Valikko Sulje

Kaikesta selvitään aikuisen naisen motivaatiolla

Piatta Miettinen oli XPressin kansimallina vuonna 2009.

Perustamisestaan saakka Savon XPressin ideana on ollut tehdä tutuksi alueen ihmiset ja palvelut. Lehden kannessa ovat aina esiintyneet paikalliset ihmiset. Vuonna 2009 lehden kannessa poseerasivat Piatta Miettinen ja Nicky-koira. Kuvaustilannetta Miettinen muistelee erittäin hauskaksi kokemukseksi.

– Nicky saatiin pysymään paikoillaan nakkien voimalla ja liikettä kuvaan saatiin tuulikoneen avulla, joka puhalsi kaulahuivini ilmaan.

Yllättäen yrittäjäksi

Tuolloin 15 vuotta sitten Miettinen työskenteli vielä vaateliike Henrissä. Arjen kuviot olivat hyvin hektisiä, eikä vapaaajan ongelmia ollut.

Miettinen ei kuvitellut koskaan toimivansa yrittäjänä, kunnes kohtalo puuttui peliin. Vaateliikkeen uuden omistajan sopeuttaessa palveluitaan alkoivat muutosneuvottelut, joiden seurauksena Miettisen työt loppuivat.

Miettinen ei kauan ennättänyt vapaata viettää, kun hän tapasi jo ennestään asiakkaana tuntemansa Marko Heiskasen. Heiskanen huikkasi välittömästi Miettisen neuvotteluhuoneeseensa.

Heiskanen totesi, että nyt laitetaan hyvä vaatekauppa pystyyn, sillä sellainen tänne tarvitaan, ja että Piatta on juuri oikea henkilö vetämään liikettä ammattitaitonsa puolesta.

Ensireaktio Miettisellä oli kielteinen, olihan plakkarissa muitakin työtarjouksia.

– Pidettiin muutama palaveri Markon ja Anu Heiskasen kanssa ja siitä se kumppanuus sitten lähti. Ajattelin, että meni syteen tai saveen, niin oikea aika on nyt eikä sitten joskus.

Vaatekaupan erikoisliikkeitä tullaan tarvitsemaan

Piatta Miettisellä on lähes 40 vuoden kokemus tekstiilialalta, mikä on auttanut häntä monin tavoin. Hän uskoo, että korona-ajasta ei olisi selvitty ilman aikuisen naisen lujaa työmotivaatiota.

– Rakastan omaa työtäni niin paljon. Siinä piilee voima, jolla jaksan, Miettinen kuvailee.

Miettinen uskoo kivijalkakauppojen säilyvän tulevaisuudessakin. Erikoisvaatekauppoja ja niiden henkilökohtaista palvelua tullaan tarvitsemaan.

Visioissa on kehittää liiketoimintaa ja tehdä kauppaa vielä monta vuotta.

– Tekoäly on varmasti yksi työkalu, jota myös tullaan hyödyntämään kaupan alalla, Miettinen puntaroi.

Kuopion keskustaan Miettinen toivoo lisää erikoiskauppoja ja yrittäjyyttä. Tämä tuo lisää asiakasvirtoja ja elinvoimaa. Ydinkeskustan monipuolinen tarjonta palvelee myös Kuopiossa vierailevia matkailijoita.