Valikko Sulje

Ammattilaiset elämän tärkeimmissä käänteissä

Huoneistokeskus Kuopion henkilökunta on valmiina toteuttamaan kotiunelmia. Kuvassa vasemmalta Siiri Kiiskinen, Jorma Voutilainen, Jari Hyvönen, Marjo Hakala, Olli Tuovinen, Päivi Eskelinen, Jari Lyytinen, Tiina Laurikainen. Edessä vasemmalta Maija Vuorinen, Hannele Väisänen, Mervi Tams.

Asuntokaupat ovat usein kaikista suurimpia hankintoja elämän varrella. Huoneistokeskuksen asiantuntijat ovat tukena isojen päätösten äärellä ammattitaidolla ja lämmöllä.

Huoneistokeskus on toiminut jo 70 vuoden ajan ja Kuopion seudullakin lähes 50 vuotta. Osaamista ja kokemusta siis löytyy.
– Jotakin olemme selvästi tehneet oikein, kun meihin on luotettu elämän tärkeimmissä hankinnoissa jo näin kauan. Henkilökunnastamme löytyy todellisia pitkän linjan ammattilaisia, joilla on valtava kokemus alueesta, asuntojen hintatasosta ja ostajista. Unohtamatta tietenkään uudempia tulokkaita, jotka tuovat mukanaan tuoreita ajatuksia ja uutta virtaa, myyntijohtaja Mervi Tams kuvailee tiimiään.
Pitkän kokemuksen lisäksi Huoneistokeskuksella ollaankin vahvasti ajan hermolla kiinni. Harva meistä tavantallaajista on selvillä kaikista asuntokauppojen juridisista ja taloudellisista kiemuroista. Eikä tarvitsekaan olla, kun asiansa osaava kiinteistönvälittäjä on asialla.

Asuntokaupassa merkitsevät tieto, tunne ja tarina

Huoneistokeskuksen kanssa asioiminen on helppoa. Ensikontakti onnistuu kätevästi omalta kotisohvalta käsin. Netin sähköisestä ajanvarauksesta voi valita itselleen sopivan ajan palvelukäynnille, jossa välittäjä kartoittaa asiakkaan tarpeet ja tilanteen.
– Kun asunnon omistaja on myymässä kotiaan, kysymme, mikä on tämän kodin tarina. Mitkä ovat hänen mielestään parhaat puolet asunnossa. Jokaisella kodilla on tarinansa, aivan kuten jokaisella meistä, Tams kertoo.
Kiinteistönvälittäjän työ onkin myös paljon muuta kuin asuntojen esittelyä ja kauppojen tekoa. Ensiksikin siihen liittyy paljon taustatyötä ja selvittelyä.
– Selvitämme aina myytävän asunnon historian. Asuntokaupassa on paljon juridisia hoidettavia asioita. Siksi onkin hyvä luottaa asunnonvälityksessä ammattilaiseen, jotta myöhemmin ei tule ikäviä yllätyksiä, Tams muistuttaa.
Usein lopullisen ostopäätöksen ratkaisee kuitenkin tunne. Kun taustat ovat kunnossa ja selvitetty ammattilaisen toimesta, voi ostaja antaa tunteen viedä turvallisesti lopullista valintaa tehdessä.
Huoneistokeskuksen välittäjät kertovat, että heidän työssään parasta on asiakaspalvelu ja ihmiset.
– Me saamme olla mukana elämän suurissa päätöksissä ja käännekohdissa. Siinä tulee usein puhuttua muistakin asioista kuin asuntokaupoista. Ja kun koti vaihtaa omistajaa, saa olla mukana tuottamassa iloa niin ostajalle kuin myyjälle, he kuvaavat.

Ostotoimeksiannolla unelmien koti

Ostotoimeksianto on helppo tapa etsiä unelmien kotia. Tams kertoo, että ostotoimeksiantoja tehdään koko ajan enemmän. Se sopii hyvin markkinatilanteeseen, jolloin kysyntää on tarjontaa enemmän.
Ostotoimeksiannossa välittäjät etsivät asiakkaalle kotia hänen kriteeriensä pohjalta ja asiakas maksaa tästä välityspalkkion.
– Palvelu sopii erittäin hyvin kaikille. Joskus ostaja asuu itse toisella paikkakunnalla. Esimerkiksi lapsiperheiden voi olla hankalaa kiertää asuntonäytöissä. Ostotoimeksiannossa on sekin hyvä puoli, että ostaja ja myyjä voivat neuvotella kaupoista rauhassa, Tams muistuttaa.

Huoneistokeskus Kuopio

Puijonkatu 27, 2 krs, 70100 Kuopio
puh. 020 780 2100
kuopio@huoneistokeskus.fi
www.huoneistokeskus.fi