Valikko Sulje

Golflupaus Anton tähtää huipulle

Tarina Golf tarjoaa hyvät olosuhteet ja laadukasta valmennusta niin tavoitteelliselle kilpapelaajalle kuin harrastajallekin, Anton Roth arvioi seuraansa.

Tarina Golfin Anton Roth on kunnianhimoinen ja päämäärätietoinen pelaaja, joka on valmis panostamaan harjoitteluun huippu-urheilun vaatimusten mukaisesti. Suomen kärkijunioreihin lukeutuva lukiolainen on asettanut tavoitteensa korkealle.

Anton Roth tutustui seitsemänvuotiaana golfiin ja suoritti pian green gardin. Siitä lähtien, eli kymmenen vuotta, laji on ollut tärkeä osa nuorukaisen elämää. Anton pelasi aktiivisesti myös salibandya, mutta se jäi pois kaksitoistavuotiaana, jolloin golfaaminen kilpatasolla alkoi. Laji motivoi tavoitehakuista urheilijaa.
– Golfissa minua viehättää loputon kehittymisen mahdollisuus. Aina on jotain parannettavaa, vaikka olisit maailman paras. Täydellistä kierrosta ei käytännössä ole olemassakaan. Myös oman itsensä haastaminen motivoi, pahin kilpailija katsoo aina peilistä.

Talvi on treeniaikaa

Anton edustaa Tarina Golfia, jossa junioritoiminta on aktiivista ja nuoret pelaajat saavat tukea. Toiminta on aktiivista ympäri vuoden. Talvitarinassa on oma simulaattori, kuntosali ja tilat erilaisiin lyöntiharjoituksiin.
– Valmennus on laadukasta, Janne Eskola valmentaa niin minua kuin monia muitakin seuramme pelaajia. Asiantuntijan ohjein on ollut hyvä kehittää pelaamistaan. Liiton tarjoama valmennus täydentää hyvin minun ja Jannen yhteistyötä. Valmennuksen lisäksi myös olosuhteet ovat kunnossa, näin talviaikaan Talvitarina on mainio treenipaikka. Kilpatasolla myös talvi käytetään tarkoin hyväksi, tekniikkaa hiotaan lukemattomilla toistoilla ja fysiikkaa kehitetään. Kesän treenit ovat enemmän ylläpitoa, koska kilpailut ovat pääosassa, Anton kertoo.

Kovat tavoitteet

Nykypäivän kilpagolfaaja ei enää voi antaa tasoitusta fysiikassakaan, huippupelaajan on oltava myös fyysisesti huippukunnossa. Palloa lyödään kovaa ja pitkälle. Elämäntapojen täytyy olla urheilulliset, sillä kisakiertueet ovat pitkiä ja lepoajat täytyy käyttää oikein. Jos taidollisesti kaksi samantasoista pelaajaa kamppailee voitosta, niin kestävyydeltään ja voimatasoltaan parempi pelaaja on kiistatta etulyöntiasemassa. Anton Roth panostaa harjoittelussaan kaikkiin osa-alueisiin, sillä pitkän tähtäimen tavoite on kovin mahdollinen.
– Unelmani ja tavoitteeni on olla maailman paras. Jollekin pelkkä ammattilaisuus on riittävä tavoite, itse olen asettanut riman mahdollisimman korkealle. Kehitettävää on vielä paljon, mutta tietyt vahvuudet löytyvät jo. Olen tasainen pelaaja, en tee isoja virheitä ja olen hyvä puttaaja. Lähipelin ratkaisupaikoissa itseluottamus on kohdallaan, Anton paljastaa.

Kokeile ja koukutu

Anton Roth muistuttaa, että golf on muillekin tutustumisen arvoinen laji. Kuka tahansa voi tulla kokeilemaan ja golf onkin vähitellen päässyt ikiaikaisesta eliittilajin maineestaan. Golf ei harrastuksena ole läheskään kalleimmasta päästä ja se tarjoaa kivoja haasteita kaikenikäisille liikkujille, myös kuntoaan kohottaville.
– Täyteen kierrokseen mahtuu taivalta yhdeksisen kilometriä varusteiden kanssa. Voin suositella golfia vilpittömästi kaikille, vain yhden huonon puolen siitä voisi poimia. Golfiin nimittäin jää helposti koukkuun, Anton naurahtaa lopuksi.

Anton Roth pähkinänkuoressa

Syntymävuosi: 2003
Seura: Tarina Golf
Valmentajat: Janne Eskola ja Petteri Nykky
Mailat: Ping
Pallot: Titleist ProV 1X
Tasoitus +1,9
Valittu kaudelle 2021 Suomen Golfliiton Team Finland -valmennusryhmään.
Ykkönen kaudella 2020 Finnish Junior Amateur Rankingissä.
Kaudella 2020 kaksi SM-mitalia, sekä lyönti- että reikäpelissä pronssia U18 kisoissa.
Kaudella 2019 Anton sai kaksi SM-hopeamitalia U16 kisoissa.
Oli voittamassa Suomen U16 maajoukkueen mukana nuorten nelimaaottelua Belgiaa, Hollantia ja Sveitsiä vastaan Belgiassa lokakuussa 2019.
Edusti Suomea myös U18 maajoukkueen mukana Ruotsissa nelimaaottelussa Ruotsia, Viroa ja Kanadaa vastaan. Suomi sijoittui toiseksi.
Motto: ”Winners never quit and quitters never win”