Valikko Sulje

Auto kiiltäväksi myllytyksellä

Jenny Koponen ja Kimmo Varis tekevät myllytyksen asianmukaisin menetelmin ja oikeilla välineillä.

Koneellinen kiillottaminen eli myllytys on pysyvimmän tuloksen tarjoava vaihtoehto auton maalipinnan naarmuja ja muuta kulumista korjattaessa. Auto Hohde Väliköntiellä on ammattitaitoinen erikoisosaaja, joka palauttaa auton kiillon uudenveroiseksi.

Auton maalipintaa kuluttavat normaalien kiveniskemien ja ravan roiskumisen lisäksi esimerkiksi harjapesukoneet ja lumiharjat. Myös UV-säteily haalistaa maalipintaa. Ajoissa tehdyllä myllytyksellä maalipinnasta saadaan kuitenkin poistettua hapettumat ja naarmut. Maalipintaan saadaan kiiltoa ja maalipinnan huokonen puhdistuu.

Tarkkuutta ja tekniikkaa

Yrittäjä Jenny Koponen kertoo, että Auto Hohteella myllytys tehdään epäkeskohiomakoneella.
– Hiomakoneeseen valitaan kiillotuslaikka sekä sopiva hionta-aine maalipinnan kunnon mukaan. Usein kiillotus tehdään useammassa erässä, eli mennään asteittain karkeasta hienompaan. Kiillotusvaiheita eli ”steppejä” tehdään yleensä yhdestä kolmeen. Myllytyksen jälkeen maalipinnassa ei ole suojaavaa ainetta, siksi sen jälkeen tehdään esimerkiksi vahaus tai pinnoite. Tämä ehdottomasti suositeltava loppusilaus tehdään sekin oikealla tekniikalla ja asianmukaisin varustein sekä huippuluokan autokemikaaleja käyttäen.

Lisäarvoa hyvällä maalipinnalla

Myllytyksen lopputuloksena on kestävää kiiltoa ja korotusta ajopelin jälleenmyyntiarvoon vuosiksi. Kevään rapakelien jälkeen alkukesä on juuri sopivaa aikaa myllyttää kulkupeli edustuskuntoon. Jenny Koponen muistuttaa myllytyksen sopivan myös kesäisen kulkuvälineen eli moottoripyörän laittamiseen kiiltokuntoon.
– Tervetuloa käymään. Katsotaan yhdessä, kuinka se paras kesäkiilto löytyy!

Auto Hohde J.Koponen

Väliköntie 4
70700 Kuopio
puh. 040 589 4890
ma – pe 8 – 16
www.autohohdekoponen.fi