Valikko Sulje

Elämyksiä ja torielämää

Tervetuloa torille, täällä ollaan valmiita kesään! Kuvassa edessä vasemmalta toritoimintavastaavat Jyrki Vuori ja JP Piipponen sekä kauppiaat Juha Myllynen (edessä oik.), Timo Lauronen (takana vas.), Ismo Hoffrén ja Jaana Hoffrén.

Kuopion torin kesä näyttää hyvältä ja eläväiseltä. Yli 50 kauppiasta pitävät huolen siitä, että torilla riittää monenlaista tarjontaa asiakkaille.
– Ruoka- ja elintarvikemyyjiä on 20. Tämän kesän uutuuksina torilta saa hodareita, pirtelöitä, smoothieta ja slush-juomia, Kuopion keskustan kehittämisyhdistyksen toritoiminta- ja tapahtumakoordinaattori JP Piipponen ja toritoimintavastaava Jyrki Vuori kertovat.
Kuten mualiman navalle hyvin sopii, tori on ruokailijalle kuin pyörähdys maailman ympäri.
– Tarjolla on niin italialaista, amerikkalaista, kreikkalaista, thaimaalaista, korealaista kuin tietysti suomalaista ja savolaista ruokaa. On hienoa, että torilta löytyvät myös kylmät juomat ja muut herkut lapsille.

Palveluja parturista lelukirppiksiin

Syömisen ja juomisen lisäksi torilla voi tuttuun tapaan tehdä ostoksia torimyyjien monipuolisista valikoimista. Uutena aluevaltauksena aloittaa konttiparturi, joten tänä kesänä hiuksia leikkauttaessa saa nautiskella torinnäkymästä ja ihmisvilinästä.
Nykypäivänä torille tullaan ostosten lisäksi hakemaan elämyksiä. Tähän kysyntään pystytäänkin vastaamaan hyvin. Viime vuosina elämää on tuotu lisää erityisesti torin kulmauksiin.
Siskotytön kulmassa pääsee usein nauttimaan musiikista ja kulttuurista sekä asioimaan Mualiman napa -shopissa. Lasten kulmauksesta taas löytyy leikkipaikkoja ja pomppulinnoja. Unohtamatta tietenkään suosittua kesä-heinäkuun keskiviikkojen lelukirppistä, joissa sekä myyjät että asiakkaat ovat lapsia. Edellisinä kesinä lelukirppikset ovat olleet todella suosittuja ja myyntipaikat varattu joka viikko loppuun.
Se on hyvä esimerkki siitä, kuinka kaikenikäiset kävijät ovat torille tervetulleita.
– Tori kuuluu meille kaikille!

Kuopion tori

torivalvoja@kuopionkeskus.fi
ilovekuopio.fi