Valikko Sulje

Venttiilipaja lisäsi tehoja toimintaansa

Uudistetuissa, väljemmissä tiloissa moottorit ja autot voidaan korjata tehokkaasti, Petri Taskinen (oik.) ja Herkko Toivanen kertovat.

Kuopion Venttiilipaja Oy on saanut uusia työkoneita ja lisää koneistustilaa. Uudistettu lay-out ja uudet koneet parantavat asiakaspalvelua ja yhdistävät toimivat moottori- ja autokorjaamotilat tehokkaaksi kokonaisuudeksi.

Kuopion Venttiilipajan konekanta ja yrityksen ammattitaito vastaavat nykyaikaisten moottorien korjaus- ja huoltovaatimuksia, mutta osaamista on riittävästi myös vanhemman kaluston korjaukseen.
Moottorien purku, korjaus ja kokoonpano sujuvat uudistetuissa tiloissa ripeästi. Nostokapasiteettia on tullut lisää, ja siirrettävällä nosturilla voidaan nostaa moottoreita ja moottorinosia eri laitteesta toiseen työvaiheen mukaan.
Lisäksi yrityksellä on aiempaa isompi osapesuri, jolla voidaan pestä muun muassa isojakin moottorilohkoja. Tehokkuuden lisäksi myös työturvallisuus ja töiden yleinen sujuvuus ovat aiempaa paremmat.

Koneistusta ja korjausta

– Moottorienkin korjauksessa kannattaa suosia kierrätystä eli aina kannattaa tarkistaa, voidaanko moottori ja sen osat koneistaa, ennen kuin harkitaan uuden hankkimista, Venttiilipajan yrittäjä Petri Taskinen muistuttaa.
Moottorit ja koneet tarkistetaan ensin perusteellisesti ja todetaan niiden kunto. Näin voidaan tehdä korjauksen kustannusarvio ja varmistaa varaosien saatavuus.
– Teemme esimerkiksi venttiilityöt ja -säädöt, sylinterikansien koeponnistukset ja kansien tasohionnat, sylinterien poraukset ja hoonaukset sekä kierteiden korjaukset. Lisäksi meillä on varaosapalvelu. Meiltä saa myös uudet ja kunnostetut sylinterikannet eri merkkeihin ja kokonaisten moottorien korjaukset. Moottorin kunnostuksessa kaikki osat tutkitaan ja mitataan tarkasti eli näin saavutetaan kauttaaltaan mittatarkkuus. Teemme yksilöllistä, korkealaatuista työtä.

Kokonaiset koneet kuntoon

Yritys on vastannut kysyntään ja kasvattanut kapasiteettiaan. Myös kokonaisia koneita, kuten esimerkiksi keskiraskaita laitteita, pieniä kuorma-autoja, pyöräkuormaajia ja traktoreita korjataan.
Taskinen kertoo, että uudistetuilla koneilla ja laitteita työt sujuvat tehokkaasti ja turvallisesti. Venttiilipajalla on nyt paremmat mahdollisuudet rakentaa myös kokonaisia moottoreita.
– Esimerkiksi harrasteautoihin voimme rakentaa alusta lähtien moottori asiakkaan toiveiden mukaisesti. Erityisiä asiakasryhmiämme ovatkin esimerkiksi traktorien, harraste- ja kilpa-autojen omistajat.
Venttiilipaja tekee myös kokonaisten moottorien vaihdot esimerkiksi henkilöautoihin. Niin sanottuja vaihtomoottoreita on tarjolla moniin merkkeihin eli silloin vaihdetaan koko moottori toimivia apulaitteita lukuun ottamatta.

Huollot sujuvat hyvissä tiloissa

Yritys tekee myös eri automerkkien tavanomaiset huollot ja -korjaukset. Autokorjaamonkin puolella on käytössä nykyaikaiset koneet ja testerit.
Korjaamossa on jatkossa tilaa riittävästi myös ylöspäin. Niinpä esimerkiksi matkailuautojen ja isojen pakettiautojen alustakorjauksetkin sujuvat nopeasti ja vaivatta, kun autot saadaan nostetuiksi riittävän ylös.


Kuopion Venttiilipaja tarkistaa, kunnostaa ja huoltaa monenlaisia moottoreita.

Kuopion Venttiilipaja Oy

Kisällinkatu 10, 70780 Kuopio
koneistamo: 050 464 8650
korjaamo: 040 554 2736
ma – pe 8 – 16.30
paja@kuopionventtiilipaja.fi
www.kuopionventtiilipaja.fi