Valikko Sulje

Autosähkön ammattilaiset hoitavat nyt myös sähköautot

Näiden miesten huomaan voi uskoa millaisen sähköauton tahansa. Teslaan erikoistumisen lisäksi Autosähkötalo on Maxusin merkkihuolto Kuopiossa. Kuvassa vasemmalta Joni Ronkainen, Anssi Hintsala, Kalle Laukkarinen ja Mika Kirjavainen.

Autokannan sähköistyessä on huoltopalveluille kova kysyntä. Autosähkötalo Kuopio Kelloniemessä huoltaa ja korjaa kaikkien valmistajien sähkö- ja hybridiautot

Sähköautojen yleistyminen kiihtyy muun muassa polttoaineen hinnannousun takia. Kun sähköautoja on liikenteessä enemmän, lisääntyy myös tarve korjaus- ja huoltopalveluille. Autokorjaamot ovat siksi uusien haasteiden edessä.
– Meiltä löytyy ratkaisut ja palvelu kaikkeen, mitä sähköautoilu tuo mukanaan, sanovat Mika Kirjavainen ja Joni Ronkainen.
Autosähkötalo on Kuopion ensimmäinen ja ainoa Teslaan erikoistunut huoltamo, joka pystyy tekemään korkeajännitepuolen töitä.
– Teslan huolto-ohjelma on laadittu suositusten, yleisten käytäntöjen sekä erityisesti Suomen olosuhteissa saadun käyttökokemuksen pohjalta. Huoltoa suosittelemme kahden vuoden tai 20 000 kilometrin välein.

Sähköauton korjaus vaatii erikoisosaamista

Sähköautot kiinnostavat taloudellisuutensa ja helppokäyttöisyytensä ansiosta, mutta huoltovapaita nekään eivät ole. Kuka tahansa ei saa ruveta sorkkimaan sähköauton konepellin alle. Autosähkötalolla on paitsi vaadittavat luvat ja pätevyydet myös ammattitaito, jonka turvin onnistuu kaikkien sähköautomerkkien huolto ja korjaus.
– Sähköauton jarrupalat osataan vaihtaa korjaamossa kuin korjaamossa, mutta oikeastaan kaikki siitä eteenpäin vaatii jo erikoiskoulutusta. Korkeajännitteisen sähkölinjan kanssa pitää tietää tarkkaan mitä tekee.
Autosähkötalon miehet pitävät ammattitaitonsa terävänä muun muassa suorittamalla eri valmistajien koulutuksia.
– Erikoistuneena korjaamona meillä on muutenkin tavallista korjaamoa laajempi osaaminen autosähköstä. Pitkä kokemus ja jatkuva kouluttautuminen takaavat, että pysymme spesialisteina sähköautoilun kehittyessä.
Yritys liittyi viime vuonna Autoasi- ja e-Expert-korjaamoketjuihin. Peruskorjaukset ja vuosihuollot onnistuvat laadukkaasti siis myös polttomoottoriautoihin. Lisäksi auton.fi-verkkokauppa porskuttaa edelleen 60 000 tuotteen valikoimallaan.
– Vuodenvaihteessa pääsimme muuttamaan uusiin toimitiloihin. Nyt meillä on kunnolliset tilat sekä korjaamon että asiakaspalvelun puolella. Tervetuloa pistämään ajoneuvo kuntoon liikkui se sitten polttoaineen tai sähkön voimin, Mika Kirjavainen ja Joni Ronkainen toivottavat.

Autosähkötalo Kuopio

Poijutie 12
70460 Kuopio
040 169 6448
ma – pe 8 – 16
Korjaamo: korjaamo@auton.fi
Varaosat: palvelu@auton.fi
www.autosahkokuopio.fi
www.auton.fi