Valikko Sulje

Comeback Kuopion kesässä

Gary Revel odottaa innolla Suomen kesää ja teatteriyleisön kohtaamista.

Rauhalahti Teatterin Karavaanarit II – Riders of the Lost Humor -näytelmässä on mukana myös Gary Revel jr. Nykyään Texasissa lähellä Austinia asuva näyttelijä ja laulaja tekee paluun Suomen esiintymislavoille yhdeksän vuoden tauon jälkeen.

Gary Revel jr. muutti Suomeen vuonna 1999 Los Angelesista. Julkisuuteen hän nousi vuonna 2002 voittaessaan Suomen Tähti -laulukilpailun. Samana vuonna Gary oli jo mukana euroviisuissa Laura Voutilaisen taustakuorossa. Kaksi vuotta myöhemmin Gary osallistui duona Iinan kanssa Suomen euroviisukarsintaan ja vuonna 2005 itse sooloartistina. Vuonna 2006 Gary lauloi Suomen euroviisukarsinnoissa Safe Six -kokoonpanon solistina. Hän on laulanut Suomen euroviisukarsinnoissa myös taustakuoroissa.

Välivuodet Teksasissa

Vuonna 2013 Gary Revel jr. nousi jälleen otsikoihin edetessään Voice of Finlandin toisella kaudella livefi naaleihin. Noihin vuosiin mahtui myös esiintymisiä Queen- tribuuttibändi One Visionsin solistina ja lukemattomia muita projekteja. Vuonna 2015 ahkerasti keikkaileva artisti kuitenkin katosi julkisuudesta. Mitä tapahtui?

– Ruuhkavuosiin mahtui pitkälti yli 200 esiintymistä vuodessa eri rooleissa niin laulajana kuin tanssijana. Lopulta seurasi väistämätön, voimat loppuivat ja burn out pakotti tauolle. Oli aika palata USA:han perheeni luo. Tunsin syyllisyyttä, että en pitkään aikaan ollut heidän kanssaan niin paljon kuin olisin halunnut, Gary kertoo. Viime vuosina hän on työskennellyt muun muassa ravintolapäällikkönä ja keikkaillut satunnaisesti. Hän asuu Texasissa lähellä musiikkikaupunkina tunnettua Austinia.

– Kilpailu on erittäin kovaa, sillä kaupunki on täynnä aivan huikeita lahjakkuuksia. Jos täällä aikoo elättää itsensä musiikilla, täytyy olla todella monipuolinen mutta samalla erottua joukosta omalla persoonallisella tyylillä.

Puhelu Kuopiosta

Ajan mittaan Garyn näkökulma omaan uraan on muuttunut. Ikä on tuonut paitsi kokemusta myös uutta energiaa. Gary tunnustaa 50 ikävuoden herättäneen ajatuksen uuden sivun kääntämisestä.

Koen, että minulla on vielä paljon annettavaa. Ajatukset ovat yhä vahvemmin olleet Suomessa, sillä se on aidosti toinen kotimaani. Minulla on ollut todella ikävä kaikkia ystäviä ja yhteistyökumppaneita. Jo kauan on kytenyt ajatus paluusta Suomeen ja nyt se toteutuu.

Gary tunnustaa liikuttuneensa kyyneliin vanhan ystävän Ismo Apellin soittaessa talvella.

– Hän ilmoitti haluavansa minut mukaan Rauhalahti Teatterin ensi kesän musiikkikomediaan. Arvostan suuresti Ismon ammattiosaamista, mutta ennen kaikkea hänen ystävyyttään. Yhteistyömme eri projekteissa on aina sujunut saumattomasti ja annan erittäin mielelläni oman panokseni kesän esityksiin Kuopiossa.

Suomen kesä maistuu

Teatteri ei ole ainoa syy, miksi Gary Revel odottaa innolla Kuopioon saapumista. Texasin kesä on pitkä ja tukahduttavan kuuma. Siihen verrattuna Suomen suvi on todellinen paratiisi, sillä lämpötila on juuri sopiva.

– Kesäteatteri kauniin Kallaveden rannalla, mikäs sen mukavampaa? Kunhan esitykset käynnistyvät, olen aikeissa myös keikkailla niiden välissä. Olen valmiina ottamaan kesä-Kuopiosta kaiken ilon irti. On todella mukavaa nähdä teidät kaikki, Gary Revel jr. toivottaa puhelinhaastattelun lopuksi Texasin paahtavasta keskipäivän helteestä kellon ollessa keväisessä Kuopiossa iltayhdeksän.