo Sirviö…

Elämän turvaa oman alueen parhaaksi

Turvaa elämälle ja toiveita todeksi. Hope Kuopion Sanna Taattolalla (kesk.) ja LähiTapiola Savon Kaisa Kajánilla ja Antti Pulkkasella on syytä hymyyn. 30 000 euron lahjoituksella tehdään…

Ihmiset tekevät kodin

Iljan Isännöintikeskus palvelee suurella sydämellä! Ylärivissä : Pekka, Erja, Tuula, Aila, Piia, Maris, Sirpa, Eeva ja Tanja. Alarivissä: Ilja ja Sami.Ilman ihmisiä koti tai työpaikka…

Kepeän arjen aineksia

Kevyesti kohtia arkea! Hedelmä- ja vihannesosastolta poimitaan ostoskoriin värikkäät raaka-aineet, Joni (vas.), Jyrki ja Henna muistuttavat.Etsitpä apua isoon tai pieneen nälkään, K-Supermarket Petoselta löytyy kaikki…

Viihtyisää ja turvallista asumista Petosella

Kuopiolaisesta vuokra-asumisesta puhuttaessa Niiralan Kulma on jo käsite. Noin joka kymmenes kuopiolainen asuu Nikun asunnossa eri puolilla Kuopiota. Tarjolla on runsaasti asuntoja sekä asumisen laatua,…

Ykkösmatkat on enemmän kuin matkatoimisto

Ykkösmatkojen kalustosta löytyvät niin huippuvarustellut bussit kuin taksitkin Cadillacista mustaan Mersuun. Ammattikuljettajat huolehtivat että matka sujuu mukavasti niin lähelle kuin kauaskin. Ykkösmatkat on täyden palvelun…

Arjen luksusta ja pohjoisen tunnelmaa

Tilava, ammeellisella kylpyhuoneella varustettu Lapland Junior Suite on suosituimpia huonetyyppejä Lapland Hotels Kuopiossa, Miia Siltala ja Elena Chiksoeva kertovat. Asiakasta odottaa korkeatasoinen majoitus, monipuoliset juhla-…

Sähköt kuntoon kotona ja mökillä

Pientalon, loma-asunnon ja rivitalon sähkösuunnitelmat on hyvä laatia ajoissa jo nyt talven aikana, Lasse Herranen muistuttaa.Sähköurakointi Lasse Herranen suunnittelee ja asentaa sähköt, aurinkosähköjärjestelmät ja sähköautojen…

Uusia rivitaloasuntoja Hiltulanlahteen

Rakennuspalvelu J. Heide on paikallinen yritys, joka rakentaa talot pitkästä tavarasta.Rakennuspalvelu J. Heiden rivitalot ovat hyvää vauhtia valmistumassa Vanulantie 2:ssa, Hiltulanlahdessa. Tarjolla on jälleen laadukasta…

Tieto lisää ilmastoturvallisuutta

Ilmasto muuttuu. Taistelussa ilmastoahdistusta vastaan parhaita aseita ovat tieto ja koulutus. Ihminen on sopeutuvainen, sen historia on osoittanut moneen kertaan, Jyri Wuorisalo muistuttaa.Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät…

Oodi alueellemme menu

Alkuruoat Sipulicappuccino ja FocacciaSipulicappuccino 400 g keltasipuli1,5 kpl valkosipulinkynsiä25 g voita½ tl sokeria4 dl lihalientä1 dl valkoviiniä5 kpl timjaminoksia1 laakerinlehti1 tl suolaaripaus mustapippuria rouhittuna1 dl…

Asunto Mandaatti antaa varman arvon asunnolle

Sisustussuunnittelija-stailaaja Anni Savolainen, myyntineuvottelija Hannu Hyttinen, toimitusjohtaja Toni Tanskanen, myyntipäällikkö Sami Leppänen ja sisältöstrategi Reetta Häkli ovat asuntokaupan ammattilaisia. Heidät löytää Asunto Mandaatin liiketiloista Kuopion…

Muutosten tuulet puhaltavat

Sulauduimme tällä kertaa tähän Wille Markkasen vangitsemaan upeaan maisemaan. Puhumme mielellämme säästä. Ja myönnän, että alkutalven aikana ”ilimoja on pielly” -aiheista smalla talkia on tullut…

Lisää valoa ja turvallisuutta tien päälle

Lisävalot parantavat turvallisuutta ja ajomukavuutta pimeällä. Titec Oy:n yrittäjät Timo Lyytinen (vas.) ja Timo Mäkäräinen kehuvat, että led-paneeli on kätevä asentaa ja siinä on hyvä…

Ajan päivin, ajan öin

Lossin ohjaamossa riittää mittareita ja moottoreilla ohjaaminen vaatii tarkkaavaisuutta.Useimmille suomalaisille lossi ja sen kuljettaja ovat tuttuja vain vanhoista kotimaisista elokuvista. Saariston ja Järvi-Suomen liikenteessä seilaa…

Turvallisuutta talvikeleille

Rengaspari on jo 33 vuotta toiminut itsenäinen perheyhtiö, jonka yrittäjinä ovat sisarukset Heidi Remes ja Mikael Nylund. Kunnolliset talvirenkaat ovat auton tärkein turvallisuusvaruste. Rengaspari myy…

Modernia ja perinteistä hirrestä

Vesa Metsänheimo tyytyväisenä työmaalla Rönössä. Laaja kokonaisuus on loppusuoralla.Hirsitalo on suomalaisen asumisen todellinen klassikko. Tänä päivänä perinteinen hirsirakennus kiinnostaa yhä useampia, ja vanhat työtavat ovat…

Puijon Apteekki palvelee KYSillä

Tervetuloa KYSillä palvelevaan Puijon Apteekkiin, apteekkari Jukka Väätäinen toivottaa.KYSin asiakkaat, muutkin kuopiolaiset ja moottoritieltä kaupunkiin poikenneet löytävät apteekkiin helposti. Puijon Apteekki avaa ovensa arkisin jo…

Löydä oma polkusi

Valmennus mahdollistaa oman osaamisen tunnistamisen ja auttaa löytämään uusia polkuja työelämään, työasiantuntija Johanna Huotari sanoo.Mistä uusi suunta töihin ja uralle? TE-toimiston valmennuspalvelut auttavat työntekijää tunnistamaan…

Tervetuloa rentoutumaan

Brain Relief on syvärentouttava hoito, joka perustuu kosketukseen ja musiikkiin, Anna Jalava kertoo. Milloin viimeksi olet ollut todella rentoutunut? Kiire, stressi ja monenlainen kuormitus ovat…

Do You Wanna Dance?

Pinka Timoskainen ja Aliisa Korhonen keskittyvät tarkasti TikTok-tanssin liikesarjaan.TikTok on erityisesti nuorison suosima älypuhelinsovellus, joka on tarkoitettu lyhyiden videoiden jakamiseen. Suosittua sisältöä TikTokissa ovat erilaisilla…

Rakkaudesta perunaan

Jari Venäläinen ja mukava löytö, sydämen muotoinen peruna. Annabella-lajikkeesta toisinaan löytyvä sydänperuna on haluttu peruna vaikkapa häiden pitopöytään!Jos suomalaisen pitäisi valita autiolle saarelle ruokatarpeita, olisi…

Renkaat kuntoon talveksi

Rengaskulma panostaa hyvään palveluun ja tuotevalikoimaan. Yrittäjät Mika Keinänen (vas.) ja Juha Julkunen muistuttavat, että näin syksyllä on taas aika tarkistaa talvirenkaiden ja ohjauskulmien kunto.…

Sorvin ääreen!

Työkykykoordinaattorien avulla takaisin sorvin ääreen. Myös Marjaana Pitkänen-Pääkkösen (vas.) ja Sari Hoffrénin työ on usein melkoista sorvaamista, kun etsitään räätälöityjä ratkaisuja työllistymiseen. Työura voi jatkua…

Putket kuntoon ja nukut yösi paremmin

LVI-Kallaveden Putken Niko Karvonen juottaa putket kuntoon ammattitaidolla.Kuopion Pirtin alueella omakotitalon etupihalla komeilee mainoskyltti ja pari LVI-Kallaveden Putki Oy:n autoa. Menossa on tyypillinen omakotitalon työkohde,…

Pentikäinen auttaa autokolhuissa

Pentikäisellä auto laitetaan taas kuntoon, olipa kyseessä rytistynyt pelti tai rikkoutunut lasi. Syksyllä ja alkutalvesta illat pimenevät ja kelit huononevat. Kun autoon tulee isompaa tai…

Tulkoon talvi – tyylikkäissä takeissa

Aku & Adan takkivalikoimassa riittää valinnanvaraa. Riikka ja Ulla Pitkänen kertovat, että tänä talvena takeissa on muhkeutta ja pituutta. Talven tuiskuissa ja viimoissa ei tarvitse palella.

Poliisi on siellä missä sinäkin

Savossa poliisin ja kansalaisten suhteet ovat erittäin hyvät ja poliisiin luotetaan. Kuvassa vanhempi konstaapeli Jere Venäläinen (oik.) partiokaverinsa kanssa.Kohtaamme poliisin useimmiten joko liikenteenvalvonnassa, lupa-asioissa tai…

Nuori, meillä saa kysellä!

Kun elämän suunta on solmussa, täällä vyyhtiä lähdetään ratkomaan yhdessä. Keskustelut käydään luottamuksellisesti, Tommi Salmela kertoo.Olipa mielenpäällä millainen asia tahansa, Ohjaamoon voi aina tulla juttelemaan.Ohjaamo…

Kuin kotiin tulisi

Kodit ovat Iljan Isännöintikeskuksen erityisalaa, siksipä töissäkin on kodikas tunnelma. Kuvassa kotoilemassa vasemmalta oikealle Ilja, Aila, Eeva, Maris ja Sami. Kiitos Lapland Hotelsille kuvauspaikasta.Kun yrityksen…

Tyyliä trendikkäillä tapeteilla

Erilaiset saniaisen ja peikonlehdet, oksat, puunrungot ja eläinaiheet tapeteissa tuovat luonnon värikylläisyyden myös kodin seinien sisäpuolelle, Juha Martikainen kertoo.RTV:n runsas ja monipuolinen tapettivalikoima antaa kodin…

Hauskasti hybridi

Teipatut silmälasit, vanhan kansan tapaan suhahtava savolainen s-kirjain ja kiihkeä kiinnostus soteasioihin. Sote -Tyynen riemastuttavat videot ovat nousseet viraali-ilmiöiksi.On vaikea sanoa, mikä yksittäisistä asioista on…

Blueskuningatar ja naapurin mimmi

Erja Lyytinen on lähtenyt aina sillä mielellä liikkeelle, että kyllä onnistuu. Ja on onnistunut. Kuopiolaistyttö uskalsi haaveilla kansainvälisestä urasta ja nykyään hänet tunnetaan yhtenä maailman…

Korkkarit kattoon!

Mustan Lampaan vakoojajännärin mielenkiintoinen henkilögalleria pistää neljän tunnin illallisella kannat kattoon riehakkaaseen 70-luvun malliin. Rooleissa ovat vasemmalta Anu Heiskanen, Antti Heikkinen, Janne Puustinen ja Tiina…

Erikoisosaamista vuoden ympäri

Kunnon nostokoriautolla hoituvat vaativatkin maalaustyöt ja lumenpudotukset, Kari Miettinen lupaa.Kuopion ja Kuusamon alueella toimiva Maalaamo Vernissa tekee ammattitaidolla julkisivu-, sisä- ja koristemaalaukset niin yksityisiin kuin…

Syypää sun hymyyn

Yhdessäolo on juhlaa, Jarkko (vas.), Mika ja Heikki (oik.), Kimmo ja Calle tuumaavat Noora-Emilia Pekkarisen tarjoillessa. On aika kokoontua yhteen läheisten ja ystävien kanssa pitkän…

Kotikuntoutus ylläpitää toimintakykyä

Raili Pekkarinen on tehnyt esimerkiksi käsivoimaharjoitteita kuminauhan ja painojen avulla fysioterapeutti Petri Sirviön opastamana.FysioSenior Oy on jo 15 vuoden ajan erikoistunut ikääntyvien ja muistisairaiden kotikuntoutukseen.…

Uuden ajan pyöräkauppa

GREENRIDEn myymälässä mahtuu tekemään vaikka testilenkin. Tervetuloa pyöräkaupoille – enjoy the ride! Päivi Junkkila toivottaa. Kuopion Leväsentiellä sijaitseva GREENRIDE on uudenlainen pyöräkauppa. Keskiössä ovat pyörät.…

Naulaa ja naputa laatutyökaluilla

Työkalut löytyvät Toolsilta vaativaankin käyttöön, Mikko Sairanen ja Panu Tiihonen lupaavat. Työvaatteiden ja henkilösuojainten asiantuntija Grolls sekä teollisuuskomponenttien ja -tarvikkeiden toimittaja Tools yhdistyivät maaliskuussa. Kuopiossa…

Asianajotoimisto ajan hermolla

Lakiasioissa asiantuntijan apuun kannattaa kääntyä ennakoiden ja matalalla kynnyksellä, Arttu Keski-Orvola ja Emilia Vuolle muistuttavat. Asianajotoimisto Ari Keski-Orvola Oy tarjoaa ammattitaitoista ja monipuolista asianajopalvelua elämän…

Puhtaalla autolla turvalliseen talveen

Siistit sisätilat lisäävät paitsi matkustusmukavuutta, myös turvallisuutta, Jenny Koponen muistuttaa. Keraaminen pinnoite antaa auton maalipinnalle kestävän suojan moneksi vuodeksi. Se kannattaa laittaa syksyllä, koska silloin…

Lapin makuja Savon sydämessä

Tervetuloa maistamaan aitoja makuja pohjoisesta, Gallá Kitchen & Barin keittiöpäällikkö Samu Häkkilä (vas.) ja ravintolapäällikkö Teemu Kurikka toivottavat.Lapland Hotels Kuopio tarjoaa korkeatasoista majoitusta, monipuolisia juhla-…

Kiitorata kasvuun

Yrityspalvelujohtaja Kaija Sääski hehkuttaa: uusia innovaatiota on luotsattu eteenpäin 66 ja muutamassa vuodessa tavoitettu 40 000 opiskelijaa. Muutamassa vuodessa on Pohjois-Savon yrittäjyysilmastossa tapahtunut rockahtava muutos.…

Tatarialainen perunatortilla 8 annosta

Taikina:4 dl maitoa2 kpl kananmunia1 tl suolaa2 tl sokerian. 800 g vehnäjauhojaTäyte:1 kg perunaa2 kpl sipulia50 g voita3 dl maitoa tai kermaasuolaa Valmistus:Sekoita lämmin maito,…

Lämmin peruna-pekonisalaatti 4:lle

1 kg perunoita170 g pekonia100 g kirsikkatomaattia2 rkl oliiviöljyäKastike:1 kpl valkosipulinkynsi1 kpl punasipulia1 rkl valkoviinietikkaa½ tl suolaa½ tl mustapippuria myllystä1 dl täysmajoneesia1 tl sinappia3 rkl…

Patatas ala brava 4:lle

1 kg perunoita4rkl öljyä1tl paprikajauhetta1/2tl suolaaTomaattikastike1 kpl sipuli2 kpl valkosipulinkynttä400 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa1 rkl omena- tai valkoviinietikkaa2rkl tomaattipyreetätabaskoa, suolaa, sokeria Keitä perunat lähes kypsiksi…

Tortilla de patatas 4:lle

6 kpl perunoita2 kpl sipulia4 rkl rypsiöljyä1 tl suolaa6 kpl kananmunaa Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi. Kuori ja silppua sipulit.Lämmitä öljyä paistinpannulla, kypsennä perunoita ja…

Perunankuorisipsit

7 dl perunankuoria2 rkl oliiviöljyä1 tl sormisuolaaRipaus mustapippuria Valmistus:Pese perunat hyvin ja kuori ne.Kuivaa kuoret kuiviksi, laita kulhoon ja lisää öljy, suola sekä mustapippuri. Sekoita…

Turkkilainen ripapottu 4 annosta

4 kpl isoa perunaa150 g jauhelihaa1 kpl sipuli1 kpl tomaatti1 kpl vihreä paprika2-3 kpl valkosipulinkynttä1 tl tomaattimurskaa1 ripaus persiljaaPaprika, mustapippuri, suola, timjami Kastike:1 rkl tomaattipyreettä1½…

Asumisen laatua kohtuullisella hinnalla

Heli ja Reijo Oja ovat tyytyväisiä Jussi Heiden yrityksen rakentamaan paritaloasuntoon. Rakennusliike J. Heide Oy rakentaa paritalo- tai rivitaloasuntoja Pohjois-Savossa. Yrityksen hyvä asiakastyytyväisyys perustuu ammattitaitoiseen…

Lohi-perunapizza 2 kpl

Taikina:2½ dl vettä25 g hiivaa¾ tl suolaan. 5dl durumvehnäjauhoja2 rkl oliiviöljyä Täyte:4 kpl keitettyä perunaa200 g kylmäsavulohta250 g tuorejuustoa2 rkl piparjuuritahnaa(juustoraaste) Valmistus:Sekoita veden joukkoon hiiva,…

Thaimaalaiset pekoniranskalaiset ja juustokastiketta 4:lle

500 g perunaa100 g pekonia1 l öljyäsuolaa Juustokastike1 dl kermaa1 dl maitoa100 g cheddar-juustoaraastettunamustapippuria, suolaa Valmistus:Kuori ja leikkaa perunat. Voit halutessasi myös käyttää perunat kuorineen…

Peruna-parmesaanikakut 6:lle

1 kg jauhoista perunaa 4 kpl kananmunaa1,5 dl kermaa100 g parmesaania raasteena2 rkl voitasuolaa, pippuria, persiljaa Valmistus:Kuori ja keitä perunat pehmeiksi Soseuta perunat ja lisää…

Röstiperunarulla lohitäytteellä 4:lle

Pohja:1 kg kiinteää perunaa1 kpl iso sipuli2 kpl kananmunaa1 tl suolaa½ tl mustapippuria Täyte:200 g kylmäsavustettua lohta1 kpl suolakurkku hienonnettuna1 kpl punasipuli hienonnettuna200 g creme…

Vuoden kanttorin talvi soi monipuolisesti

Ossi Jauhiainen on tuttu näky niin urkujen, kosketinsoitinten, pianon kuin flyygelinkin takana, myös muissa ympäristöissä kuin kirkossa.   Suomen kanttori-urkuriliitto valitsi Kuopion Alavan seurakunnan kanttorin…

Asunto Mandaatti takaa varmat asuntokaupat

Toimitusjohtaja Toni Tanskanen, myyntipäällikkö Sami Leppänen ja sisustussuunnittelija-stailaaja Anni Savolainen avasivat Asunto Mandaatin uudet toimitilat syyskuun lopulla torin kulmalla kauppakeskus Sektorissa. Asunnon omistamisessa on omat…

Mikä Ihmeenkulma?

Haloo, haloo, täällä olisi iloa ja väriä elämään tarjolla! Ihmeenkulma on Henni Kinnusen (vas.) ja Karoliina Luokkalan yhteisen unelmoinnin tulos. Ole rohkeasti sellainen kuin olet:…

Kauniisti kivestä

Kivipajan toimisto ja galleria löytyvät nyt Siunauskappelintieltä, läheltä Isoa hautausmaata. Galleriassa on helppo tutustua erilaisiin kivi- ja lyhtymalleihin.  Kivipaja Sari Kämäräinen on toiminut jo 20…

Syksyn säveliä

Sulosävelten sinfoniaa! Kuorolaiset vasemmalta lukien Heidi, Christina, Olavi, Jape, Kimmo, Aino-Maria, Pyry ja Sami. Tahtipuikkoa heiluttaa Tuija ja säestäjänä toimii kanttori Ossi Jauhiainen. Jokainen osaa…

Tarpal-Systeemalta kaikki mitä toimisto tarvitsee

Tarpal-Systeeman Kuopion myymälän Eija Hyvärinen (vas.) ja Annukka Hartikainen sekä toimitusjohtaja Matti Turunen toivottavat asiakkaat tervetulleeksi yrityksen avariin tiloihin vanhalle linja-autoasemalle. Miltä kuulostaisi liikekonsepti, jossa…

Puhtauden ammattilaisia oppisopimuksella

Kuopion Kotikatu Oy:n siivoustyön esimies Outi Romo ja PAOK:in opinto-ohjaaja Heli Kärnä ovat ottaneet puhtauden ammattilaisten koulutuksen sydämenasiakseen. Palvelualan Opisto Kuopion tarjoama mahdollisuus oppisopimuskoulutukseen on…

Kiinteistönhuoltoa ja LVI-palveluja

Toimitusjohtaja Tero Myllynen (oik.) toivotti LVI-asentaja Jarno Hakkaraisen tervetulleeksi Kallaveden Talohuollon vahvuuteen. Paikallinen osaaja, Kallaveden Talohuolto, tarjoaa kaikki asuin- ja liikekiinteistöjen kiinteistöhuoltopalvelut. Yrityksen toiminta on…

Metallitaitajia ja tosielämän teräsmiehiä

Metallitaidon osaajilta hoituvat niin isot urakat kuin pienet kohteet. Hitsiliekki hehkuu hallissa ja 30-metrinen mainospyloni saa hiljalleen lopullisen muodon ennen kuljetusta asiakkaalle. Viisi oransseihin haalareihin…

Uusia vuokra-asuntoja Siilinjärvelle

Metsontielle ja Asematielle valmistuu ensi vuoden alussa uusia, vapaarahoitteisia asuntoja. Vuokra-asuntoyhtiö Siilinjärven Kotipolku Oy rakentaa jälleen uusia, vapaarahoitteisia asuintaloja Siilinjärvelle. Metsontien rivitalo- ja Asematien kerrostaloasuntoihin…

Opetusta vauvasta ammattiin asti

Siilinjärvi on Pohjois-Savon lapsellisin kunta. Sivistystoimenjohtaja Antti Jokikokko on tilanteeseen tyytyväinen, asiakkaita riittää niin varhaiskasvatuksessa kuin kouluissa. Siilinjärvi on koulukunta. Pinta-alaan nähden tiheän kouluverkon ansiosta…

Öljynvaihtoa moottori kiittää

Aku Tuomainen seuraa, kun Teemu Valkonen on Jouko Eskelisen auton kimpussa. Eskelinen on käynyt Öljy-Jokerilla öljynvaihdossa useasti ja ollut tyytyväinen nopeaan palveluun.   Öljy-Jokerin Niiralan…

Koti löytyi Siilinjärveltä

Ruotsista Suomeen palannut Tiusasen perhe on kotiutunut Siilinjärvelle erinomaisesti. Tiusasen perhe teki viime vuoden lopulla ison elämämuutoksen palatessaan kahdeksan Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen Suomeen. Nyt…

Sopivankokoinen lukio

Täällä on sopivasti jengiä, hyvä yhteishenki ja mukavat opettajat, Jenna Arffman ja Ville Markkanen kertovat. Siilinjärven lukiossa opiskellaan tosimielellä, mutta ei liian vakavasti. Tärkeintä on…

Atoy Autohuolto pitää pyörät pyörimässä

Työnjohtaja Juha-Matti Vikeväkorva ja korjaamopäällikkö Teemu Tiitinen ovat kokeneita autotekniikan ammattilaisia. Atoy Autohuolto on saavuttanut autokansan luottamuksen myös Kallaveden maisemissa. Atoy Autohuolto panostaa moderniin huoltamotoimintaan…

Osaaminen vahvaa kuin metalli

Henkilökunnan osaamisen lisäksi J-Metallikaluste panostaa moderniin ja monipuoliseen konekantaan. Kuvassa työnjohtaja Jarkko Sormunen. J-Metallikaluste on alansa rautainen ammattilainen, joka valmistaa metallista mittatilaustyönä suurta ja pientä,…

Täältä tulee tuholaisten turma!

Kuopion Desinfektiopalvelun toimitusjohtaja Ari Turunen esittelee loukkua, jossa voidaan käyttää myrkkyä tai myrkytöntä torjuntaa.Rapisevatko hiiret vintillä, riehuvatko rotat kompostorissa tai muurahaiset keittiössä, tuliko kierrätyssängyn ostossa…

Business Centerin Havuja#!@%&!-ohjelma

Yritysasiamies Anu Häiväläinen muistuttaa Havuja#!@%&!-ohjelma on suunnattu lupaaville ideoille ja niiden kehittäjille.Havuja#!@%&! on yrittäjyyden edistämiseen tarkoitettu ohjelma, joka muodostuu kolmesta eri tason vaiheesta sekä Havuja#!@%&!…

Kasvun Kuikka -palkinto

Tki-asiantuntija Matti Laitinen sanoo: – Palkitsemalla kannustetaan maakunnan asukkaita uuden keksimiseen ja vahvistetaan yrittäjyyskasvatuksen merkitystä. Kasvun Kuikka -palkinnon idea on palkita vuosittain toimijoita, esimerkiksi kuntaa…

Kuopion Perinnetuote juhlii

Kuopion Perinnetuote on kirjaimellisesti nimensä veroinen kalakukkojen valmistaja. Yritys täyttää tänä syksynä kymmenen vuotta, mutta sen juuret ovat peräti 1930-luvulla. Kalakukkoja valmistetaan jo neljännessä polvessa,…

Talo täynnä historiaa

Lääninhallituksen rakennuksen peruskorjaus valmistuu vuonna 2022.Yksi Kuopion kuuluisimmista rakennuksista on seissyt paikoillaan pian 140 vuoden ajan. Jos seinät osaisivat puhua, niillä olisi monta tarinaa kerrottavinaan.…

Kusti polkee Kalakukkoon

Palveluesimies Reijo Juutilainen siirtyi Postin pisteestä töihin K-Market Kalakukkoon, joten ammattitaito säilyi myös osaamisen puolesta erinomaisena. Reijo opastaa jokaisen Kalakukon työntekijän Postin asioihin, joten yksi…

Entistä makoisampia unia Hermannissa

Hostelli Hermannin huoneissa nukutaan laadukkaissa vuoteissa ja vuodevaatteissa. Jokaiseen huoneeseen on mahdollisuus saada laadukas varavuode. Hostelli Hermanni sijaitsee erinomaisella paikalla lähellä kaupunkia. Siisteissä, kodikkaissa huoneissa…

Tori on Kuopion paras kesäkohde

Torilla tavataan! Kuvassa kunniakirjan vastaanottanut Tilla Martikainen sekä Johannes Teppo (vas.), Milja Hirvonen (portailla), laatikollisen Vihannes J.Myllysen omenoita lainannut JP Piipponen sekä takana tuulettava Hanna…

Taitavaa taloushallintoa

Maija-Liisa Tikkanen jatkoi yrittäjänä TiMan toimintaa 40 vuotta sitten. Nyt vetovastuussa on hänen poikansa Jani Tikkanen.Talouspalvelut TiMa Oy on ollut saman yrittäjäperheen omistuksessa jo 40…

Asumismukavuuden napakymppi

Työnjohtajat Lauri Vehniäinen ja Jukka-Pekka Ruotsalainen jäivät tällä kertaa asennusporukkaan leikkimielisessä ”Napakympissä”. Eveliina Smolander valitsi mukaansa Toshiba-ilmalämpöpumpun.Moderni ilmalämpöpumppu vähentää tuntuvasti lämmityskustannuksia ja lisää kodin asumismukavuutta…

Koneet ja laitteet kausihuoltoon

Jesse Puurtinen asentaa lisävarusteita uuteen mönkijään. Myös kausihuollot ovat nyt ajankohtainen toimenpide. Kesän ajokausi on takana ja talvi edessä. Nyt on hyvä hetki tehdä kaikkien…

Tullaan viisaammiksi näin

Laadukkaaseen drinkkiin ei tarvita välttämättä alkoholia. Erno Vainanen opettaa baarityöskentelyn käytännön saloja Savonia-ammattikorkeakoulussa.Juomien valmistaminen kysyy käsityötaitoa. Savonia-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat pääsevät kokeilemaan drinkkien valmistamista ja suunnittelemista käytännössä.Yhä…

Lippumäen muutostyöt onnistuneesti päätökseen

Fintecon ammattilaisten osaaminen ja kokonaisvaltainen palvelu saa yhteistyön sujumaan.Lippumäen kalliosuoja remontoitiin kaksivaiheisessa hankkeessa. Rakennustyöt aloitettiin alkuvuonna 2020 ja kokonaisuudessaan uusitut tilat otettiin käyttöön viime kesänä.…

Frisbeegolf villitsee ja vie mukanaan

Vuorelan Veikkojen Janne Mönkkönen näyttää, miten lähtee oikeaoppinen lähiheitto maalikoriin. Eriväriset liitokiekot kilahtelevat kiihtyvään tahtiin maalikoreihin Siilinjärven Kunnonpaikan ranta-alueella. Pieni tihkusade ei tahtia haittaa. Kerta…

Apua rekrytointihaasteisiin

ELY-keskuksen hankkeet ovat olleet toimivia yrityksen viestinnän kehittämisessä, Ilja Knuutinen (oik.) kertoo ELY-keskuksen Jari Vitikaiselle. Mistä osaavaa työvoimaa? Kysymys pyörii tällä hetkellä työnantajien mielissä monella…

Auto pesuun ja hymyä huuleen

Männistön Teboilin yrittäjää Pete Aaltosta hymyilyttää. Uusi pesukone tekee puhdasta jälkeä ja kahviossa kansalle maistuvat perinteiset munkit.Männistön Teboil on niitä vanhan kunnon huoltamoja, jossa niin…

Mitä yhteistä on politiikalla ja pesiksellä?

Olen saanut tämän syksyn tarkkailla maailmanmenoa Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtajan rootelista jo tutuksi tulleen seurajohtajan silmälasien lisäksi. Pesäpallo on ensi vuonna 100 vuotta täyttävä kansallislajimme, joten…

Savonian virtuaaliset oppimisympäristöt

Projektipäällikkö Anssi Mähösen mukaan erityisesti COVID-19 pandemian aikana nämä teknologiat ovat mahdollistaneet joustavan, turvallisen ja kustannustehokkuuden. Virtuaaliset oppimisympäristöt tempaavat mukaan opiskelijat ja työelämän. Savonia-ammattikorkeakoulun vetämässä…

Yksilöllisen palvelun kalusteammattilainen

Sari Ollikainen, Tiina ja Juha Inola testaavat keittiön toimivuutta tietenkin kahvikupin äärellä.Kesällä valmistunut omakotitalo Siilinjärven Kuuslahden Tuliniemessä on huolellisen ja harkitun suunnittelun lopputulos. Inolan perheen…

Mitä kuuluu Marja-Leena?

Marja-Leena Tiaiselta on ilmestynyt jo 49 romaania. Selkokirja Musta enkeli julkaistiin viime kesänä.Hiltulanlahdella peltojen ympäröimänä seisoo kaunis maalaistalo. Lahden takana nousee jylhä Vanuvuori. Täällä, yläkerran…

Kesän maut talteen

Veikko Rahikainen (oik.) on Kelloniemessä tuttu asiakas. Helpommin ja nopeammin saa marjat mukaan täältä kuin metsästä. Tällä kertaa Timo Hoffrén lastasi mukaan tuoretta puolukkaa ja…

Pöytä on katettu – tervetuloa ostoksille!

Jesse (vas.), Joni, Virpi ja Jyrki Huttunen aloittivat K-Supermarketin kauppiaina kesäkuussa. Uudistuneen K-Supermarket Petosen monipuolinen tarjonta herauttaa veden kielelle jo astuessa kauppaan sisään. Täältä löytyy…