Valikko Sulje

PHS panostaa tulevaisuuteen

PHS:n hiihtäjät ovat startanneet kesän treenikauteen vauhdilla.

Puijon Hiihtoseura on valtakunnan hiihtoseurojen ehdotonta parhaimmistoa, ja myös tulevaisuus näyttää valoisalta. Iivo Niskasen ja Perttu Hyvärisen lisäksi ovat monet muutkin siirtyneet PHS:n riveihin.

Nuorelle urheilijalle Kuopion harjoittelumahdollisuudet, oivalliset maastot ja kunnon talvet yhdistettynä perinteisesti vahvan seuran hyvään yhteishenkeen ja valmennukseen on houkutteleva paketti.
Niilo ja Nuutti Mäkisen perhe muutti Keravalta Kuopioon kolmisen vuotta sitten. 16- ja 18-vuotiaille hiihtäjäpojille ratkaisu oli mieluinen.
– Etelässä talvet ovat lyhyitä eikä Keravalla oikein ole korkeuserojakaan Kuopioon verrattuna. Ryhmäharjoittelu on tehokasta ja PHS:llä on todella hyvä tiimihenki, porukka kannustaa toisiaan yhä kovempaan vauhtiin ja treeniin. Totta kai myös tasokkaat viestijoukkueet ovat kova juttu, PHS kamppailee aina SM-mitaleista.
Myös valmennus on asiantuntevaa ja monipuolista.
– Nyt kesällä treenataan paljon rullasuksilla, mihin Puijolta löytyy hyvä treenirata, ja myös juostaan ja pyöräillään. Pikkuhiljaa aletaan myös voimatasoja parantaa, hiihtäjäveljekset lupaavat.

Hopeasommasta huipulle

Nuorisovalmennuksen parissa työskentelevät Markus Happonen ja Aleksi Rauhanen vastaavat omalta osaltaan siitä, että PHS on nuorelle urheilijalle hyvä seura kasvaa ja kehittyä.
– Elinvoimainen seura tarjoaa hyvät puitteet panostaa tavoitteelliseen urheiluun. Treenit pyörivät säännöllisesti ja valmennusta löytyy, seura-aktiivit huolehtivat juoksevista asioista kuten kisoihin ilmoittautumisista ja majoituksista sekä leirityksistä. Homma rullaa käytännön tasolla hyvin ja urheilija voi keskittyä olennaiseen eli urheiluun, Happonen linjaa.
– Meillä on tarjolla hiihtäjälle eri tasoluokkiin järjestelty polku aivan aloittelijasta vaikkapa olympiakisojen mitalitaisteluun asti. Nyt koolla oleva porukka on aloittanut Hopeasommasta kuten Iivokin ja mistäpä tietää millaisille podiumeille tämäkin ryhmä vielä päätyy, Aleksi Rauhanen pohtii ja kutsuu ryhmän kokoon rullahiihtoradalle. Treenit ensi talvea varten ovat alkaneet.

PHS:n nuoret hiihtäjät eivät säiky sadesäätä, rullasuksilla treeni maistuu kelillä kuin kelillä.