Valikko Sulje

Calle kokkaa ja rokkaa tunteella

Calle Pakariselle ruoanlaitto on iloinen asia.

Calle Pakarinen on kuopiolaisille tuttu musiikin monitoimimies, johon törmää niin trubaduurina
kuin bändiläisenäkin. Musiikkiprojektien rinnalla ja vastapainoksi Calle viihtyy keittiössä ja kesäaikaan mies on grillin luona yhtä kotonaan kuin miksauspöydän äärellä.

Vastikään uuden singlensä Pakopaikka julkaissut Calle on tuttu jo Kuorosodasta Marco Hietalan kuorosta. Callen elävä jukeboksi on terassien ja pubien suosikkiohjelmaa ja uusimpana toimintona löytyy Youtubessa toimiva Muikkukukko TV, joka organisoi Henrys Pubin viimeiset keikat Kepeää Joulua ja Jäähyväisjamit suorina striimilähetyksinä. Kanavan tulevassa ohjelmistossa tulee olemaan myös ruoka-ohjelmia, joissa Calle kokkaa tunnettujen vierailijoiden kanssa.

Juurevia paikallismakuja

Pyysimme Callea rakentamaan mieluisensa kesäruoan grillissään. Calle ei kauaa asiaa pähkäillyt, ykkössuosikki on suorastaan selkäytimessä.
– Kyllähän se on ihan ronskisti oman itseni mukaan nimetty Callen grillilautanen! Siinä on maittavaa tavaraa lautasellinen, jonka kokoa ja koostumusta on helppo säätää oman maun mukaan. Grillilautasen ideaan ihastuin jo nuorena poikana etelän lomalla ja sittemmin olen sitä varioinut monella tavalla. Tällä kertaa sain inspiraation tosi läheltä eli paikallisesta yrityksestä. Menin katselemaan Pitkänlahteen Savo-Karjalan lihalle, että mitäs grilliin tuikataan. Valikoima houkutti lastaamaan kassin täyteen.
Mukaan lähti naudan entrecotea, porsaan niskaa, broilerin luutonta reisipalaa ja mango-chili -makkaraa. Lisäksi lautaselle pääsi perunaa, chilia, korianteria, maissia, ranskankermaa, adjikaa, bbq-kastiketta ja patonkia.
– Juomat tietysti oman maun mukaan ja ainakin minun makuni mukaan grillautasen yhteyteen passaa erinomaisen hyvin vaikkapa kuopiolaisten lähipanimoiden tuotteet. Eikä tarvitse kivi-paperi-sakset -tyylillä arpoa, aina löytyy maittavia juomia, Calle naurahtaa.

Porukalla maut ovat parhaimmillaan

Muusikolta on pakko kysyä, millaista musiikkia Callen grillilautanen olisi. Tähänkin kysymykseen vastaus on heti valmiina.
– Southern roots music. Sellaista etelän juurevaa meininkiä, bluespohjaista, rockiin vivahtavaa, alkuvoimaista ja rullaavasti etenevää musiikkia. Biisiä soittaa grillijuhlien pikkulavalla paikallinen bändi, kaikilla on mukavaa ja ihmisillä hyvä fiilis. Ilta on lämmin ja sydämet suuria, ystävät kohtaavat ja kenelläkään ei ole nälkä eikä jano. Soitto soi monta settiä ja ruoan päälle pistetään tanssiksi. Itse asiassa haluaisinpa tällaista toimintaa tulevana kesänä nähdä täällä kotiseuduillakin. Ihmisillä on korona-ajan vuoksi jo kaipuu toistensa ja elävän musiikin luo. Jospa tässä kohta päästäisiin porukalla grillaamaan ja jamittelemaan, Calle toivoo.