Valikko Sulje

Do You Wanna Dance?

Pinka Timoskainen ja Aliisa Korhonen keskittyvät tarkasti TikTok-tanssin liikesarjaan.

TikTok on erityisesti nuorison suosima älypuhelinsovellus, joka on tarkoitettu lyhyiden videoiden jakamiseen. Suosittua sisältöä TikTokissa ovat erilaisilla efekteillä ja tehosteilla höystetyt tanssivideot. TikTok-tansseja voi harjoitella ohjatusti Kuopiossa.

Kulttuuriareena 44:n salilla kokoontuu kerran viikossa vauhdikas joukko. TikTok-tanssin harrasteryhmä
7 – 11-vuotiaille täyttyi nopeasti ilmoittautumisen alettua ja porukka on innolla mukana alkuverryttelystä loppukeskusteluun saakka. Ohjaajat Peppi Timoskainen ja Viivi Pieviläinen kertovat TikTok-tanssien kovasta suosiosta.
– Homma alkoi jo viime kaudella, mutta nyt tulijoita olisi ollut enemmän kuin voitiin ottaa. Aikaisemmin riitti yksi ohjaaja, nyt meitä on kaksi. Treeneissä on aina todella positiivinen ja energinen ilmapiiri, on kiva tehdä yhdessä. Tätä jatketaan varmasti ensi keväänäkin, ohjaajat kertovat.
Kahdeksanvuotias Juulia Furu on tullut treeneihin innokkaalla mielellä.
– Tanssiminen on kivaa. Olen ollut aikaisemmin mukana joukkuevoimistelun alkeiskurssilla ja nyt kiinnostuin kovasti, kun näin, että tarjolla on TikTok- ja showtanssia. Olen kehitellyt omiakin liikkeitä Zoomerangilla, TikTokin ikärajahan on kaksitoista vuotta. Olen kuitenkin jo harjoitellut videoiden tekoa ja efektien lisäämistä, Juulia kertoo.

Matalan kynnyksen JuJu Dance

TikTok-tanssiharjoitukset ovat osa JuJu Dancen monipuolista tarjontaa. JuJu Dance puolestaan on osa Kuopion Setlementti Puijolan toimintaa. Puijola on vuonna 1995 perustettu yhdistys, joka tarjoaa kuopiolaisille monipuolisia palveluja lasten iltapäiväkerhoista maahanmuuttajien kotouttamiseen. Puijola haluaa edistää yhdenvertaisuutta, moniarvoisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta.
– JuJu Dancessa toteutamme Puijolan arvoja. Korostamme yhteisöllisyyttä, yhdenvertaisuutta ja jokaisen ainutlaatuista kohtaamista. Jokainen osaa tanssia ja ansaitsee mahdollisuuden harrastaa tanssia sosiaaliseen ja taloudelliseen taustaan katsomatta. JuJussa voi vain harrastaa tai harjoitella tavoitteellisesti, meillä on myös kilpailevia ryhmiä. Haluamme myös näyttää osaamistamme. Ryhmämme esiintyvät Kuopiossa ja eri puolilla maata ja ryhmiämme voi pyytää esiintymään erilaisiin tilaisuuksiin, JuJu Dancen johtaja Johanna Luomala kertoo ja lisää JuJu Dancen kehittävän myös tanssiteatteria.
– Teemme vuosittain tanssiteatteriproduktion harrastajiemme kanssa. Ideoinnissa ja käsikirjoittamisessa on tärkeää ryhmäläisten oma luovuus ja ideointi.

Viivi Pieviläinen ja Peppi Timoskainen ovat nuoresta iästään huolimatta jo kokeneita tanssijoita. Timoskainen oli voittamassa maailmanmestaruutta pienryhmässä sekä muodostelmaryhmässä junioreiden modernin tanssin MM-kilpailuissa Puolassa viime joulukuussa.