Valikko Sulje

Vuokra-autoja kaikkiin tarpeisiin

Pakettiautokaluston tukikohta on Männistössä. Tänä keväänä kalusto on täydentynyt uusilla minibusseilla ja perälautanostimella varustetulla pakettiautolla, Vesa Salenius kertoo.

Kuopiolaisia 40 vuoden ajan palvellut Männistön autovuokraus porskuttaa edelleen. Tarjolla on nyt myös yhteiskäyttöautoja.

Kaupunkilaisten hyvin tuntema Männistön autovuokraus palvelee sekä yksityis- että yritysasiakkaita. Vuokra- autoja käytetään tyypillisesti sijaisautona silloin, kun oma auto on korjaamossa tai huollossa – tai sitten hyytyneenä tienposkessa, kertoo yrittäjä Vesa Salenius.

– Me olemme aina tavoitettavissa ja lähellä asiakasta. Viemme sijaisauton vaikka keskelle korpea jos tarve vaatii. Tarjoamme aidosti yksilöllistä ja paikallista palvelua, jolle valtakunnallinen ketju tuo tukevan selkänojan.

Männistön autovuokraus liittyi hiljattain osaksi Scandia Rent -ketjua. Sen myötä käyttöön on saatu lisää nykyaikaista kalustoa.

– Meillä on muun muassa alueen modernein ja suurin valikoima pakettiautoja neljässä eri kokoluokassa. Pakuja vuokrataan monenkirjaviin tarpeisiin. Esimerkiksi rakennusliikkeet ottavat vuokrapakuja projektikäyttöön. Lisäksi niillä tehdään paljon säännöllisiä kuljetuksia ja jakeluita.

Yhteiskäyttöautot lyömässä läpi

Vuokra-autojen ohella tarjolla on nyt myös yhteiskäyttöautoja. KlaaraKaarat löytyvät kauppakeskus Apajasta. 

– Auton voi vuokrata yhtä helposti kuin polkupyörän tai potkulaudan. Varaus tehdään mobiilisovelluksella. Auto noudetaan ja palautetaan samaan paikkaan Apajan K2-kerroksessa.

Salenius sanoo odottavansa yhteiskäyttöautojen suosion lisääntymistä. Asiakaskunta ainakin kasvaa, sillä ruutukaava alueella auton pitäminen alkaa käydä kannattamattomaksi ja vaivalloiseksi.

– Yhteiskäyttöauto on nopea ja vaivaton ottaa käyttöön mökkireissua tai kauppareissua varten. Yrityksille ei välttämättä ole järkevää hankkia useampia leasingautoja työntekijöille, sillä niiden käyttöaste jää yleensä matalaksi.

Kolme toimipistettä

Männistön autovuokrauksella on lyhytaikaisessa vuokrakäytössä tällä hetkellä noin 50 henkilöautoa ja 15 pakettiautoa. Männistön ja Apajan lisäksi palvelua ja vuokra-autoja saa Kallantien toimipisteestä.

– Sesonkivaihtelu on huomattavaa. Henkilöautojen kysyntä alkaa oikeastaan heti, kun kotimaan lomakausi käynnistyy.

Vesa Salenius toteaa, että vuokra-autoilun suosio tulee kasvamaan tulevaisuudessa. Jo nyt vuokrauksen voi hoitaa alusta loppuun itse nettipalvelussa, jossa näkee suoraan autojen saatavuuden ja vuokrahinnan.

– Yleinen mielikuva on, että auton vuokraaminen on kallista. Todellisuudessa hintataso on varsinkin tällä hetkellä edullinen.

 

Männistön autovuokraus

Tapionkatu 12, 70500 Kuopio
Scandia Rent Kuopio ja
Klaara-yhteiskäyttöautot
Kauppakeskus Apaja, K2 Toriparkki
puh. 044 068 0053 päivystys,
017 261 6796 varaukset
kuopio@scandiarent.fi
www.mav.fi