Valikko Sulje

Renkaat ja vanteet kesän ajoihin

Kannattaa tulla tutustumaan monipuoliseen rengas- ja vannevalikoimaamme, Mikael Nylund ja Heidi Remes sanovat.

Rengasparista löytyy monipuolinen valikoima kesärenkaita ja vanteita kaikkiin henkilö- ja pakettiautoihin. Myös rengaspainesensorien ja -ohjelmien vaihtoon on apua tarjolla.

Auton renkaista kannattaa pitää hyvää huolta. Kaikki renkaat kuluvat aikanaan, ja Rengaspari voi arvioida renkaiden kunnon. Renkaanvaihdon jälkeen pitää muistaa myös pyöränpulttien jälkikiristys.
– Jälkikiristys alumiinivanteille kannattaa tehdä noin 100 kilometrin ajon jälkeen. Perushenkilöautossa pultit kiristetään noin 120 newtonmetriin, mutta esimerkiksi joissain uusissa sähköautoissa, joissa pyörät joutuvat tavallista kovemmalle rasitukselle, kiristys tehdään 170 newtonmetriin, Rengasparin Mikael Nylund kertoo.

Paineet kohdalleen

Korkeat kesälämpötilat kuluttavat renkaita tavallista enemmän. Ilmanpaineet on syytä tarkistaa säännöllisesti ja kesärenkaiden tasapainotus kannattaa tehdä noin vuoden välein. Jos renkaat täristävät, se voi vahingoittaa muun muassa pyöränlaakereita ja iskunvaimentimia.
– Myös urasyvyys on syytä pitää mielessä, sillä kesärenkaiden urasyvyys pitää olla vähintään 1,6 milliä. Suositus on, että renkaissa olisi uraa vähintään neljä milliä esimerkiksi vesiliirron estämiseksi.

Sensorit kuntoon

Vuonna 2014 tuli uusiin autoihin pakollisena rengaspainevalvonnan järjestelmä TPMS. Jos asiakkaalla on ongelmia sen kanssa, Rengasparissa voidaan tarkistaa järjestelmän paristojen varaustilanne ja tarvittaessa vaihtaa uudet sensorit. Sensoreiden kesto-
ikä on yleensä viidestä seitsemään vuoteen.
Rengasparin varastosta löytyy monipuolinen valikoima renkaita ja vanteita. Rengasparista asiakas saa aitoa savolaista palvelua, ja asennukset sujuvasti ammattitaidolla.
Vanhat, käytetyt renkaat kierrätetään Suomessa tehokkaasti, joten ne voi jättää tai toimittaa maksutta rengasliikkeeseen.
– Tervetuloa kaupoille! toivottavat Heidi Remes ja Mikael Nylund.

Rengaspari Oy

Itkonniemenkatu 25
70500 Kuopio
puh. 017 261 4203, 017 263 2755
ma – pe 8 – 17
www.rengaspari.fi