Valikko Sulje

Vanhukset nousevat kapinaan Sleepy Sleepersin tahtiin Rauhalahti Teatterissa

Tulevana kesänä Rauhalahti Teatterissa soi rokki, kun vanhustentalo Virkeän asukkaat käyvät kapinaan pörssiyhtiötä vastaan ja päättävät vielä kerran vallata legendaarisen Honkaharkun, rokin ja punkin mekan. Näytelmää tähdittävät muun muuassa Sakari Kuosmanen ja Tuija Piepponen.

– Koskaan ei ole liian myöhäistä toteuttaa unelmiaan. Eikä laulaa Sleepy Sleepersiä! Niin kiteyttävät Rauhalahti Teatterin kesän 2022 Rock’n Rollators -musiikkikomedian puuhamiehet Toni Wahlström ja Ismo Apell.

Wahlström ja Apell ovat saman teatterikorkeakoulun vuosikurssin 1988 – 92 kasvatteja, ja ovat tehneet monia produktioita yhdessä vuosien varrella. Rock’n Rollatorsin he käsikirjoittivat yhdessä. Monien menestysmusikaalien takana ollut Wahlström myös ohjaa musiikkikomedian, jonka kantaesitys nähdään 30. kesäkuuta.

Musiikillisen moottorinsa komedia saa Sleepy Sleepersien rakastetuista hittibiiseistä. Livebändi ja svengaava musiikki on muodostunut jo useiden kesien ajan Rauhalahti Teatterin tunnusmerkiksi ja sama meno jatkuu tänäkin vuonna.

Lavalle nousee myös Sakari Kuosmanen, joka tuntee Sleeppareiden tuotannon kuin omat taskunsa. Hersyvän aisaparin hän saa rakastetusta komediennesta, Tuija Piepposesta.

– Tässä Piepposka on nyt pähkinöinä kun pääsee Kuopioon pitkän tauon jälkeen. Rock´n rollator on niin hauska ja humoristinen tapa tarttua vaikeaan aiheeseen. Aiheeseen, jota näen viikottain kun kierrän Suomen vanhuskoteja. Vanhuus ei välttämättä tarkoita harmaata tylsyyttä vaan värikästä iloa ja rätkätystä, aikoinaan yli 20 vuotta Kuopion kaupunginteatterissa esiintynyt Piepponen kertoo.

Myös Kuosmanen on tulevasta teatterikesästä innoissaan.

– Kaipuu lavalle elävän yleisön eteen on valtava. Rock´n Rollators ja  Suomirock on minulle tämän kesän sydämen tahdistaja  ja kun sen saa tehdä Tuija Piepposen kainalossa, on edessä kutkuttava kesä, hän kuvailee.

Lisätietoa ja liput: Rauhalahti Teatteri

Huvia luvassa

Rauhalahti Teatterin kesässä on luvassa muutakin hauskuutta, heinä-elokuussa nimittäin sekä Rauhalahdessa että Iisalmen Koljonvirta Teatterissa päästään nautiskelemaan stand upista. Luvassa on muun muassa maailman hauskimmaksikin äänestetyn Ismo Leikolan stand up -show heinäkuussa sekä Heli Sutelan, Anders Heleniuksen ja Antti Haapalan Huviseurat elokuussa.