Valikko Sulje

Koko kylän liikuttaja

Katariina Hirvonen ja Sara Korhonen tanssitreenin pyörteissä.

Vuorelan Kunto eli VuoKu tarjoaa monipuolisia liikkumisen mahdollisuuksia Etelä-Siilinjärven alueen asukkaille ja myös kauempana asuville. Seura järjestää ryhmäliikuntaa lapsille ja aikuisille, ylläpitää latuja ja ulkoilureittejä ja organisoi erilaisia liikuntatapahtumia ympäri vuoden. VuoKun toimintaan on helppo tulla mukaan.

Kävimme seuran oman liikuntatalon keskiviikkoillassa seuraamassa tanssitreenejä, jotka ovat yksi seuran kymmenistä harjoituksista. VuoKun treenit tunnetaan kauempanakin kuin Vuorelassa. Sara Korhonen käy liikkumassa Kuopiosta asti.
– Kymmenisen vuotta sitten näin Päivärannan cittarilla Vuorelan Kunnon esittelyn, innostuin heti ja aloitin zumballa. Vaikka nykyään asunkin Kuopiossa, ajelen mielelläni tutun ohjaajan tunneille kerran viikossa. Ohjaus on erittäin pätevää ja treeniporukka aivan mahtava, sosiaalinen puoli on fysiikan ohella todella tärkeä. Nämä liikuntahetket ovat oivallinen henkireikä tavallisen arjen vastapainoksi, Sara kertoo harrastuksestaan.

Matalan kynnyksen liikuntaa

Treenien vetäjä ja VuoKu:n toimintavastaava Katariina Hirvonen on työskennellyt päätoimisesti seurassa lähes kymmenen vuotta. Vuokun monipuolinen tarjonta työllistää useita muitakin ohjaajia.
– Haluamme olla matalan kynnyksen liikuttaja eli yleisseura, jonka liikuntatoiminnan ydin on yleinen hyvinvointi ja yhteisöllisyys, ei niinkään kilpaurheilu. Toki monet ovat saaneet ensioppinsa vaikkapa voimistelussa meillä ja jatkaneet sitten kilpailuun enemmän panostaviin seuroihin. Vuorelan Kunto on omalta osaltaan parantamassa oman alueen liikuntapalveluita ja yhteistyö oppilaitosten ja muiden seurojen kanssa on sekin tärkeää. Yhdessä tekemisen hengessä kaikille löytyy mielekästä tekemistä aina vauvajumpasta senioriliikuntaan ja jopa käsityökerhoon, avantouintiin ja erilaisiin tapahtumiin asti. Mikä mukavinta, moni ohjaajakin on tullut mukaan seuraan osallistumalla ensin itse jonkun ryhmän treeneihin, Katariina kertoo.

Tulosta talkoovoimin

Vuorelan Kunnossa on yksi kokoaikaisesti palkattu toimintavastaava, 25 ohjaajaa ja apuohjaajaa sekä yli 50 aktiivista tiimiläistä. 800 jäsenestä yli 500 osallistuu aktiivisesti liikuntaryhmien toimintaan.
Katariina Hirvonen kiittelee seuran talkoohenkeä ja innokkaita tekijöitä. Hyvä esimerkki on liikuntaryhmien, tapahtumien, vuokraajien ja järjestöjen aktiivikäytössä olevan VuoKu-talon valmistuminen Simpan rantaan vuonna 2018
– Talon rakentamiseen osallistui puolentoista vuoden aikana 63 talkoolaista, jotka uurastivat yli 5000 talkootyötuntia. Korona-aikanakin väki on pistänyt paikkoja kuntoon, kun ryhmillä on ollut rajoituksensa. Tarkoitus on tulevina vuosina kehittää Simpan aluetta edelleen koko perheen liikuntapaikkana, Katariina kertoo.