Valikko Sulje

He tulivat Kuopioon jäädäkseen

Johanna Mäkinen (vas.) ja Katja-Annika Vuokila odottavat jo innolla tulevaa kesää. Johanna on luvannut olla ensimmäinen uimari Bella Lake Resortin laiturilla, kun jäät lähtevät Kallavedestä.

Bella Lake Resort on uusi matkailuyritys Siikarannan yrityskeskittymässä. Kevättouhujen ytimessä ahkeroi kaksi uutta kuopiolaista. Molemmat ovat tulleet Kuopioon työn perässä, mutta kuopiolaistumiseen on löytynyt muitakin hyviä syitä kuin työpaikka.

Asiakaspalvelusta ja asiakaskokemuksesta vastaava shift manager Johanna Mäkinen on paljasjalkainen helsinkiläinen. Työkokemusta on lentoemännän ja matkaoppaan työstä, asumiskokemusta puolestaan muun muasa Dubaista ja Kööpenhaminasta. Kuopioon Johanna muutti Tuusulasta. Edellinen kokemus Kuopiosta oli 2000-luvun alusta Cheekin jäähallikeikalta.

– Uusi työ ja sen tuomat mahdollisuudet kiinnostivat, vaikka työtä olisi ollut tarjolla Lapissakin. Vaaka kääntyi Kuopion hyväksi, sillä tämä on oikea kaupunki runsaine palveluineen. Olen kova shoppailemaan ja kuluttamaan kulttuuripalveluja. Vaihtoehtona ollut Levi ei tässä suhteessa pärjännyt.

Urbaania elämää

Lopullinen vahvistus muutolle tuli Johannan veljen kuopiolaiselta työkaverilta. Hän kertoi Kuopiosta ja vakuutti, että Johannan sosiaalisella luonteella kyllä pärjäisi savolaisten kanssa.

– Halusin luoda itselleni otolliset puitteet ja vuokrasin asunnon sataman uusista rantataloista. Se on ollut hyvä ratkaisu, koska kaikki on lähellä.

Kotiutuminen on edennyt rivakasti. Muutamassa kuukaudessa Johannan ajatukset ovat jo kääntyneet niin, että hän on alkanut katsella omistusasuntoa Kuopiosta.

Luontoliikuntaa ja suuria tunteita

Keittiövastaava Katja-Annika Vuokila puolestaan tulee pohjoisesta. Kemiläissyntyinen matkailu- ja ravintola-alan ammattilainen on työskennellyt Lapin lomakohteissa eri tehtävissä. Katja-Annikalle Kuopio oli yksi hyvä vaihtoehto monien muiden joukossa.

– Kuopio ei etukäteen ollut kovin tuttu, olinkohan pari kertaa käynyt. Pari umpisavolaista kaveriani kuitenkin asuu täällä. Heiltä sain mukavasti ennakkotietoja kääntääkseni kelkkani tännepäin.

Osasin odottaa luonnon olevan täällä keskeinen elementti, mutta olen kyllä positiivisesti yllättynyt vesistöistä, metsistä ja korkeuseroista. Olen luontoihminen, joten olen tuntenut oloni oikein kotoisaksi, Katja-Annika kertoo ja säästää mukavimman tiedon viimeiseksi.

– Kuopiosta löysin myös rakkauden ja äskettäin muutimme saman katon alle Puijonsarveen, tietenkin lähelle Puijon mainioita lenkki- ja luontopolkuja. Olemme luonnossa viihtyvä kihlapari, Katja-Annika paljastaa.

Vatuloimatta kohti kesää

Johanna ja Katja-Annika ovat tykästyneet savolaisen kommunikoinnin avoimuuteen sekä täkäläisten lähestyttävyyteen. Jotain sanottavaa savolaisesta mielenlaadusta toki löytyy.

– Aika usein törmää tietynlaiseen jahkailuun. Kun pitäisi lyödä kättä päälle ja laittaa hommat tapahtumaan, saattavat asiat venyä kun ”pittää katella”. Se joskus hieman häiritsee rivakkaotteista, Johanna ja Katja-Annika kommentoivat.

Vatuloinnin ja vutjoomisen sietäminen on kuitenkin sivuseikka ja päähuomio on tulevaisuuden haasteissa.

– On ilo olla osa tämän yrityksen kasvutarinaa ja samalla mukana kehittyvän Kuopion kuvioissa. Nyt ei todellakaan tee mieli lähteä minnekään.

– Kuopio on hyvä paikka niin urbaanille cityihmiselle kuin luonnosta nauttivallekin, Johanna Ja Katja-Annika toteavat lopuksi.