Valikko Sulje

Vuoden kanttorin talvi soi monipuolisesti

Ossi Jauhiainen on tuttu näky niin urkujen, kosketinsoitinten, pianon kuin flyygelinkin takana, myös muissa ympäristöissä kuin kirkossa.

 

Suomen kanttori-urkuriliitto valitsi Kuopion Alavan seurakunnan kanttorin Ossi Jauhiaisen vuoden kanttoriksi 2021. Monipuolinen muusikko toimii kirkkomuusikkona seurakunnassa, solistina maakuntaoopperaproduktiossa sekä tekee aktiivista yhteistyötä eri musiikkigenrejä edustavien artistien kanssa sovittajana, säveltäjänä ja tuottajana niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.
Ossi Jauhiaisen työtä voi perustellusti kuvata sanalla monipuolinen. Omat ja muiden sävellykset ovat vuosien varrella tulleet lähelle kuulijoitaan niin perinteisesti kuin modernin digiajan menetelmin.
Myös termit laaja-alainen ja kansainvälinen kuvaavat hyvin Jauhiaisen työtä musiikin parissa. Hänen johdollaan tehty gospelmusiikki on saanut soittoa lukuisissa maissa kautta maailman. Omat sävellykset ja perinteiset, tutut laulut uusina sovituksina ovat soineet Italiassa, Australiassa, Irlannissa ja Isossa-Britanniassa. Jauhiaisen tekemiset on huomattu myös Intiassa.
– Intiassa ja Leppävirralla kuvatun GAME-musiikkivideon tein yhdessä intialaiselta gospel/R&B-laulaja Arunajan kanssa, ja se esiteltiin näyttävästi muun muassa Intian Rolling Stone-lehdessä. Myös Kristiina Braskin ja Popo Salamin kanssa on tehty videoyhteistyötä, Jauhiainen kertoo.

Viimeinkin oopperaa

Ossi Jauhiaisen kiireinen syksy huipentuu kauan odotettuun esitykseen. Marraskuussa AmKo-Sinfonia, Alavan kirkkokuoro, Puijon kamarikuoro sekä neljä solistia yhdistävät voimansa. Yksi maailman esitetyimmistä sielunmessuista, Mozartin Requiem, päästään lopultakin esittämään Rautalammin ja Alavan kirkoissa. Orkesteria johtaa kapellimestari Rauno Tikkanen.
– Voi hyvällä syyllä sanoa, että viimeinkin. Sattuneesta syystä esitys on siirtynyt puolentoista vuoden aikana jo monta kertaa. Requiemissa laulan tenorina yhtenä neljästä solistista 80-henkisen kuoron kanssa. Toinen upea tuotanto odottaa tammikuussa, jolloin laulan Gustaf Raninin roolin Jukka Linkolan säveltämässä Minnan taivas -oopperassa Kuopion Musiikkikeskuksella. Tulevalle talvelle ja keväälle on tiedossa monta muutakin kiintoisaa musiikkiprojektia ja koronan jäädessä taakse myös yleisökontaktiin on mukava päästä yhä useammin, Jauhiainen hahmottelee tulevaa.

Katso tästä Arunajan ja Ossin GAME-video:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=N0dr7q-I3KM&fbclid=IwAR2NEU_xGwKEDPUPNWoysXgBtgDA7DKOiT9StRqBlrCH0RWCNWEUtub7aTQ

Ja tästä Ossin ja Kristiina Braskin Embrace Me:

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=s5hmvvEuz1c&fbclid=IwAR0gwMlJzozj48YiF8_r5EQDfELCp5FmJhGr85EpaNgoGTHa1RSHmBgKQj8