Valikko Sulje

Arkisto

Valitse näytettävät artikkelit lehden julkaisuajankohdan mukaan:

  • Kaikki
  • 2022-1
  • 2022-2
  • 2022-3
  • 2023-1
  • 2023-2
  • 2023-3
  • xpress.fi

Ykkösherkku laajensi kauppahallissa

Kuopion monipuolisin, Kauppahallin Ykkösherkun juusto- ja herkkuvalikoima on nyt entistäkin laajempi. Herkkusuiden suosikkimyymälä on uudistunut laajentumisen myötä. Kauppahallissa aikaisemmin sijainneen Espanjan Herkut-myymälän entiset tilat ovat nyt osa Ykkösherkun palvelukokonaisuutta. Ykkösherkun tiski on pidentynyt ja sen takaa löytyy nyt monenlaista uutta maisteltavaa.

Auto ja renkaat kevätkuntoon

Rastaantien Teboililla valmistaudutaan jo kiireiseen kevääseen. Yrittäjä Pete Aaltonen kertoo että valmiudet vastata rengassesongin kiireisiin ja autohuollon tarpeisiin ovat nyt hyvässä iskukunnossa.

Monipuolisia makuja Apajasta

Maankuululta ja Suomen parhaaksikin mainitulta Kuopion torilta, aivan kaupungin ytimestä löytyy kauppakeskus Apaja.
Apaja yhdistää kävelykeskustan kauppakorttelit, toriparkin ja kauppahallin, jonka paviljongista pääsee näppärästi kauppakeskuksen palveluiden pariin, useisiin erikoisliikkeisiin ja monipuolisiin ravintoloihin.

Säästöä kierrättämällä

Omakotiasuja voi kierrättämällä säästää selvää rahaa. Lajittelemalla talouden biojätteet sekajäteastian tyhjennysväli voi pidentyä, joten myös tyhjennysmaksut harvenevat. Jätekukko suosittelee pientaloasujille naapureiden yhteistä biokimppaa, joka luonnon lisäksi säästää myös asujien kukkaroa. Biokimppa hyödyttää jätehuollon kestävyyttä monella tavalla.

Kuopion Takuutarra palvelee nyt Leväsellä

Kuopion Takuutarra Oy on täyden palvelun opaste- ja tarratalo, jolla on toimialalta jo kolmenkymmenen vuoden kokemus. Laadukkaista materiaaleista valmistetut tarrat ja opasteet on suunniteltu kestämään kovaakin käyttöä ja vaativia olosuhteita. Tuotteita valmistetaan pienistä kilvistä laajoihin opastekokonaisuuksiin.

Elämykselliset juhla- ja kokouspalvelut

Elämykselliset juhla- ja kokouspalvelut ovat tulleet muutamassa vuodessa todella suosituiksi niin yritys- kuin yksityisasiakkaillekin. Kokouksia, koulutustilaisuuksia ja muita yritystapahtumia pidetään nykyään kaikkina päivinä.

Vaalissa vaikutat arjen sujuvuuteen

PeeÄssän asiakasomistajia Pohjois-Savossa on lähes 128 000. Jokainen heistä voi vaikuttaa oman osuuskauppansa nykyisyyteen ja tulevaisuuteen äänestämällä edustajistoon haluamaansa ehdokasta ajamaan itselle tärkeitä asioita. Edustajiston 60 jäsentä ovat edustava otos asiakasomistajista koko maakunnan alueelta, toteaa PeeÄssän toimitusjohtaja Mikko Junttila.

Data Group apuna yritysten arjessa

Timo Kuivalainen (oik.), Joonas Katainen ja muu Data Group Kuopion väki haluaa olla aktiivisesti mukana ja IT-apuna kuopiolaisten yritysten arjessa ja liiketoiminnassa. Data Group haluaa…

Taloushallintoa taidolla ja tunteella

Vuonna 1991 perustettu Kuopion Ykköstilit on 33 toimintavuoden aikana paitsi monipuolistanut palveluitaan, myös koko ajan päivittänyt ohjelmistojaan ja henkilökunnan osaamista asiakkaiden tarpeita vastaaviksi. Yritys on kasvanut yhden naisen yrityksestä 26 taloushallinnon ammattilaista työllistäväksi tilitoimistoksi, jolla on Kuopion lisäksi toimipisteet myös Iisalmessa ja Jyväskylässä.

Kuopion seudun vuoden naisyrittäjä on Talvikki Karttunen

Kuopiolaisella alusasujen erikoisliike Liivi Rusinilla on takanaan jo peräti 50 vuoden historia. Yrityskaupan myötä 17 vuotta sitten yrittäjäksi vaihtui Talvikki Karttunen. Yrittäjän ura ei kuitenkaan alkanut pitkäaikaisen unelman toteutumana, vaan pikemminkin monen sattuman kautta ja olosuhteiden suostuttelemana.

Ykkösherkusta joulupöydän parhaat antimet

Olipa tavoitteena oma jouluinen juhlapöytä tai vaikka maittava lahja, asiantuntevasta erikoisliikkeestä löytyvät laadukkaat tuotteet lähituottajilta ja eri puolilta maailmaa. Juustojen, lihatuotteiden, hillojen, mehujen ja muiden herkkujen valikoima on juuri nyt laajimmillaan.

Joulupuu-keräys luo joulumieltä

Joulupuu-keräys on voittoa tavoittelematonta toimintaa. Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja sosiaalitoimen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Tällaisia lapsia on kuntien ja kaupunkien lastensuojelun asiakkaina maanlaajuisesti kymmeniä tuhansia.

Toivelahjat pukinkonttiin Carlsonilta

Lahja-asiat ovat jälleen ajankohtaisia. Tavaratalo Carlson on tehnyt lahjojen hankinnan helpoksi ja stressittömäksi. Huikeasta valikoimasta löytyvät juuri sopivat lahjat kaikille joulupukille kirjoittaneille.

Lahjalistan arvoitus ratkeaa Partasella

Joulu lähestyy, ja sehän tarkoittaa myös lahjalistojen laadintaa. Vaikka lista ei mahdottoman pitkä olisikaan, ei sen tulkintaa kannata jättää pelkän Korvatunturin varaan. Pukin paikallinen luottokumppani Lelukauppa Partanen on erikoistunut selvittämään kaikenlaiset lahjalistat ja löytämään pukinkonttiin juuri ne oikeat lahjat.

MARKO-kenkäkaupasta laatua juhlaan ja arkeen

MARKO-kenkäkauppa on oikea kenkämaailma. Monipuolisesta valikoimasta löydät paljon kenkiä naisille, miehille ja lapsille. Valikoimista löytyvät niin pienet kuin isommatkin koot, kapeasta leveämpään lestiin.

Kuopion kaupunginorkesterin uusi taiteellinen aikakausi

Kuopioon uuden työn pariin palannut Jari Eskola sanoo olevansa suomalaisen musiikki-ihmeen kasvatti. Musiikillisen uran alkutahdit lyötiin luokkapuhallinorkesterissa.

Kiinnostavaa kestoviestintää

Ensimmäiset Savon XPress -brändin alla tehdyt julkaisut ilmestyivät pian 20 vuotta sitten. Sinä aikana olemme työskennelleet ja onnistuneet luomaan brändin, joka tunnetaan laadukkaana, informatiivisena ja myös mielenkiintoisena. Juttuja, joita jaksaa lukea, joiden parissa viihtyy ja jotka kertovat jotain mitä muut eivät kerro.

Apteekista saa monipuolista tukea hyvinvointiin

Kauppakeskus Kolmisopessa sijaitsevalla Kuopion Uudella Apteekilla on useita vahvuuksia, sanoo apteekkari Hannele Taattola.
– Meille on helppo tulla, olemme avoinna viikonloppuisinkin ja henkilökuntaa on riittävästi. Meillä on hyvin laaja valikoima paitsi lääkkeitä myös kosmetiikkaa ja terveydenhoidon tuotteita.

Työelämälähtöistä koulutusta

RekryKoulutus on hyvä vaihtoehto, jos työnantaja ei löydä ammattitaitoisia työntekijöitä eikä alan osaajia valmistu lähiaikoina, kertoo Pohjois-Savon TE-toimiston työvoimakoulutusasiantuntija Ulla Saastamoinen.

Marjat ovat lähiruokaa parhaimmillaan

Vuoden marjasesonki alkaa vähitellen olla päätöksessään Kuopion Marja ja Vihannes Oy:n tuotantotiloissa Kuopion Kelloniemessä. Kesän ja syksyn aika marjoja ostetaan viljelijöiltä ja keräilijöiltä kymmeniä tuhansia kiloja, kertoo yrittäjä Timo Hoffren.

Kuuden kielen ammattilainen

Tunnelma ohjelmaravintola Maximin salissa syyskuun puolivälissä on odottava. Kohta lavalle nousee Mavon Safia, joka on kokoonpanoltaan likimain käänteisnimensä veroinen. Kyseessä on yhtyeen esikoislevyn julkaisukiertue, joka on alkanut Helsingistä ja kiertynyt Jyväskylän kautta tuttujen kannustajien eteen.

Edustajistossa kuuluvat äänet koko maakunnan alueelta

PeeÄssän hallintoneuvoston puheenjohtaja Mervi Vidgrén toteaa, että edustajiston tärkein tehtävä on toimia asiakasomistajien äänenä koko maakunnan alueella. 60 edustajiston jäsentä ovat moninaisuudessaan edustava otos reilusta 120 000 asiakasomistajasta.

Petankki vie mennessään

Kuopiossa toimii tällä hetkellä kolme aktiivista petankkiseuraa. Yksi niistä on Linurin Kilikki, joka nimensä mukaisesti pelaa entisen Linnanlahden eli Linurin, nykyisen Hapelähteen puiston alueella. Pelaajia porukassa on kymmeniä, joista aktiivisesti pelaavia viitisentoista. Seuran yleisilme on varsin nuorekas, ja myös sen alkuvaiheet poikkeavat useimpien urheiluorganisaatioiden perustamisesta.

Vapaaehtoisten Ukraina-apu kokoaa ja toimittaa tarvikkeita

Kun Venäjän laaja hyökkäys Ukrainaan alkoi viime vuoden helmikuussa, opiskelija Pirita Laukkanen päätti vain ryhtyä toimeen ja auttaa ukrainalaisia pakolaisia Kuopiossa. Pontimena oli auttamisen halun lisäksi se, että hänen perheensä marjatilalla on ukrainalaisia ollut jo 25 vuotta töissä.

Kokonaisvaltaista kalusteosaamista

Siilinjärveläinen Kaluste Ollikainen valmistaa ja asentaa kiinto- ja erikoiskalusteet yksityistalouksista yrityksiin. Aito paikallisuus on yrityksen toiminnan vankka kulmakivi. Suunnittelija Sari Ollikainen kertoo nykypäivän asiakkaan vaativan kalustesuunnittelulta ja -toimituksilta paljon.

Auto huoltoon ja nälälle kyytiä

Kun talvirenkaat on saatu alle, on aika jättää haikeat jäähyväiset Männistön Teboilille. Huoltamo jää historiaan, sillä kaupunki on kaavoittanut tontin asunnoille. Onkin aika kiittää Männistön Teboilin asiakkaita, ja samalla toivottaa tervetulleiksi tänne Rastaantielle entistä monipuolisempien palvelujen pariin.

Syödään meksikolaiseen tapaan

Kuopion Pancho Villa sijaitsee aivan torin laidalla, kauppahallin lähellä. Keskeisellä paikalla sijaitsevaan meksikolaisravintolaan on helppo poiketa. – Tervetuloa meille vaikkapa lounaalle, yrittäjä Kari Vepsäläinen toivottaa.

Kasurilan hiihtokeskus – Koko perheen huippupaikka!

Kansainvälistä tasoa tarjoaa Kasurila Snowpark, siihen kuuluvat Freestyle Park sekä Kids Slopestyle, jotka sisältävät useita laskulinjoja, eritasoisia hyppyreitä, aaltoja, reilejä ja pressejä. Park on suunniteltu turvalliseksi ja kaikki laitteet huolletaan päivittäin.

Hyötyajoneuvojen varustelut laadulla

Ajoneuvojen lisälaitteiden myyntiin ja asennukseen erikoistunut Titec Oy tekee myös hyötyautojen varustelut kunkin asiakkaan erikoistarpeiden mukaisesti. Titec edustaa laadukkaita ja kestäviä Work System, Sortimo ja E-Flex hyötyautovarustetoimittajia. Yrittäjä Timo Lyytinen kertoo ammattiasiakkaiden arvostavan tuotteiden ja asennustyön korkeaa laatua. Yrityksellä on alalta jo 20 vuoden kokemus.

Auto Hohde on autopuhtauden ammattilainen

Auto Hohde tekee ulko- ja sisäpesujen lisäksi autoille pitkään kestäviä kovavahauksia, myllytystä eli maalipinnan koneellista kiillotusta sekä erilaisia kestopinnoitteita. Nyt on oikea hetki laittaa myös kuluneet ja naarmuiset ajovaloumpiot kuntoon.

Savon Rengas on nyt myös Motonet-korjaamo

Savon Rengas toimi Kuopiossa useita vuosia Sorsasalossa, mutta toukokuussa perinteinen rengasammattilainen vaihtoi paikkaa. Tutut tekijät löytyvät nyt osoitteesta Teollisuuskatu 10, uuden Motonetin alakerroksesta. Muuton myötä muuttui muukin kuin osoite. Nyt asiakkaita palvellaan moninkertaisesti isommissa tiloissa, isommalla porukalla ja monipuolisemmin.

Puuseppää aina tarvitaan

Ismo Silvennoinen perusti Muotopuu Oy:n vuonna 2021 ja pian sille aputoiminimeksi Kuopion Sisustusasennuksen. Silvennoinen on kokenut rakennusalan erikoisosaaja, joka toimii myös joensuulaisen EriKaihtimen edustajayrittäjänä. – Palveluvalikoimamme on tällä hetkellä varsin monipuolinen, sillä teemme niin uudis- kuin saneerauskohteisiin väliseinätyöt, lattia-asennukset, ovi ja ikkuna-asennukset, höyrynsulkukittaukset, paneloinnit, varuste- ja kiintokalusteasennukset, sekä listoitukset ja muut tarvittavat sisustuskirvesmiehen- ja puusepäntyöt.

Aktivoivaa apua arkeen

Sairaala- tai muun hoitojakson jälkeen ikääntyneen toimintakyky arjessa on usein heikentynyt. FysioSeniorin ja KotiSeniorin kuntouttava kotiutuspalvelu on tähän täsmäapu, kertoo toimitusjohtaja ja geriatrisen fysioterapian erityisasiantuntija Marja Korhonen.

Olosuhteiden hallinta varmistaa rakentamisen onnistumisen

Olosuhteiden hallintaan kuuluu rakennusaikaisen lämpötilan, kosteuden ja pölyn hallinta. Tällä voidaan vaikuttaa rakentamisen laatuun, aikatauluun, työturvallisuuteen ja kustannuksiin. Rakennusliike Konttisen ja Rentan yhteistyö rakennusolosuhteiden hallinnassa alkoi vuonna 2019. Silloisessa hankkeessa yritykset yhdessä miettivät, miten rakennuskohteiden olosuhteet pitäisi jo tarjousvaiheessa ottaa huomioon.

Tietoturva torjuu verkkohyökkäyksiä

DataGroup turvaa asiakkaidensa liiketoimintaa räätälöidyillä tietoturvapaketeilla. Kartoituksessa käydään läpi kaikki tietoturvan osa-alueet eli hallinto, henkilöstö, toimitilat, laitteet, ohjelmistot, tietoliikenne ja tietoaineisto, ja annetaan parannusehdotukset.

Finteco pitää teollisuuden pyörät pyörimässä

Talotekniikan pitkän linjan kuopiolainen ammattilainen Finteco on teollisuusyritysten kokonaisvaltainen kumppani. Olipa kyseessä laitevian korjaaminen tai vuosihuolto, tärkeintä on, että tuotantopysähdykset jäävät mahdollisimman lyhyiksi. Koska Fintecon talotekninen osaaminen on hyvin laaja, se pystyy palvelemaan moninaista asiakaskuntaa, kertovat Olli Lamminaho ja Tommi Taskinen.

Talvikin taittuu pyörän selässä

Syksyn pimetessä pyöräilijän näköpiirissä siintävät seuraavan vuodenajan haasteet. Jos pyöräilykautta aikoo jatkaa hankien tultuakin, kannattaa pyörä huoltaa jo tässä vaiheessa syksyä. – Talvikäyttöä varten pyörälle olisi hyvä tehdä nyt yleishuolto, vaikkapa samassa yhteydessä, kun nastarenkaat vaihdetaan. Samalla pyörä käydään läpi tarkemmin ja varmistetaan, että kaikki on kunnossa ja turvallista talvikäyttöön, kertoo Puijon Pyöräpisteen Tomi Inkeroinen.

Biokimppa säästää rahaa ja vaivaa

Anu Hakalan perhe luopui omasta lämpökompostorista reilu vuosi sitten. Nykyään biojätteet kerätään naapurissa sijaitsevan paritalon kanssa yhteiseen astiaan. – Nyt kun meitä on taloudessa vain kaksi aikuista, ei kompostoriin tullut enää tarpeeksi polttoainetta. Sehän pamahti jäähän ensimmäisillä pakkasilla. Naapuritalon asukkaat sitten kysyivät meitä mukaan kimppaan, kun takapihamme ovat yhteydessä toisiinsa. Oli helppo tarttua tilaisuuteen.

Paikallista ja monipuolista taloushallintopalvelua

Kymmenen vuotta tilitoimistoyrittäjänä toiminut Sirpa Ruotsalainen kertoo, että hänen oma työmääränsä ja yrityksensä toiminta oli kasvanut niin paljon, että ratkaisuja täytyi tehdä asiakaspalvelun varmistamiseksi. – En halunnut myydä liiketoimintaani isolle valtakunnalliselle ketjulle, joiden palvelu on erilaista kuin oma palveluideologiani. Neuvottelujen jälkeen päädyimme yhdistämään voimamme Talouspalvelut TiMa Oy:n kanssa, Ruotsalainen kertoo.

Vastuullista kiinteistönvälitystä

OP Kodin keskeisiä arvoja ovat ihmisläheisyys ja vastuullisuus. OP Koti Itä-Suomi Oy:n liiketoimintajohtaja Anu Heiskanen toteaa, että asuntokaupoissa on monella tavalla kyse elämän isoista ratkaisuista.

Löydä oma kahvimakusi

Yksi syksyn uutuuksista on polka eli suklaa-piparminttulatte, joka valikoitui listalle someäänestyksen voittajana, kehaisevat Mirva Huhtinen ja Juho Harjuveteläinen. Polka latte, niin kuin muutkin BRÜn kahvijuomat, ovat kausimakusiirappeja myöten omaa tuotantoa.

Juhlapöytään Ykkösherkun kautta

Kaupungin paras valikoima juustoja ja muita herkkuja niin juhla- kuin arkipöytäänkin löytyy Kauppahallin Ykkösherkusta. Monipuolisen erikoisliikkeen valikoimat tunnetaan kauempanakin. Tuorein osoitus tästä on Suomen Juustoseuran myöntämä Juustoseura suosittelee -suosituskilpi. Toimitusjohtaja Markku Ylihärsilä kertoo riman pysyvän edelleen korkealla sekä tuotteiden laadun että palvelun suhteen.

Pimeän aikaan on hyvä kirkastaa ihoa

– Uusi RESURFACE ² -kasvohoito on tehokas tapa vaalentaa ihoa, kosmetologi Sirpa Lyytinen kertoo. – Ihoa uudistava, tehokas ja turvallinen hoito kuorii ihoa tasoittaen pigmenttimuutoksia, aknearpia ja pinnallisia juonteita tehden samalla laajentuneet ihokudokset vähemmän näkyviksi.

Loppuvuoden juhlapöytä on katettu

Joulunalusaika pikkujouluineen sekä itse joulunaika ovat Lapland Hotelsin väelle kiireistä sesonkia. Suosituimmat viikonloppuillat varataan aina hyvissä ajoin, mutta tilaisuudet onnistuvat mainiosti muinakin päivinä. Hotellinjohtaja Miia Siltala kertoo vilinää riittävän koko viikolle.

Tunnelmaa takkatulella

Takka tai uuni on omiaan lihojen kypsentämiseen ja hauduttamiseen sekä laatikkoruokien valmistukseen. Puuhellan liedellä porisevat maukkaat keitot. Laadukkaat tulisijat ja uunit ovat paitsi keskeinen osa tyylikästä sisustusta, myös luonnollinen tapa leikata sähkölaskua.

Asiakaslähtöistä asunnonvuokrausta

Asiakaslähtöinen OVV Asuntopalvelut Kuopio tarjoaa ammattitaitoista asuntojen vuokrauspalvelua sijoittajille ja vuokranantajille sekä vuokra-asuntoa etsiville asiakkaille. Yritys on toiminut Kuopiossa vuodesta 1999. Vuosi sitten liiketoiminta siirtyi Isarvo Koti Oy:lle.

Matalan kynnyksen luksusta

Jos Kuopiossa tapaaminen sovitaan keskustaan ja torin kulmille, kuuluu sopimus useimmiten: ”nähhäänpä siinä Salacavalassa, otetaan samalla jottaen!”. Eikä ihme, sillä kauppahallirakennuksen pohjoispäässä sijaitseva pyöreämuotoinen ravintola on muodostunut tunnistettavaksi maamerkiksi niin kuopiolaisille kuin matkailijoillekin.

Sydän on työikäisenkin tärkeä elin

Tyypillinen valtimosairauden oire on suorituskyvyn lasku, kertoo kardiologi Marja Hedman. – Tuntuu, että ei jaksa enää samaan tapaan kuin aikaisemmin ja tähän voi liittyä rintakivun tai hengenahdistuksen tunnetta. Varsinkin aiemmin aktiiviselle ihmiselle siitä tulee helposti sairauden tunne. Tällaiset oireet ovat saattaneet jatkua pidempään, mutta sepelvaltimotauti voi myös ilmetä akuutimmin oirein, jotka säikäyttävät.

Keski-Orvola palvelee monipuolisesti lakiasioissa

Asianajotoimisto Keski-Orvolan monipuolisissa palveluissa keskeisiä ovat perhe-, perintö- ja rikosoikeus, sopimus- ja yhtiöoikeus sekä asuntokauppoihin ja kiinteistöihin liittyvät oikeudelliset asiat. Vankka osaaminen on nyt vahvistunut entisestään. Varatuomari Anne Karhu aloitti toimiston palveluksessa syyskuussa.

HifiStudio on äänimaailmanmestari

Kuopion HifiStudiolla on nyt kuunneltavissa todellista maailmanluokan huippusoundia. Genelecin The Main Ones  malliston 8381A -kaiutin on ensimmäinen Genelecin 5-tiekaiutin. Odotettu uutuus on nyt kuunneltavissa Kuopion Haapaniemenkadun myymälässä.

Maku edellä kuuhun

Ravintola Isä Camillo on kuopiolainen ravintolaklassikko, jonka tarinan ovat luoneet lukuisat osaavat ammattilaiset. Ravintolan keittiömestareista kukin on antanut vahvan panoksen Isä Camillon nousussa kaupungin suosikkiravintoloiden joukkoon. Jokainen heistä on omalla ammattitaidollaan ja persoonallaan jättänyt jälkensä ravintolan ruokatuotteeseen.

Näkemisen vapautta nykyaikaisella silmäleikkauksella

Monet harrastukset tai suomalainen ilmasto eivät suosi silmä- tai piilolasien käyttöä. On myös useita työtehtäviä, joissa suojalasien käyttö on pakollista ja jatkuvaa, jolloin silmälasien käyttö samalla on hankalaa. Nykyisin yhä useammat voivat päästä eroon silmä- tai piilolaseista silmäleikkauksen avulla.

Carlson on täyden palvelun lahjatalo

Carlsonin huikeasta valikoimasta löytyvät juuri sopivat lahjat niin asiakkaille, yhteistyökumppaneille kuin henkilökunnalle, sekä tietenkin myös kaikille muillekin joulupukille kirjoittaneille. Uudistuneen Carlsonin kaikki tuoteperheet löytyvät nyt saman katon alta torin laidan paraatipaikalta. Lahjaostoksille on helppo tulla ja todella monipuolisista valikoimista jokainen löytää sopivat tuotteet.

Vuoden Kuopiolainen Kalaravintola on Gallá Kitchen & Bar

Gallá Kitchen & Bar on vuoden 2023 Kuopiolainen Kalaravintola. Tämä näkyy myös juhlasesongin tarjoiluissa. Tarjolla on pohjoisten vesien kalaa, rautua, siikaa, lohta sekä haukea.

Juhliin Piattacón kautta

Nyt ovat ajankohtaisia monenlaiset juhlat rennoista pikkujouluista ja synttäreistä vuosijuhliin ja valmistujaisiin. Piattacon yrittäjä Piatta Miettinen kertoo mikä on juhlapukeutumisessa in.

Laatuasumista uusissa maisemakodeissa

Perinteiselle Mölymäen asuntoalueelle on valmistunut hyvin varusteltuja uusia koteja. Peab rakentaa uudistuvalle Mölymäelle kerrostaloja kokonaisen korttelin, josta on valmistunut kaksi ensimmäistä taloa ja toisessa vaiheessa tulee kaksi lisää.

Sambaa ja tähtitansseja Kunnonpaikassa

Pikkujoulukauden perjantaisen Las Vegas & Sambic -illan sisältöä on hieman uudistettu viime vuodesta. Ilta sopii erityisesti yritysten ja yhteisöjen pikkujouluryhmille, mutta myös muille ”kaamosmielen karkottajille”.

Puijon torni 60 vuotta!

Puijon nykyinen torni avasi ovensa yleisölle heinäkuussa 1963, mutta juhlaillan ajoittamiselle syyskuuhun on sillekin vahvat perustelut. Tornin peruskivi nimittäin muurattiin 27.syyskuuta 1962, ja siitä alkaen töitä paiskittiin ahkerasti seuraavaan kesään yhtä viiden viikon työnseisausta lukuun ottamatta.

Kokonaisvaltaista kalusteosaamista Siilinjärveltä

Kaluste Ollikainen on perustettu vuonna 2015, rakennus- ja kuljetusalalla toimivan Team Ollikaisen yrityspariksi. Aito paikallisuus on molempien toiminnan vankka kulmakivi. Suunnittelija Sari Ollikainen kertoo nykypäivän asiakkaan vaativan kalustesuunnittelulta ja -toimituksilta paljon.

Tyylikkäät asut työhön ja arkeen Piattacolta

Työpukeutuminen on viime aikoina muuttunut, nyt myös työpaikalla voi pukeutua huomattavasti rennommin. Joustavat ja väljät vaatteet tuntuvat mukavalta myös työvaatteina eikä muodikasta värimaailmaa tarvitse unohtaa.

Tunnelmaa takkatulella

Elävän tulen lämmössä vietetään paitsi tunnelmallisia iltoja, myös kokkaillaan kiireettömästi pidempiä kypsytysaikoja vaativia ruokia. Takka tai uuni on omiaan lihojen kypsentämiseen ja hauduttamiseen sekä laatikkoruokien valmistukseen, puuhellan liedellä porisevat maukkaat keitot.

Sydän on työikäisenkin tärkeä elin

Hedman toimii lääkärinä ja terveyspalveluista vastaavana johtajana Sataman Sydämessä, joka on kuvantamiseen erikoistunut lääkäriasema Kuopiossa. Syyskuussa toimintansa aloittanut Sataman Sydän tuottaa kuvantamispalveluita erityisesti työterveyshuollon tarpeisiin.

Pohjoisen makuja ja mystiikkaa pikkujouluihin

Lapland Hotels Kuopio on pikkujouluille elämyksellinen kohde, jossa kaikki yksityiskohdat on mietitty. Hotellinjohtaja Miia Siltala kertoo tunnelmallisten tilojen taipuvan monen kokoisen pikkujouluporukan tarpeisiin.

Ohjelmaa ja elämyksiä pikkujouluihin

Pikkujoulujen suunnittelut aloitetaan perinteisesti jo syyskuun puolella. Näin kannattaakin tehdä, silloin saa varmimmin varattua mieluisimmasta ravintolasta juuri sen itselle sopivimman illan.

Tule mukaan mielenterveyttä tukevaan ryhmätoimintaan

Ravitsemustutkimuksen tavoitteena on selvittää, voidaanko motivoivalla ja voimavarakeskeisellä pienryhmäohjauksella kohentaa osallistujien ruokavalion laatua ja syömiskäyttäytymistä, lieventää masennuksen oireita sekä parantaa työ- ja toimintakykyä ja elämänlaatua.

Kattavat palvelut kuljetusyrittäjille

Kylmäketjun katkeaminen tai suuren salaattikuorman jääminen pakkasen armoille maksaa monin verroin enemmän kuin laitehuolto. Usein korjausapua tarvitaan nopeasti, autossa on kuorma päällä ja kello käy.

Juustoseura suosittelee Ykkösherkkua

Ykkösherkun pitkäjänteinen työ juustotietouden lisäämiseksi Kuopiossa valikoimamme ja asiakaspalvelun kautta on nyt saanut myös alan asiantuntijoiden tunnustuksen. Siksi Juustoseuran suosituskilpi pääsee kunniapaikalle myymälässämme.

Aikamatka wanhaan Kuopioon Kummisedän juhlatiloissa

Jo vuonna 1989 perustettu Ravintola Kummisetä on yksi Kuopion ja koko Pohjois-Savon tunnetuimmista ravintoloista. Minna Canthin katu 44:ssä sijaitseva rakennus on suojelukohde, jonka vanhimmat osat ovat 1850-luvulta.

Kruununpolttimosta kansainvälisille markkinoille

Kuopioon rakennettiin kruununpolttimo vuonna 1783. Samalle alueelle perustettiin vuonna 1856 O.W. Roeringin viinanpolttimo. Kaksi vuotta myöhemmin sen osti konjakkien ja rommien maahantuoja Gustav Ranin.

Kesälounasta ja pikkupurtavaa Remar Portista

Remar Portti on todella suosittu lounasravintola, eikä kesäsesonki tee asiassa poikkeusta. Ravintolan kesälounaaseen kuuluu todella runsas salaattipöytä ja kaksi lämmintä ruokavaihtoehtoa, joista toinen on kasvisvaihtoehto. Aterian kruunaa herkullinen jälkiruoka kahvin tai teen kera.

Kauppakadun terasseilta Puijon huipulle

Useimpien ihannekesään kuuluu aurinkoa, lämpöä, hyvää seuraa ja tietenkin leppoisaa vapaa-aikaa viihtyisällä terassilla. Kuopiossa terassivalikoima on erittäin monipuolinen, mieleisensä löytää niin urbaani city-vieras kuin upeista maisemista nauttiva luontolomailijakin.

Romuista raaka-ainetta ja riihikuivaa rahaa

Moilanen ja muut Puijon Romun työntekijät luokittelevat metalliromun laadun mukaan ja leikkaavat sen sopivan kokoiseksi loppuasiakkaita varten. Yritys toimittaa metallia teollisuuden raaka-aineeksi ympäri Suomen, esimerkiksi valimoihin ja terästehtaille. Metallien kierrättämisellä on suora vaikutus kestävään kehitykseen.

Askel mukavuuteen

Elena Ponkkosella on kenkäkauppa kauppakeskus Zeppelinissä Kempeleellä, mutta hän kertoo asuneensa yli 20 vuotta Kuopiossa. Näin hänen oli luontevaa laajentaa liikkeen toimintaa jo ennestään tuttuun kaupunkiin. Yrityksen laajentuminen ei kuitenkaan jää tähän, vaan syksyllä Marko-kenkäkauppa avaa ovensa myös Rovaniemellä.

Helppohoitoiset kasvit sopivat kotipuutarhaan

RTV:n Kuopion myymälän yhteydessä Haapaniemellä toimii pitkästä aikaa tänä kesänä piha- ja puutarhaosasto. Puutarhanhoito onkin edelleen hyvin suosittu harrastus. Myös hyötykasvitrendi jatkuu, kertoo Sanna Kalilainen.

Kamppeet kiertoon Kalla Secondhandissa

Kalla Secondhand on lastenvaatteisiin ja -tarvikkeisiin erikoistunut kierrättämisen kivijalkaliike Kauppapaikka Hermannissa. Vaatteiden ja kenkien lisäksi Kallasta löytää äitiys- ja imetystarvikkeita, leluja ja rattaita – eli siis kaikkea mitä lapsiperheen arkeen kuuluu, kertovat yrittäjät Eeva Kivioja, Anni Laitinen ja Evi Rantala.

Uudelle työuralle työvoimakoulutuksen avulla

Lähihoitajakoulutus eli Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto antaa laaja-alaisen osaamisen ja ammatin. Tutkinto on 180 osaamispisteen laajuinen ammatillinen perustutkinto. Koulutus alkaa neljästi vuodessa, ja vuosina 2022 – 23 työvoimakoulutuksena aloitti 24 opiskelijaa, koulutuspäällikkö Elina Korhonen Savon ammattiopistosta sanoo.

Tervetuloa kylään Lignell & Piispaselle!

Lignell & Piispasen vierailukeskuksessa on paljon samoja piirteitä kuin muissa vastaavissa kohteissa eri puolilla maailmaa, mutta sen ydin on silti ainutlaatuinen. Esittelyssä on suomalainen, perinteikäs perheyritys, joka saa raaka-aineet alkoholin valmistukseen puhtaasta suomalaisesta luonnosta niin marjoja kuin yrttejä hyödyntäen.

Aurinkoista asiakaspalvelua ja rehellisiä ratkaisuja

Joensuulainen EriKaihdin palvelee asiantuntemuksella ja aurinkoisesti. Räätälöidyt ratkaisut pohditaan yhdessä asiakkaan kanssa. Tärkeintä on auttaa asiakasta löytämään juuri hänen tarpeisiinsa ja budjettiinsa sopiva kokonaisuus.

Iljan Isännöintikeskus Oy laajentaa toimintaansa

Iljan Isännöintikeskus Oy osti huhtikuussa Pohjois-Savon Isännöinti Oy:n koko osakekannan. Nilsiän ja Tuusniemen lisäksi asiakastaloyhtiöiden määrä kasvaa myös Kuopion ja Siilinjärven alueella.

Savolaisen gastronomian kärkiravintola

Kuopion Satamakadulla sijaitseva Musta Lammas on jo yli neljän vuosikymmenen ajan vienyt eteenpäin suomalaista ruoka ja juomakulttuuria. Vuonna 1862 oluttehtaan käyttöön valmistuneiden kellariholvien suojassa lähialueen laadukkaista raaka-aineista loihditaan upeita annoksia.

Ulkomainonta tavoittaa varmasti

Maailma digitalisoituu ja sitä mukaa myös mainonta. Perinteinen ulkomainonta pitää kuitenkin edelleen pintansa. Millään muulla ulkomainonnan keinolla ei nimittäin pysty tavoittamaan samanlaisia yleisömääriä, toteaa Atlas-Median ulkomainonnan liiketoimintajohtaja Timo Tiainen.

Myös kaupunginjohtaja on palvelutehtävässä

Elokuussa Kuopion kaupunginjohtajana aloittavan Soile Lahden tausta on Ylä-Savossa. Pielavedellä syntynyt Lahti muutti kaksivuotiaana perheensä kanssa Lapinlahdelle, jossa hän kävi koulut ylioppilaaksi asti. Sieltä tie vei Tampereen yliopistoon, josta hän on valmistunut hallintotieteiden maisteriksi.

Verkko vetää ja siellä ollaan!

Digitalisaatio kiihtyy myös joukkoviestinnän maailmassa. Perinteisen printtilehden merkitys on pienenemässä päivittäisjournalismissakin. Maakuntalehdetkin ohjaavat lukijoita entistä voimakkaammin verkkoon lukemaan juttuja, eli kuluttamaan sisältöjä niin kuin nykyään sanotaan.

Erälle ensin Carlsonin kautta

Carlsonin urheilu- ja eräosasto on erämiehen ja -naisen ykköskohde Kuopion keskustassa. Sieltä metsästäjä saa kaiken tarvitsemansa kaluston aseista, patruunoista ja optiikasta vaatteisiin, jalkineisiin ja muihin varusteisiin. Asevalikoiman laadun takaavat vahvat, tunnetut brändit kuten Sako, Tikka, Beretta ja Benelli.

Hyödytön hyödylliseksi Huutomyllyssä

Monella yrityksellä on runsaasti käyttökuntoista mutta tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa. Liian usein ylimääräiset koneet, laitteet ja ajoneuvot jäävät täyttämään varastoa tai pahimmassa tapauksessa ruostumaan hallin taakse tai pellonlaitaan. Tavaran myynti koetaan usein hankalaksi ja aikaa vieväksi. Erityisesti tuotteiden valokuvaus aiheuttaa päänvaivaa.

Auto Hohde muutti Leväselle

Autojen puhdistuksen ja suojauksen kokenut ammattilainen Auto Hohde tekee ulko- ja sisäpesujen lisäksi kestäviä kovavahauksia, myllytystä eli maalipinnan koneellista kiillotusta sekä erilaisia kestopinnoitteita.

Karavaanarit tulivat taas

Karavaanarit on Antti Heikkisen ja Ismo Apellin kirjoittama komediallinen musiikkinäytelmä, joka kertoo veikeästä juhannusyöstä karavaanarialueella. Näytelmä sai alun perin ensi-iltansa Koljonvirta Teatterissa 2016, jolloin siitä tuli Iisalmen Mansikkaniemen juhlakentän kaikkien aikojen menestyksekkäin näytelmä. Rauhalahdessa nähdään päivitetty, niin sanotusti remix-versio.

Suomen parhaat kalakukot Kuopion torilta

Lukemattomat matkailijat nappaavat tänäkin kesänä joko torilta tai kauppahallista mukaansa tuoreen ja lämpöisen Irene Partasen kalakukon tuliaiseksi, lahjaksi tai omaksi matkaevääksi.

Todennettuun ammattilaiseen voi luottaa

Nykyään harva asuntokauppa toteutuu ilman kuntotarkastusta. Esimerkiksi pankit vaativat tuoreen kuntokartoituksen ennen lainan antamista. Pankeille kuntotarkastusraportista on tullut tärkeä paperi, sanoo rakennusinsinööri, tavarantarkastaja ja yrittäjä Antti Savinainen.

PEAB rakentaa maisemakoteja Kuopioon

Perinteiselle Mölymäen asuntoalueelle on valmistunut ja valmistumassa hyvin varusteltuja uusia koteja. Peab rakentaa uudistuvalle Mölymäelle kokonaisen korttelin kerrostaloja. Yhtiön omalle tontille rakennettava Asunto Oy Kuopion Kenttävahti on taloista ensimmäinen.

Kuopio on tanssin pääkaupunki Itä-Suomessa

Koko Suomen kattava tanssin aluekeskusverkosto edistää tanssitaiteen saavutettavuutta ja alan ammattilaisten työllistymistä. Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella tehtävästä kehitystyöstä vastaa Itä-Suomen tanssin aluekeskus.

Kuopion ensimmäinen erikoiskahvila

Kauppakeskus Minnassa talvella avattu Kahvila BRÛ on Kuopion ensimmäinen täysin erikoiskahveihin keskittyvä kahvila. Erikoiskahviksi kutsutaan tietyt laatuvaatimukset täyttävää kahvinpapua. Brün kahvinpavut tulevat kotimaisilta pienpaahtimoilta.

Omapesulla auto puhtaaksi itsepalveluna

Takuuvarma valinta yksityisten ja yritysten pesutarpeisiin on tilava ja siisti itsepalvelupesula. Sellainen löytyy Kuopion Kylmämäestä Tulemantieltä.

Muistomerkit huolletaan ja entisöidään kesäisin

Kivipaja tekee kesäisin hautausmailla monenlaisia muistomerkkien huolto- ja entisöintitöitä uusien kivien asentamisen ohella. Lisäkaiverrukset kiviin tehdään lähes aina paikan päällä, jolloin kiveä ei tarvitse siirrellä pajalle.

Kaupungin uusi maamerkki

Kuopiolaiset seurasivat viime syksyn ja talven suurella mielenkiinnolla sataman aallonmurtajalla toteutettua hulppeaa rakennusprojektia, järvimatkailukeskusta. Keväällä 2023 kompleksi sai nimen Luoto ja sen ovet avautuivat asiakkaille vappuna.

Kummisetä on maukas menopaikka

Kummisedästä on moneksi, ja kesäaikaan ravintolan terassi tuo oman lisänsä suosikkiravintolan tarjontaan. Ravintolapäällikkö Laura Tikkanen kertoo kesän olevan monipuolisesti vauhdikas.

Erityisen hyviä makuja kesään Ykkösherkusta

Kuopion paras valikoima juustoja tilanteeseen kuin tilanteeseen löytyy Kauppahallin Ykkösherkusta. Tuorein osoitus Ykkösherkun juustojen laadukkuudesta ja monipuolisuudesta on Suomen Juustoseuran myöntämä Juustoseura suosittelee suosituskilpi. 

Ryhti on lämminhenkinen lähisali

Hyvinvointikeskus Ryhti Oy on toiminut jo vuodesta 1994. Matalan kynnyksen kuntosali kaikille liikkujille löytyy Rypysuolta. Yrittäjä ja kuntokeskusvastaava Petri Toivanen kertoo salin muodostuneen käyttäjilleen aidoksi kotisaliksi, jossa mahtuu treenaamaan eikä laitteisiin ole jonoja.

Lasitettu terassi tuo mukavuutta asumiseen

Savon ja Pohjois-Karjalan alueella toimiva Terassi Ässät panostaa yksilölliseen asiakaspalveluun ja suunnitteluun. Lasikattoiset kohteet ja monta seinää kattavat lasitukset kuuluvat nekin Terassi Ässien osaamiseen.

Monipuolisia rakennuspalveluja yksityisille ja yrityksille

Rakennustyö Arto Hirvonen tekee niin yrityksille kuin yksityisasiakkaille myös remontit alkaen pienremonteista aina isoihin kokonaisuuksiin asti. Myös omakotitalojen laajennukset kuuluvat näihin töihin.

Iloisen mielen trikoovaatteita

Buffo-asut ja Aamurusko Design valmistavat ja myyvät iloisenvärisiä trikooneulosvaatteita kaiken ikäisille ja kokoisille asiakkaille. Mallistoon kuuluu vaatteita myös liikuntarajoitteisille ja senioreille. Unohdetaan siis jo vähitellen synkeän mustat ja ankean harmaat asusteet ja pukeudutaan iloisenvärisiin, kotimaassa valmistettuihin vaatteisiin!

Turkulaissavolainen kitaracowboy

Kun Tatu Kemppaista pyytää kertomaan elämänsä vaiheista aivan alusta lähtien, on aikaa varattava normihaastattelua enemmän. Paljon maailmaa nähneen moniosaajan tarinassa riittää yllättäviä käänteitä.

Helppoa asiointia myös remontin aikana

Puijon Apteekin lääkevarasto on asiakaslähtöisesti suunniteltu. Lääkevarasto on KYSin potilaiden ja muiden asiakkaiden tarpeisiin rakennettu ja sovitettu.

Kesäkuopiolainen Munkkiniemestä

Muun muassa Salatut Elämät -sarjassa jo vuodesta 2014 Jutta Korhosen roolissa esiintynyt Maarit Poussa on monipuolinen taiteilija, jonka taiteilijuuden yksi kulmakivi on komiikka. Mistä se syntyy?

Kesä-Kuopion huipputerassit

Kauniina kesäpäivänä lomalainen ja vapaapäivän viettäjä ei Kuopion ydinkeskustassa kovin monimutkaisia strategioita tarvitse: iloinen kierros Kauppakadun terasseilla toimii aina. Vararengasravintolat on perinteisesti panostanut paljon ravintoloidensa terasseihin ja niin on tänäkin kesänä. Jokaisella ravintolalla on oma yksilöllinen ilmeensä ja tarjonnassa on jokaiselle jotain.

Luonnollista hyvinvointia

Hyvinvointikeskus Taika tarjoaa monipuolisia terveys ja hyvinvointipalveluja. Yritykseen kuuluu myös paljasjalkakenkiin erikoistunut Natural Feeling -kenkäkauppa.

Sureva ihminen on osattava kohdata

Niin kuin jo vuosikymmenten ajan, Länsivuoren hautaustoimiston palvelu kattaa edelleen kaiken mitä tilanne ja tilaisuus vaativat. Paikan päällä liikkeessä valitaan ensimmäiseksi arkku ja tarvittaessa uurna. Sitten mietitään siunaustilaisuutta ja sen jälkeen pidettävää muistotilaisuutta kukkineen, koristeluineen ja tarjoiluineen.

Lähiherkkuja Puijon Torniravintolassa

Puijon Torniravintola on jo 60 vuoden ajan ollut kuopiolaisen ravintolaelämän todellinen maamerkki. Nykyään ravintola tunnetaan huikeiden maisemiensa lisäksi etenkin lähiruoka-ajattelustaan.

Aktiivista elämää yhteisössä jossa naapurit ovat tuttuja

Nonna Kallavesi sijaitsee nimikkojärvensä rannalla Maljalahden upeissa maisemissa. Tarjolla on yhteisöllistä mutta omannäköistä elämää omissa vuokrakodeissa kahdessa vastavalmistuneessa esteettömässä asuinrakennuksessa.

Uusiutuvan energian erikoisosaajat

Sähköautoja on liikenteessä jo todella paljon ja mitä enemmän autoja, sitä enemmän tarvitaan latauspisteitä. Yrityksissä ja taloyhtiöissä mahdollisuus sähkö- ja hybridiautojen lataukseen on jo arkipäivää.

Lapland Hotelsin terassikesä on alkanut

Lapland Hotels Kuopion kesäterassit on nyt viritetty palvelemaan entistäkin monipuolisemmin. Terassilla viihdytään kesäisten juomien parissa niin pääsisäänkäynnin yhteydessä kuin Gallá Kitchen & Barin puolellakin vaikkapa illallisen merkeissä. Hotellinjohtaja Miia Siltala kertoo asiakkaiden löytäneen nämä viihtyisät cityterassit.

Kesätyyli löytyy Piattacósta

Kesä innostaa pukeutumaan värikkäästi, tyylikkäästi ja persoonallisesti niin vapaa-aikana, lomalla kuin töissäkin. Muodista kiinnostuneet kuopiolaiset ja myös kaupungissa vierailevat matkailijat tietävät, missä valikoimat ovat takuuvarmasti monipuoliset ja palvelukokemus positiivinen kaikenlaisille asiakkaille.

Asiakaspalvelu laittaa asiat luistamaan

Kallaveden Talohuollon asiakaspalvelu ottaa vastaan asiakkaiden puheluita ja sähköposteja ja laittaa asiat rullaamaan. Nopea asiakaspalvelu takaa osaltaan hyvän asiakastyytyväisyyden.

Remontit kokonaispakettina suunnittelusta toteutukseen

Puijon Remontti ja Suunnittelu Oy tekee remontointiurakat vankalla kokemuksella ja avaimet käteen -periaatteella. Asiakkaan ei tarvitse tilailla työmaalle eri tekijöitä eikä stressata remontin eri vaiheista ja aikatauluista.

Maukasta kesäpäivää terassilla

Pancho Villan terassit sijaitsevat keskeisellä paikalla aivan Kuopion ydinkeskustassa. Puijonkadun puoleiselta terassilta pääsee seuraamaan torin vilinää lounasajasta alkaen iltaan saakka. Kauppakadun puolen terassi puolestaan sulautuu vilkkaan kävelykadun katveeseen.

Liikettä, ääntä ja kuvaa

Marc Sabatin monivaiheisen uran alkupiste on syntymäkaupungissa Lyonissa, jossa hän parikymppisenä valmistui ensimmäiseen ammattiinsa putkimieheksi. – Armeijan jälkeen perustin oman putkifirman veljeni kanssa. Lyon on iso kaupunki ja töitä riitti aamusta iltaan, joulut ja kaikki läpeensä. Se oli mielenkiintoista aikaa, tapasin paljon ihmisiä ympäri kaupunkia.

Polkujuoksu on aktiivinen luontoelämys

Polkujuoksussa vauhti, rasitus ja maisemat vaihtelevat koko ajan. Kestävyyttä, ketteryyttä, koordinaatiota ja tasapainoa koetellaan eri tavalla kuin rata- tai maantiejuoksussa. Vaihteleva maasto vahvistaa myös monipuolisesti kehon eri lihaksia. Polkujuoksun harrastajat kokevat lajin olevan tehokas paitsi fyysisen myös henkisen hyvinvoinnin edistämisessä.

Maalipinnat kuntoon

Olemme myös Värisilmä-liike, josta löytyy rajaton sävyvalikoima sisä- ja ulkomaaleja Unelmien värit -sävykokoelmasta, Esko Tikkanen kertoo.

Muotia moneen menoon

Kevään ja kesän trendeistä löytyy laajasti vaihtoehtoja kaikkeen pukeutumiseen uusissa malleissa ja raikkaissa väreissä. Piattacón monipuolisista ja yksilöllisistä valikoimista löydät upeat tyyliisi sopivat kesäiset asut.

Kuopion vuoden nuori yrittäjä on Toni Tanskanen

Vuonna 2023 – tunnustuksen sai Insaco Groupin ja Asunto Mandaatin Toni Tanskanen, joka viidessätoista vuodessa on luonut yrittäjyydelleen vahvan kasvupolun yhden miehen yrityksestä sadan työntekijän ja 16 miljoonan yritykseksi.

Kauppahallin Ykkösherkku lähtee maakuntaan – ja kauemmaksikin

Kevään ja kesän uutuus on Ykkösherkun myyntiauto, jolla paikallisia ja kotimaisia laatutuotteita lähdetään viemään maakuntaan. Myyntiauton kiertue alkaa 18.4. Ensimmäiseksi auto käy läpi Kuopion lähikunnat. Säde laajenee niin, että juhannukseen mennessä on kierretty koko Itä-Suomi.

Ihmisläheistä asumista senioreille

Kun ikää alkaa kertyä, arjen sujuminen tutussa ympäristössä ei välttämättä olekaan enää itsestäänselvyys. Monet asuvat omassa kodissa elämänsä loppuun asti, mutta yhä useammat haluavat panostaa asumisen helppouteen ja turvallisuuteen.

Varastotilaa monipuolisesti

Tänä keväänä Varastokisälli on saanut Kisällinkadulle uutta varastotilaa. Käytössä on nyt reippaasti yli 1 500 neliömetriä lämmintä varastotilaa. Myös pihavarastointimahdollisuus löytyy niin yksityisille kuin yritysasiakkaillekin, yrittäjä Veijo Puustinen kertoo.

Suojaa auringolta jo keväällä

Kevät on usein aurinkoista aikaa. Auringossa helposti palavien on viisasta levittää aurinkovoidetta tai aurinkosuojan sisältävää hoitotuotetta kasvoihin ja muille paljaille ihoalueille, kuten kaulalle, huulille ja jopa korvanlehtiin.

Pääsiäinen ympäri vuoden

Pääsiäismuna – Ylösnousemisen symboli on pysyvä ja alati muuttuva osa Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyä. Esillä on monipuolinen otanta pääsiäismunia neljästä eri kokoelmasta: RIISAn kokoelmista, arkkipiispa Leon museolle lahjoittamasta yksityiskokoelmasta, taiteilija Risto Vilhusen kristillisestä taidekokoelmasta sekä aiemmin Suomessa vaikuttaneen katolisen nunnan Sisar Theresa Jezlin keräämästä kokoelmasta

Värikkyys on valttia

Asiakkaiden on helppo tutustua tuotteisiin paikan päällä myymälässämme. Materiaalit eri sävyineen näyttäytyvät juuri sellaisina kuin ne ovat todellisuudessakin. Esimerkiksi tapettia valikoidessa meiltä saa lainata mallikirjoja myös kotiin katsottavaksi. Näin kuoseja voi vertailla siinä tilassa ja valossa, johon tapetti on tulossa, sisustussuunnittelija Tarja Soininen kertoo.

Punaturkilla tapahtumarikas juhlavuosi

Pieneläinvastaanotto Punaturkki on palvellut kaikenkarvaisia asiakkaitaan Kuopion Satamakadulla jo kymmenen vuotta. Juhlavuoden kunniaksi on luvassa runsaasti teemapäiviä ja erilaisia tapahtumia.

Lauluntekijän taival alkoi Kuopiosta

Katriina Honkanen syntyi näyttelijäperheeseen vuonna 1960. Lyhyet teatterikiinnitykset veivät perhettä Savonlinnaan, Joensuuhun, Kotkaan ja Imatralle, ennen kuin vuonna 1969 kotipaikaksi vakiintui pidemmäksi aikaa Kuopio. Honkasten ensimmäinen koti oli Minnan puiston viereisessä puutalokorttelissa.

AITOSAVOLAINEN BILEBÄNDI

Keikat teemme aina kulloiseenkin tilaan sopivalla äänentoistokalustolla. Oma miksaaja vastaa siitä, että soundit ovat kohdallaan. Hyvä soundi ei meillä tarkoita kovaa volyymia, vaan laulun ja instrumenttien erottuvuutta ja hyvää kokonaisbalanssia.

Kohtaamisilla pitää olla merkitystä

Kuhmon kaupunginjohtajaksi Määttä tuli vuonna 2018. Tänä aikana hän kertoo työskennelleensä enemmän poikkeus- kuin normaalioloissa. Kaupunginjohtajakautta ovat leimanneet kriisit, niin paikalliset kuin kansainväliset

Remar järjestää juhlat kuin juhlat

Remarin juhlapalvelu ja ravintolat tunnetaan monipuolisesta ja laadukkaasta ruoastaan. Remar Portin ja Pilotin lisäksi hyvien makujen ystävät suosivat Lounasravintola Aikaa. Ajassa järjestetään myös paljon tilaisuuksia pikkujouluista perhejuhliin.

Peeässä oli tärkeä pelinavaaja

Vuosi Varkauden jakeluaseman valmistumisen jälkeen U-Cont teki ensimmäiset isommat myyntikauppansa ja viiden vuoden kuluttua tuote oli jo myynnissä Yhdysvalloissa. U-Contin jakeluasemia on sittemmin toimitettu reilu tuhannen asennusta ympäri maailmaa.

Siisti, kodikas ja laadukas Hostelli Hermanni

Asiakkaidemme käytössä ovat yhteiset oleskelutilat sekä keittiö. Hyvin varustellussa keittiössä on erinomaiset tilat ja välineet ruuanlaittoon. Keittiöstä löytyy myös mausteita, puuroa, ruokaöljyä ja perusaamiaiseen tarvittavia aineksia, Loukkola luettelee.

Taide ilahduttaa sairaalan arjessa

Taide voi tutkitusti edistää hyvinvointia ja terveyttä esimerkiksi lievittämällä fyysisiä ja psyykkisiä oireita. Sairaaloihin taidetta hankitaan nimenomaan ilon ja hyvinvoinnin tuottamisen näkökulmasta.

Työsuhdepyörät ja kesän liikuntavälineet Intersportista

Työsuhdepyörä on verovapaa etu, jonka yritys voi tarjota työntekijöilleen. Pyörä on tarkoitettu työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön ja sillä saa ajaa työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajalla. Intersport Kuopiolla on monipuolinen valikoima työsuhdeleasingpyöriä ja huollot sekä varusteet löytyvät nekin samasta osoitteesta.

Koko keskustan Carlson saman katon alla

Olemme asiakasta varten, mikä tarkoittaa asiantuntevia huippumyyjiä, jotka kehittävät jatkuvasti osaamistaan sekä palvelun että tuotteiden suhteen.

Luontoaiheisia koruja yksilöllisesti

Myymälässä esillä olevia uniikkitöitä ovat yksittäiset, tyyliltään näyttävät ja juhlavat korutyöt, kuten Omenapuu-korusarja.

Laatuasuntoja asiakkaan toiveiden mukaisesti

Sembergin ja asiakkaan hyvin toimiva yhteistyö tarkoittaa sitä, että asiakkaille löydetään heille parhaiten sopivat, yksilölliset asumisratkaisut. Rakennusliike on keskittynyt määrän sijasta laatuun.

Pyörällä kulkee kaikki

Polkupyörä on nykyään yhä useamman ykköskulkuneuvo. Siksi pyörävalmistajat keskittyvät nyt arkipyöräilyä helpottaviin ratkaisuihin, kertoo Puijon Pyöräpisteen Tomi Inkeroinen. Pyöriä ja oheisvarusteita kehitetään erityisesti tavaran ja ihmisten kuljettamista silmällä pitäen.

Elämykselliset kokoukset ja juhlat Lapland Hotelsilla

Moni yritys onkin ottanut tavakseen pitää aamupalaverit maittavan aamiaisen merkeissä. Aamupala on ollut menestys omana tuotteenaankin.

Niiralan Kulma palvelee ja työllistää

Asukkaat saavat kaikki asumiseen kuuluvat palvelut saman katon alta ja kiinteistöjä ylläpidetään ja korjataan omin voimin.

Neljännesvuosisata kuopiolaista ravintolakulttuuria

Yritys rekisteröitiin kaupparekisteriin 29. marraskuuta 1997 nimellä Kuopion Ravintolamestarit Oy. Liikeidea, ruokalista ja ravintolan nimi olivat työlistalla seuraavina.

Luonnollista ja pysyvää rasvanpoistoa

Ainoana Suomessa NK Esteticilla on nyt käytössä huippusuosittu uuden teknologian rasvanjäädytyslaite Coolshaping 2. Laitteella tehdään Cryolipo-hoitoja, joka tuhoaa rasvasoluja jäädyttämällä.

Digitaalisuutta ja kiertotalousinnovaatioita tekstiilialalle

Virtuaalisovittamisessa vaate tai muu päälle puettava varuste sovitetaan käyttäjän tai 3D-avattaren päälle digitaalisesti. Käyttäjä näkee miltä tuote mahdollisesti näyttäisi hänen päällään ja osaa tilata oikean kokoisen vaatteen.

Kesäpihat kuntoon

Pihasuunnitelman lisäksi kannattaa tehdä myös hoitosuunnitelma ja noudattaa sitä. Vaikka uusi piha on hyvin suunniteltu ja perustettu, se vaatii hoitoa eli piha ei hoida itse itseään, Komulainen huomauttaa.

Monipuolista ruokatarjontaa CaWan tyyliin

CaWan lounasbuffet koostuu neljästä eri pääruokalajista eli tarjolla on lihaa, kasvisruokaa, kalaa tai kanaa ja keittoa sekä leipä- ja salaattipöytä. Kaikki tuotteet ovat laktoosittomia.

Kesä alkaa kun Albatrossi avautuu

Vilkastuva satamaelämä näkyy varmasti meilläkin, nythän alkaa olla pystyssä melkein uusi ravintolakatu kohti Kallavettä. Uusi saunamaailma Luoto avautuu ja myös ravintolalaivat tuovat kansaa satamaan, satamatorin tapahtumista puhumattakaan.

Laadukkaat työvaatteet VTR-Workwearilta

Myymäläpäällikkö Niki Berg kertoo asiakaslähtöisen ja ammattitaitoisen asiakaspalvelun olevan VTR-Workwearin tärkein vahvuus. Jokainen asiakas saa hyvää palvelua, olipa kyseessä ryhmä rakennusfirman uusia työntekijöitä personoituja vaatteita hakemassa tai mökkinikkaroija uusimassa työkenkiä.

Euroopan arvostetuimmat juustot

Gruyère varsinkin tuntuu sopivan suomalaiseen suuhun. Siinä on pähkinäinen ja mukavan täyteläinen maku sekä tiivis rakenne. Tunnettuuteen on varmasti vaikuttanut myös juuston ahkera mainostaminen kansainvälisissä hiihtokisoissa!

Mestarien mankelissa

Liinavaatteet ja pöytäliinat pitää aina mankeloida. Pystymme nyt palvelemaan entistä paremmin esimerkiksi majoitus- ja ravintolapalveluita tarjoavia asiakkaitamme. Mankeli muun muassa viikkaa pöytäliinat käyttövalmiiksi.

Puhdasta energiaa omalta katolta

Energiakriisi saa monen pohtimaan keinoja lämmitystehokkuuden parantamiseksi. Sähkö- tai öljylämmitteisessä talossa asuvan kannattaa harkita lämpöpumppua ja sen rinnalle aurinkosähköjärjestelmää. Maalämpö ei ole aina kannattavin ratkaisu, sillä sen perustamiskustannus on porauksineen kallis.

Oma koti ja oma rauha

Kuopion Puijonlaaksossa sijaitseva palvelutalo Lepola tarjoaa itsenäistä asumista ikäihmisille. Talosta saa kaikki hoito- ja hoivapalvelut siihen, että omassa kodissa voi asua niin pitkään kuin mahdollista. Hoitohenkilökunta on paikalla kellon ympäri.

Betoninkovaa osaamista jo 30 vuotta

Betola aloitti toimintansa kehittämällä ruiskubetonointia paremmin sopivaksi betonirakenteiden korjaukseen ja betonituotteiden valmistukseen. Yrityksen asiakkaat ovat pääasiassa eri teollisuusalojen yrityksiä, rakennusliikkeitä, kuntia ja kaupunkeja.

Tämäkin Teboil on paikallisen kauppiaan ja henkilökunnan asema

Suosimme lähellä tuotettuja raaka-aineita ja käytämme mahdollisemman paljon kotimaisia tuotteita kaikessa ruuan valmistuksessa. Lounaalla on tarjolla aina kaksi lämmintä ruokavaihtoehtoa sekä runsas salaattipöytä, keittiömestari Terhi Räty tarkentaa.

Koneurakointia ja autohuoltoa

Autokorjaamopalveluihin kuuluvat muun muassa eri automerkkien määräaikaishuollot, öljynvaihdot, elektroniikan vianmääritykset ja -korjaukset, vikamuistin luvut ja nollaukset, ilmastointihuollot sekä katsastuskorjaukset.

Finteco saa sähkön, veden ja ilman virtaamaan

Pidämme kunnossa jatkuvalla rasituksella olevat laitteet, jotka eivät saa pysähtyä hetkeksikään. Tällaisia ovat esimerkiksi jätevesi-, pohjavesi-, paineenkorotus- ja puhdasvesipumput. Toki muidenkin taloteknisten pumppujen huollot, vaihdot ja asennukset kuuluvat toimenkuvaan.

Vuokra-autoja kaikkiin tarpeisiin

Männistön autovuokrauksella on lyhytaikaisessa vuokrakäytössä tällä hetkellä noin 50 henkilöautoa ja 15 pakettiautoa. Männistön ja Apajan lisäksi palvelua ja vuokra-autoja saa Kallantien toimipisteestä.

Aito peltikatto ja sähköt auringosta

Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan kiinteistön sähkönkulutuksen mukaan. Tyypillisesti auringosta saatavalla energialla voi säästää esimerkiksi noin neljäsosan kokonaiskulutuksesta. Mutta jo alkuinvestoinnista saa säästöjä, kun asennuttaa samalla uuden katon ja aurinkopaneelit.

Taloyhtiön taloushallinnon luottoväki

Tiedonkulku on läpinäkyvää ja sujuu Talokeskuksen muun väen kanssa saumattomasti, samoin yhteydenpito taloyhtiöihin. Muutama vuosi sitten uudistimme toimintojamme niin, että yksi henkilö hoitaa aina saman taloyhtiön koko taloushallinnon.

Vesijettiretkille koko perheen voimin

Leppäsellä opastetaan harrastuksen saloihin antamalla käyttöopastusta niin laitteen käyttöön kuin kausihuoltoon ja  säilytykseenkin. Vesijetit huolletaan kerran ajokauden aikana tai 50 ajotunnin välein. Kone ja Tarvike M. Leppänen Oy on maahantuojan palkitsema Sea-Doo-jälleenmyyjä ja -huoltopiste.

Muovinlujaa palvelua ammattirakentajille

Me olemme luoneet oman toimintamallimme palvellaksemme mahdollisimman laadukkaasti nimenomaan ammattirakentajia. Kuopiossakin olemme saavuttaneet alueen rakentajien luottamuksen. Oma kaivotehtaamme yhdessä todella laajan valikoiman noutovaraston kanssa täällä Kelloniemessä muodostaa erittäin kilpailukykyisen palvelukokonaisuuden.

Panchossa syödään myös sunnuntaisin

Ravintoloiden ruokalista on myös laaja, josta varmasti jokainen löytää oman suosikkinsa. Valikoimiin kuuluvat tuhdit burgerit, mehevät pihvit, raikkaat salaatit, fajitakset, burritot ja tacot, unohtamatta upeita jälkiruokia.

Kodinkoneet kuntoon keväthuollolla

Vesan-Huolto Oy:n toimitusjohtaja Markku Veijalainen suosittelee jokaisen kotitalouden laatimaan kodinkoneidensa huolto-ohjelman. Kun kirjallista ohjelmaa noudattaa ja merkitsee asiat muistiin, pysyy hyvin selvillä, mitä laitteita on huollettu ja mitä huoltoja pitää muistaa tehdä.

Hurry Events vuokraa ja toteuttaa

Yrityksille olemme täyden palvelun tapahtumatalo, joka voi ottaa vastuun tapahtumasuunnittelusta, tapahtuman koordinoinnista ja jälkitöistä. Teemme teemasomistuksia myös ravintoloiden omiin tiloihin. Teematapahtumiin sopiva ohjelma ja esiintyjät löytyvät nekin Hurryn kautta.

Toukokuu on vuoden parasta aikaa ulkomaalaukselle

Ulkoseinien huoltomaalaus tai värin vaihto onnistuvat parhaiten, kun puupinta on kuivimmillaan loppukeväästä ja alkukesästä. Huoltomaalauksen tarpeessa olevan julkisivun tunnistaa haalistuneesta väristä tai lohkeilleesta maalipinnasta.

Rauta tottelee Vuorelan teräsmiehiä

Metallitaito tekee rakenteita isoihin ja pieniin kohteisiin eli esimerkiksi teräsrakenteita teollisuudelle tai kaiteita kerrostaloon. Muita töitä ovat esimerkiksi ritilätasot, auto- ja ulkokatokset, sisäänkäyntikatokset, teräsportaat ja kerrostalojen katoille tulevat iv-konehuoneiden rungot.

Yritysten ja taloyhtiöiden sähköautolataus nykyaikaan

Sähköautojen latausverkko laajenee nopeasti. Paikallis-Sähkö tarjoaa sähköautojen latausjärjestelmien toimitukseen koko paketin eli alkukartoituksen, suunnittelun ja rakentamisen niin yrityksille, taloyhtiöille kuin julkisiin latauspisteisiin.

Vahva yhteistyökumppani antaa tukevan selkänojan

Yhteistyö on ollut mielenkiintoista, sillä 20 vuoden aikana PeeÄssä ja Prisma ovat kasvaneet valtavasti. Me olemme onnistuneet kasvamaan siinä mukana. Sami Heimonen kertoo, että tuorein esimerkki yhteistyön hedelmällisyydestä on vadelma.

Peeässä pitää huolta verkostostaan

Asiakkaillemme on todella tärkeää, että nämä tuotteet tulevat tältä alueelta. Kun olemme pystyneet kertomaan, että alkuperä todellakin on täällä, näiden tuotteiden myynti on kasvanut huomattavasti.

Pirjo Kartano – Kuopion seudun oma ilopilleri!

Kuopion Seudun Yrittäjänaiset ry on valinnut vuoden 2022 yrittäjänaiseksi Pirjo Kartanon. Monipuolinen viihde- ja kulttuurialan yrittäjä on toiminut oman työnsä ohella useita vuosia myös yrittäjäyhdistyksen puheenjohtajana.

Monen roolin Pirjo Kartano

Pirjo Kartano on samaa ikäluokkaa kuin Paula Koivuniemi, Katri Helena ja monet muut 1940-luvulla syntyneet artistit. Pirjo Kartanon tarina kulkee hiljaisesta maalaistytöstä uranvaihtojen ja lamakausien…

Yksilöllistä palvelua ja laadukkaita tuotteita

RVB LAB -meikkisarjan upea syksy- talvi meikkikokoelma 2022. Sopii täydellisesti sekä päivä- että juhlameikin tekoon. Eksklusiiviset ja innovatiiviset tuotteet korostavat kasvojen ja silmien loistoa, Sirpa…

Joulu on herkkusuiden luvattua aikaa

Ykkösherkun juustovalikoima on parhaimmillaan noin viikkoa ennen joulua, vinkkaavat asiantuntevasta ja iloisesta asiakaspalvelusta vastaavat Helena Voutilainen ja Elisa Nurmi. Vuoden suurin makujuhla on tietenkin joulu,…

Pubirockin luuydinryhmä

Kuopiolais-lapinlahtelainen Shakin Skeletons on julistanut baarikansaan menevän klassisen rock´n rollin ilosanomaa jo vuodesta 2010. Monien vastoinkäymisten karaisema bändi toteuttaa yhä päättäväisesti perustehtäväänsä – tuoda perinteistä…

Monikanavaista markkinointia

Keskellä komppaa MP Laitisen väki: Tarja (vas.), Elli, Mika, Jenni, Emppu, Minna ja Mikko (oik. alhaalla) Laidoilla palloilee Monikanavapalvelun porukka: Jukka (vas.) Christina, Tuija, Olavi…

Bouillabaisse eli päivän kalasaalis

oliiviöljyä appelsiinin kuorta timjamia 1 sipuli 1 porkkana sellerin varsi 5 valkosipulin kynttä puolikas fenkoli ripaus chililastuja 1 tomaatti pieni kesäkurpitsa 2 perunaa pieni munakoiso…

Juhlaa ja arkea

Savonia-ammattikorkeakoulu on viettänyt 30-juhlavuottaan monin eri tavoin. Olemme tuoneet esille Savonian osaamista ja vaikuttavuutta. Esimerkkejä rohkeista avauksista oli MTV3:n pääyhteistyökumppanuus SuomiAreenalla. Teemoina olivat ilmastoturvallisuus ja…

Ainoa kauhukuva on tekemisen loppuminen

Vuonna 1975 avattu Kuopion Huonekalukeskuksen myymälä on edelleen Lasse Schroderuksen tukikohta, jonka interiööri pursuaa designia eri vuosikymmeniltä. Maailmassa on kahdenlaisia tyyppejä. Niitä, jotka tekevät vain…

Paok juhlii työn merkeissä

Vuosijuhlan suunnittelutyöryhmässä olivat mukana Kirsti Oikarinen, Hannele Kärkkäinen ja Päivi Marttinen, jonka vasemmalla puolella kolmantena vasemmalta rehtori Hanni-Mari Larronmaa. Juhlalehti on luettavissa myös digilehtenä verkossa.…

Pianisti pystymetsästä

Pianon takana Juho Kela on kuin kotonaan. Kuopiolainen Juho Kela on poikkeuksellinen pianisti. Keikoillaan hän kiinnittää huomionsa yleisöönsä eikä nuotteihin. Niitä hän ei ole soittaessaan…

Päämääriä ja pelisilmää

Useimmat miettivät jo nuorena mikä työ olisi itselle se mieluisin. Hyvistäkään suunnitelmista huolimatta yllätyksiltä ei voi välttyä. Aikoinaan kauneudenhoitoalasta työuraa suunnitellut Jenni Kulin on nyt…

Hyvän mielen harrastus koiralle ja omistajalle

7-vuotias welsh corgi cardigan Hugo on ollut lukukoirana kahden vuoden ajan. Ensihoitajaopiskelija Enni Sairanen pääsi kokeilemaan Hugolle lukemista Savoniaammattikorkeakoulun hyvinvointipäivässä – ja molemmat nauttivat. Kennelliiton…

Kivojen kamujen kasvattaja

Papu ja Ilo viihtyvät emäntänsä sylissä. Suuri osa suomalaisista koirista kasvatetaan pienimuotoisissa kotikenneleissä. Chihuahua-rotuun erikoistunut kuopiolainen Kristiina Ahlberg on yksi maamme noin 13 000 kasvattajasta.…

Kuopion makuja kansainvälisillä mausteilla

Bouillabaisse on ranskalainen kalakeitto, joka onnistuu mainiosti myös Kallaveden antimilla. Sakari Pääkkö on innokas kotikokki, joka yhdistelee kansainvälisiä vaikutteita aitoon kuopiolaisuuteen myös muissa tekemisissään.

Modernin keittiön kalustaja

Siilinjärveläinen Kaluste Ollikainen suunnittelee, valmistaa ja asentaa kiinto- ja erikoiskalusteet niin yksityistalouksille kuin yrityksillekin. Keittiö on kodin sydän, ja sen suunnittelussa käytännöllisyys on tyylin ohella tärkein asia.

Elämyksiä kaikille aisteille

Kokous- ja juhlatalo Kuopion Klubin keittiömestari Sonja Morosoff on Vuoden Ravintolamestari. Ravintolamestarit panostaa aitoihin elämyksiin, jotka jäävät mieleen ja joista on iloa pitkäksi aikaa. Kokous-…

Energiansäästö tehostuu teknisillä ratkaisuilla

Ohjelmoitava termostaatti on kätevä tapa säätää lämpöä käyttötarpeen mukaan, Lasse Herranen esittelee. Energiansäästötoimet kannattaa suunnitella ja toteuttaa ammattilaisen avulla. Esimerkiksi omakotitaloissa ja loma-asunnoissa voidaan energiaa…

Korjausrakentamisen ja maalauksen ammattilaiset

Kuopiolainen kerrostaloyhtiö sai syksyllä uudet, lasitetut parvekkeet. Taloyhtiö sai kerralla ajan tasalla olevan ulkoasun, Maalaamo Vernissan työnjohtaja Kari Miettinen kertoo. Maalaamo Vernissa tekee ammattitaidolla julkisivu-,…

Kuopion Perinnetuotteen kukkokauppa kukoistaa

Moninkertaisesti palkittua kukkoa saa marraskuussa alle puoleen hintaan kauppahallin Ykkösherkusta. Asiantuntevasta ja iloisesta asiakaspalvelusta vastaa Helena Voutilaisen rinnalla Elisa Nurmi. Autenttiset raaka-aineet ja perinteiset valmistusmenetelmät…

Katollekin pipo päähän talveksi

Myös uudempien talojen vesikatteen uusimisen yhteydessä on viisasta lisätä eristettä ja parantaa tuuletusta. Tämän 1990-luvun lopulla valmistuneen laajarunkoisen omakotitalon yläpohja lisäeristettiin. Vesikatteeksi ainoa vaihtoehto näin…

Iloisen ilmeen Kolmisoppi

Myös Kauppakeskuksen ulkoasu on uudistunut näyttävän K-nouto autokatoksen ja julkisivun päivityksen myötä. Kauppiaspari Topi ja Anni Miettinen toivottavat tervetulleiksi ostoksille. Syksyllä 1995 avattiin Kuopion Kolmisopessa…

Erikoislinssi estää likinäön kehittymistä lapsilla

Taavi sovittaa uusia silmälaseja optikko Tarja Fennerin avustuksella. Lasten myopia eli likinäköisyys lisääntyy koko ajan, koska näköä tarkennetaan jatkuvasti lähelle. Tätä ongelmaa hoitaa MiYOSMART-erikoislinssi. Lasten…

Rehellisyys ja huolenpito kansainvälisen rekrytoinnin valtit

Pedro Sobrino kertoo olevansa tyytyväinen ratkaisuunsa muuttaa Vieremälle, sillä hänet on otettu vieraanvaraisesti vastaan sekä työpaikalla että paikkakunnalla muutenkin. Euroopan Unionin EURES-työllisyyspalvelut yhdistävät yrityksiä ja…

Oikeita ratkaisuja hyvään näkemiseen

Yksilöllistä palvelua asiakkaan tarpeiden mukaan tarjoavat asiantuntijaoptikot Niina Grönroos (vas.), Sami Gröhn ja Susanne Haataja. Silmälasit, aurinkolasit, piilolasit, modernit kehykset ja silmälääkäripalvelut – kaikki löytyvät…

Savonian kaikki palvelut yrityksille helposti

Pohjois-Savon alueen yrityksillä on kättensä ulottuvilla viimeisin osaaminen ja uusimmat teknologiat – tarvitaan vain soitto tai viesti Savoniaan. Yrityspalvelujohtaja Kaija Sääski sanoo, että Savonian palvelut yrityksille toimivat yhden luukun periaatteella.

Kasurila Snowpark ja paljon muuta!

Huippupaikka Kasurila on koko perheen paikka, josta löytyy tekemistä kaiken ikäisille. Helppo sijainti ja kattavat oheispalvelut tarjoavat puitteet kaikenikäisille ja -tasoisille laskettelijoille. Kansainvälistä tasoa tarjoaa…

TiMa tietää taloushallinnon

Talouspalvelu TiMan Jani Tikkanen auttaa mielellään niin isoja kuin pieniä yrityksiä taloushallinnon asioissa. Talouspalvelut TiMa Oy tarjoaa yrityksille räätälöityä henkilökohtaista taloushallintopalvelua, jossa työnjako on selkeä…

Siilin Putkipojat laittaa lvi-asiat kuntoon

Siilin Putkipojat on täyden palvelun lvi-liike, joka toteuttaa monipuolisesti alan urakoita. Yrityksen lvi-tarvikemyymälässä on yli 2 000 tuotetta, ja jos jotain sattuisi puuttumaan, ne saadaan tarvittaessa lyhyellä, perustarvikkeissa noin vuorokauden toimitusajalla.

Säästövinkit ja säädöt asumisen ammattilaisilta

Virkamiestalona tunnetun As.Oy Minna Canthinkatu 66:n lämmönjakelu on sekin jo säädetty asianmukaisesti talvikelien vaatimusten mukaiseksi, huoltopäällikkö Antti Heikkinen ja huoltomies Joonas Tissari toteavat. Isännöinti, kiinteistönhuolto,…

Siisteyden ammattilaiset

Toimitusjohtaja Aila Kalske kävi tervehtimässä Pankkopolku 8:n työmaalla loppusiivousta tekevää ryhmäänsä. Ukrainalaisnuorukaiset Andrii Polumestnyi ja Oleksandr Volodn nappasivat pomonsa kultatuoliin. RP-Karmin Hannu Haaranen kuittaa siivousurakan…

Selkokielistä ja saavutettavaa palvelua

TulkkausIlonan yrittäjät Sari Kärkkäinen ja Reeta Ahosilta haluavat tehdä selkokielisestä tiedosta laajemmin saavutettavaa. Ideoiden työstäminen uudeksi liiketoiminnaksi kysyy aikaa ja aivojen käyttöä. Kehitystyössä on viisasta…

Intersportin uusi ilme

Yrittäjät Milla ja Tuukka Uusitalo toivottavat tervetulleeksi tutustumaan uudistuneen Intersportin laajoihin valikoimiin. Intersport Kuopio tunnetaan asiantuntevasta ja ystävällisestä asiakaspalvelusta sekä todella laajasta valikoimasta, josta tarvitsemansa…

Yksilölliset korut Lampi Designilta

Koruja kannattaa huoltaa säännöllisesti ja tarpeen mukaan, Laura Lampinen muistuttaa. Korumuotoilija-yrittäjä Laura Lampisen Lampi Desing Oy suunnittelee ja valmistaa kauniita ja yksilöllisiä koruja. Menetelminä ovat…

Keraaminen pinnoite talvisuojaksi

Tämä autoliikkeen laatuauto on lähdössä pesuun niin sisältä kuin ulkoakin, Jenny Koponen näyttää. Kuopiolainen Auto Hohde on autojen puhdistuksen ja suojauksen kokenut ammattilainen. Ulko- ja…

Omien joukossa on hyvä olla

Toimitusjohtaja Juho Rissanen ja yksi pääomistajista, Kimmo Timonen viihtyvät hekin loistavasti omiensa joukossa. Vararengasravintolat on näkyvä osa kuopiolaista ravintolakulttuuria ja vapaa-ajanviettoa. Seitsemän ravintolaa satamasta torin…

Kodikas miljöö matkakeskuksen vilskeessä

Remar Portin kahvilasta saa aina tuoreita ja lämpimiä leivonnaisia omasta keittiöstä, Minna Kananen lupaa. Ravintola Remar Portti tarjoaa hyvän ruoan ystäville lounasta ja kahvilapalveluita Kuopion…

Tavallista parempaa arkiruokaa aasialaisittain

Ruokamestarit Timo Huovinen ja Jari Reinikainen valmistavat ruoka-annoksia, kuten esimerkiksi erilaisia wokkeja, samosa-nyyttejä ja lämpimiä lounaita on tarjolla mukaan viemisiksi. Kauppiaspariskunta Sari ja Esa Kettunen…

Aku & Ada sijaitsee Juustoportissa

Myymälässä näkyvät sesongit. Nyt saa loistaa! näyttävät Ulla ja Riikka Pitkänen. Aku & Adan trendikäs vaateliike on Juustoportin liikenneasemalla, joka sijaitsee kauppakeskus Matkuksen läheisyydessä sen…

Pesukoneen pitää kestää

Rauno Pohjolainen on ollut Pyykkisataman luottomies pesukoneiden asennus- ja huoltotöissä jo vuosikaudet. Pohjolainen hoiti tietysti myös Leväsen toimipisteen uusien koneiden asennuksen. Ammattikäytössä pesukoneet joutuvat erittäin…

Meidän Petosen kauppa

Nykyaikaisessa ruokakaupassa henkilökunta tekee kaikkensa, jotta kauppakokemus olisi mahdollisimman mukava jokaiselle asiakkaalle.

Puhdasta osaamista työvoimakoulutuksella

Savon ammattiopiston puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto antaa laajat ammatilliset valmiudet. Naruemon Hakkaraiselle on opintojen aikana tullut tutuksi myös kuivapesulaitteisto. Työvoimakoulutus tarjoaa tehokkaan ja taloudellisesti tuetun…

Täyden palvelun autopesula

Savon Autopesu puhdistaa ja suojaa ajoneuvon kuin ajoneuvon sekä sisältä että ulkoa, Sanni Haimila, Marko Ketola, Luukas Soininen ja Ritva Ketola lupaavat. Auto on usein…

Puhdasta pesulapalvelua jo 30 vuotta

Irina Kauppinen kertoo, että Pyykkisataman 30-vuotisjuhlia on vietetty pitkin syksyä niin Itkonniemen kuin Leväsen toimipisteissä. Pyykkisatama täyttää pyöreitä, mutta pesukoneet eivät jouda pysähtymään juhlan ajaksi.…

Lelukauppa luo elämyksen ja verkkokauppa täyttää tarpeen

Kauppias heittäytyi pehmoksi ja sujahti pehmolelujen sekaan. Ensimmäistä kertaa historiassaan Lelukauppa Partanen on laajentunut myös Kuopion ulkopuolelle. Kauppias Minna Kunnasluoto on ripeän toiminnan nainen, jonka…

Remontoijan toimivat ratkaisut Laattapisteen Shop-in-Shopista Carlsonilta

Elämme remonttiprojektia asiakkaan kanssa, jossa kaikki pienetkin asiat ja yksityiskohdat otetaan huomioiduksi, Jaana Leskinen ja Marko Rautaparta kertovat. Suunnittelutyö on tiivistä tiimipeliä, jossa Jaana tekee…

Ripaus luksusta ja irti arjesta

Saisiko olla lasi kuohuvaa? Staycation tarkoittaa myös hemmottelua ja rentoja hetkiä elämyksellisessä ympäristössä. Lapland Hotels Kuopio tarjoaa Lapin rauhaa ja mystiikkaa, tasokasta majoitusta ja maailman…

Kodinsisustajan luottokumppani

RTV:n runsaat ja monipuoliset tapetti- ja laattavalikoimat antavat kodin sisustajalle rajattomat mahdollisuudet luoda yksilöllisiä ja persoonallisia sisustusratkaisuja

Nuohous ja ilmanvaihto kuntoon

Laatunuohous Liukkonen nuohoaa tulisijat ja puhdistaa ilmanvaihdot Kuopion lisäksi myös Karttulassa, Keiteleellä, Pielavedellä, Siilinjärvellä ja Vehmersalmella. Nuohottu tulisija on taloudellisempi ja energiatehokkaampi. Puuta ja polttoainetta…

PesulaMestarit palvelee nyt Volttikadulla

Tervetuloa asioimaan uusiin tiloihin Volttikadulle! Löydymme samalta tontilta Würthin kanssa, Jukka Rautakoski ja Sami Stenroth toivottavat. Kuopiolainen Pesulamestarit on kokenut pesula-alan ammattilainen, joka on palvellut…

Rentoa fiilistä ja meksikolaisia makuja

Burritoja on tarjolla neljällä eri täytteellä. Kuopion Pancho Villa sijaitsee keskeisellä paikalla eli torin laidalla kauppahallin lähellä. Pancho Villa on suomalainen ravintolaketju, jonka ravintoloissa tarjotaan…

Rengasmatka Männistöön!

Männistön Tepskalla hoituvat sujuvasti myös rengasasiat vuoden ympäri ja renkaat talvehtivat mukavasti rengashotellissa, Pete Aaltonen kertoo. Männistön Tepskalta saa autoilija kattavat palvelut rengaspalveluista korjaamoon ja…

Kaikki mitä juhlaan kuuluu

Niina ja Kari Turusen hääjuhlassa tunnelma oli ikimuistoinen. Pian Herkkuhetki Kelloniemessä on kotiruuallaan saavuttanut laajan ja uskollisen kävijäkunnan. Suositun lounaan lisäksi Pia Tiilikainen järjestää ja…

Terveyttä kotimaisista marjoista

Kotimaisia marjoja kannattaa nauttia runsaasti. Lautaselle voi mahtua myös puuroa, Timo Hoffren esittelee. Moniviljapuuroa ja kotimaisia lähimarjoja. Mikä olisikaan parempi aamupala? Kuopion Marja ja Vihannes…

Kokonaisvaltaista LVI-urakointia

Joni Juntunen paljastaa huiman luvun, Savon LVI-talon urakkaan sisältyi erilaisia putkia City-marketin kattoon noin kahdeksan kilometrin verran. Savon LVI-talon liikevaihdosta viimeisimmät kymmenen vuotta 60 -70…

Kehittyvän Kuopion rakentajat

Jesse Parviainen jatkaa Risto Pennasen työtä Pohjola Rakennuksen projekteissa. Taustalla näkyvä Tullinkulman tontti on yksi ydinkeskustan kehittämishankkeista, joissa Pohjola Rakennus on vahvasti mukana. Suomen suurimpien…

Täyden kympin pikkujoulut

Parin vuoden ajan patoutunut juhlimisen tarve pääsee viimein purkautumaan pikkujoulusesonkina, josta on tulossa kenties ennätyskiireinen. Kunnollista pikkujoulukautta ei olla pariin vuoteen päästy viettämään. Moni yritys…

Matkusta Aasian makujen maailmaan

K-Supermarket Matkuksessa on nyt tarjolla uutta virikettä ruuanlaittajille Aasia-teemalla ja liikkeen synttäreiden kunniaksi, kauppiaspariskunta Sari ja Esa Kettunen kertovat.K-Supermarket Matkus viettää iloisia viisivuotissynttäreitään samoihin aikoihin…

Ne paremmat pikkujoulut

Lasi kuohuvaa ja bileet käyntiin!  Pikkujoulusesonki tulee joka vuosi kuin varkain. Kesän bileiden muistot ovat tuskin viilenneet, kun onkin jo aika suunnitella pikkujouluja. Kun pikkujoulut…

Kantoapu vailla vertaa

Muuttourakan aikana ei kadulla ehditä istuskella. Oskar Toivanen ja Marek Puurunen. Useimmat inhoavat muuttamista, ainakin jos se pitää tehdä yksin. Ammattitaitoisen muuttofirman avulla kodin tai…

Taidemuseo rakentaa taiteelle tulevaisuutta

Näyttelyiden on houkuteltava myös niitä ihmisiä, jotka eivät ole vielä koskaan käyneet Taidemuseossa, Anna Vilkuna pohtii. Kuopion taidemuseo on pohjoissavolaisen kuvataiteen esittelijä, edistäjä ja dokumentoija.…

Antaa värin ja rytmin viedä!

Maalaus on ollut aina yksi Tuija Piepposen intohimoista. Suomalaiset on opetettu rakastamaan beigeä, harmaata ja keskinkertaista, mutta kyllä värit sytyttävät ihmisen, hän muistuttaa.Mitä enemmän tulee…

Elämää ässän ympärillä

Kuopio on aina tuntunut kotikaupungilta, joten kotiutuminen on sujunut hyvin. Täällä harrastuksetkin tuntuvat olevan lähempänä. Perheen kiintopiste maatilalla Pyhäjärvellä, nuoruusvuodet Madridissa ja astuminen S-ryhmän palvelukseen.…

Muurinpohjaletuista valmistuu kesällä niin makeat kuin suolaiset herkut.

Mökillä letusta saa helposti myös pääruoan. Letzone jauheliha-riisitäytteellä ja salaatilla vie nälän ja kielen mennessään. Nappaa tästä talteen Lettukeisarin ohjeet tai sovella sen mukaan, mitä…

Savonialla jälleen laatuleima

Opiskelijakunta SAVOTTAn aktiivit pohtimassa opiskelijoiden oikeuksia. Iiris Kettunen (vas.), koulutusjohtaja Esa Viklund, Anna Soukkamäki ja Mikko Sipilä.Savonia-ammattikorkeakoulu läpäisi jälleen Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen (Karvi) auditoinnin hyväksytysti.…

Navigaattori auttaa etsimään uutta suuntaa työuralle

Työ- ja yritysvalmennuksessa oman työuran tulevaisuutta voi kehittää mielekkäämmäksi, Henni Kuikka lupaa. Kesällä saa ottaa aikaa itselleen ja miettiä rauhassa, mitä omalta uraltaan tulevaisuudessa haluaa.…

Vasikoille hyvät eväät elämään

Vasikkatilat kuntoon -hankkeessa paneudutaan vasikoiden hyvinvoinnin parantamiseen. Nautaeläimen hyvinvoinnista on tärkeää pitää huolta heti syntymästä lähtien. Vasikkatilat kuntoon -hankkeessa selvitetään, millainen on vasikalle optimaalinen asuinympäristö.Perinteisesti…

Kukka tuo iloa kaikkina aikoina

Kesäkukkien kasvatuksessa kesävalmistelut alkavat jo varhain, Sami Heimonen (vas.) ja Markus Heimonen kertovat nuorien terassihortensioiden keskeltä. Sillä välin kun muut laskeutuvat loman viettoon, monella alalla…

Mökkikaupungin meininkiä

Moni suuntaa sydänkesällä mökille luonnonrauhaan, mutta Kuopiossa se ei ole välttämätöntä. Luontoa, järvimaisemaa ja letkeää maalaismeininkiä, modernin kaupungin mukavuuksia unohtamatta, löytyy kaupungistakin. Kahville Aamukahvit, päiväkahvit,…

Kesämies menee niityllä(kin) nettiin

Kaikilla meillä on omat mielikuvamme kesämiehestä. Useimmiten kesämies nähdään rannoilla ja terasseilla kirmailevana veikkosena, joka ei arkaile pukeutua tennissukkiin ja sandaaleihin yhtä aikaa, liian suuritaskuisiin…

Fortum kierrättää metalleja Kuopiossa

Fortumin Kuopion metallipiha on uusi palvelupiste, jossa käsitellään ja kierrätetään yritysten metallijätteitä. Kierrätysmetallien kysyntä kasvaa Suomessa ja maailmalla. Siksi Fortum avaa uusia metallipihoja ympäri Suomen.…

Tarvitsetko hyvän tyypin nopeasti töihin?

Duunintekijät ovat tuttu näky K-Citymarket Päivärannassa. Ahkerat osaajat ehtivät pysähtyä hetkeksi yhteiskuvaan kaupan palkitulla hevi-osastolla. Kun tarvitset osaavan tekijän töihin, Duunintekijöiltä sellainen löytyy, tarvittaessa nopeallakin…

Vuokrapyörillä kesäteille

Wille ja Suvi Hakoluoto ovat itsekin karavaanareita ja tietävät kuinka lomareissuille kannattaa varustautua. Moni haaveilee lomareissusta matkailuautolla, mutta budjetti ja epäilys omasta karavaanariudesta hidastavat aikeita.…

Sujuvaa remontointia ja suunnittelua

Joni Nuutinen arvostaa perinteistä rakentamista ja remontoi sitä mielellään tähän päivään sopivaksi. Isot ja pienet remontit toteutetaan niin, että se on asiakkaalle mahdollisimman helppoa ja…

Mielen hyvinvointia ja kierrätystekoja

Mielen hyvinvointi ja kierrätys ovat tärkeitä asioita Tukeva-säätiölle ja Kauppakeskus Matkukselle. Toukokuun Kierrätyspäivässä voimat yhdistettiin konkreettisesti ja jatkoa yhteistyölle on luvassa. Kuvassa Susanna Mahlanen, Janina…

Ihmisiän kestäviä kattoja Valkeisenlammella

Valkeisenlammen alueella on viime vuosina korjattu vanhaa ja rakennettu kokonaan uutta. Useassa kulttuurimaisemallisesti merkittävän alueen rakennuksessa kiiltelee uutuuttaan Peltikii Palvelun toteuttama katto.Peltiseppien ammattitaito ja osaaminen…

Asumisen mukavuutta lasitetulla terassilla

Pekka Kosunen havainnollistaa hiltulanlahtelaisen omakotitalon lasitetulla terassilla, kuinka kesäfiiliksen saapumista voi huomattavasti aikaistaa. Terassilasitus on käytännöllinen tapa lisätä kodin neliöitä ja jatkaa terassikautta tuntuvasti. Terassi…

Ykkösluokan taksipalvelua

Taksiykköset on kuopiolaisten taksiyrittäjien vuonna 2015 perustama yhtiö, jonka yli 150 ystävällistä ja luotettavaa ykköskuskia on sitoutunut viemään asiakkaansa perille heidän aikataulunsa vaatimalla tavalla. Palvelun…

Talotekniikan taitajat

Fintecon moniosaajien joukkoon kelpaa kuulua. Kun hommat toimii ja asiakkaat ovat tyytyväisiä, on mukava tehdä töitä toisten ammattilaisten kanssa.Kuopion Finteco LVIS on paikallinen asiantuntijayritys, jonka…

Lompakko ja luonto kiittää

Puijon Romu vastaanottaa muun muassa vanhat akut. Meidän kanssamme asioidessaan asiakas voi luottaa siihen, että kierrätys tapahtuu asianmukaisesti, Mikko Kemppinen (vas.) ja Ernesti Moilanen kertovat.Nyt…

Muodin, kauneuden ja palvelun Sokos

Sokokselta löydät kaikki muotiin, kauneuteen ja hyvinvointiin liittyvän saman katon alta. Tule sellaisena kuin olet! Sokos on kauneuden, pukeutumisen ja kodin tavaratalo keskeisellä paikalla kaupungin…

Siisti porrashuone on taloyhtiön käyntikortti

Tanja Laitinen on työstään ylpeä erikoisosaaja. Asunto Oy Kuopion Lääninlääkärin edustavat yleiset tilat pysyvät siisteinä kolme kertaa viikossa tapahtuvan siivouksen myötä. Kuopion Talokeskus ja sen…

Keittiö on kodin sydän

Jokaiseen makuun löytyy juuri oikeat vaihtoehdot Topi-Keittiöiden laajasta valikoimasta. Tehtäväni on auttaa valintojen tekemisessä, Hanna Valto lupaa.Nykypäivän keittiö toimii monessa roolissa. Sen on oltava toimiva…

Elämyksiä ja torielämää

Tervetuloa torille, täällä ollaan valmiita kesään! Kuvassa edessä vasemmalta toritoimintavastaavat Jyrki Vuori ja JP Piipponen sekä kauppiaat Juha Myllynen (edessä oik.), Timo Lauronen (takana vas.),…

Entisöinti säilyttää muistomerkin arvokkuuden

Hautakiven käyttöikä on hyvin pitkä. Vanhakin kivi voidaan hioa ja nimet kaivertaa uudelleen, niin kuin tässä sukuhaudassa on tehty.Hautamuistomerkkien valmistuksen ohella Kivipaja Sari Kämäräisen erikoisosaamista…

Tyylikkäillä lasiratkaisuilla tilaa ja kesää kotiin

Lasiterassit tuovat kotiin tyylikkyyttä ja käytännöllisyyttä.Kuopion Lasipalvelu toteuttaa toiveidesi mukaiset lasitusratkaisut kokonaisvaltaisena palveluna, avaimet käteen -periaatteella. Olipa kyseessä sitten terassilasitus, lasikattoterassi, lasikaiteet tai vaikkapa saunan…

Siivousalalla on töitä tekijöille

Kallaveden Talohuolto Oy on paikallinen, toimialueensa hyvin tunteva kiinteistöhuoltoalan perheyritys. Pääasiallisina asiakkaina ovat taloyhtiöt Kuopion talousalueella.

Antaa rattaiden pyöriä!

Luotettava ja ammattitaitoinen isännöitsijä vastaa siitä, että taloyhtiön arki rullaa, pyörät pyörii ja rattaat on rasvattu. Me huolehdimme omaisuudestasi, Ilja Knuutinen muistuttaa.Olipa kyse taloyhtiön hallinnosta,…

Golf on koko perheen peli

Laatuaikaa Huuskosten tyyliin. Fore! Hanna huutaa. Samun (vas.) mielestä isä-Teron swingissä näkyvät vielä lätkäotteet.Harvassa lajissa koko perheen yhteinen harrastaminen onnistuu niin hyvin kuin golfissa. Tarina…

Pentikäiselle lisätilaa Likolahdessa

Merja ja Kari Pentikäisen kevät ja alkukesä on mennyt päivätöiden ohella asuinrakennuksen muutostöissä. Tämä kuva otettiin remontin keskellä, mutta kesällä tiloissa palvellaan jo asiakkaita. Kuopion…

Kaunis ja toimiva koti sisustussuunnittelulla

Onnistunut sisustus on asiakkaansa näköinen, kaunis ja käytännöllinen, Paula Valta muistuttaa. Sisustusarkkitehti ja myyntistailaaja Paula Valta innostuu tavallisten ihmisten kodeista. - Koti on asumista varten.…

Vedenpinnalta uusia näkökulmia maailmaan

Melonta on sopiva laji jokaiselle luonnossa seikkailemisesta nauttivalle. Kajakilla voi tehdä vesillä melkein mitä vain ja mennä paikkoihin, joihin ei muuten edes pääsisi. Melontaseurojen peruskursseilla…

Suppaillen kesäretkelle

Intersport Kuopion yrittäjät Tuukka ja Milla Uusitalo viihtyvät itsekin SUP-laudoilla. Stand up padling eli suomeksi tuttavallisemmin Sup-lautailu, suppaus tai suppailu on muutamassa vuodessa kasvanut todella…

Autosähkön ammattilaiset hoitavat nyt myös sähköautot

Näiden miesten huomaan voi uskoa millaisen sähköauton tahansa. Teslaan erikoistumisen lisäksi Autosähkötalo on Maxusin merkkihuolto Kuopiossa. Kuvassa vasemmalta Joni Ronkainen, Anssi Hintsala, Kalle Laukkarinen ja…

Kauppahallin Ykkösherkun kautta kesälaitumille

Ykkösherkun Helena ja Elisa esittelevät herkullisen laatuvalikoiman parhaita paloja Parmankinkusta Peltolan juustoihin ja Perinnetuotteen kalakukkoihin. Kauppahallin Ykkösherkun tiskin notkuvasta tarjonnasta löytyy huippujuustoja, maukkaita lihoja ja…

Muurinpohjalettu on ruokien aatelia

Muurinpohjaletun paistossa ei auta hätäillä. Mikko Miina vie perinneherkun ilosanomaa ympäri Suomea. Jos lettujen paiston opettelet, niin sinun ei tarvitse tehdä ikinä töitä, sanoi Mikko…

Musta Lammas 40 vuotta

Tervetuloa makumatkalle, toivottaa Mustan Lampaan väki. Vuonna 1862 oluttehtaan käyttöön valmistuneiden kellariholvien suojassa Kuopion Satamakadulla sijaitsee ravintola Musta Lammas, joka on jo neljän vuosikymmenen ajan…

Pannuhuoneen juhlavuosi 20+1

Kesällä raikkaat cocktailit ja myös mocktailit maistuvat terassikansalle, Antti Talvinen kertoo. Ravintolamestareiden Isä Camillo -ravintola avattiin 1998 vuonna 1912 Suomen Pankin haarakonttoriksi rakennettuun kiinteistöön. Keväällä…

Gallá Kitchen & Bar kutsuu terassikesään

Terassilla nautitaan hyvästä palvelusta, maukkaista ruoka-annoksista, raikkaista juomista ja kesästä! Lapland Hotels on Kuopio-matkailijan luottohotelli Lapland Hotels Kuopio tarjoaa korkeatasoisen majoituksen lisäksi myös monipuolisia juhla-…

Lounasravintola Silta palvelee Tehdaskadulla

Kuopion lounasravintola Silta tarjoaa maittavaa lounasta Tehdaskadun upouusissa tiloissa. Tervetuloa tutustumaan, yrittäjä Sari Hallikainen toivottaa. Kesäkuussa Kuopion laadukkaat lounasravintolat ovat saaneet joukkoonsa uuden tulokkaan. Haapaniemen…

Ammattilaiset elämän tärkeimmissä käänteissä

Huoneistokeskus Kuopion henkilökunta on valmiina toteuttamaan kotiunelmia. Kuvassa vasemmalta Siiri Kiiskinen, Jorma Voutilainen, Jari Hyvönen, Marjo Hakala, Olli Tuovinen, Päivi Eskelinen, Jari Lyytinen, Tiina Laurikainen.…

Kesän herkkuhetket Kummisedän terassilla

Tervetuloa herkuttelemaan Kuopion ykkösterassille, toivottavat vuoromestari Kari-Pekka Mustonen ja ravintolapäällikkö Laura Tikkanen. Kesä-Kuopion varmoja vinkkejä on Ravintola Kummisetä ja sen upea, kaupungin parhaaksikin valittu terassi.…

Kengät ja avaimet kuntoon

Kunnostamme kenkiä ja ohjelmoimme autojen siruavaimia, Kari Keinänen tiivistää. Kuopion Kenkä- ja avainapu kauppakeskus Vihtorissa tarjoaa monipuolisten suutari- ja avainpalveluiden lisäksi myös kaiverrukset sekä saksien…

Auto kiiltäväksi myllytyksellä

Jenny Koponen ja Kimmo Varis tekevät myllytyksen asianmukaisin menetelmin ja oikeilla välineillä. Koneellinen kiillottaminen eli myllytys on pysyvimmän tuloksen tarjoava vaihtoehto auton maalipinnan naarmuja ja…

Sampo on kesäkansan kohtauspaikka

Tervetuloa morjestamaan ja maistelemaan maukkaita kesäjuomia. Valikoimaa löytyy, Satu Poussa lupaa.Sympaattinen erikoisravintola on paitsi muikuistaan tunnettu ruokaravintola, myös suosittu seurusteluravintola. Kun syntyy ajatus poiketa kesäjuomille…

Kotona Kuopiossa, mökillä Vuorelassa

Petri Satulin koti on Ilmarisen talossa Piispanpuiston laidalla. Taiteenystävän seiniltä löytyy paljon kuvataidetta, mikä sopii historialliseen miljööseen hyvin. Kuopion seudulla on helppo viihtyä kesät ja…

Aurinkoterassille torin kuppeeseen

Pancho Villalla on Kauppakadun ja Puijonkadun kulmassa yhteensä 100 terassipaikkaa. Pancho Villan sijainti on ihanteellinen, sillä ravintola löytyy Kauppakadun ja Puijonkadun kulmasta, suoraan Veljmies-patsasta vastapäätä.…

Poistotekstiilin elämä jatkuu raaka-aineena

Poistotekstiilien kierrätyskokeilu jatkuu elokuun loppuun saakka. Keräyspisteisiin tekstiilit jätetään tiiviisti muovipussiin suljettuna, Mikko Laakso kertoo Jätekukolta. Kotitalouksiin kertyy paljon tekstiilimateriaalia, joka on liian huonokuntoista jatkokäyttöön.…

Savolaista lähimarjaa

Tuoretta kotimaista lähimarjaa, hernettä ja sieniä on myynnissä Citymarkettien sisääntulojen yhteydessä ja K-Supermarket Portissa, Timo Hoffrén kertoo. Makeat marjat ja herkulliset herneet voit ostaa kätevästi…

Kesähymy pistoshoidolla

Lihasryhmien merkintä on osa pistoshoidon valmisteluja, Jukka Paakkanen kertoo. eSmile Vuorikadulla tarjoaa myös laadukkaita esteettisten toimenpiteiden palveluja. Näihin kuuluvat myös pistoshoidot. HLL Jukka Paakkanen kertoo…

Mansikoita normaalissa aikataulussa

Kotimaisen ruoan arvostus on kasvussa, Jari Venäläinen kertoo.Marjatiloilla kesän sesonki osuu keskelle kauneinta kesää. Vuonna 2021 kesä oli aikainen, niinpä mansikoita päästiin laittamaan pakkaseen jo…

Kesän muotia moneen menoon

Valmiina rannalle, töihin ja juhlaan! Piatta Miettinen näyttää, kuinka Piattacón monipuolisista valikoimista löytyy asut joka lähtöön. Mikä näistä asukokonaisuuksista sopii sinun kesätyyliisi?Oletpa menossa töihin, juhliin,…

Järkiruokaa järvestä

Sakke Yrjölän kalataidetta on nähtävillä vuoden mittaan useissa näyttelyissä. Elokuun loppuun akvaariotalo Maretariumissa Helsingissä on kalamaalauksia ja serigrafioita. 13.6. - 3.7. Hauholla Vihavuodessa on näyttely…

Hei kaikki ihanat Ladyt!

Leea Kuoppa toivottaa tervetulleeksi sovittamaan upeita ranta-asuja. Aluspukeutumisen erikoisliike Lady Royal on kuopiolainen 35-vuotias perheyritys, joka on tunnettu laadukkaista tuotteistaan ja vaihtuvista valikoimistaan. - Kaunis…

Yksilöinä olemme yhtä

Monikanavainen ja palveleva joukko: Pyry (vas. takarivi), Tarja, Emppu, Tuija, Mika, Elli, Aino-Maria, Olavi, Mikko, Minna, Jenni ja Christina (alhaalla). Suomi voitti jo neljännen kerran…

Saken reseptivinkeillä järvikalasta maittavia annoksia

Särkipuikot Tähän ohjeeseen sopivat esimerkiksi pienet lahnat, pasurit ja säyneet. Fileeraa ne ja poista kylkiruodot ja nahka. Leikkaa fileet pituussuunnassa kolmeen osaan, siten että fileen…

Koruja kannattaa vaalia

Lampi Designin Laura Lampinen korjaa ja kunnostaa vanhat korut uuteen uskoon. Lampinen myös suunnittelee koruja tilaustyönä. Lampi Design korjaa ja huoltaa korut, sekä suunnittelee ja…

Rokkia, rauhaa ja riemua Rauhalahdessa

Sakari Kuosmanen ja Tuija Piepponen nähdään Rock’n Rollatorsin päärooleissa. Huumoria ja säpinää on luvassa. Rauhalahti Teatterin harjoituksissa on innostunut ja riehakas tunnelma. Tekeillä on, jos…

Yhdessä olemme enemmän

Savon XPressiä julkaiseva Monikanavapalvelut on aloittanut yhteistyön Mainospalvelu Laitisen kanssa. Kahden itsenäisen perheyhtiön yhteistyö mahdollistaa molempien asiakaskunnan entistä kattavamman palvelun.

Yhteistyötä ja kumppanuutta

Aallokko on kuohunut ympärillä ja vesi on tuntunut suolaiselta, mutta yhdessä olemme olleet vahvempia ohittamaan karikot sekä oppineet pitämään päät pinnalla. Tiimihenkemme on tiivistynyt ja toimintamme on vahvistunut.

Kontiosta komea koti

Hirsi oli Veera ja Jussi Heidelle selvä valinta kodin materiaaliksi. Kontio on perinteikäs ja luotettava toimija, joka toi varmuutta rakennusprosessiin. Maailman suurimman hirsitalovalmistajan talot valmistetaan…

Lasiterassi tuo kesän lähemmäksi

Toimitamme suomalaisia Lacerta-lasiterasseja ja toteutamme ne tarvittaessa perustuksien teosta lähtien, Marko Tiitinen (vas.) ja Sami Koistinen kertovat. Toimitamme suomalaisia Lacerta-lasiterasseja ja toteutamme ne tarvittaessa perustuksien…

Kodinkoneita kannattaa korjata

Kuluttajan kannattaa aina ostohetkellä kiinnittää huomiota tarjolla olevien kodinkoneiden laatuun. Vian sattuessa laatukoneita voi ja kannattaa myös korjata. Näin koneiden käyttöikä pitenee ja uusien koneiden hankintatarpeet vähenevät.

Jos pumppaamo pettää, korvaako vakuutus?

Huollamme, korjaamme, myymme ja asennamme pumput ja sähkömoottorit vuosikymmenten kokemuksella, Ari Pursiainen kertoo. Vakuutus ei välttämättä korvaa vesivahinkoa pumppaamon omistajalle. Siksi pumppaamon kuntoa on syytä…

Rakentajan luottokumppani

STARKin laajasta laattavalikoimasta rakentaja löytää varmasti tarvitsemansa, Jani Hänninen lupaa.STARK Kuopio on rakentajan ja remontoijan luottokauppa, jonka laajasta ja laadukkaasta valikoimasta löytävät omansa niin ammattirakentaja…

Rengasosaamista ja virustuhoa

Rengaspalvelumme tekee renkaiden vaihdosta ja säilytyksestä kustannustehokasta ja helppoa, lupaa Krisse Männistön Teboilin asiakaspalvelusta. Yrittäjävetoisella Männistön Huoltamolla on pitkät perinteet ammattitaitoisesta sekä ystävällisestä asiakaspalvelusta. Perinteiseltä…

Konekauppa käy!

Buster-, Yamarin- ja Yamarin Cross-veneet ovat olleet meillä myynnissä elokuusta lähtien. Tunnetut ja suositut kotimaiset merkit tekevät kauppansa hyvin, Sami Törrönen (vas.) ja Mikko Eestilä…

Laakkosen rengasralli rullaa

Laakkosen rengaspalvelun avulla renkaidenvaihto ja säilytys saa hymyn huulille, Petri Häkkinen, Jari Aumanen ja Suvi Laakkonen vinkkaavat. Täyden palvelun BMW, Mazda, Opel ja Mini Laakkonen…

Renkaat ja vanteet kesän ajoihin

Kannattaa tulla tutustumaan monipuoliseen rengas- ja vannevalikoimaamme, Mikael Nylund ja Heidi Remes sanovat. Rengasparista löytyy monipuolinen valikoima kesärenkaita ja vanteita kaikkiin henkilö- ja pakettiautoihin. Myös…

Venttiilipaja lisäsi tehoja toimintaansa

Uudistetuissa, väljemmissä tiloissa moottorit ja autot voidaan korjata tehokkaasti, Petri Taskinen (oik.) ja Herkko Toivanen kertovat. Kuopion Venttiilipaja Oy on saanut uusia työkoneita ja lisää…

Hitsin lujaa erikoisosaamista

Jere Ruuskanen on kokenut hitsausalan ammattilainen. Työn vastapainona Jere ajaa moottorikelkkaenduroa.Savon Hitsaus ja Asennus Oy on vuonna 2020 perustettu hitsaus- ja asennustöihin erikoistunut kuopiolaisyritys. Yrityksen…

Seniorikuntoutusta ja digipalveluja

Arviointikäynnillä fysioterapeutti Ida Tuomaala kartoittaa palvelutarpeita ja tekee tarvittavat toimintakyvyn testaukset.FysioSenior tarjoaa laadukkaita, monipuolisia ja yksilöllisiä palveluita ikääntyvän kotona asumisen tueksi. Uusin palvelu on DigiSenior,…

Jalka-analyysin kautta lenkkipoluille

Puijon Pesiksen Nestori Moisio suhtautuu jalkinevalintoihin kilpaurheilijan vakavuudella. Jalka-analyysin antama tarkka tieto auttaa valitsemaan niin treenitossut kuin virittämään piikkaritkin juuri itselle sopiviksi. Tuukka Uusitalo auttaa…

Uusi Pyörävarikko Kuopiossa

Meille ovat tervetulleita niin aktiivipyöräilijät kuin aloittelijatkin, Jukka Salminen (vas.) ja Tommi Hoffrén kertovat. Pyörävarikon monipuolinen pyörävalikoima tarvikkeineen ja varusteineen löytyy Tehdaskadulta. Sopiva pyörä ja…

LVI-osaamista ja palvelevaa autokauppaa

Heikki Luomi ja Markku Moilanen ovat tehneet kaupat 18 autosta vuodesta 2017 lähtien. Peugeot-hyötyajoneuvomallisto ja Hartikaisen huoltopalvelu ovat paljon kilometrejä keräävän yrityksen varma valinta.Yritykset tekevät…

Palveleva pyöräkauppa

Greenriden avarassa myymälässä on mukava tutustua laajaan pyörävalikoimaan. Päivi Junkkila testaa upouutta Trekin District-sähköpyörää. Greenridestä Kuopion Leväsentiellä saa pyörän, huollon sekä varaosat samasta osoitteesta. Laadukkaasta…

Sopivinta satulaa etsimässä

Puijon Pyöräpisteen Tomi Inkeroinen ja Juha Eronen hoitavat pyörien perushuollot nopeasti sesonkiaikanakin.  Kevään hitaasti, mutta varmasti sulavat tiet saavat monen silmät kiilumaan. Kun ajatus uuden…

Omaehtoista asumista Lepolassa

Aarno Aaltonen (oik.) soittaa harmonikkaa ja Veijo Tuomainen (takana) rumpuja, molemmat asuvat Lepolassa. Seppo Kononen (vas.) on 4 - 5-miehisen Oltermanni-orkesterin vieraileva viulisti. Musiikki on…

Kuopio vetää uusia asukkaita ja yrityksiä

Kuopio on viime vuosina profiloitunut Itä-Suomen veturiksi ja yhdeksi koko Suomen tärkeimmistä kasvukeskuksista. Menestyksen resepti ei ole mitenkään salainen. Kuopioon muutetaan, sillä täällä on työpaikkoja,…

Muotia moneen makuun

Tennarit on varma kevään merkki! K-Citymarket Päivärannan jalkineosastolta löytyvät jalkineet monenlaiseen menoon. Henkilökunnan puoleen voi aina kääntyä ja apua kysyä valintoja tehdessä, Minna Parviainen muistuttaa.…

Studio EveLiisa kuvaa ihmisiä eri elämänvaiheissa

Studio EveLiisan kuvauksissa saa ottaa rennosti, Eveliina Immonen lupaa. Oleskelunurkkauksessa voi tehdä viime hetken ehostukset ennen kuvausta ja halutessaan välillä hengähtääkin kuvaushetken aikana. Studio EveLiisan…

Kaupunki rakentuu tulevaisuuteen

Kuopio on kasvanut viime vuodet voimakkaasti ja olemme saaneet kaupunkiimme jopa yli 1000 uutta asukasta vuodessa. Vahva kasvu on vaatinut myös voimakasta rakentamista, sillä jokaiselle…

Laadukkaita lähituotteita ja makuja maailmalta

Kauppiaat Rauno Pasanen ja Marciane Lopes pistävät iloisin mielin hyllyyn lähituotteita lettutarpeista hunajaan ja muniin. Monipuolisten valikoimien ja ystävällisen asiakaspalvelun kauppapaikka K-Supermarket Leppävirta tiedetään ja…

Savon makein karkkikauppa

Karkkiosasto kruunaa kauppareissun, Jooa toteaa ja Iitu-äiti on samaa mieltä. K-Citymarket Päivärannan makeisosastolla on talven aikana käynyt kuhina. Uudistunut ja upea makeispuoti kutsuu notkuvien herkkuhyllyjen…

Isännöitsijä on luotettava moniosaaja

Sami Mörsky on aktiivisesti mukana Tiihottarentie 1:n putkiremontin eri vaiheissa. Osa taloyhtiön asukkaista asuu talossa remontin aikana ja esimerkiksi pysäköintijärjestelyt vaativat neuvottelutaitoa moneen suuntaan. ISA-auktorisoitu…

Rakentajan luottokumppani

STARKin laajasta laattavalikoimasta rakentaja löytää varmasti tarvitsemansa, Jani Hänninen lupaa. STARK Kuopio on rakentajan ja remontoijan luottokauppa, jonka laajasta ja laadukkaasta valikoimasta löytävät omansa niin…

Miltä näyttää asumisen tulevaisuus?

Kun puhutaan tulevaisuudesta, mielikuviin nousee usein takavuosien elokuvista tutut lentävät autot, robotit ja futuristiset rakennukset. Todellisuudessa asumisen tulevaisuus voi kuitenkin näyttää arkisemmalta, vaikka suuria muutoksia…

Palveleva Puijon Apteekki

Tervetuloa Puijon Apteekkiin KYSille, apteekkari Jukka Väätäinen toivottaa. Puijon Apteekki avaa ovensa heti aamusta ja kattavasta lääkevarastosta saavat tarvitsemansa heti mukaan niin KYSin asiakkaat, henkilökunta…

Sydämellisesti sinun

Meille olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet! Tervetuloa ostoksille, Anu (vas.) Lilja, Jessika ja Piatta toivottavat.Piattacó on yksilöllisen muodin ja sydämellisen palvelun erikoisliike Kuopion keskustassa.…

Ekologisia energiaratkaisuja

Esko (vas.) ja Jussi Airaksinen esittelevät pientalojen ekologisia lämmitysratkaisuja.Ilmalämpö- ja ilmavesilämpöpumppujen sekä maalämpö- ja aurinkosähköjärjestelmien suosio kasvaa koko ajan.Ilmalämpöpumput käyvät hyvin kaupaksi niin talvella lämpöä…

Elämä on yhä punk!

Energia on A ja O ja Elämä on Punk, Mika Vesterinen tiivistää. Kun puhutaan elävästä musiikista, eloisuuden kriteerinä olevan energian ja vauhdikkuuden kriteerit täyttää ainakin…

Pyykkisatama palvelee Itkonniemellä ja Leväsellä

Pesulapalvelujen lisäksi meillä on tarjolla vuokralaitteita erilaisiin puhdistustarpeisiin, Irina Kauppinen kertoo. Pyykkisatama viettää tänä vuonna 30-vuotisen toimintansa juhlavuotta. Pesula on laajentanut toimintaansa avaamalla uuden toimipisteen…

Pellistä vaikka mitä

Pellillä saa helposti näyttäviä pintoja sisustukseen. Ravintola Bokan Emir Dzafče on tyytyväinen ilmeikkääseen punaiseen seinään. Mitä pellistä ei voi tehdä, sitä ei tarvita. PeltiKii pistää…

Menopeli menneeseen

Kun Sari Hoffrén ja Helmi Orvokki ovat liikenteessä, päät kääntyvät. Helmi Orvokki on vuosimallin 1958 Oldsmobile Super 88 HT ja Sari hänen omistajansa.Saria vanhat kulkupelit…

Taloyhtiöt energiatehokkuuden edelläkävijöinä

Useammassa As Oy Kuopion Kielokallion autotallissa on lähitulevaisuudessa sähköauton latauspiste, kertoo hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen. FRG Group Oy:n Sami Jukaraisen mukaan sähköjärjestelmän nykytilan kartoitus luo…

Wanhaan malliin

Kupla on kiireetön kulkuneuvo, Ilja Knuutinen kertoo. Sen nähdessään ihmiset tulevat hyvälle tuulelle.On talli täynnä ja meno mallillaan, lauletaan Vanhaan malliin -rallissa. Kuvaus pätee myös…

Sylikitara soi tunteella

Kitara soi soittajan sylissä kauniisti. Mika Jaakkolan ilme kertoo paljon. Erikoisvireillä soitettavat dobrot ja lap steel -kitarat tuovat monille kitaristeille mieluisaa vaihtelua ja lisää sävyjä…

Kirkkain katsein kevääseen

Tämäkin kulunut ratti on nyt kuin uusi, Jenny Koponen esittelee kunnostettua nahkaista ohjauspyörää. Auto Hohde on auton puhdistuksen ja suojauksen ammattilainen. Pesun lisäksi tarjolla on…

Nurmikot kuntoon robottileikkurilla

Husqvarnan mallistosta löytyy sopiva robottileikkuri kaikenkokoisille pihoille ja puutarhoille, Jaakko Solmu Konesolmusta lupaa. Jos mikä on klassinen kesäpuuha, niin nurmikonleikkuu. Nykyään sen vain suorittaa äärimmäisen…

Pallokentiltä bisnekseen

Ilkka Sammelvuolla (vas.) ja Tatu Säisällä pysyy montakin palloa ilmassa yhtä aikaa. Viime aikoina lentopallo on tosin vaihtunut padeliin.Menestyvän urheilijan fokus on urheilussa, mutta myös…

Elämyksellinen CoWork asiallisella talotekniikalla

Jani Lankinen (vas.) ja Seppo Eronen ovat tyytyväisiä valmiiseen CoWork-tilaan. KPY Novapoliksen uusi CoWork-tila avasi ovensa maaliskuussa. Kuopion Finteco LVIS vastasi taloteknisestä urakasta. Projekti oli…

Kokous- ja juhlatiloja keskustassa

Juhlasaliin mahtuu helposti linja-autolastillinen juhlaväkeä. Palvelualan Opisto Kuopio tarjoaa paitsi laadukasta koulutusta, myös monipuolisia tiloja monenkokoisiin kokouksiin, koulutuksiin ja juhliin. Palvelualan Opisto Kuopio sijaitsee vain…

Kaikille sopiva kakku

Sirpa Karppi ja Keijo Ollikainen tuntevat erikoisruokavalioihin liittyvää tarjontaa hyvin myös työnsä puolesta. Kysynnän myötä valikoimat ovat lisääntyneet ja hinnat laskeneet. PAOKin loihtimat tarjoilut maistuivat…

Aidosti paikallinen konevuokraamo

Martikaisen Konevuokraamosta löytyy laitteita laidasta laitaan. Seinällä olevat tukkisakset ja Esson mainos ovat seinällä muistona isästä, Jari (vas.) ja Mikko Martikainen kertovat.Martikaisen Konevuokraamo Sorsasalossa vuokraa…

Palloileva ope matkalla huipulle

Eve Smolander on matkalla kohti huippukuntoa ja tähtää ulkomaan pelikentille. Plakkarissa on kuitenkin myös opettajan pätevyys.Kuinka sujuu työskentely ja huippu-urheilu yhtä aikaa? Puijo Volleyn Eveliina…

Vaneri taipuu moneksi

Vaneriasioissa kannattaa piipahtaa ensin meillä. Todennäköisesti haluttu tuote löytyy edullisesti ja meiltä sen saa mukaan määrämittaisena, Jaakko Räsänen lupaa. Vaneri on monikäyttöisempi materiaali kuin moni…

Let’s play!

Englannin kielessä play tarkoittaa näyttelemistä, pelaamista, leikkimistä ja soittamista. Olisiko teatterin kynnys matalampi, jos suomen kielessäkin näyttelijät pelaisivat ja leikkisivät lavalla, pohtii Atte Antikainen, jolle…

Ykkösgolf on golfmatkojen ykkönen

Kohta vaihtuu hanki helteiseen nurmikenttään etelän auringossa, lupaa Jukka Kuiri ja lyö pakkaskauden päättyneeksi. Tulevana kesänä on taas aika suunnata maailmalle. Golfin ystäville laadukkaan vaihtoehdon…

Vegaaninen ja gluteeniton herkuttelijan piiras

12 annosta Pohja: 100 g vegaaninen margariinia 2,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa 1 dl perunajauhoa 1 tl suolaa 0,5 dl soijamaitoa Täyte: 100 g sipulia 1…

Digiparkista apua työnhakuun

Digiparkista saa täsmätukea työnhaun digitarpeisiin aivan ydinkeskustassa, lupaavat Navigaattorin Sanna Saastamoinen ja Tiina Pursiainen.Jos työllistymisessä vaadittujen digitaitojen hallitseminen askarruttaa, apua on tarjolla torin kupeessa Navigaattorissa.…

Pelloilta polttoainetta vetyautoihin

Savonia-ammattikorkeakoululla tutkitaan, kuinka paikallisista raaka-aineista saadaan tuotettua vetyä, Maarit Janhunen ja Harri Auvinen kertovat.Tulevaisuuden tankkauspisteellä autoon saatetaan tankata vaikkapa sipulista tehtyä vetyä. Savonia-ammattikorkeakoulun tekemät mikrobipohjaisen…

Cocktaileja, kulttuuria ja rentoa pubitunnelmaa

Ravintolamestarit näkyy ja maistuu monipuolisesti Kuopion ravintolaelämässä.  Pannuhuone Gust. Ranin – Olohuone & terassi on ollut jo kolmattakymmentä vuotta kaupungin oma olohuone.   Ravintolamestareiden Isä…

Vegaaniset ja gluteenittomat suklaahippukeksit

Noin 14 kpl 100 g vegaanista margariinia 1/4 dl oliiviöljyä 2 rkl vettä 2 dl fariinisokeria 1/2 tl suolaa 1/2 tl ruokasoodaa 4,5 dl gluteeniton…

Mestarit muuttaa ja laajentaa

PesulaMestareilla on kohta muuttovalmiiksi pakattuna niin miehet kuin koneetkin. Vasemmalta Sami Stenroth, Niko Tirkkonen ja Jukka Rautakoski. Kuopiolainen PesulaMestarit pesee modernein menetelmin yksittäiset tekstiilit ja…

City tuli kaupunkiin

Tornitaloista avautuvissa maisemissa on suurkaupungin tuntua.Kuopion Portin tornitalojen nousemista rautatieaseman ja vanhan linja-autoaseman kupeeseen on seurattu tiiviisti. Moderni matkakeskus ja yritystoiminnan sekä asumisen keskittymä on…

Vegaaninen Pavlova

Pavlova on hyvin makeaa, joten reseptistä tulee ainakin 10 annosta. Marenki: 1,5 dl aquafabaa eli kikhernelientä (1 tölkki kikherneitä riittää) 1,5 dl sokeria 1 tl…

Taloyhtiöt energiatehokkuuden edelläkävijöinä

Useammassa As Oy Kuopion Kielokallion autotallissa on lähitulevaisuudessa sähköauton latauspiste, kertoo hallituksen puheenjohtaja Mika Sutinen. FRG Group Oy:n Sami Jukaraisen mukaan sähköjärjestelmän nykytilan kartoitus luo…

Kotini on linnani

Olipa kotisi linna tai tavallinen kaksio, Iljan Isännöintikeskus pitää siitä huolta. Tahkonkiertäjien hirsien suojassa kuvaan asettuivat Ilja Knuutinen ja Maris Meitus. Koti on ihmiselle se…

Hitsin lujaa erikoisosaamista

Jere Ruuskanen on kokenut hitsausalan ammattilainen. Työn vastapainona Jere ajaa moottorikelkkaenduroa. Savon Hitsaus ja Asennus Oy on vuonna 2020 perustettu hitsaus- ja asennustöihin erikoistunut kuopiolaisyritys.…

Vegaaninen ja gluteeniton brownie

Noin. 10 annosta 240g tummaa suklaata (vegaaninen) 50 g öljyä 2 ½ dl sokeria 2,5 dl kaurajuomaa (gluteeniton) 1,5 dl maissijauhoa 2 dl riisijauho 1,5…

Vegaaninen ja gluteeniton täytekakku

10 – 12 annosta Kakkupohja: 8 dl Semper hieno riisijauho 4 dl sokeria 3 tl leivinjauhetta 4 tl psylliumia ripaus suolaa 2,5 dl rypsiöljyä 6,5…

LVI-osaamista ja palvelevaa autokauppaa

Heikki Luomi ja Markku Moilanen ovat tehneet kaupat 18 autosta vuodesta 2017 lähtien. Peugeot-hyötyajoneuvomallisto ja Hartikaisen huoltopalvelu ovat paljon kilometrejä keräävän yrityksen varma valinta.Yritykset tekevät…

Renkaat ja vanteet kesän ajoihin

Kannattaa tulla tutustumaan monipuoliseen rengas- ja vannevalikoimaamme, Mikael Nylund ja Heidi Remes sanovat. Rengasparista löytyy monipuolinen valikoima kesärenkaita ja vanteita kaikkiin henkilö- ja pakettiautoihin. Myös…