Valikko Sulje

Savonian viestintä potkii hyvin

Taekwondo on Anne Heikkiselle mieluisa harrastus. Polvi nousee ja arjen asiat asettuvat omiin mittasuhteisiinsa.

Savonia-ammattikorkeakoulun viestintä- ja markkinointipäällikkönä aloitti huhtikuun alussa Anne Heikkinen. Anne siirtyi uuteen tehtäväänsä Itä-Suomen yliopiston palveluksesta, jossa toimi tuottajana/toimituspäällikkönä ja takana on myös pitkä ura radiotoimittajana.

Anne Heikkinen tuntee Savonian ja itäsuomalaiset koulutustoimijat sekä mediakentän, sillä hän on työskennellyt aiemmin Ylen opintoradio Kantissa, sittemmin viestintäyksikkö Kantissa.
– Toimittajan urani Kuopiossa alkoi vuonna 1995, kun tulin opintoradio Kantin palvelukseen ja Ylellä vierähti sen jälkeen pitkä rupeama. Toimittajan tausta on uudessa työssäni selkeä vahvuus, sillä on tärkeää tunnistaa kiinnostavat aiheet myös organisaation ulkopuolelta tarkasteltuna. Savoniassa niitä todella riittää. Tavoitteena on jatkossa kertoa Savoniasta entistäkin tehokkaammin, mikä edesauttaa esimerkiksi opiskelijarekrytoinnissa. Savoniassa riittää positiivista uutisoitavaa ja viestinnän tehtävä on tuoda asiat esille oikeat kohderyhmät tavoittaen, Heikkinen kertoo.

Tekemisen meininkiä

Uusi viestintäpäällikkö aloitti tehtävässään huhtikuun alussa. Ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet taloon tutustuessa ja viikkoihin on mahtunut paljon positiivisia havaintoja. Savoniassa työyhteisöön ja yhdessä tekemisen pelisääntöihin panostaminen näkyy.
– Työ oli mukava aloittaa, sillä asiat olivat edeltäjäni jäljiltä hyvässä järjestyksessä ja perehdytysprosessikin on ollut aivan huippuluokkaa. Vaikutuksen on tehnyt eri tiimien vastuullinen ja aikaansaava ote työhönsä. Jokainen hoitaa oman osansa kokonaisuudesta ja tekee organisaation kehittämistyötä oman arkityönsä ohella. Pakko sanoa, Great Place to Work -teksti hupparin rinnassa todellakin pitää paikkansa. Usein yritysten arvolistaukset ovat pelkkää sanahelinää, mutta täällä toimitaan oikeastikin yhteisöllisyyden, rohkeuden, luotettavuuden ja vaikuttavuuden periaatteiden mukaisesti, Heikkinen linjaa.

Ajomatka on laatuaikaa

Anne Heikkinen asuu Iisalmessa, Kirman kylällä ja työmatkaa kertyy Kuopioon noin 70 kilometriä aamuin illoin. Taival on kuitenkin tuttu, Anne on ajanut väliä myös koko toimittajan uransa ajan. Annelle tunnin sessio ratin takana ei ole rasite.
– Tunti ihan omaa aikaa on todellista luksusta. Ajomatkalla kotiin työasiat nollautuvat ja toisin päin mennessä ajatukset selkeytyvät työpäivää varten. Ja mikä parasta, usein ajomatkalle osuu Yle Radio 1:n Ykkösaamu, joka on lempikuunneltavaani radiosta. Ajaessa on tullut kuunneltua myös monet äänikirjat. Ajotaivalta Kirmalle voisi kuvailla jopa meditatiiviseksi levoksi.

Koko perheen liikuntaa

Aktiivisella Annella riittää myös harrastuksia. Koko Heikkisen perhe: Anne, puoliso sekä kolme poikaa, ovat harrastaneet taekwondoa yhdessä ja erikseen.
– Laji on intohimoni ja olen harrastanut sitä jo kauan. Ohjaan mieheni kanssa Iisalmen Taekwondo Ry:ssä perheryhmiä ja perhetaekwondosta meidänkin perheen harrastus alkoi. Muutoinkin olemme tykänneet lajeista, joita voi harrastaa yhdessä koko perheellä. Sulkapallo on toinen mieluinen puuha, Anne Heikkinen kertoo.