Valikko Sulje

Kestävää kiiltoa yritysautoille

Jenny Koponen on työnsä tehnyt ja Kari Miettinen jatkaa matkaa kiiltävällä autolla.

Yrityksen autokanta voi olla varsin uutta ja teippaukset kunnossa, mutta pesu ja vahaus unohtuvat helposti. Puhdas ja kestovahalla tai keraamisella pinnoitteella varustettu ajopeli on kuitenkin firman käyntikortti toimintaympäristössään.

Kuopiolainen Auto Hohde on auton puhdistuksen ja suojauksen erikoisosaaja Kauppapaikka Birgerissä. Elokuussa jo kuusi vuotta täyttävä yritys on vuosien varrella laajentanut koko ajan palveluvalikoimaansa. Autojen pesun lisäksi tarjolla on kestäviä kovavahauksia, autojen sisäpuhdistusta, myllytystä eli maalipinnan koneellista kiillotusta sekä erilaisia kestopinnoitteita. Myös nahkaverhoilujen erikoiskäsittelyt, ajovalojen hionnat ja hajunpoistot kuuluvat palveluvalikoimaan.

Puhtaus on osa työhyvinvointia

Lukuisat yritykset ovat ottaneet Auto Hohteen yhteistyökumppanikseen, ammattilaisten käsityönä tekemät pesut ja puhdistukset vastaavat koviinkin vaatimuksiin. Maalaamo Vernissa Ky:n työnjohtaja Kari Miettinen toi yrityksen uudenkarhean Volkswagenin saamaan kiiltoa pintaan.
– Tavalliset pesut onnistuvat firmassa omallakin väellä, mutta perusteellisemmat pesut vahauksineen ja sisäpesut jätämme suosiolla ammattilaisten hoidettavaksi. Syytä varmasti olisi tiuhempaankin tahtiin, mutta firman autot käyvät Hohteella suunnilleen kerran vuodessa kukin. Pidämme mielellämme autot puhtaina ja edustuskunnossa, ovathan ne yrityksemme liikkuvia mainoksia tuolla liikenteessä. Kunnon kestovaha on kannattava sijoitus, sen ansiosta ei lika tartu läheskään niin helposti ja omakin pesu käy vaivatta, Miettinen kertoo ja muistuttaa etenkin sisäpesun lisäävän myös työhyvinvointia.
– Meidän toimialamme ei ole niitä steriileimpiä ja pölyn ja muun lian kanssa ollaan paljon tekemisissä. Se näkyy ja tuntuu nenässä myös auton sisätiloissa. Ammattilaisen tekemän sisäpesun jälkeen on kuin hyppäisi uuden auton rattiin, ero on aivan valtava. Tämä on pitkässä juoksussa merkittävä asia myös henkilökunnan kannalta, auton ratissa menee kuitenkin viikossa useita tunteja siirryttäessä työkohteesta toiseen.

Taattua suojaa laatupinnoitteilla

Yrittäjä Jenny Koponen tietää, että yrityskäytössä autot ovat usein huomattavasti kovemmassa kulutuksessa kuin yksityisautoilijoilla.
Kilometrejä kertyy kaikenlaisissa olosuhteissa, kura lentää ja pölisee. Monesti lätäkköönkin tulee firman autolla ajettua railakkaammin kuin omalla. Siksi auton säännöllinen pesu ja suojaus on investointi, joka kannattaa.
– Lämpötilanvaihtelut, kura, loska ja talvella maantiesuola kuluttavat maalipintaa. Kun autonsa maalipinnalle haluaa todella kestävän suojan, on keraaminen pinnoite varteenotettava vaihtoehto. Käytämme Inno Ceramic 2000 UHTFT keraamista maalipinnan suojapinnoitetta, joka on kuopiolaisen Innokemin tuotemerkki. Ultra Hard Thin Film -teknologia mahdollistaa kovan ja maalipintaa erinomaisesti suojaavan pinnan, joten se sopii erinomaisesti kovassa ajossa oleville yritysautoille. Tälle laadukkaalle käsittelylle saa peräti kolmen vuoden takuun, Jenny Koponen kertoo.

Kyllä kiiltää, tässähän voi vaikka tukkansa kammata peilin puutteessa, naurahtaa Kari työnjälkeä tutkaillessaan.

Auto Hohde J.Koponen
Väliköntie 4
70700 Kuopio
ma – pe 8 – 16
puh. 040 589 4890
www.autohohdekoponen.fi