Valikko Sulje

Kesämies menee niityllä(kin) nettiin

Kaikilla meillä on omat mielikuvamme kesämiehestä. Useimmiten kesämies nähdään rannoilla ja terasseilla kirmailevana veikkosena, joka ei arkaile pukeutua tennissukkiin ja sandaaleihin yhtä aikaa, liian suuritaskuisiin shortseihin ja alemarketin hawaiji-paitaan.
Joku tosin saattaa nähdä kesämiehessä myös viettelevän tyyliniekan, joka tyylikkäässä kesäpuvussaan ja Panama-hatussaan iskee silmää ja sievästi sänkiintyneistä leukaperistä livahtaa käheän eroottinen kutsuva kuiskaus.

Viime kesänä minua pyydettiin esittämään eräässä tunnelmakuvassa kesämiestä. Arvannette että perustelut pohjautuivat täysin äsken mainituista kesämies-versioista siihen ensin mainittuun olkihattuiseen mahavesseliin.
Ja niinpä minä juoksin vasta kourassa auringonlaskun aikaan järvestä kohti kameraa, ylläni vain uimahousut ja setämallin lierihattu.
Jouduin kohtaamaan sisäisen kesämieheni ja tunnistamaan sen itsessäni. Ja en suhtaudu tähän persoonani sivujuonteeseen kielteisesti.

Onneksi sentään yhdessä asiassa en käyttäydy klassisen kesämiehen lailla. Wanhanajan kesämies piti itsensä ajan tasalla kylänmiesten puheilla ja luki kuumimmat vinkit maitolaiturin seinästä. Moderni kesämies menee niitylläkin nettiin ja kesäshortsin takataskua maata kohden vetää älypuhelin.

Rakkaudella, kesämies
Olavi the Online <3